افزایش 20 دردصدی صادرات لبنیات


پایگاه خبری لقمه: وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که صادرات لبنیات در سال جاری ۲۵ درصد افزایش یافت،گفت: ۱۸ درصد از جمعیت مرغ تخمگذار کشور را به دلیل آنفلوانزا از دست دادیم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی امروز در همایش روز ملی دامپزشکی در مرکز همایشهای بین‌المللی صدا و سیما اظهار کرد: مسائل دامپزشکی پیچیدگی و ظرافت‌های خاص خود را دارد و با کوچکترین غفلت آثار زیانباری را به همراه خواهد گذاشت.

 
وی افزود: این امر نشان می‌دهد که حساسیت فعالیت‌های دامپزشکی در بخش‌های دولتی و خصوصی بسیار بالا است.
 
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در سالهای اول پیروزی انقلاب اسلامی چند ده هزار تن تولیدات کشاورزی دام و طیور وجود داشت که اکنون به چندین میلیون تن رسیده است.
 
حجتی تصریح کرد: در حالیکه در سالهای گذشته ایران جزو تولیدکنندگان شتر مرغ نبود اکنون دومین تولیدکننده گوشت شتر مرغ در دنیا هستیم.
 
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به تهدیدات بیماریهای دام و طیور گفت: در سال گذشته دیدید که پرونده‌های مهاجر چه گرفتاریهایی را برای تولیدکنندگان و دست‌اندرکاران سازمان دامپزشکی کشور ایجاد کردند و اگر تلاش و حساسیت‌های مسئولان نبود اکنون چه وضعیتی داشتیم.
 
18 درصد از جمعیت مرغ تخمگذار کشور را به دلیل آنفلوانزا از دست دادیم
 
وی ادامه داد: 17 تا 18 درصد جمعیت مرغ تخمگذار ایران به دلیل بیماری آنفلوآنزای پرندگان از بین رفت که در صورتی که مراقبت‌های لازم نبود معلوم نیست که اکنون چه وضعیتی داشتیم.
 
حجتی گفت: پیگیریهای سازمان دامپزشکی کشور با امکانات محدود آن صورت گرفته است این در حالیست که منشاء بسیاری از بیماریهای دام و طیور از پرندگان مهاجر بود که هیچ کدام از ما زمینیان در شیوع آن نقشی نداشتیم.
 
وی گفت: مسئولان دامپزشکی کشور تمام تلاش خود را برای مقابله با بیماری آنفلوآنزای پرندگان انجام دادند اما باید توجه داشت که این بیماری از آسمان آمد و با تلاشهایی که انجام دادیم مانع از گسترش بیشتر آن شدیم.
 
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: در سال 92 از لحاظ آبزی‌پروری مشکلات زیادی داشتیم به طوریکه به خاطر بیماری لکه سفید حجم زیادی از طیور از بین رفت.
 
حجتی گفت: در برخی از موارد ملاحظات بهداشتی را رعایت و بیشتر از حد از ظرفیت‌های طبیعی استفاده کردیم و فرهنگ مراقبت‌های لازم را لحاظ نکردیم اما امروزه شاهد هستیم که در بحث بیماری ماهی قزل‌آلا وضعیت مناسبی داریم.
 
فعالیت‌های دامپزشکی باعث افزایش دو برابری میگو شد
 
وی افزود: در خصوص بیماری لکه سفید تقریبا منفعل بودیم که اکنون نیز کمی منفعل هستیم اما وضعیت این بیماری به شکل قابل ملاحظه یا بهبود یافته است به طوریکه تولید میگو پرورشی از 10 تا 12 تن به 27 هزار تن در 4 سال اخیر افزایش یافته است.
 
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: این امر نشان می‌دهد که نقش دامپزشکی تا چه اندازه در اقتصاد کشور، ثروت‌آفرینی ملی و درآمد خانوار و افزایش بهره‌وری و اشتغال موثر است.
 
وزیر جهاد کشاورزی گفت: نظام دامپزشکی کشور در کنار سازمان دامپزشکی کشور به صورت آزاد به تولیدکنندگان طرف قرارداد خود خدمات ارائه می‌دهد که با کمک این نظام و سایر تشکلات به مردم خدمات ارائه می‌شود.
 
وی با اشاره به اینکه مراودات جهانی در حوزه دامپزشکی روز به روز افزایش می‌یابد گفت: صادرات غذا بویژه در حوزه مواد پروتئینی حساسیت بالایی دارد که در برخی از اوقات این صادرات به صورت زنده نیز انجام می‌شود که ما توانسته‌ایم پیشرفت‌های مناسبی در این زمینه داشته باشیم.
 
صادرات لبنیات 25 درصد و آبزیان 50 درصد افزایش یافت
 
وی یادآور شد که صادرات لبنیات در سال جاری نرخ رشد 25 درصدی را تجربه کرده است و در صادرات آبزیان نیز بالای 50 تا 60 درصد پیشرفت داریم که این امر نشاندهنده تلاش دامپزشکان کشورمان است.
 
وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به مشکلاتی که برای تامین گوشت گرم سبک در بازار مصرف داریم اقدام به واردات می‌شود که مراقبت‌های مهم این امر نیز توسط دامپزشکان کشورمان انجام می‌شود.
 
وی افزود: روز به روز به تعداد واحدهای تولیدکننده خوراک بهداشتی، دام افزوده می‌شود و حتی ضایعات محصولات کشاورزی با تبدیل و غنی‌سازی در اختیار صنعت خوراک دام کشورمان قرار می‌گیرد.
 
حجتی گفت: در دامپزشکی محدودیت‌های امکانات، ابزار، ادوات و حتی نیروی انسانی وجود دارد اما با این وجود دولت بر تلاش خود برای پیگیری مشکلات انجام می‌دهد.
 
وی یادآور شد: وضعیت کشورمان از لحاظ کیفیت نیروی انسانی وضعیت مناسبی دارد اما امکانات ما نارسایی و مشکلاتی دارد که در تلاش برای رفع آنها هستیم.
 
مراقب باشیم که سرمایه مردم به دلیل بی‌توجهی یا مشغله زیاد ما از بین نرود
 
وی با تاکید براهمیت پاسخگویی به ارباب رجوع در حوزه دامپزشکی گفت: افراد زیادی سرمایه‌های خود را در این بخش گذاشته‌اند و باید خیلی نگران باشیم که وقت و سرمایه مردم به دلیل کم‌توجهی ما یا مشغله‌های زیاد از بین نرود.
 
وزیر جهاد کشاورزی گفت: کسی که سرمایه‌اش را در بخش دام و طیور گذاشته باید بتوانیم رضایت آنها را با خدمات خود تامین کنیم که این امر منجر به رضایت خداوند نیز از ما خواهد شد.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باشگاه خبرنگاران

کد: 12083 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر بازدید: 2265 ساعت: 3:35 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 صادرات تفاله چغندر و نیشکر آزاد شد ۱۴۰۴ جمعه ۳ خرداد
2 ۸۴ میلیون دلار داروی تولید شرکت‌های ایرانی به ۴۰ کشور صادر شد ۱۴۰۴ يکشنبه ۸ ارديبهشت
3 صرف نظر چینی‌ها از اصرار برای ماندن در بازار امریکا/تبعات جنگ تعرفه ای برای امریکایی و چینی ها ۱۴۰۴ شنبه ۷ ارديبهشت
4 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
6 ورود دلالان افغان به بازار زعفران ایران، تهدیدی جدی برای جایگاه صادراتی کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۹ بهمن
7 صادرات حبوبات آزاد شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
8 رفع موانع صادرات پنیر ایرانی به ژاپن به زودی ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
9 صادرات۱۰ هزار تنی و واردات ۳۰ هزار تنی چای سیاه کشور در امسال ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
10 چالش‌ها و آسیب‌ها در صادرات زعفران ایرانی ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۳ آبان
11 افزایش ۲۸ درصدی صادرات محصولات کشاورزی در ۷ ماهه امسال+ جزئیات ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  پیاز خواص آنتی بیوتیکی و ضد مسمومیت دارد یک متخصص تغذیه در گفت‌وگویی در مورد مزایای مصرف پی...

  به كودك خود به اجبار غذا ندهید دكتر پریسا ترابی در گفت وگویی، ضمن بیان این مطلب ا...

  نسخه طب سنتی برای دیابتی‌ها یک محقق طب سنتی گفت: «رزماری و پونه کوهی حاوی ترکی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا مصرف ماست میوه ای مفید است؟ ماست میوه ای چند وقتی است که مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است و به ویژه مادران سعی می کنند ماست را طعم دار کنند و به عنوان میان وعده در اختیار کودکان قرار دهند؛ از این رو این موضوع را با دکتر سیدسعید اسماعیلی پزشک و محقق طب اسلامی در میان گذاشتیم تا از درست یا نادرست بودن این شیوه مطلع شویم.
نحوه برخورد با انواع مسمومیت ها مسمومیت‌های گوارشی از شایع‌ترین مسمومیت‌هاست كه می‌تواند ناشی از مصرف غذاهای فاسد، داروی اشتباه و یا بیش از حد، خوردن دارو به قصد خودكشی و... باشد.
تولید و صادرات پسته با چه چالش هایی روبروست؟ پایگاه خبری لقمه: حکایت تولید و صادرات پسته مصداق ضرب‌المثل معروف شده که «درونش خودمان را کشته، بیرونش مردم را»؛ قیمت این محصول برای مردم کشورمان آنقدر زیاد است که خیلی‌ها امکان خریدش را ندارند اما تولیدکنندگان آن در عین حال از قیمت پایین آن به نسبت هزینه‌ها می‌نالند و خواهان حمایت دولت هستند.
چرا نباید مرغ را قبل از پختن شست کارشناسان تغذیه و سلامت نسبت به شست و شوی گوشت مرغ پیش از پختن آن هشدار دادند.