نگهداری طولانی غذا در فریزر، مواد غیر پروتئینی را سرطانی می‌کند


یک متخصص تغذیه، با تاکید بر خودداری از نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در یخچال و فریزر گفت: نگهداری مواد غیرپروتئینی در فریزر برای مدت طولانی، ترکیباتی ایجاد می‌کند که سرطان‌زا هستند.

به گزارش لقمه، دکتر سید حسین داوودی در توضیح بیشتر افزود: به طور کلی سرخ کردن مواد غذایی باعث اکسید شدن روغن می‌شود، اکسید شدن هم همان اتفاقی است که ما با خوردن آنتی‌اکسیدها در تلاش برای مقابله با آن هستیم، این ترکیب خود عامل سرطان است.

وی ادامه داد: زمانی که ما همین مواد سرخ شده را برای مدت زمان طولانی در یخچال نگه می‌داریم، نیتروزامین و نیتروزامید تولید می‌کنند، این موضوع شامل موادی که حاوی نیترات هستند، نیز می‌شود. این ترکیبات نیز سرطان‌زا هستند. از این رو به مردم توصیه می‌شود تا غذای پخته شده را بیش از 24 ساعت در یخچال نگهداری نکرده و دقت کنند که بیشتر از دو بار نیز آنها را گرم نکنند.

این متخصص تغذیه همچنین پیشنهاد کرد که غذاهای سرخ شده از جمله سبزیجات را در فریزر نگهداری نکنند، چرا که این اقدام منجر به تولید مواد سمی می‌شود، این مواد با مواد دیگری که به ظاهر سمی نیستند، ترکیب شده و می‌توانند خاصیت سرطان‌زایی پیدا کنند. در فریز به دلیل نگهداری طولانی مدت از مواد، امکان تولید ترکیبات سمی بیشتر است.

داوودی با بیان اینکه هر ماده غذایی زمان مشخصی برای نگهداری در فریزر دارد، تاکید کرد: علاوه بر این هر ماده‌ای نیز باید در حرارت خاصی نگهداری شود، با این حال به طور کلی برای موادی که پخته نشده‌اند و پروتئینی هستند، فریزر نمی‌تواند مشکل خاصی ایجاد کند، مواد غیرپروتئینی بیشتر در معرض تولید ترکیبات سرطانی هستند.

وی ادامه داد: به طور کلی حرارت، گرما، سرما، سرخ کردن و ... فرآیندی را ایجاد می‌کنند که مواد مغذی غذا را تحت تاثیر قرار می‌دهند، اما چون نگهداری در یخچال و سرخ کردن و قرار دادن در مایکروفر، طولانی مدت نیست، چندان تاثیری روی مواد نمی‌گذارند و فقط ممکن است خاصیت آنها را کمتر کنند.

این متخصص تغذیه با اشاره به اهمیت اطلاع‌رسانی نسبت به این مسائل در رسانه‌ها گفت: برنامه‌هایی مانند دکتر سلام شبکه آموزش و ... که در سیما تولید می‌شوند، می‌توانند تاثیر بسیاری در افزایش آگاهی‌های مردم داشته باشند، این آگاهی‌ها در طولانی مدت می‌توانند منجر به تغییر رفتار شوند. از این رو بهتر است که تمام آموزش‌ها را به سمت پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها پیش برد و صدا و سیما نیز تولید این برنامه‌ها را گسترش دهد.  


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 6192 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۱۲ بهمن بازدید: 2733 ساعت: 5:56 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 تغذیه در پیاده‌ روی اربعین ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
2 قوای جنسی مردان چطور افزایش یابد ۱۳۹۷ يکشنبه ۶ آبان
3 تناسب اندام با خوردن یک غذای معجزه‌گر ۱۳۹۷ سه شنبه ۱۷ مهر
4 شفاف‌سازی درخواست های تخصیص ارز به وزارت بهداشت ۱۳۹۷ يکشنبه ۸ مهر
5 استفاده از میان وعده‌های چرب و شور در سفر ممنوع ۱۳۹۷ يکشنبه ۱۸ شهريور
6 نامه‌نگاری محرمانه به وزیر در پی گرانی قیمت مواد اولیه بطری ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲۷ تير
7 قند خون را با این 5 ماده غذایی کنترل کنید ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير
8 آشپزی از هیات تا پروژه های سینمایی ۱۳۹۷ دوشنبه ۷ خرداد
9 چند توصیه برای افطار و سحر روزه داران ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد
10 غذای سالم ارزان‌تر از درمان بیماری است ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد
11 حفاظت از ریه ها با میوه و سبزیجات تیره رنگ ۱۳۹۷ چهارشنبه ۲ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
نوشیدنی محبوب شما در زمستان چیست؟
 







 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت