دیابت, شیرین اما خطرناک


پایگاه خبری لقمه: دیابت ملیتوس به گروهی از بیماری ها با ویژگی مشترک, افزایش قند خون به علت مشکل در تولید و یا عملکرد انسولین گفته می شود.امروزه , این بیماری به طور قابل ملاحظه ای سبب افزایش میزان مرگ و میر در بین افراد شده است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه ، انسولین هورمونی است که از سلول های بتای پانکراس ترشح می شود , که هورمونی ضروری برای استفاده و ذخیره ی سوخت های بدن نظیر کربوهیدرات, پروتیین وچربی می باشد.

 هزینه های درمان برای افراد دیابتی 2 برابر افراد عادی می باشد, پس تغذیه درمانی پزشکی به منظور پیشگیری و درمان می تواند این هزینه ها را ه طور قابل توجهی کاهش دهد.
شیوع دیابت با افزایش سن در افراد بالا می رود.
 
دیابت به 2 دسته ی کلی تقسیم می شود:
 
1.دیابت نوع 1 
 
2.دیابت نوع 2 
 
ولی دسته بندی های دیگری مانند دیابت بارداری نیز وجود دارد .
دیابت نوع 1 بیشتر با زمینه ی ارثی در فرد بروز پیدا می کند , برای این افراد انسولین درمانی در کنار رژیم مناسب قرار داده می شود.
 
علایم ابتلا به دیابت نوع 1 : 
 
1.تشنگی شدید 
 
2.تکرر ادرار 
 
3.کاهش وزن 
 
4.افزایش قند خون 
 
عوارض ابتلا به دیابت نوع 1 :
 
1.نفروپاتی یا مشکلات کلیوی 
 
2.نوروپاتی یا مشکل در اعصاب محیطی 
 
3.رتینوپاتی یا مشکلات چشمی 
 
دیابت نوع 2: اغلب این افراد چاق هستند , چاقی یا اضافه وزن یه عنوان یکی از فاکتورهای خطر بشمار می رود, عوامل خطر دیگر شامل : بالا بودن سن , عدم فعالییت بدنی و عوامل محیطی و ژنتیکی می باشد. 
 
راه کارهای پیشنهادی برای افراد دیابتیک 
 
1.افزایش فعالییت بدنی روزانه 
 
2.عدم مصرف قند ها ی ساده 
 
3.مصرف نان و برنج قهوه ای جایگزین نان و برنج سفید 
 
4.مصرف میوه ها با شاخص گلایسمی پایین مانند سیب, کیوی ,پرتقال 
 
5.مصرف بیشتر میوه ها به جای آبمیوه 
 
6.افزایش مصرف فیبر ها 
 
ترجمه : آیدا ضیف الدینی کارشناس تغذیه و رژیم درمانی 
 
منبع: کتاب کراوس ۲۰۱۷ 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 12296 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ آبان بازدید: 2756 ساعت: 10:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دیابت تلخ‌ترین ببماری قرن! ۱۴۰۴ شنبه ۱۸ آبان
2 جای خالی نظام ارزیابی شفاف در صنعت غذا و گردشگری ایران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۹ خرداد
3 درمان پیش دیابت با کلم بروکلی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
4 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 موثرترین راه کنترل دیابت نوع دو ۱۴۰۳ سه شنبه ۹ بهمن
6 جلوگیری از قطع عضو مبتلایان به دیابت با یک راه حل جدید ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
7 سنگک و بربری یا نان صنعتی، کدام بدرد بخورترند؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
8 استفاده هوش مصنوعی از تحلیل صدا برای تشخیص دیابت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
9 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
10 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
11 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سوپ و آش؛ غذایی کامل برای سرماخوردگی یک متخصص تغذیه با تاکید براینکه مواد مغذی از دست ر...

  وقتی انگور می‌خورید، حتماً هسته‌اش را بجوید روغن هسته انگور ترکیب‌های آنتی‌اکسیدانی و فنولی نس...

  چه کسانی نمی‌توانند شیر سویا مصرف کنند؟ افرادی که به پروتئین شیر گاو حساس هستند، نمی‌توانن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

هزار دلیل برای نوشیدن یک استكان چای داغ شاید در حین نوشیدن چای هیچ وقت ذهنتان را درگیر چنین قضیه‌ای نکرده باشید اما واقعیت درباره چای در بسیاری نکته‌ها نهفته بسیاری درباره چای است که بعید نیست خیلی از آدم‌های چای خور هم از اصل ماجرا بی‌خبر باشند. آنچه که معمول است نوشیدن یک فنجان چای داغ برای رفع خستگی و کسالت مفید است یا یک پذیرایی معمول از مهمان‌های خودمانی برای این که عده‌ای دور هم جمع شده و می‌خواهند گپ دوستانه‌ای بزنند و در این میان یک فنجان چای داغ هم جمع را گرم و گیراتر می‌کند.
ضررهای نوشیدن آبمیوه هنگام شام کارشناسان هشدار می دهند نباید موقع شام به بچه ها آب میوه داد.
20 توصیه ناب تغذیه‌ای از امام رضا (ع)/ جلوگیری از زکام زمستانی با این خوراکی کسانی که به ضعف حافظه دچارند،‌ بهتر است همه روزه هفت مثقال کشمش سیاه، ناشتا بخورند و نیز سه تکه زنجبیل که در عسل خوابانده‌اند (زنجبیل پرورده) با کمی خردل ضمن غذای روزانه خود بخورند.
میوه‌ها و تنقلات شب یلدا چیست+ تصاویر قرن‌هاست که مردم آغاز زمستان را که برابر با شامگاه سی‌ام آذر و بامداد یکم دی است به نام شب یلدا یا شب چله جشن می‌گیرند و تنقلات و میوه صرف می‌کنند.