طب سنتی
درمان «کبد چرب» با نسخه ابن سینا


یکی از درمان‌های ساده برای کبد چرب، مصرف روزانه «شربت سکنجبین» است.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، ابوعلی سینا حکیم بزرگ ایرانی در کتاب "قانون" خود طرز تهیه شربت ساده و خاصی را آموزش داده که در درمان «کبد چرب» بسیار نافع و مجرب است همچنین در این مطلب با ۱۲ دستورالعمل برای پیشگیری و درمان کبد چرب آشنا می‌شوید. امروزه بیماری "کبد چرب" تقریباً غالب افراد را درگیر خود کرده است و در حوزه پزشکی نوین غیر از تجویز برخی داروها که با عوارض جانبی همراه است، درمان خاصی که منتج به رفع کامل کبد چرب شود، وجود ندارد.

اما بر اساس آموزه‌های طب سنتی، اکثر بیماری‌ها حتی برخی از بیماری‌های صعب‌العلاج، درمان‌های بسیار ساده و بر اساس اصلاح تغذیه و رعایت برخی از پرهیز‌ها دارند؛ جالب اینکه همین بیماری کبد چرب در انواع و اقسام خود حتی در موارد حاد و توسعه‌یافته آن که گاهی منجر به «سیروز کبدی» می‌شود، پروسه درمان‌ ساده و بدون عارضه‌ای بر اساس دستورات طب سنتی دارد و در اکثر موارد در صورت رعایت برخی تدابیر ساده و پرهیزات ارائه‌‌شده از سوی طبیب، مبتلایان به آن به‌راحتی در بازه زمانی حدود 2ماهه قابل درمان هستند.

اما یکی از درمان‌های ساده برای کبد چرب، مصرف روزانه «شربت سکنجبین» است البته باید توجه داشت که درمان‌های طب سنتی نمی‌تواند درمانی تک‌بعدی و صرفاً با مصرف یک ترکیب گیاهی دارویی باشد بلکه برای درمان و حصول نتیجه حتماً باید پرهیزات و تدابیر توصیه‌شده نیز دقیق اجرا شود مثلاً برای درمان کبد چرب، کنار مصرف شربت سکنجبین حتماً باید از مصرف آب یخ نیز پرهیز جدی داشت و هر لقمه غذا هم باید حدود 20 مرتبه جویده شود؛ سایر تدابیر ضروری برای درمان کبد چرب در انتهای همین مطلب آمده است.

طرز تهیه شربت سکنجبین

ابن‌سینا طرز تهیه «شربت سکنجبین» را به‌صورت ساده در کتاب «قانون» خود به این صورت آورده است:

مواد مورد نیاز:

سرکه طبیعی انگور یک واحد، عسل 2 واحد، آب 8 واحد

 

طرز تهیه:

سرکه، عسل و آب را با هم ترکیب می‌کنیم و به‌روی حرارت قرار می‌دهیم تا با شعله ملایم بجوشد تا یک‌سوم آب آن بخار شود؛ حین جوشیدن کف آن را جدا کنید و می‌توانید یک دسته نعناع هم برای رنگ و طعم بهتر حین جوشیدن به آن اضافه کنید.

پس از آماده شده این شربت، آن را در یک ظرف شیشه‌ای در یخچال نگهداری کنید و برای هر وعده مصرف، یک‌سوم لیوان از این شربت را با دوسوم لیوان آب جوشیده ولرم مخلوط و مصرف کنید.

 

زمان مصرف:

ترجیحاً با شکم خالی یا یک ساعت بعد از غذا.

 

تضمین سلامت کبد و درمان کبد چرب با این 12 دستورالعمل ساده:

ــ پرهیز از مصرف آب یخ به‌ویژه در زمان‌هایی که دمای بدن بالاتر از حد طبیعی است مانند زمان خروج از حمام یا پس از فعالیت‌های سنگین ورزشی و بدنی

ــ پرهیز از مصرف آب میان غذا و یک ساعت قبل و بعد از صرف غذا

ــ جویدن کامل لقمه‌های غذا و پرهیز از سریع خوردن

ــ اجتناب از مصرف روغن‌های مایع تراریخته موجود در بازار و جایگزینی آنها با روغن‌های سالمی مانند روغن زیتون، روغن کنجد، روغن ارده کنجد، روغن شحم گاوی، روغن دنبه و روغن زرد

ــ پرهیز از مصرف نوشابه‌‌های گازدار و خیلی سرد

ــ پرهیز از مصرف بی‌رویه بستنی‌ها به‌ویژه بستنی‌های صنعتی

ــ اجتناب از مصرف مواد غذایی فراوری‌شده صنعتی حاوی مواد نگهدارنده‌‌ای مانند "بنزوات سدیم"

ــ پرهیز از مصرف فست‌فودها و مواد کمپوتی و کنسروی

ــ اجتناب از مصرف مواد غذایی لزج مانند ماکارونی صنعتی، لازانیا و پنیر پیتزا

ــ مزمزه مقداری نمک طبیعی (سنگ‌نمک آسیاب شده) در ابتدا و انتهای غذا

ــ انجام ورزش روزانه حداقل نیم ساعت

ــ پرهیز از پرخوری و درهم‌خوری.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خبرگزاری تسنیم

کد: 14099 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۱۹ شهريور بازدید: 2213 ساعت: 6:09 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 ۶ علامت چرب شدن کبد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
2 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 لاغری با تزریق بوتاکس!؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۹ آبان
4 رژیم غذایی برای رفع کبد چرب و کاهش وزن ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
5 رژیم غذایی ژاپنی روند پیشرفت بیماری کبدچرب را کُند می کند ۱۴۰۲ شنبه ۲۳ ارديبهشت
6 تاثیر ورزش بر حذف چربی های کبد ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲۷ بهمن
7 بالا رفتن ریسک نارسایی قلبی با کبد چرب ۱۴۰۱ شنبه ۲۸ آبان
8 لاغری و تناسب وزن با پاکسازی کبد ۱۴۰۰ يکشنبه ۲۹ فروردين
9 چاقی شکم خود را با این خوراکی‌ها کوچک کنید ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير
10 چاقی شکمی و دیابت و ارتباط آنها با هپاتیت ۱۳۹۸ دوشنبه ۲۴ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کمبود ویتامین D عاملی برای بروز بیماری ام اس است عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:کمبود ...

  چگونه کودک را به خوردن میوه و سبزی ترغیب کنیم؟ تغذیه ناسالم دلیل اصلی افزایش هزینه‌های سلامت در ب...

  تامین آهن مورد نیاز با مصرف برنج پژوهشگران موسسه بین‌المللی تحقیقات برنج موفق به تو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اضافه وزن بارداری همیشه نگران‌کننده نیست مسلما یکی از دغدغه‌های ذهنی مادر باردار میزان وزن گیری او در دوران حاملگی است.
چربی های ترانس را بشناسید روغن‌های گیاهی که از دانه‌های روغنی گرفته می‌شوند، مانند بسیاری از خوراکی‌ها تاریخ مصرف دارند و باید در دمای خاصی آنها را نگه داشت.
خطرات سس‌ و فست‌فودها برای مبتلایان به آسم آسم بیماری التهابی و انسدادی راه‌های هوایی است که با سرفه‌های مکرر، خس‌خس سینه، تنگی نفس، محدودیت فعالیت و افزایش دفع خلط به دنبال تماس با دود سیگار، مواد نگهدارنده و رنگی موجود در سس‌ها، فست‌فودها،‌ ژله و بستنی ایجاد می‌شود.
خط قرمزهای تغذیه‌ای ١٧ساعت روزه داری نزدیک به ١٧ساعت روزه‌داری، ماه رمضان را در سال‌های اخیر، متفاوت با سال‌های دیگر کرده است. گرمای هوا که با ورود به تیرماه؛ اولین ماه تابستان، شدیدتر می‌شود و تشنگی و گرسنگی، آزمون سخت روزه‌داری را سخت‌تر کرده است.