60 درصد زنان دچار فقر آهن هستند


پایگاه خبری لقمه: یک فوق تخصص خون و انکولوژی گفت: کم خونی و فقر آهن دو مقوله جدا از هم است و به طور متوسط حدود 20 تا 30 درصد زنان در سنین باروری دچار کم خونی هستند در حالی که بیش از 60 درصد زنان به خصوص در زمان باروری دچار فقر آهن هستند.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، دکتر فریبرز مکاریان در گفت و گویی، با بیان اینکه کم خونی و فقر آهن دو مقوله جدا از هم است و افرادی که هموگلوبین خون آن‌ها زیر 12 است را به عنوان کم خون می‌دانند، اظهار کرد: به طور متوسط کم خونی در مردان هموگولوبین کم‌تر از 14 و برای زنان کم‌تر 12 است.

 
وی افزود: فقر آهن بسیار شایع است اما افرادی که دچار آنمی (کم خونی) باشند درصد کمی از مردم هستند و به طور متوسط 20 تا 30 درصد زنان در سنین باروری دچار کم خونی هستند در حالی که بالای 60 درصد زنان به خصوص در زمان باروری دچار فقر آهن هستند.
 
این فوق تخصص خون و انکولوژی گفت: در زنان به خصوص در سنین باروری یعنی از حدود سنی 17 سالگی که عادت ماهیانه آنها شروع می‌شود تا زمان یائسگی به دلیل خونریزی‌های ماهیانه و یا بارداری، درصد بالایی از زنان در کل دنیا دچار فقر آهن هستند و این به آن معنا است که ذخیره آهن بدن آن‌ها کم است.
 
مکاریان اظهار کرد: این عدد بین کشورها و مناطق مختلف فرق می‌کند و در آزمایشی که در حدود 15 سال گذشته انجام شده است، نشان داده که حدود 60 درصد دختران در سنین دبیرستان که هنوز بارداری نیز نداشته‌اند، فقر آهن دارند که این عدد بالایی است اما تاکنون رشد زیادی نکرده است.
 
وی افزود: کسانی که می‌خواهند خون اهداء کنند باید قبل از آن حتما آزمایش خون بدهند زیرا اگر کم خون هستند این کار نباید انجام شود و پس از حدود 2 ماه مصرف قرص آهن کم خونی آن‌ها اصلاح شده و می‌توانند به عنوان دهنده خون باشند.
 
این متخصص بیماری‌های داخلی گفت: قرص‌های آهنی که در مدارس داده می‌شود در مدت زمانی که بچه‌ها مدرسه می‌روند بسیار موثر است و در برخی کشورها با اضافه کردن آهن به آرد گندم خود، ذخیره آهن را اضافه کرده‌اند.
 
مکاریان تصریح کرد: معمولا به دلیل اینکه ذخایر آهن نوزادان به صورت فیزیولوژیک و طبیعی مقداری کم است، به خصوص در یک تا دو سال اول به آهن قطره نیاز دارند و تقریبا تمامی متخصصان اطفال این کار را می‌کنند و استفاده آن لازم است اما اگر کودکی نتواند فراورده خوراکی آن را تحمل کند می‌توانند با مشورت متخصص اطفال از راه‌های مختلف آن را جبران کرد.
 
وی افزود: کم خونی علائم فراوانی دارد اما علائم آن اختصاصی نیست و معمولا در افرادی نمایان است که کم خونی شدیدی داشته باشند زیرا تمامی ارگان‌های بدن به خون نیاز دارند. اضطراب، بی خوابی، ریزش مو، وز وز گوش، احساس تاری دید، خشکی زبان، تپش قلب، کوتاهی نفس در زمان فعالیت، احساس سوءهاضمه برخی از علائم کم خونی است.
 
وی تصریح کرد: نان‌های سبوس دار و نان‌هایی که فراوری خوبی دارند و به اصطلاح می گویند خوب ور آمده است و همچنین فراورده‌های لبنی جذب آهن را کم می‌کند در حالی که میوه‌ها جذب آهن را افزایش می‌دهند.
 
