نگهداری طولانی غذا در فریزر، مواد غیر پروتئینی را سرطانی می‌کند


یک متخصص تغذیه، با تاکید بر خودداری از نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در یخچال و فریزر گفت: نگهداری مواد غیرپروتئینی در فریزر برای مدت طولانی، ترکیباتی ایجاد می‌کند که سرطان‌زا هستند.

به گزارش لقمه، دکتر سید حسین داوودی در توضیح بیشتر افزود: به طور کلی سرخ کردن مواد غذایی باعث اکسید شدن روغن می‌شود، اکسید شدن هم همان اتفاقی است که ما با خوردن آنتی‌اکسیدها در تلاش برای مقابله با آن هستیم، این ترکیب خود عامل سرطان است.

وی ادامه داد: زمانی که ما همین مواد سرخ شده را برای مدت زمان طولانی در یخچال نگه می‌داریم، نیتروزامین و نیتروزامید تولید می‌کنند، این موضوع شامل موادی که حاوی نیترات هستند، نیز می‌شود. این ترکیبات نیز سرطان‌زا هستند. از این رو به مردم توصیه می‌شود تا غذای پخته شده را بیش از 24 ساعت در یخچال نگهداری نکرده و دقت کنند که بیشتر از دو بار نیز آنها را گرم نکنند.

این متخصص تغذیه همچنین پیشنهاد کرد که غذاهای سرخ شده از جمله سبزیجات را در فریزر نگهداری نکنند، چرا که این اقدام منجر به تولید مواد سمی می‌شود، این مواد با مواد دیگری که به ظاهر سمی نیستند، ترکیب شده و می‌توانند خاصیت سرطان‌زایی پیدا کنند. در فریز به دلیل نگهداری طولانی مدت از مواد، امکان تولید ترکیبات سمی بیشتر است.

داوودی با بیان اینکه هر ماده غذایی زمان مشخصی برای نگهداری در فریزر دارد، تاکید کرد: علاوه بر این هر ماده‌ای نیز باید در حرارت خاصی نگهداری شود، با این حال به طور کلی برای موادی که پخته نشده‌اند و پروتئینی هستند، فریزر نمی‌تواند مشکل خاصی ایجاد کند، مواد غیرپروتئینی بیشتر در معرض تولید ترکیبات سرطانی هستند.

وی ادامه داد: به طور کلی حرارت، گرما، سرما، سرخ کردن و ... فرآیندی را ایجاد می‌کنند که مواد مغذی غذا را تحت تاثیر قرار می‌دهند، اما چون نگهداری در یخچال و سرخ کردن و قرار دادن در مایکروفر، طولانی مدت نیست، چندان تاثیری روی مواد نمی‌گذارند و فقط ممکن است خاصیت آنها را کمتر کنند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اهمیت اطلاع‌رسانی نسبت به این مسائل در رسانه‌ها گفت: برنامه‌هایی مانند دکتر سلام شبکه آموزش و ... که در سیما تولید می‌شوند، می‌توانند تاثیر بسیاری در افزایش آگاهی‌های مردم داشته باشند، این آگاهی‌ها در طولانی مدت می‌توانند منجر به تغییر رفتار شوند. از این رو بهتر است که تمام آموزش‌ها را به سمت پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها پیش برد و صدا و سیما نیز تولید این برنامه‌ها را گسترش دهد.  


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6192 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۱۲ بهمن بازدید: 5328 ساعت: 5:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر ۱۴۰۲ شنبه ۲۶ اسفند
2 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
3 بهترین راه برای تجربه خوردن یک غذای محلی اصیل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۶ اسفند
4 لزوم پرهیز از خرید و مصرف فراورده های فله‌ای در سفر ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۵ اسفند
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 آموزش کامل تهیه کباب لقمه در منزل ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
7 نکاتی مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران ۱۴۰۲ جمعه ۲۰ بهمن
8 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
9 تیغ نرخ ارز برگلوی صنعت غذا ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۴ دي
10 دستاورد سفر رییس سازمان دامپزشکی کشور به هند ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
11 وضعیت صادرات محصولات کشاورزی و غذایی در ۸ ماه اول امسال ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  7 فایده آب هندوانه آب هندوانه نه تنها یک نوشیدنی گوارا و مناسب برای ف...

  ورزش های قندسوز را بشناسید درمان مناسب بیماری پیچیده دیابت علاوه بر همکاری، ب...

  غذاهای ضد سرماخوردگی همان طور که می‌دانید رژیم غذایی و سبک زندگی در ابت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

وقتی فک‌تان خرت خرت می‌کند «فکم موقع باز و بسته کردن صدا می‌دهد، نمی‌توانم درست غذا بجوم، وقتی غذا می‌خورم زود فکم خسته می‌شود و بی‌دلیل درد می‌کند ...» اینها و چندین شکایت مشابه از جمله رایج‌ترین مشکلاتی است که بیماران در کلینیک‌های دندانپزشکی به دندانپزشک ابراز می‌کنند و به‌دنبال راه درمان آن هستند؛ مشکلاتی که از آنها با عنوان اختلالات مفصل گیجگاهی فکی یاد می‌شود و افراد بسیاری در سطح دنیا به آن مبتلا هستند.
مصرف زیاد روغن زیتون باعث چاقی می شود دانشیار انستیتو تحقیقات تغذیه كشور با بیان اینکه افزودن برخی مواد به سالاد موجب افزایش کالری سالاد می شود تاکید کرد:« برخی معتقدند اضافه کردن روغن زیتون به سالاد از یبوست جلوگیری می کند اما یادمان باشد روغن زیتون به هیچ وجه خاصیت لینت دهنده ندارد و مصرف روغن زیتون می تواند موجب چاقی شود.»
اختلاف سه برابری قیمت گوجه از مزرعه تا بازار/سودی که به جیب کشاورز نمی رود برداشت محصول گوجه‌فرنگی در شهرستان دشتی و دیگر نقاط استان بوشهر هر سال از نیمه آذرماه شروع می‌شود و تا اسفندماه ادامه دارد. نشاهایی که آبان‌ماه کشت شده‌اند نیز، برداشت محصول آن در فروردین‌ و اردیبهشت‌ به پایان می‌رسد.
یک نوشیدنی خطرناک برای مردان! مصرف نوشابه‌های گازدار و آبمیوه‌های شیرین شده با شکر از عادات غذایی روزانه به شمار می‌رود که همه گروه‌های سنی تمایل زیادی به مصرف این نوشیدنی‌ها دارند اما به نظر می‌رسد که با توجه به نتایج تحقیقات جدید، مردان باید در محاسبات خود بازنگری کنند.