گرانترین غذای جهان چیست؟


پایگاه خبری لقمه: این ماده غذایی با دانه‌های ریز براق، در واقع تخمک‌های باورنشده است که از تخمدان ماهی‌های خاوریاری ماده خارج می‌‌کنند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، ماهیان خاوریاری از خانواده تاس ماهی‌ها هستند که قدمت آنها در طبیعت به دوران ژوراستیک برمی‌گردد و به همیت دلیل به آنها لقب فسیل زنده جهان داده شده است.

 
تولید خاویار در بدن ماهیان خاوریای به ۱۲ تا ۱۶ سال زمان احتیاج دارد و علاوه بر کم یاب بودن ماهیان خاویاری، زمان طولانی تولید، دلیل گران بودن این ماده غذایی است. درجهان ۲۷ گونه ماهی خاویاری وجود دارد که ۶ گونه آن در دریای خزر زندگی می‌کنند و به همین دلیل دریای خزر بزرگ‌ترین تامین کننده خاویار جهان است و حدود ۹۰ درصد خاویار جهان را تولید می‌کند.
 
خاویار در ایران
همان طور که گفته شد از ۲۷ گونه ماهی خاویاری موجود در جهان، دریای خزر زیستگاه ۶ نوع از این ماهی‌هاست و سالانه حدود ۶۳۰ گیلوکرم خاویار در ایران صید می‌شود.
 
ماهیان خاوری دریای خزر عبارتند از: فیل ماهی، تاس ماهی، خاویار شیب، قره برون، ماهی خاویاری گلد یا چالباش و اوزون برون. در این میان فیل ماهی، بزرگ‌ترین ماهی خاویاری است که گران‌ترین خاویار را دارد. اوزون برون هم کوچک‌ترین نوع ماهی خاویاری است که خاویاری ریز و ارزان قیمت دارد.
 
خاویار به طور کلی به دو دسته سیاه و سرخ تقسیم می‌شود که خاویار ایران از نوع سیاه است و خاویار طلایی یا سرخ از سواحل سیبری صید می‌شود.
 
خواص خاویار
خاویار که به دلیل قیمت بالایش با نام مروارید سیاه شناخته می‌شود، ماده‌ای مقوی و پرخاصیت در میان مواد غذایی دریایی  که سرشار از انواع ویتامین‌های C، B2، B6، B12 ، A، D، E ، مواد معدنی، پروتئین، اسیدهای چرب، آنتی اکسیدان و امگا۳ است.
 
اسید فولیک، اسید پانتوتنیک، فسفر و آهن هم به مقدار قابل توجهی در ماده غذایی وجود دارد. چربی موجود در خاویار هم حاوی ۲۵ درصد کلسترول و ۷۵ درصد لیستین است.
 
فواید خاویار
خاویار و بیماری‌های قلبی و عروقی: خاویار با داشتن اسیدهای چرب و امگا ۳، کلسترول خون را کنترل می‌‌کند و مانع افزایش بی‌رویه آن می‌شود. در نتیجه از مبتلا شدن به بیماری‌های قلبی و عروقی جلوگیری می‌کند.
 
خاویار و بیماری‌های مفاصل: اسیدهای چرب امگا ۳ وجود در خاویار، علاوه بر این که درمانی برای التهاب‌های مفصل است به رشد استخوان‌ها کمک می‌کند.

خاویار و پوست: خاویار منبع خوب ویتامین d است و به همین دلیل با ایجاد تعادل در کلسیم و فسفر می‌تواند نقش موثری در شادابی و سلامت پوست داشته باشد.
 
خاویار و تقویت سیستم ایمنی بدن : مقدار قابل توجه پروتئین موجود در خاویار و هم چنین اسیدهای آمینه، آن را تبدیل به ماده ای موثر در تقویت ماهیچه‌ها، سیستم اعصاب و سیستم ایمنی بدن می‌کند.
 
صید خاوریار
در روش سنتی ماهی خاویاری را بعد از صید با ضربات چکش بیهوش می‌کردند و بعد از خارج کردن خاویار، گوشت آن را در بازار عرضه می‌کردند اما در روش امروزی، امکان چند بار خاویار گیری از یک ماهی ماده وجود دارد چون از روش سزارین استفاده می‌کنند.
 
در روش سرازین ماهی را بیهوش، تخمک‌هایی بارور نشده را خارج کرده و مقداری باقی می‌گذارند تا دوباره تولید تخمک در شکم ماهی انجام شود. ماهی خاویاری را ۳ ماه در استخر مخصوص نگه داری می‌کنند تا دوران نقاهت را سپری کند و سپس به دریا برمی‌گردانند. این کار برای هر ماهی خاویاری تا ۶ بار قابل انجام است.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامتی

کد: 11218 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۱ تير بازدید: 3690 ساعت: 3:38 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نقره داغ مستها با گرانترین جریمه رانندگی ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
2 فروش قهوه ۳۵ هزار تومانی به قیمت ۱۵۰ هزار تومان ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
3 بستنی لاکچری برای میلیاردرها از جنس الماس ! ۱۳۹۶ يکشنبه ۵ شهريور
4 گرانترین نوع چای ایران کدام است؟ ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ آبان
5 گران‌ترین همبرگر دنیا +عکس ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۷ مهر
6 بفرمایید شام 153 هزار یورویی! ۱۳۹۱ پنج شنبه ۷ دي
7 گرانترین آناناس جهان را ببینید ۱۳۹۱ شنبه ۲ دي
8 نمکاتور/ گیلاس نگو، طلا بگو ۱۳۹۱ دوشنبه ۲۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  توصیه های تغذیه ای طب اسلامی برای فصل پاییز با آغاز ۶ ماه دوم سال و سرد شدن تدریجی هوا، باید د...

  بهترین زمان برای خوردن سالاد مسئله مهمی که مورد سؤال بسیاری از افراد می‌باشد، ب...

  با آب اضافی حاصل از پخت‌وپز چه کنیم زمانی که بدانید مواد آب‌پز هر کدام ماده مغذی‌ای در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

نباید شیر و چای را مخلوط کرد کلسیم، مهم‌ترین ریزمغذی شیر است که تحت‌تاثیر ترکیب‌های موجود در چای قرار می‌گیرد و غیر از آن، سایر ریزمغذی‌های شیر هم تاحدی در صورت ترکیب با چای تخریب خواهند شد.
فرهنگستان به جای پاستا چه واژه ای را پیشنهاد داده است؟ فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ارائه توضیحی درخصوص واژه‌گزینی در حوزه صنایع غذایی، می‌گوید که تاکنون برای نام‌های غذاها معادل‌سازی نکرده‌ و برای غذاهای ملل نیز معادل فارسی نساخته است.
آشنایی با یک رژیم غذایی برای داشتن قلب سالم بیماری‌های قلبی و عروقی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر در دنیا است. همچنین شایع‌ترین علل مرگ و میر در کشور ما نیز بیماری‌های قلبی – عروقی است. افزایش این نوع بیماری ناشی از تغییرات در رژیم غذایی، فعالیت بدنی و مصرف دخانیات بوده که به دلیل تغییر در شیوه زندگی ناشی از شهرنشینی و صنعتی شدن پدید آمده است.
شیلا از چه زمانی متحول شد؟ لقمه: گروه مشاوران به تدریج به کار شیلا سامان دادند؛ از آرم و لوگوی جدید گرفته تا تغییرات در ساختار شیلا را شکل دادند و به بیانی دیگر، شیلا از همین زمان پوست‌اندازی کرد و به شکل کنونی رسید.