تهران میزبان هجدهمین اجلاس جهانی آب می شود


پایگاه خبری لقمه: قائم مقام وزیر نیرو گفت: اجلاس جهانی آب در تاریخ ۲۵ دی‌ماه با حضور بیش از ۱۱۰ کشور جهان به مدت دو روز و به همت بنیاد جهانی انرژی در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار  لقمه، صبح امروز نشست هجدهمین اجلاس جهانی بنیاد انرژی با موضوع آب با حضورعلیرضا دائمی قائم مقام وزیر نیرو در روابط بین الملل، ناصر زرگر معاون سرمایه گذاری معاونت روستایی نهاد ریاست جمهوری و محمد حسن امامی دبیر انجمن مدیریت سبز ایران در محل وزارت نیرو برگزار شد.

دائمی: تریبونی برای معرفی علم و فرهنگ ایران به جهانیان


در ابتدای این نشست، دائمی گفت: بنیاد جهانی انرژی، با هدف حمایت از طرح‌ها و پروژه های اجرایی در جهت رفاه و سلامت مردم در بخش های آب، خاک، انرژی، جوانان، محیط زیست و پلاستیک پایدارآغاز به کار کرد و اجلاس‌های سالیانه را با تمرکز بر موضوعات ذکر شده در کشور‌های مختلف جهان برگزار می‌کند.
وی افزود: هرسال یک کشور میزبان این رویداد است که اولین اجلاس آن در سال ۲۰۰۴ میلادی در ژاپن برگزار شده و هدف اصلی این اجلاس بهره برداری از الگوهای مهم مردمی و مشارکت عمومی بخش خصوصی با تکیه بر رفاه مردم است.

دائمی در ادامه به دلایل همکاری وزارت نیرو با این اجلاس اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه دو موضوع مهم آب و انرژی در حوزه وظایف وزارت نیروست، این وزارت خانه در برگزاری این اجلاس ورود پیدا کرده است که یکبار پیش از این، در سال ۲۰۱۵ (26 دی ماه 1394) در ایران با شعار «تهران پایتخت صلح و محیط زیست» برگزار شد و در آن دوره تصفیه خانه فاضلاب تهران نشان برتر را از این اجلاس به خود اختصاص داد. چرا که این طرح در راستای سلامت و بهبود زندگی مردم گام مهمی را برداشته است.


قائم مقام وزیر نیرو با تاکید بر اینکه این اجلاس برای دومین بار در ایران برگزار می شود، اظهار داشت: شعاری که برای هجدهمین دوره این رویداد بین‌المللی در نظر گرفته شده به موضوع آب اختصاص دارد و برای ما میزبانی این رویداد از دو جهت مهم بود. اول اینکه به به یک هم افزایی در داخل کشور می رسیم و دوم اینکه با توجه به سطح برگزاری این اجلاس، تریبون بسیار مناسبی در اختیار ما قرار می گیرد که به جهانیان بگوییم هم از لحاظ تاریخی و فرهنگی و هم از نظر دانش فعلی توانایی ارائه راهکارهایی برای مقابله با معضل آب و مسائل زیست محیطی داریم.

امامی: ما می توانیم راهکار فلسفی به دنیا ارائه دهیم


در ادامه این مراسم، محمدحسن امامی، دبیر انجمن مدیریت سبز ایران، در مورد «بنیاد جهانی انرژی» و هجدهمین اجلاس آن گفت: بنیاد جهانی انرژی یک سازمان مردم نهاد است که افرادی چون کوفی عنان، گورباچوف و گاندی آن را تاسیس کردند. این مجموعه در تلاش برای توسعه مسئولیت پذیری زیست محیطی در دنیا است و هر ساله پروژه‌های برتر کشور‌های عضو در زمینه‌های آب، خاک، هوا، انرژی، پروژه‌های اجتماعی و پلاستیک پایدار گردآوری می‌کند و طرح‌های برتر را به عنوان ایده‌های جدید به دنیا معرفی می‌کند. بر همین اساس هر ساله حدود ۳۰۰۰ پروژه اجرا شده یا در دست اجرا یا طرح آنها را دریافت و بر اساس پروژه‌های هر کشور ارزیابی می شود و بهترین ها را در صحنه بزرگ رسانه‌ای جهانی به نمایش گذاشته و از آن پروژه‌ها حمایت های مالی، معنوی و تکنولوژیکی می‌کنند.


وی تصریح کرد: من با تواضع درباره فناوری و علم غرب صحبت می کنم و حتی معتقدم که این علم دیگر متعلق به غرب نیست بلکه جهانی شده است اما فلسفه و تمدن غرب بر اساس قدرت مطلق بنا شده و در این نوع نگاه اراده معطوف بر قدرت است وقتی چنین فلسفه ای حاکم می شود دیگر این تمدن ظرفیت پاسخگویی به مسائل جهانی را ندارد چرا که این تکر مدام به دنبال، تصاحب، تسلط، قدرت طلبی و مدیریت است. اما در سرزمین مادری ما ایران که بخشهای از افغانستان و قرقیزستان و .... را هم شامل می شود «عقل» حاکم بوده و حکمت وجود داشته است و در نتیجه اراده قدرت را تصرف کرده است بنابراین اگرچه نه در وضعیت موجود اما به لحاظ فرهنگی و تاریخی می توانیم راهکارهایی برای مدیریت آب و مسائل زیست محیطی به دنیا ارائه بدهیم.


