آیین بین المللی جهان نوروز (4)
ظریف: از زبان فرهنگ نوروز بگوییم با سلطه‌گری صلح فراهم نمی شود


پایگاه خبری لقمه: محمدجواد ظریف گفت: نوروز یک رویداد طبیعی نیست، یک تحول انسانی است، آن چیزی است که یونسکو در صدر برنامه‌های خود قرار داده است. یعنی تغییر نگرش ها و دیدگاه ها و اگر اساسنامه یونسکو را خوانده باشید با این شروع می‌شود که چون جنگ در اذهان مردم شکل می‌گیرد، باید صلح را هم در اذهان مردم شکل داد.

عکاس امین یاری، خبرگزاری موج

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، مراسم بین المللی جهان نوروز به همت کمیسیون ملی یونسکو-ایران و با همراهی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری، وزارت امور خارجه و وزارت علوم برگزار روز پنجشنبه 9 اسفندماه 1397 در محل برج میلاد تهران برگزار شد. در این مراسم علاوه بر ۷۰ نفر از سفرا و نمایندگان ۳۵ کشور و سازمان های بین المللی، محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، منصور غلامی وزیر علوم، علی اصغر مونسان معاون رییس جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و حجت‌الله ایوبی دبیر کمیسیون ملی یونسکو-ایران، محمدجواد حق شناس رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر تهران،  شهیندخت مولاوردی معاون اسبق رییس جمهور در امور حقوق شهروندی و دکتر بروجردی و جمعی از اتباع و هنرمندان کشورهای خارجی و مسئولان و هنرمندان و علاقمندان آیین نوروزی حضور داشتند.

پس از آن که در میان تشویق مردم، نوبت به سخنرانی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، محمدجواد ظریف رسید، وی با عرض خیر مقدم به حضار و تشکر از کسانی که این مراسم باشکوه را بعد از ۵ سال وقفه در ایام ولادت با سعادت حضرت صدیقه کبری فاطمه زهرا و روز زن روز مادر و در آستانه نوروز برگزار کردند، تشکر و قدردانی کرد و گفت: بسیار خوشحالیم که در خدمت نمایندگان سرزمین نوروز و نمایندگان جهانی نوروز، نمایندگان محترم آذربایجان، قرقیزستان، قزاقستان، ...ترکیه، پاکستان، عراق، هندوستان افغانستان و ایران هستیم. دوستان عزیزم شما نوروز را جهانی کردید. بیایید امروز پیمان ببندیم که سرزمینمان را نوروزی کنیم. 
 
وی افزود: نوروز یک رویداد طبیعی نیست، یک تحول انسانی است، آن چیزی است که یونسکو در صدر برنامه‌های خود قرار داده است. یعنی تغییر نگرش ها و دیدگاه ها و اگر اساسنامه یونسکو را خوانده باشید با این شروع می‌شود که چون جنگ در اذهان مردم شکل می‌گیرد، باید صلح را هم در اذهان مردم شکل داد.
 
ظریف ادامه داد: ما امروز در دنیا با مشکل فهم و شناخت مواجهیم و باید از حافظ بپذیریم که می گوید: ز کوی یار می آید نسیم باد نوروزی / از این باد ار مدد خواهی چراغ دل برافروزی و اگر ما به کمک باد نوروزی این همه خشونت ها، رنج ها و نامردمی ها، سلطه گری ها، سلطه طلبی ها و سلطه پذیری ها را به دور بیندازیم، فرهنگ نوروز را جهانی کرده‌ایم و این وظیفه ما است به عنوان کشورهایی که میراث‌دار نوروز هستیم.
 
وی ادامه داد: ما نیاز داریم که تفکر مبتنی بر قدرت، سلطه و مبتنی بر استفاده از سلاح های مخرب را به تفکر گفتگو، همراهی و همدلی و همزیستی در خانه ها، شهرها، کشورها، منطقه مان و در جهان تبدیل کنیم. ما باید بپذیریم که در جهان، در ایران و در منطقه در یک کشتی نشسته ایم و خشونت در خانه، جامعه، شهر، کشور و در جهان برای هیچکس امنیت نمی آورد. 
 
وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران افزود: ما میراث داران فرهنگ نوروز نباید بین خود جنگ دعوا داشته باشیم. نباید بین هند و پاکستان درگیری در گیرد. باید بدانیم که امنیت به قیمت نا امنی دیگران، پیشرفت به قیمت فقر دیگران، توسعه به قیمت عقب ماندگی دیگران، نه تنها نامطلوب است، بلکه ممکن نیست.
 
وی افزود: بپذیریم در این جهان کنونیِ به هم پیوسته، یا با هم به ساحل نجات می رسیم  یا همه غرق می شویم؛ چه در بحران فقر، چه بحران  ناامنی و یا بحران محیط زیست.
 
وی اظهار داشت: پیام نوروز این است: از بهاران کی شود سرسبز سنگ / خاک شو دمی تا گل نمایی رنگ رنگ / سالها تو سنگ بودی، دل خراش / آزمون دار یک صباحی خاک باش. بیایید به همه دنیا از زبان ایران و سرزمین و فرهنگ نوروز بگوییم با سلطه‌گری صلح فراهم نمی شود.
 
ظریف افزود: بیاییم با رفتارمان و با اندیشه نوروزیمان، به دنیا نشان دهیم دوران هژمونی و سلطه گری سر آمده است. باید آنهایی که ۷ تریلیون دلار هزینه کردند و شرایطشان از روز اول بدتر است، بدانند اگر ده‌ها و صدها برابر آن هم هزینه کنند، تا زمانی که نپذیرند بشریت یک آینده و مشکلات مشترک دارد و راه حل‌های مشترک باید داشته باشد، نمی توانند روی صلح و آرامش را ببینید.
 
وی تاکید کرد: باید همه در صلح باشند تا همه در صلح باشند، ما میتوانیم با همه اختلافات، تفاوت ها،مشکلات و چالش ها، با فرهنگ نوروز که زمان همدلی، دید و بازدید، زمان کنار همنشینی ها و  کنار گذاشتن قهر ها و دل چرکینی هاست. ما امروز امروز بیش از هرزمان دیگری در داخل کشور و منطقه، بیش از هر زمانی نیاز به انسجام، هم افزایی، همدلی و همبستگی داریم.
 
او ادامه داد: باز هم سراغ مولانا می روم که می گوید: ای بسا هندو و ترک همزبان / ای بسا دو ترک چون بیگانگان / پس زبان محرمی خود دیگر است / همدلی از همزبانی خوشتر است. ما وارثان این فرهنگیم و از همین فرهنگ نوشیده ایم و تغذیه شده ایم که امامش ۱۴۰۰ سال قبل می‌فرماید با مردم مهربان باش چون یا برادر تو در دین است یا هم نوع تو در آفرینش.
 
وی در آخرین بخش سخنالنش گفت: این است که زبان همدلی می‌آفریند؛ زبان محرمی خود دیگرست / زبان همدلی از همزبانی خوشتر است.  ما هم در آغاز نوروز چه می گوییم،ما از خداوند می خواهیم همانطور که مولانا فرمود غیر بهار جهان هست بهاری نهان /  ماهرخ و خوش دهان باده بده ساقیا؛ ما از ساقی خلقت می خواهیم حول حالنا الی احسن الحال؛ حال ما، فکر، اندیشه و تفکر، روش همکاری‌ و همزیستی ما را، این نوروز به بهترین شکل تغییر دهد. آمد بهار عاشقان تا خاکدان بستان شود / آمد ندای آسمان تا مرغ جان پران شود.
 نوروزتان پیروز هر روزتان نوروز
 
 

نقل از :باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 13949 تاریخ نشر: ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند بازدید: 3570 ساعت: 12:46 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هوای شیرینی خونتان را داشته باشید حتماً ضرب‌المثل «خونت را کثیف نکن» را بارها و باره...

  با بوی بد سیر چه کنیم؟ اگر شما جزو آن دسته از افرادی هستید که سیر را به خ...

  تقویت قوای جنسی مردان با 5 ماده غذایی مواد غذایی تابستانه برای مردان فواید بسیاری دارد. ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشنایی با خواص میوه کاکتوس چند سالی است میوه‌های عجیب و غریبی به کشورمان راه یافته است. میوه‌هایی با اشکال و طعم‌های متفاوت که هر ذائقه‌ای را با طعم منحصر به فردش مجذوب می‌کند. یکی از این عجایب دنیای زمینی میوه کاکتوس است. در ایران به آن گلابی خاردار یا انجیر کاکتوس گفته می‌شود.
لاغری گیاهی به سبک بازیگران سینما اگر تا امروز شیوه‌های مختلف را برای درمان چاقی و اضافه وزن خود تجربه كرده و نتوانسته‌اید به وزن ایده‌آل خود نزدیك شوید، توصیه می‌كنیم با اجرای توصیه درمانگران شیوه‌های طبیعی درمان در سراسر جهان برای كاهش و تثبیت وزن خود اقدام كنید.
میوه و سبزیجات:5 واحد اما چگونه؟ «برای سالم بودن هر روز 5 واحد میوه و سبزیجات میل کنید». این توصیه ای است که همیشه و همه جا می‌شنویم. اما تا چه اندازه به این توصیه عمل می‌کنیم؟
آیا مادران باردار باید به اندازه 2 نفر غذا بخورند؟ در حال حاضر همه می‌دانیم تغذیه نامناسب مادر در دوران بارداری بیشتر به جنین آسیب می‌زند تا به مادر! به عنوان مثال محدودیت شدید دریافت انرژی با افزایش تولید اجسام كتونی اثر مخرب بر مغز جنین دارد.