همه چیز درباره افزودنی های سوسیس و کالباس
نکاتی جالب راجع به سوسیس و کالباس


آیا تا کنون به این موضوع فکر کرده اید که چرا گوشت های سرد مانند ( سوسیس ، کالباس ،هات داگ، همبرگر و ... ) می توانند به مدت زیادی نگه داری شوند ؟

به گزارش لقمه، بله مطمئنا به دلیل مواد نگه دارنده ی خاصی می باشد که به آنها اضافه می شود ، نگه دارنده هایی که در عین لذیذ کردن غذا برای سلامتی بسیار مضر هستند .

ارزش غذایی هر 100 گرم سوسیس : 301 کالری
(البته مقدار کالری گفته شده بسته به نوع سوسیس و اندازه آن متفاوت است )

آب 56.4 گرم ، پروتئین 11 گرم ، کربوهیدرات 1.3 گرم ، لیپید 28 گرم، کلسترول 64 میلی گرم ، سدیم 900میلی گرم ، پتاسیم 170 میلی گرم ، منیزیم 11 میلی گرم ، فسفر 173 میلی گرم ، کلسیم 20 میلی گرم ، آهن 1 گرم، ویتامین آ 15 میکرو گرم ، ویتامین ب یک 0.3 میلی گرم ، ویتامین ب دو 0.2 میلی گرم ، ویتامین ب شش 0.1 میلی گرم ، نیاسین 2.4 میلی گرم ، و .....



سوسیس شامل افزودنی های بسیار زیادی می باشد :

گوشت چرخ كرده

نمك ( به دلیل خاصیت ضد باکتری که باعث انسجام بین ذرات تشکیل دهنده سوسیس می شود)

ادویه جات

نگه دارنده هایی که به سوسیس و کالباس اضافه میشوند شامل : نیترات و نیتریت هستند . این دو ماده با کمی پروتئین مخلوط می شوند تا برای مصرف کنندگان آماده شوند .

این دو نگه دارنده از موادی هستند که به مواد سرطان زا مشهور میباشند .

پس چرا با وجود اینکه گفته می شود این دو ماده نگهدارنده سرطان زا هستند باز هم از آنها استفاده می شود ؟
زیرا نیتریت ، نیترات و فسفات ها به علت داشتن خاصیت ضد باكتریایی در عمل آوری مصرف می شوند و به عنوان نگهدارنده، آنتی اكسیدان ،افزایش دهنده ظرفیت اتصال گوشت به آب و حفظ رنگ و طعم سوسیس و كالباس مصرف میگردند. رنگ صورتی گوشت سوسیس و كالباس به علت وجود نیتریت است. (معمولا نیتریت و نیترات بصورت نیتریت و نیترات سدیم مصرف میگردد .) به همین دلیل در کارخانه های ساخت سوسیس و کالباس از این مواد استفاده می کنند .

پزشک بیوشیمی ، ریچارد بلیوا، در کتابی که سال 2005 با نام غذاهایی علیه سرطان به چاپ رسیده است ، می گوید : " مولکول های این عناصر شیمیایی قدرت فوق العاده خطرناکی بر سلول های ژنتیک انسان دارند . در تهیه سوسیس از ماده نگهدارنده نیترات سدیم استفاده می‌شود که می‌تواند به تشکیل مواد شیمیایی موسوم به ترکیبات ان – نیتروسو کمک کند .

این عناصر می توانند جهش هایی را در دی ان ای سلول های ایجاد کنند و باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان شوند بخصوص سرطان روده بزرگ .
در مصرف سوسیس های پخته شده باید دقت بسیاری داشت زیرا مواد تشکیل دهنده این خوراکی بسیار ضعیف و ناپایدار هستند و مخلوط سرخ شده ی این مواد سریعا با میکروب ها تکثیر پیدا می کنند .

سوسیسها باید دارای رنگ ثابت و همچنین دارای انسجام باشند . اگر سوسیسی را که خریداری کرده اید دارای این شرایط نمی باشد مصرف نکنید و حتما هنگام خرید سوسیس به تاریخ تولید و انقضا که بر روی آن درج می شود دقت کنید و همیشه این مواد را داخل فریزر نگه داری کنید .
تمام سوسیس ها سرشار از لیپید هستند و توصیه می کنیم آنها را به صورت مصرف هر روز و دائم نداشته باشید .


مضرات سوسیس و كالباس

نیترات سدیم در بدن انسان تبدیل به مواد سرطانزا می شود .
به همین خاطر معمولا به این فرآورده ویتامین سی اضافه می کنند ، تا از شكل گیری یک ماده خطرناک که در طی عمل گوارش ایجاد می شود ، جلوگیری به عمل آید .


* فسفات ها با ایجاد اختلال در جذب كلسیم در بدن خطر ابتلا به پوكی استخوان را افزایش میدهند.


* سوسیس و كالباس حاوی نمك و چربی زیادی میباشند.

نكته:
سوسیس و كالباس مرغوب یك غذای مناسب میباشد مشروط بر اینكه در مصرف آنها زیاده روی نگردد.

نحوه نگهداری:


سوسیس و كالباس هایی که تازه خریداری می شوند تا 2 روز بعد و نوع خشك آنها تا 5 هفته در یخچال قابل نگهداری است. اما برای نگهداری بیش از 2 روز، سوسیس و كالباس را بهتر است در فریزر نگهداری كنید.

مواد اغذیه ای دیگری نیز مانند : ماهی خشک نمک اندود شده و ادویه‌هایی مانند سسس سویا حاوی همین مقدار ماده شیمیایی هستند و باید در مصرف آنها دقت کرد . 
 



بازگشت به صفحه نخست 


نقل از :سلامت نیوز

کد: 6312 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۱۴ اسفند بازدید: 4510 ساعت: 8:55 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 یک تن قارچ فاسد در تولیدی سوسیس و کالباس کشف شد ۱۴۰۲ شنبه ۳ تير
2 سوسیس و کالباس فاسد را چگونه تشخیص دهیم؟ دلایل مضر بودن گوشت فراوری شده ۱۴۰۰ پنج شنبه ۲۰ آبان
3 نکاتی درباره فریز کردن مواد غذایی/اینفوگرافیک مدت نگهداری از مواد غذایی در فریزر ۱۳۹۹ چهارشنبه ۲۰ اسفند
4 صبحانه چه غذاهایی نخوریم ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۷ فروردين
5 کیت تشخیص آلودگی مواد غذایی ساخته شد ۱۳۹۶ يکشنبه ۷ آبان
6 برای خرید یک سوسیس وکالباس خوب چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد؟ ۱۳۹۶ شنبه ۲۹ مهر
7 آخرین وضعیت استفاده از خمیر مرغ در تولید سوسیس و کالباس ۱۳۹۶ سه شنبه ۱۸ مهر
8 آزادی مشروط مصرف خمیر مرغ در سوسیس و کالباس ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۵ تير
9 با حذف این 5 خوارکی سلامتی‌تان را تضمین کنید ۱۳۹۶ شنبه ۱۰ تير
10 سازمان استاندارد شرایط استفاده از خمیرمرغ در سوسیس و کالباس را اعلام کرد ۱۳۹۶ سه شنبه ۳۰ خرداد
11 شرکتهای تولید کننده سوسیس و کالباس نظارت می‌شوند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  میوه‌هایی برای رفع بوی بد سیر متخصصان آمریکایی پس از انجام پژوهش‌هایی درباره خوا...

  چطور وزن‌مان را به سرعت کم کنیم اما به سلامتی مان لطمه نزنیم؟ از رژیمهای سخت خسته شده اید ؟ از این روشهای سالم و...

  کربوهیدراتها چاق نمیکنند/ شمارش کالری اشتباه است ادعاهای ضرر چربی‌های اشباع شده برای قلب، مصرف ٥ وع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت