به گزارش پایگاه خبری لقمه ، میرزاقاسمی یکی از غذاهای محلی استان گیلان است. میرزا قاسمی توسط محمدقاسم خان والی حاکم رشت در زمان ناصرالدین شاه، ابداع شد و توسط همو گسترش یافت و به نام او نیز اسم گذاری شد. میرزا قاسمی در گیلان معمولاً با برنج سرو میشود اما اخیراً سرو با نان رایج شده است.
1 ـ بادمجان ها را حتما روی ذغال و یا روی حرارت گاز كباب كنید تا بادنجان ها بوی دود بگیرد. بادنجان درفر بوی دود نمی گیرد.
2 ـ می توانید بعد از آن كه بادنجان را كبابی كردید در آب سرد بیاندازید تا خنك شود بعد پوست بكنید و استفاده كنید.
3 ـ می توانید بادنجان را كبابی كرده و در فریزر نگهداری كنید.
4 ـ كوبیدن سیر در هاون یا لای كیسه فریزر برای بهتر شدن طعم سیر و حفظ بو و عطر آن می باشد.
5 ـ برای راحت تر پوست كندن سیر خشك می توانید آن را در آب نیم گرم خیس كرده و بعد به راحتی پوست بگیرید.
6 ـ می توانید پوست گوجه فرنگی ها را نگیرید یا گوجه فرنگی را نیز كبابی كرده ، پوست بگیرید و با بادنجان مخلوط كنید.
7 ـ در بعضی از مناطق میرزا قاسمی را با گوجه فرنگی كمتر و یا بدون گوجه فرنگی تهیه می كنند.
8 ـ استفاده از رب گوجه فرنگی برای میرزا قاسمی مناسب نیست .
9 ـ نزدن تخم مرغ قبل از اضافه كردن به بادنجان برای این است كه دو رنگ بودن سفیده و زرده تخم مرغ به زیباتر شدن غذا كمك می كند و تخم مرغ یك دست نمی شود.
10 ـ برای کمتر شدن بوی سیر غذا می توانید از پودر سیر استفاده كنید كه البته میرزا قاسمی اصیل و سنتی را نخواهید داشت.
11 ـ برای از بین بردن بوی سیر غذا می توانید در آخر جعفری یا چای خشك و یا تخم گشنیز بجوید كه به از بین بردن بوی سیر كمك می كند.
12 ـ میرزا قاسمی غذای بدون گوشت ، ساده و خوشمزه ای است كه می توانید با تزیین های متفاوت و زیبا برای مهمانی ها و مراسم مختلف به عنوان غذایی جذاب و پر طرف دار و متنوع استفاده كنید.
13 ـ میرزا قاسمی را می توانید با خاگینه ، نیمروز ، زیتون و... تزیین كنید كه در تصویر با خاگینه و زیتون تزیین شده است .
14 ـ تخم مرغ میرزا قاسمی را می توانید در یك تابه جدا درست كنید و به غذا اضافه كنید و نیز می توانید به صورت نیمروز به تعداد نفرات روی غذا بگذارید.
نقل از :هنر آشپزي