مقایسه نان سفید و سبوس‌دار


کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور گفت: به‌طور میانگین نان سبوس‌دار نسبت به نان سفید دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری دارد.

به گزارش لقمه، لیلا شورورزی در گفتگویی افزود: نان کامل یعنی نانی که از آرد گندم(بدون سبوس‌گیری) تهیه شده باشد.


وی با بیان اینکه آرد مصرفی در تهیه نان سنگک و بربری نسبت به نان‌های فانتزی سبوس بیشتری دارد، عنوان کرد: نان در الگوی غذایی روزانه به‌عنوان غذای اصلی و پایه شناخته شده است.


کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور با بیان اینکه فیبر موجود در نان سبوس‌دار برای رفع گرفتگی روده و یبوست مفید است، خاطرنشان کرد: این مواد جزء مواد غذایی مطلوب باکتری‌های روده هستند که علیه امراض میکروبی روده عمل و سیستم ایمنی بدن را فعال می‌کنند.
شورورزی از دیگر خواص نان سبوس‌دار را دفع کلسترول و مواد سمی حاصل از تجزیه مواد غذایی، تقویت ماهیچه‌های روده، سرشار از ویتامین B2 و نیاسین(تقویت‌کننده تمرکز و ذهن) نام برد.


وی گفت: آهن موجود در نان سبوس‌دار سبب باهوشی و رفتار خوب در کودکان می‌شود و سیلیس موجود در سبوس آرد برای استحکام دندان­ها و استخوان­ها بسیار مهم است.


کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور عنوان کرد: فسفر نیز که برای تقویت استخوان­ها، مغز، سلسله اعصاب و جذب کلسیم نقش حیاتی دارد، در سبوس آرد یافت می­شود.


شورورزی با توصیه به بیمارستان‌ها، سلف سرویس مراکز دولتی، پادگان‌ها و ... به مصرف نان سبوس‌دار در برنامه غذایی، عنوان کرد: با توجه به وجود فیتات در نان‌های سبوس‌دار باید خمیر نان توسط خمیر مایه ور بیاید تا ماده فتیات توسط آنزیم‌های موجود در غلات تجزیه شده و بدن انسان بهتر بتواند از مواد معدنی نان استفاده کند.


وی در مقایسه برخی خواص تغذیه‌ای 100 گرم آرد سفید و آرد کامل در تهیه نان گفت: مقادیر پروتئین، کلسیم، آهن، روی، ویتامین، منیزیم و پتاسیم موجود در آرد کامل بیشتر از آرد سفید است البته انرژی( تا حدودی) در آرد سفید بیشتر است.

 



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سلامت نیوز

کد: 7820 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۲۷ دي بازدید: 1876 ساعت: 1:09 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نسبت در خواست مجلس از اقتصاددانان برای ارائه راهکار حل مشکلات زیرساختی کشور با مبانی گام دوم انقلاب ۱۳۹۹ چهارشنبه ۳۰ مهر
2 کرونا همچنان می تازد/ ۳۳۷ فوتی در یک شبانه روز ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۸ مهر
3 کرونا همچنان می‌تازد/ ۲۷۲ نفر در یک روز فوت کردند! ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۱ مهر
4 داروهای کرونا برای زنان باردار تجویز نشود ۱۳۹۹ دوشنبه ۲۱ مهر
5 دوگانگی در بازار گوشت قرمز/ قیمت و تولید بالاست ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير
6 چاقی شکم خود را با این خوراکی‌ها کوچک کنید ۱۳۹۹ پنج شنبه ۱۲ تير
7 قاباخلاما و کیسه دوزی رمضان رسوم همچنان رایج آذربایجان شرقی ۱۳۹۹ جمعه ۵ ارديبهشت
8 7 میلیون دلار اهدایی ژاپن برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا به ایران چگونه هزینه می شود ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۲ فروردين
9 اختلاف قابل توجه قیمت میوه در بازار و مغازه‌ها ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲۳ مرداد
10 «تبلیغات» عامل شکل‌دهی عادات غذایی ناسالم/ تبلیغات اغواگرانه روغن در تلویزیون ۱۳۹۸ چهارشنبه ۲ مرداد
11 سومین مسابقه ملی عکس «خوشه» فراخوان داد ۱۳۹۸ شنبه ۲۲ تير


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  میوه طالبی را همراه غذا مصرف كنید یك متخصص علوم تغذیه در یزد با بیان این كه ویتامین ...

  با دندان درد در ایام تعطیل چه کنیم؟ یکی از مشکلاتی که گاهی در ایام تعطیل برای برخی از ...

  5 خوردنی كاهش‌دهنده درد پنج ماده غذایی در كاهش التهاب و درد در تمام بدن مؤ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت