خسارت نماتد زخم ریشه در باغ‌های چای رو به گسترش است


پایگاه خبری لقمه: مشاور سازمان چای کشور گفت: نماتد زخم ریشه هر ساله میزان گسترش و خسارت آن در حال فزونی است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، عبدالله میرحسینی مقدم، مشاور سازمان چای و مجری طرح متی به زراعی چای کشور گفت:چای گیاهی است خزان ناپذیر و همیشه در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری توأم با رطوبت و بارندگی مناسب در خاکهای معمولاً اسیدی رشد می کند.

 
وی افزود:در حال حاضر بر اساس آمار مطرح سطح زیر کشت چای در شمال کشور بالغ بر ۳۰ هزار هکتار است و متاسفانه آمار واقعی بر اثر تغییر کاربری های سالیان اخیر در دست نیست.
 
میرحسینی خاطر نشان کرد: از نظر مسائل گیاهپزشکی یعنی خسارت آفات در باغات چای شمال کشور، در حال حاضر یکی از عوامل خسارت‌زای کلیدی، آفتی است به نام نماتد زخم ریشه که در بیست سال اخیر به عنوان یک معضل اصلی در باغ های چای مطرح و هر ساله میزان گسترش و خسارت آن در حال فزونی است.
 
کاهش محصول در کمین باغات چای آلوده
 
وی افزود: اگر در باب موضوع فوق چاره اندیشی اساسی نشود، می‌تواند خطرات جدی در کاهش محصول و حتی نابودی باغات چای را در مناطق آلوده به همراه داشته باشد.
 
مشاور سازمان چای کشور با اشاره به اینکه نماتد به معنی نخ مانند و یا رشته ای شکل، جانورانی پرسلولی و از دسته کرمهای لوله ای هستند، گفت: این موجود غالباً دارای زندگی آزاد بوده و تعدادی از آنها انگل جانوران، گیاهان و انسان هستند. نماتدهای انگل گیاهان جزو کوچکترین نماتدها محسوب می شوند.
 
وی افزود:در آلودگی های توأم نماتد با قارچ‌ها یا باکتری های بیمارگر خاکزی ممکن است پوسیدگی ریشه ایجاد شود.
 
میرحسینی با بیان اینکه آسیب به ریشه معمولاً نشانه‌های غیراختصاصی در بخش های هوایی گیاه را به همراه دارند که به صورت کاهش رشد، علائم کمبود مواد غذائی از قبیل زردی شاخ و برگ، پژمردگی بیش از حد در اوقات گرم روز، کاهش محصول و کیفیت نامطلوب آن می شود، گفت:برخی از گونه های نماتد به بخش های هوایی گیاهان حمله می‌کنند و موجب بروز نشانه هایی نظیر ایجاد لکه های مرده یا نکروتیک، پوسیدگی، پیچیدگی برگ و شاخه ها، اسفنجی و شکننده شدن ساقه و تغییر شکل دانه می‌شوند.
 
کاهش محصول در ۸۰درصد از باغات چای املش  
 
وی خاطر نشان کرد:در حال حاضر بر اساس آماربرداری که در سالیان اخیر (تا سال ۱۳۸۵) صورت گرفته حدوداً  ۳/۱ از باغ های چای شمال کشور آلوده به این عارضه هستند که تاکنون در باغ های چای شمال کشور ۱۲۰ روستا یا منطقه چایکاری این آلودگی ها گزارش شده که بیشترین سطح آن در باغ های چای املش و لاهیجان است. بطوریکه در آلودگی های شدید کاهش ۸۰ درصدی محصول و خشک‌شدن بوته‌ها ی چای را در بعضی از باغات چای املش سبب گشته است.
 
میرحسینی ادامه داد: آلودگی اکثراً بصورت لکه ای در باغ ظاهر می شود. بوته‌های آلوده ضعیف و کم رشد بوده و برگها زرد و کوچک و حالت چرمی شکل به خود می‌گیرند.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11296 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۸ تير بازدید: 2060 ساعت: 12:27 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هیچ محدودیتی برای ارائه تسهیلات به گلخانه‌ها نداریم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۴ مهر
2 تولید 1500 تن زیتون در لرستان ۱۳۹۴ سه شنبه ۱ دي
3 صنعت چای ایران رها شده است ۱۳۹۳ جمعه ۱۰ بهمن
4 سرمازدگی 1.1 میلیون هکتار از باغ‌های کشاورزی ۱۳۹۳ سه شنبه ۴ آذر
5 تولید 170 هزار تن کیوی/ هزینه بالای سردخانه‌ها اجحاف است ۱۳۹۲ دوشنبه ۳۰ دي
6 باغ‌های چای برای تولید آینده آماده می‌شوند ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۵ دي
7 تولید 7 میلیون تن مرکبات در سال جاری ۱۳۹۲ شنبه ۹ آذر
8 آغاز فصل به‌زراعی باغ‌های چای بدون پول ۱۳۹۲ يکشنبه ۳ آذر
9 کاهش 75 درصدی تولید روغن زیتون ۱۳۹۲ شنبه ۱۱ آبان
10 برداشت 20 هزار تن پسته از باغ‌های انار ۱۳۹۲ پنج شنبه ۴ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بوی بد دهان چگونه رفع می‌شود؟ بعضی زمان‌ها می‌بینید که وقتی دارید با آدم‌ها حرف ...

  غذاهایی برای داشتن رابطه جنسی بهتر با کمک گرفتن از متخصصین تغذیه و مطالعات اخیر، 10 ت...

  برای کاهش استرس‌های روزمره چای بنوشید یك متخصص طب پیشگیری با بیان اینکه ترکیبات موجود در...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه هم بخوریم هم لاغر بمانیم! حرف از رژیم‌های لاغری که می‌شود همه به یاد گرسنگی و ضعف و بی‌حالی می‌افتند! درحالی که متخصصان علم تغذیه معتقدند رژیم‌های لاغری نباید هرگز باعث ذره‌ای گرسنگی شوند.
گوشت قرمز را تا چه حدی باید بپزیم؟ اصولا ما ایرانی‌ها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جا‌افتاده بیشتر خوش‌مان می‌آید!
افزایش نشاط و شادابی با مصرف روغن زیتون برای رفع یبوست بهتر است که صبح ناشتا چند عدد سیب را به صورت کمپوت پخته و یک یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون هنگام مصرف اضافه کنند, این کار علاوه بر رفع یبوست, بدن را از مواد زائد پاکسازی می‌کند و موجب شادابی و سرحالی می‌شود.
با غذایمان چه چاشنی بخوریم؛ دوغ؟ نوشابه؟ در حقیقت این خوراکی ها در صورت کم چرب و کم نمک بودن، از لحاظ ارزش غذایی تفاوت چندانی با هم ندارند و توصیه کلی این است که در وعده های روزانه، تنوع غذایی را رعایت کرده و از همه این خوراکی ها به اندازه استفاده کنید.