وی افزود: ما برای دنیا راهکارهای فلسفی داریم و باید به پیشینه‌های تاریخ و رفتارهای خود تمرکز کنیم و این مساله ممکن است. بر همین اساس. ما تیمی از بنیاد جهانی انرژی را به یزد آوردیم تا ببینند ما راهکار داریم و برای برگزاری هجدهمین اجلاس، تهران انتخاب شده و بدین منظور برای این دوره از اجلاس ۷۸ پروژه از کشور ایران نیز برای ارزیابی به بنیاد جهانی انرژی ارسال شده است که تعدادی از آنها پذیرفته شده اند.
امامی افزود: امسال مقرر است یزد به عنوان شهر نمونه در اجلاس جهانی آب معرفی شود و در پایان این اجلاس دفتر بین المللی آب نیز در تهران دایر و از ظرفیت های ملی ما استفاده شود و به دنبال راه اندازی یک دانشگاه و تولید علم هم هستیم.

وی ادامه داد: طرح هایی از 130 کشور از ۱۷۸ کشور عضو از سوی بنیاد جهانی انرژی برای حضور در این دور اجلاس، پذیرفته شده اند، که تا امروز بیش از ۱۱۰کشور مراحل کاری خود برای حضور را تکمیل کرده اند.

حمایت از طرح‌های توسعه کشت‌های منطبق بر اقلیم و کم آب بر

ناصر زرگر نیز در بخش دیگری از این نشست با تاکید بر لزوم ساماندهی فناوری‌های بومی و احیای آنها در سطح روستاهای کشور، گفت: بیش از 90 درصد مصرف آب کشور در حوزه روستایی کشاورزی صورت می‌گیرد. لذا نیاز است که در این حوزه‌ها از ساماندهی فناوری‌های بومی و احیای آنها بهره حداکثری را بگیریم.

معاون سرمایه گذاری، فرهنگی و اجتماعی معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری  گفت: معاونت توسعه‌ای روستایی ریاست جمهوری نیز برای مدیریت مصرف آب در این بخش در حال حمایت از حوزه کشاورزی برای ارائه طرح‌های توسعه کشت‌های منطبق بر اقلیم و کم آب بر است.

وی با تاکید بر ساماندهی فناوری‌های بومی و احیای آنها در سراسر کشور تاکید کرد: حمایت از فناوری‌های بومی و سرمایه‌های بین نسلی ایران اسلامی از برنامه‌های جدید معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور است. این سرمایه‌ها یکی از ثروت‌های اساسی کشورهای دارای تاریخ است. بنابراین این معاونت در حال برنامه ریزی برای ساماندهی فناوری‌های بومی و احیای آنها در سطح کشور است.

وی تصریح کرد: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه بایستی 25 هزار روستا برنامه اقتصادی صادرات محور داشته باشند که در این بین مباحث زیست محیطی و صنعت پاک نیز جزو موضوعات مطرح شده در این حوزه است. بر همین اساس به دنبال تربیت 100 هزار تسهیل گر هستیم؛ کسانی که بر مسائلی مانند مدیریت آب، تعادل بین مرتع و دام و مانند اینها ورود کنند. همین طور با تشکیل استارتاپ ویکند ها و تقویت طرح های استارتاپی روستایی به دنبال شناسایی جوانان توانمند روستایی هستیم.

امیدواریم با برگزاری اجلاس بین‌المللی آب بتوانیم از دستاوردهای سایر کشورها برای توسعه بخش روستایی خود استفاده کنیم.

محمدصالح حجت الاسلامی

 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 13819 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۱ دي بازدید: 2985 ساعت: 7:52 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 از اوتاوا تا مراغه؛ داستان شهری که سلامت را اولویت قرار داد ۱۴۰۳ سه شنبه ۱۳ آذر
2 خانواده وزارت جهاد کشاورزی وزیر منتخب خود را معرفی کردند ۱۴۰۳ دوشنبه ۸ مرداد
3 ایجاد اندیشگاه شهر سالم در مراغه در دنیا بی‌مانند است ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۸ اسفند
4 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
5 پیگیری قطار سریع السیر تهران مشهد در «ایران امروز» ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
6 دلایل ادغام برنامه های توسعه گردشگری و شهر سالم در کشورهای پیشرو ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
7 چیستی و چرایی شهر سالم ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
8 مزایا و معایب نان حاوی آرد کامل/ درمان چاقی با نان کامل ۱۴۰۲ يکشنبه ۲۵ تير
9 تفاهم‌نامه همکاری دانش فنی بومی شرکت پتروشیمی کیان و شرکت پژوهش و فن آوری پتروشیمی امضا شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۱ خرداد
10 اهدای جایزه ویژه انجمن مخترعین اروپا به مخترع ایرانی ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ ارديبهشت
11 لزوم بهره گیری از سامانه های نظارتی مستقل از سازمان ها و ظرفیت نیروی مردمی در مبارزه با فساد ۱۴۰۰ چهارشنبه ۱۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ویتامین ها، حافظ سلامتی انسان پایگاه خبری لقمه: ویتامین ها به رشد و عملکرد بدن ک...

  6 غذایی که کلسترول خون را افزایش می‌دهند آیا رژیم غذایی شما برای سلامت قلب مناسب است؟ حتی ا...

  اختلالات خوردن کدامند پایگاه خبری لقمه: اختلالات خوردن دسته‌ای از اختلال...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت