نکاتی درباره فریز کردن مواد غذایی/اینفوگرافیک مدت نگهداری از مواد غذایی در فریزر


پایگاه خبری لقمه: منجمد کردن مواد غذایی در فریزر یکی از شیوه‌های متداول برای نگهداری طولانی مدت از مواد است. برای حفظ خواص خوراکی‌ها باید به شیوه فریز کردن و زمان آن هم توجه کرد.

فریز کردن یکی از روش‌های نگهداری از مواد غذایی است اما باید به شیوه و مدت آن توجه کرد تا خواص مواد غذایی حفظ شود. در این مطلب علاوه بر یادآوری چند نکته، با مدت نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر هم آشنا خواهیم شد.

خوردن مواد غذایی فریز شده بی‌خطر است، زیرا فرایند فریز کردن فعالیت باکتری‌ها، کپک‌ها و مخمرها را متوقف می‌کند اما با گذشت زمان کیفیت مواد غذایی کاهش می‌یابد و هنگام یخ‌زدایی طعم و مزه خود را از دست می‌دهد.

توصیه ما این است که تا جایی که امکان دارد مواد غذایی را تازه یا با مدت نگهداری کمتری تهیه کنید، اما اگر لازم است مواد غذایی را فریز کنید، باید به نکاتی توجه داشته باشید.

فریز کردن سالم مواد غذایی به عوامل متعددی از جمله نوع ماده غذایی و کیفیت دستگاه فریزر شما بستگی دارد که در ادامه به نکاتی در این باره اشاره می کنیم:


دمای فریزر

فریزرهای متفاوت درجه‌بندی دمایی دارند که مشخص می‌کنند غذاها چه مدت می‌توانند در فریزر نگهداری شوند. دستورالعمل‌های مربوط به بسته‌بندی مواد غذایی، مدتی را که شما می‌توانید مواد غذایی را فریز کنید، مشخص می‌کند.


مدت نگهداری از مواد غذایی

۱- در دمای منفی ۶ درجه سانتی‌گراد می‌توان مواد غذایی را به مدت یک هفته نگهداری کرد.
۲-  در دمای منفی ۱۲ درجه سانتی‌گراد می‌توان مواد غذایی را به مدت یک ماه نگهداری کرد.
۳- بهترین درجه دما برای فریزر منفی ۱۸ درجه است که در این دما می‌توان مواد غذایی را به مدت سه ماه یا بیشتر نگهداری کرد.
 

مدت نگهداری از سبزیجات

سبزیجات را به‌ طور معمول می‌توان به مدت ۸ تا ۱۲ ماه منجمد کرد. برای نگهداری مناسب سبزیجات در فریزر، هنگام بسته‌بندی هوای داخل کیسه فریزر را خارج و آن‌ها را در ظرف‌های در بسته یا کیسه‌های زیپ‌دار نگهداری کنید. اگر با برداشتن برفک‌، سبزی همچنان از رنگ و بافت مناسبی برخوردار بود، می‌توان از آن استفاده کرد.

سوسیس و کالباس

شما می‌توانید سوسیس و کالباس را به مدت دو ماه منجمد کنید، البته نگهداری بیش از دو ماه به معنای خراب شدن آن‌ها نیست بلکه بعد از گذشت دو ماه ممکن است سوسیس و کالباس طعم و بافت خود را از دست‌ داده باشند.

نان و شیرینی خشک

۱- نان و حتی شیرینی‌های خشک را می‌توانید به مدت سه ماه در فریزر منجمد کنید. نان را در کیسه فریزر بگذارید و در آن را محکم ببندید.
۲- از گذاشتن نان داغ داخل فریزر اجتناب کنید چون باعث کپک زدن نان می‌شود.
۳- هنگام یخ‌زدایی اگر برفکی روی نان وجود دارد آن‌ها را بردارید زیرا آب شدن برفک‌ها باعث مرطوب شدن نان می‌شود.
۴- بیشتر از یک‌بار نان را گرم نکنید زیرا بیات می‌شود.

محصولات گوشتی

انواع گوشت حتما باید در دمای منفی ۱۸ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. برای نگهداری مناسب محصولات گوشتی آن‌ها را به‌درستی بسته‌بندی کنید.

۱- گوشت طیور

طبق گفته سازمان غذا و دارو (FDA) گوشت طیور شامل مرغ، بوقلمون، جوجه و... می‌تواند تا یک سال در فریزر دوام بیاورد.

۲- گوشت گاو، گوساله و بره

گوشت خام گاو، گوساله و بره را می‌توان به مدت ۶ تا ۱۲ ماه در فریزر نگه داشت.

