راه اندازی گلخانه های شهری نیاز به تغییر کاربری ندارد


پایگاه خبری لقمه: معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور باغبانی گفت: راه اندازی گلخانه های شهری با هدف تولید محصولات کشاورزی گلخانه ای در تمام شهرهای کشور نیاز به تغییر کاربری ندارد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محمدعلی طهماسبی روز شنبه در خلخال در گفت وگویی، افزود: مسوولان جهاد کشاورزی در تمام شهرهای کشور ملزم به همکاری با متقاضیان اجرای این گونه طرح ها برای سالم سازی هوای شهرهای آلوده یا در معرض آلودگی هستند. 

وی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی از هرگونه فعالیت و اقدام منجر به توسعه شتابزده پرهیز می کند گفت: راه اندازی و ایجاد صنایع تبدیلی کشاورزی و باغداری در حیطه کاری بخش خصوصی است. 
به گفته وی ، مسوولان اجرایی در هر یک از مناطق فاقد صنایع تبدیلی می توانند با ارائه بسته های حمایتی به سرمایه گذاران بخش خصوصی نسبت به راه اندازی این گونه صنایع برای بسته بندی محصولات کشاورزی و باغی و ایجاد اشتغال برای بخشی از بیکاران اقدام کنند. 
 
وی همچنین اظهار کرد: دوره کشاورزی و باغداری سنتی در ایران بسر آمده و تحول در این 2 بخش برای افزایش راندمان تولید و کاهش هزینه ها ضروری است. 
طهماسبی افزود: با توجه به کمبود منابع آبی در کشور و ضرورت تولید محصولات کشاورزی مرغوب برای رقابت با محصولات کشاورزی سایر کشورها استفاده از روش های سنتی گذشته در هر 2 بخش کشاورزی و باغداری امروزه جوابگوی نیاز جامعه نیست. 
 
او اظهار کرد: ایجاد تحول در بخش کشاورزی و باغداری با استفاده از تکنولوژی روز، مکانیزه کردن کشاورزی، تغییر الگوی کشت ، اصلاح باغات ، جایگزینی ارقام مقاوم در مقابل سرما و خشکسالی و استفاده از روش های آبیاری نوین تحت فشار برای افزایش راندمان تولید و هزینه های تمام شده محصول در دستور کار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است. 
 
وی گفت: همراه با در نظر گرفتن تسهیلات کم بهره بانکی برای استفاده کشاورزان و باغداران امسال بیش از 40 میلیون اصله نهال میوه اصلاح شده و کددار برای توزیع در بین باغداران کشور از سوی معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی تهیه شده است. 
وی افزود: براساس تحقیقات و بررسی های انجام شده بیش از 40 درصد تلفات آب در بخش کشاورزی و باغداری کشور ناشی از استفاده از روش های منسوخ انتقال آب ازسوی کشاورزان و باغداران از جمله انتقال آب از طریق کانال و یا نهرهای هدایت آب است. 
 
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه استفاده از کانال و آبرو برای انتقال آب کشاورزی با توجه به کاهش روز افزون منابع آبی در کشور ضمن افزایش نیاز آبی هزینه های تولید محصولات کشارزی و باغی را افزایش می دهد گفت: دولت با هدف ترویج فرهنگ استفاده از روش های آبیاری نوین تحت فشار در بین کشاورزان و باغداران 85 درصد از هزینه های اجرای طرح های آبیاری نوین را در اختیار مجریان این گونه طرح ها قرار می دهد. 
 
وی با بیان اینکه در حال حاضر 300 ایستگاه تحقیقات کشاورزی در کشور در اصلاح الگوهای کشت و تولید ارقام پرمحصول و کم هزینه کشاورزی و باغبانی فعالیت دارند برای راه اندازی ایستگاه تحقیقات کشاورزی در شهرستان کوثر استان اردبیل قول مساعد داد. 
طهماسبی با اشاره به تولید قابل توجه گردو در خلخال و میوه به در شهرستان کوثر بر لزوم ایجاد نهالستان گردو و به برای حمایت از باغداران منطقه جنوب استان و در اختیار گذاشتن آخرین یافته های علمی کشاورزی و باغداری برای افزایش راندمان این گونه میوه ها در 2 شهرستان جنوب استان اردبیل تاکید کرد. 
 
