به گزارش لقمه، لیلا شورورزی در گفتگویی افزود: نان کامل یعنی نانی که از آرد گندم(بدون سبوسگیری) تهیه شده باشد.
وی با بیان اینکه آرد مصرفی در تهیه نان سنگک و بربری نسبت به نانهای فانتزی سبوس بیشتری دارد، عنوان کرد: نان در الگوی غذایی روزانه بهعنوان غذای اصلی و پایه شناخته شده است.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور با بیان اینکه فیبر موجود در نان سبوسدار برای رفع گرفتگی روده و یبوست مفید است، خاطرنشان کرد: این مواد جزء مواد غذایی مطلوب باکتریهای روده هستند که علیه امراض میکروبی روده عمل و سیستم ایمنی بدن را فعال میکنند.
شورورزی از دیگر خواص نان سبوسدار را دفع کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی، تقویت ماهیچههای روده، سرشار از ویتامین B2 و نیاسین(تقویتکننده تمرکز و ذهن) نام برد.
وی گفت: آهن موجود در نان سبوسدار سبب باهوشی و رفتار خوب در کودکان میشود و سیلیس موجود در سبوس آرد برای استحکام دندانها و استخوانها بسیار مهم است.
کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور عنوان کرد: فسفر نیز که برای تقویت استخوانها، مغز، سلسله اعصاب و جذب کلسیم نقش حیاتی دارد، در سبوس آرد یافت میشود.
شورورزی با توصیه به بیمارستانها، سلف سرویس مراکز دولتی، پادگانها و ... به مصرف نان سبوسدار در برنامه غذایی، عنوان کرد: با توجه به وجود فیتات در نانهای سبوسدار باید خمیر نان توسط خمیر مایه ور بیاید تا ماده فتیات توسط آنزیمهای موجود در غلات تجزیه شده و بدن انسان بهتر بتواند از مواد معدنی نان استفاده کند.
وی در مقایسه برخی خواص تغذیهای 100 گرم آرد سفید و آرد کامل در تهیه نان گفت: مقادیر پروتئین، کلسیم، آهن، روی، ویتامین، منیزیم و پتاسیم موجود در آرد کامل بیشتر از آرد سفید است البته انرژی( تا حدودی) در آرد سفید بیشتر است.
بازگشت به صفحه نخست
نقل از :سلامت نیوز