این فوق تخصص خون و انکولوژی گفت: کسی که فقر آهن پیدا می‌کند باید شش الی 9 ماه قرص آهن مصرف کند تا ذخیره آهن او پر شود و زمان مصرف آن بسیار مهم است که در این مدت زمان کامل مصرف شود و به کسانی که می‌خواهند قرص آهن مصرف کنند توصیه می‌شود که قرص را یک یا دوساعت قبل و یا بعد از غذا و به همراه آبمیوه مصرف کنند.
 
مکاریان افزود: البته در این روش ممکن است مشکلات گوارشی به وجود آید و تحمل قرص و فراورده‌های آهن را نداشته باشند و اگر کسی نتواند فراورده آهن را با شکم خالی بخورد، توصیه می‌شود آن را با غذا میل کنند که دراین صورت مدت زمان مصرف قرص را افزایش داده و حدود 9 تا 12 ماه باید آن را مصرف کند تا اختلال جذبی جبران شود.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 11573 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۵ مرداد بازدید: 2453 ساعت: 11:40 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صدور بیش از 23 هزار فقره حواله الکترونیکی کود شیمیایی در استان قم ۱۴۰۱ شنبه ۲۷ اسفند
2 صدور ۱۵۷ فقره مجوز صادرات انواع کودهای کشاورزی ۱۴۰۱ يکشنبه ۷ اسفند
3 خواص درمانی لبو را بدانید ۱۴۰۱ چهارشنبه ۷ دي
4 رسوم رمضانی استان گلستان چیست؟/از جگر خوردن در شب‌های رمضان تا کمک به فقرا ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۸ فروردين
5 حذف «معجون سلامتی» از سبد غذایی فقرا/خواص تخم مرغ لاکچری ۱۴۰۰ يکشنبه ۱۸ مهر
6 فقر رژیم غذایی با 6علامت هشداردهنده فیزیکی ۱۳۹۶ سه شنبه ۹ آبان
7 غذای دور ریز به اندازه 2 میلیارد نفر؛ آمار گرسنگان800 میلیون نفر ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۵ مهر
8 رایج ترین کمبودهای تغذیه ای را بشناسید ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
9 فقر این ویتامین ها در بدن باعث سردردهای مزمن می شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۹ مرداد
10 7 فایده برای غذا خوردن در حالت نشسته روی زمین ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۷ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بادام یکی از غذاهای آلرژی زا است یک متخصص ایمونولوژی و آلرژی اعلام کرد: آلرژی غذایی...

  مضرات و فواید رژیم های گیاه خواری بعضی افراد به دلیل اعتقادات مذهبی یا برخی باورهایش...

  تاثیر غذاهای پرچرب در ابتلا به سرطان لوزالمعده بر اساس اعلام مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشک...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اشتباهات رایج در آشپزی و راه حل آنها احتمالا شما هم ادویه را در دسترستان کنار اجاق گاز نگه می‌دارید، یا وقتی عجله دارید در ظرف و ماهیتابه با این گمان که کار پخت و پز غذا زود‌تر تمام شود، مقدار بیشتری مواد غذایی می‌ریزید؛ بعید نیست در این مواقع زیاد هم منتظر خوب داغ شدن روغن نشوید. این گونه کارهای اشتباه را در حین آشپزی بسیاری افراد می‌توان دید.
اشتباهی كه هر سال تكرار می‌شود به‌رغم هشدارهای جدی مسئولان بهداشتی کشور، امسال بازهم از ظروف یکبار مصرف پلاستیکی برای توزیع مواد غذایی و نوشیدنی‌های گرم و داغ در روزها و شب‌های محرم استفاده شد.
ترک سیگار با این مواد غذایی کشیدن سیگار عادت خطرناکی است که بعضی افراد یا برای تفریح یا برای‌رهایی از اضطراب و خشم به آن رو می آورند.
رژیـم خـراب‌کن‌هـا را بشناسید! اگر از 10 نفر بپرسید که بهترین راه لاغری کدام است، هر کدام‌ از آنها یک نظر خواهند داد و شما در نهایت 10 جواب متفاوت خواهید داشت که باز هم نمی‌توانید بر اساس آن تصمیم بگیرید که از کدام شیوه می‌توان بهترین نتیجه را گرفت.