طهماسبی توسعه کشاورزی شهری با هدف افزایش سرانه فضای سبز و مقابله با پدیده آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور را از برنامه های در دست اجرای وزارت جهاد کشاورزی ذکر کرد. 
وی تشریح کرد: دعوت از پروفسور ییلماز از کشور ترکیه و برگزاری دوره های آموزشی از سوی هیات اعزامی از این کشور به ایران در بین تولید کنندگان گردو در استان های همدان و آذربایجان شرقی نتایج بسیار خوبی را در بحث افزایش راندمان تولید به همراه داشته است. 
وی از برگزاری دوره آموزشی برای باغداران گردوی خلخال با دعوت مجدد از این هائت ترکیه ای در آینده نزدیک خبر داد. 
 
معاون باغبانی ویز جهاد کشاورزی که به دعوت نماینده مردم شهرستان های خلخال و کوثر در مجلس به خلخال سفر کرده بود قبل از شرکت در جلسه پنج ساعته کارگروه کشاورزی ، آب و منابع طبیعی از باغ های میوه این شهرستان در هر سه بخش مرکزی، شاهرود و خورش رستم و باغ های میوه شهرستان کوثر بازدید کرد و در این جلسه با گزارشی که از سوی فرمانداران و نماینده مردم این 2 شهرستان در مجلس ارائه شد با مشکلات بخش های کشاورزی و باغداری جنوب استان اردبیل آشنا شد. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 13739 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر بازدید: 2448 ساعت: 2:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بازار دستگاه نانوحباب‌ساز ایرانی در گلخانه‌ها و تصفیه‌خانه‌های ۶ کشور ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
2 روند پرشتاب تغییر اقلیم؛ حاصل افزایش انتشار گاز متان ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۱ شهريور
3 دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟ ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر
4 حضور ۴۳۰ شرکت داخلی و خارجی در نمایشگاه نهاده های کشاورزی ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۸ دي
5 اولویت اعتباری بانک کشاورزی در سال 1398 اعلام شد ۱۳۹۸ چهارشنبه ۸ خرداد
6 صادرات گوجه‌ فرنگی گلخانه‌ای با دریافت تاییدیه ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر
7 توسعه گلخانه، تنها راه نجات کشور از بحران کم آبی ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۷ آذر
8 بساط فروشگاه های غیرمجاز سموم، برچیده می شود ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ آذر
9 ساکنان مناطق محروم برای پرورش قارچ تسهیلات می‎گیرند ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۵ آبان
10 پرداخت۴هزار میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ۱۳۹۶ شنبه ۱۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین رژیم غذایی مخصوص شب امتحان یک کارشناس ارشد تغذیه با بیان اینکه عدم مصرف صبحان...

  سیب مفید است، برای زنان مفیدتر دانشمندان دریافتند 240 کالری‌ای که هر روز از طریق ...

  پزشکان درباره زیاده روی کودکان در مصرف ماهی تن هشدار دادند پزشکان بر اساس تحقیقات خود درباره زیاده روی کودکان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.
خوراکی‌هایی که باید سرد مزاج‌ها بخورند یک متخصص طب سنتی گفت: افرادی که مزاج سرد دارند بیشتر درون‌گرا و سفید پوست هستند.این افراد بهتر است غذاهای آبکی و سنتی بیشتر بخورند و از مصرف فست‌فود بپرهیزند.
خوردن با لذت غذا همراه با یادآوری نعمت «عبادت» است بعضی از ائمه در اقوالشان هست که انگور را با لذت می‌خوردند؛ به اعتبار این که خداوند این مزه و این لذت را در آن نعمت قرار داده، لذا خود این خوردن، عبادت است.
یک همبرگر چه هزینه هایی برای طبیعت ایجاد می کند؟ هزینه های زیست محیطی مانند زمین، آب، علوفه و گازهای گلخانه ای که در پس تولید گوشت لازم جهت تولید یک همبرگر قرار دارد، بسیار مهمتر و بیشتر از آن است که فکرش را می کنید.