نمکدان ها را بشکنید!


معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان میزان مصرف روزانه نمک در میان خانوارهای کردستانی را سه گرم بیشتر از نیاز بدن به مصرف این ماده دانست و نسبت به تبعات مصرف بی رویه این ماده هشدار داد.

به گزارش لقمه، فرزام بیدارپور در گفت و گویی با اشاره به اینکه براساس مطالعات انجام شده میانگین مصرف نمک در کردستان بالاتر از میانگین کشوری است، گفت: نیاز روزانه بدن به نمک دو گرم است که مصرف این ماده در میان خانوارهای کردستانی روزانه پنج گرم است.

وی افزود: مصرف زیاد نمک می تواند عاملی برای بروز بیماری های قلبی و عروقی و فشار خون باشد.

به گفته وی بر اساس بررسی های انجام شده 20 درصد جمعیت استان کردستان فشار خون بالا دارند که این رقم برابر با میانگین کشوری است.

وی فشار خون بالا و مشکلات قلبی و عروقی را یکی از عوامل اصلی سکته قلبی دانست و اظهار کرد: سالانه هزاران نفر براثر این بیماری جان خود را از دست می دهند.

وی خواستار فرهنگ سازی بیشتر از سوی رسانه ها در جهت کاهش مصرف نمک در میان خانوارهای کردستانی شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در ادامه همچنین خواستار اصلاح فرهنگ مصرف در میان خانوارهای استان در جهت کاهش مصرف ترشیجات و نمک شد و گفت: نمکی که در هنگام پخت غذا استفاده می شود برای بدن کافی است و دیگر نیازی به مصرف آن در هنگام سرو غذا نیست.

بیدار پور با اشاره به باور غلط در میان مردم مبنی بر ضد عفونی کردن سبزیجات به وسیله نمک و یا نگهداری غذا در یخچال برای مدت طولانی با اضافه کردن نمک بیشتر، گفت: این موارد کاملا غلط است و توصیه نمی شود.  


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 5888 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر بازدید: 1468 ساعت: 4:54 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 راهنمای خرید و نگهداری ظروف و اشیای نقره ۱۳۹۳ چهارشنبه ۷ خرداد
2 مضرات غذاهای چرب و شور برای دانش‌آموزان ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۵ دي
3 6 علت اضافه وزن در مردان ۱۳۹۲ دوشنبه ۲۰ آبان
4 وقتی بهنوش بختیاری سیخ کباب دزدید! ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲ خرداد
5 8 تا از بدترین عادت‌های غذایی ۱۳۹۱ يکشنبه ۲۰ اسفند
6 چگونه نمک کمتری مصرف کنیم؟ ۱۳۹۱ چهارشنبه ۲۲ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  غذاهایی که دندانپزشکان هرگز نمی خورند! دندان پزشكان به جای مصرف فرآورده‌هایی مانند ذرت حج...

  تأثیر مصرف مكمل كراتین و مخلوط كراتین – كربوهیدرات بر توان بی هوازی و شاخص های آسیب سلولی پایگاه خبری لقمه: امروزه مصرف مكملهای غذایی در ورز...

  آیا می‌توان با تغذیه مناسب به جنگ سرطان رفت؟ همه ما مطالب زیادی خوانده‌ایم که تأکید کرده‌اند تغ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

موهایی زیبا با 4 ماده‌ی مغذی متخصصان معتقدند که موها آینه سلامت انسان هستند. کمبود ویتامین‌ها و مواد معدنی به راحتی می‌تواند سلامت موها را به خطر انداخته و به آن‌ها آسیب بزند. بر عکس داشتن تغذیه‌ی مناسب، متنوع و سرشار از پروتئین و دیگر مواد مغذی موها را زیبا و سالم‌تر می‌سازد.
گیلاس درمان‌گر یبوست، گرمازدگی و میگرن یک محقق طب سنتی گفت: خوردن گیلاس و دمنوش آن درمانگر یبوست، گرمازدگی و کاهش دهنده درد ‏میگرن است. ‏
خواص شگفت انگیز کاکائو به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری‌های قلبی- عروقی مرتبط است.تمامی‌گیاهان، رنگدانه‌هایی دارند كه می‌توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری می‌كند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می‌كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی می‌شود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه‌ كاكائو، فلاوونوئید است.
یلدا، دانش كیهانی نیاكان ماست حضور هندوانه و سرخی میان آن شاید بی‌ارتباط با خورشید و شب میلاد او و سرخی خورشید نباشد. به‌طور كلی در شب یلدا میوه‌هایی خورده می‌شود كه نمادی از خورشید است مثل انار، هندوانه، سیب سرخ و لیموی زرد.