۳- ماهی و غذاهای دریایی

ماهی‌های کم‌چرب مثل تیلاپیا می‌توانند ۶ تا ۷ ماه در فریزر دوام بیاورند، درحالی‌که ماهی‌های پرچرب مثل سالمون، قزل‌آلای دریاچه، ساردین‌ و آزاد ۲ تا ۳ ماه بیشتر دوام نمی‌آورند.

سایر غذاهای دریایی تازه مانند میگو را می‌توان ۳ تا ۶ ماه در فریزر نگهداری کرد.

۴- گوشت چرخ‌کرده

گوشت چرخ‌کرده گاو، گوساله، بوقلمون، بره یا مخلوط دیگری از آن‌ها و همچنین گوشت همبرگر نباید بیش از ۳ تا ۴ ماه در فریزر نگهداری شود.

 

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :خراسان

کد: 14258 تاریخ نشر: ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند بازدید: 3259 ساعت: 12:50 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت کدام یخچال فریزر‌ها در بازار زیر ۲۰ میلیون تومان است+ جدول ۱۳۹۹ سه شنبه ۱۲ اسفند
2 بهترین زمان نگهداری خوراکی‌ها در یخچال و فریزر ۱۳۹۶ چهارشنبه ۷ تير
3 طرزتهیه شیرینی اتابکی یا ولیعهدی؛ شیرینی نوروزی ۱۳۹۵ دوشنبه ۱۶ اسفند
4 سبزی فریزری بهتر است یا خشک شده؟ ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۰ خرداد
5 مضرات نگهداری گوشت چرخ‌کرده در فریزر ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۶ شهريور
6 این مواد غذایی را در فریزر قرار ندهید ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۴ شهريور
7 همه چیز در باره خرید و نگهداری نان در فریزر ۱۳۹۳ جمعه ۳۱ مرداد
8 فوت های کوزه گری برای یک چای خوش طعم ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۶ خرداد
9 نکاتی جالب راجع به سوسیس و کالباس ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۴ اسفند
10 بهترین راه نگهداری از ادویه‌جات و گیاهان معطر ۱۳۹۲ چهارشنبه ۳۰ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه کنیم تا با مصرف سبزی ها دچار نفخ نشویم؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: « ممکن است...

  میوه‌ای 10 هزار بار قوی‌تر از شیمی‌درمانی پوست این میوه خواص شگفت انگیزی دارد که بیشتر از آب...

  بهترین زمان برای تعویض مسواک آیا می دانید چه تعداد باکتری بر روی مسواک شما زندگ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

توصیه به خوشگذرانی در کلام امام کاظم (ع) پایگاه خبری لقمه: تفریح و سرگرمی‌های لذت‌بخش شما را در اداره زندگی یاری می‌کند و به کمک آن بهتر به امور دینی خویش موفق خواهید شد.
چرا نباید از مكمل‌های غذایی استفاده كرد؟ دكتر امیرحسین بنی‌احمد، كارشناس ارشد دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز گفت: ‌اگر سیستم گوارش فرد سالم باشد و بتواند غذاها را هضم و جذب كند، به راحتی می‌تواند با رژیم‌های غذایی مواد غذایی مورد نیاز خود را تامین كند.
همه چیز درباره داشتن لثه سالم و زیبا اگر بپرسید مهم‌ترین جزء یک لبخند زیبا چیست قطعا همه می‌گویند دندان سالم و زیبا. اما در کنار سلامت و زیبایی دندان‌ها، سلامت و فرم لثه‌ها نیز از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردار است در حدی که زیباترین دندان‌ها اگر با لثه‌ای بیمار و عفونی احاطه شوند نه‌تنها لبخند زیبایی نمی‌سازند بلکه به دلیل عفونت لثه یا تحلیل رفتن آن جلوه خود را نیز از دست داده و صاحب چنین دندان و لثه‌ای قطعا لبخند زیبایی نخواهد داشت.
آبیاری نوین؛ راهکاری برای نجات کشاورزی در بحران کم‌آبی/سرمایه‌گذاری‌ دولتی افزایش یابد پایگاه خبری لقمه: مجری طرح توسعه سامانه‌های نوین آبیاری با بیان اینکه طی ۳۵ سال گذشته بیش از ۳.۱ میلیون هکتار از اراضی آبی کشور به سامانه‌های نوین آبیاری تجهیز شده‌اند اظهار کرد: این فناوری‌ها ضمن کاهش مصرف آب، موجب افزایش بهره‌وری و تولید در بخش کشاورزی شده‌اند.