علیرضا بیگلری؛ جهش بیست ساله واکسن سازی کشور با تولید واکسن کرونا


پایگاه خبری لقمه: رئیس انیستیتو پاستور ایران ضمن ارائه توضیحاتی دربارۀ واکسن پاستور کواک که یکی از واکسن‌های تولید داخل ویروس کروناست، از در حال انجام بودن کارآزمایی بالینی این واکسنبرای افراد زیر هجده سال خبر داد.

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، رئیس انیستیتو پاستور ایران در برنامه «سلام تهران» که پنجم تیرماه از شبکه پنج سیما پخش شد، با اشاره به ایران به‌عنوان تنها کشور مسلمان که موفق به تولید واکسن کرونا شده، یادآور شد: ویروس کرونا سختی‌های زیادی برای ما پیش آورد اما در کنارش تجربه‌های بسیاری کسب شد. انیستیتو پاستور ایران قدیمی‌ترین موسسه واکسن‌ساز در کشور و منطقه خاورمیانه است. این موسسه یکی از معتبرترین برندهای دنیاست و واکسن‌های آن علاوه بر کشور خودمان، در بسیاری از کشورهای دیگر هم مورد استفاده بوده. در بین کشورهای مسلمان فقط ایران و اندونزی نام خوشان را به‌عنوان کشورهای واکسن‌ساز تثبیت کردند. در بحث واکسن کرونا، ایران تنها کشور مسلمان است که همه پلتفرم‌های این واکسن را در داخل کشور راه‌اندازی کرده است.

«علیرضا بیگلری» در میز تهران برنامه «سلام تهران» با بیان همکاری مشترک ایران و کوبا در تولید یکی از واکسن‌های کرونا، اظهار داشت:ی  در انیستیتو پاستور ایران چندین پروژه واکسن کلید خورده که یکی از آن‌ها پروژه مشترک با کشور کوبا است. ما با کشور کوبا همکاری 20 ساله در تولید واکسن داریم. این پروژه مشترک واکسن کووید،  فاز نهایی خود را در کوبا و ایران طی کرده. در کوبا 44 هزار نفر و در ایران 24 هزار نفر در شهرهای ساری، بابل، اصفهان، یزد، کرمان، بندرعباس، همدان و زنجان این واکسن را دریافت کردند. در هر شهر سه هزار نفر این واکسن را زده‌اند.
وی افزود: واکسن پاستور کواک یک واکسن نو ترکیب و بسیار بی‌خطر است؛ چرا که در تزریق روی 68 هزار نفر در ایران و کوبا عارضه جدی پس از تزریق، مشاهده نشده است. پاستور کواک یک واکسن پروتئینی نوترکیب است که با یک پروتئین بزرگ‌تر ترکیب شده. این فناوری باعث اثربخشی بیشتر این واکسن می‌شود و تنها در اختیار چند کشور از جمله کوبا و کشور ما هست.
رئیس انیستیتو پاستور ایران در رابطه با کارایی بالای این واکسن به‌خصوص در افراد زیر 18 سال، عنوان کرد: این واکسن بسیار بی‌خطر و ایمن است. کارایی بسیار خوبی دارد و در کوبا روی انواع خطرناک ویروس کووید آفریقای جنوبی، هندی و نیویورکی موثر بوده در صورتیکه واکسن روسی آسترازانکا در مقابل این ویروس‌های جهش‌یافته، حدود ده درصد کارایی دارد. واکسن پاستور کواک در حال کارآزمایی بالینی در کودکان است و می‌تواند یک گزینه مناسب برای سنین پنج تا هجده سال باشد. ویژگی دیگر این واکسن، طراحی یادآور آن همراه خودش است. مجموع این ویژگی‌ها واکسن پاستور کواک را تبدیل به یکی از معدود واکسن‌های قابل توجه در سطح بین‌المللی کرده است.
بیگلری با اشاره به واکسن به‌عنوان مقوله‌ای تاثیرگذار در امنیت ملی کشور، تصریح کرد: کشوری که موفق به تولید واکسن شود، سطح علمی بسیار بالایی پیدا خواهد کرد. هر کشوری که سه واکسن بسازد؛ قادر است سه واکسن دیگر هم باتوجه به فناوری سه واکسن قبلی، تولید کند. بنابراین در شیب ساخت واکسن قرار می‌گیرد که ارزش افزوده بالایی خواهد داشت. واکسن یک مقوله تاثیرگذار در امنیت ملی کشورهاست. کووید ثابت کرد اگر کشورهای دیگر به ما واکسن ندهند با مشکل مواجه می‌شویم. خوشبختانه طی یکسال گذشته با تولید واکسن کرونا توانستیم فناوری واکسن خود را حدود 20 سال ارتقاء دهیم. حمایت مقام معظم رهبری و دولت از این اقدام، در تاریخ ماندگار خواهد شد.
وی در ادامه چنین اظهار داشت: هم اکنون چند کشور اروپایی از ما مشخصات واکسن‌مان را خواسته‌اند. کشوری که چندین واکسن می‌سازد، اعتباری در سطح جهانی کسب می‌کند که کشورهای دیگر بخواهند یا نخواهند باید آن را بپذیرند.
رئیس انیستستو پاستور ایران در رابطه با نحوۀ تشخیص کارایی واکسن‌ها، خاطرنشان کرد: کارایی واکسن‌ها به چند روش مشخص می‌شود. یک روش این است که پس تزریق واکسن، خون افراد، مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مشخص شود در بدن چند درصد از این افراد آنتی بادی ایجاد شده است؛ اما را راه خوبی نیست چون كارایی واقعی را مشخص نمی‌كند. راه دیگر نشان دادن آنتی بادی‌های خنثی كننده و ضد ویروس كرونا در بدن افراد است. این هم راه كاملی نیست. راه درست و كامل، واكسیناسیون جمعیت زیادی از افراد است كه در كارآزمایی سه اتفاق می‌افتد. سپس با حضور این افراد در جامعه مشخص می‌شود، چند درصد از افراد در مقابل بیماری ایمن بودند و با افرادی كه واكسن دریافت نكردند مقایسه صورت می‌گیرد. پس از شش تا هشت هفته كارایی واقعی واكسن مشخص می‌شود. آمار اولیه نشان می‌دهد واكسن پاستور كواك در تمام شهرهایی كه استفاده شده ایمنی خوبی ایجاد كرده است.
بیگلری با اشاره به اینکه پاستور کواک تنها واکسن این موسسه نیست، یادآور شد: در پیشگیری از موج‌های بعدی کرونا، واكسن كمك كننده است اما راه حل قطعی نخواهد بود و تا ماه‌ها بعد از واكسیناسیون عمومی الزام استفاده از ماسك و رعایت پروتكل‌های بهداشتی را خواهیم داشت. واكسنی كه بعد از كوایران بركت، به وفور در اختیار  مردم قرار می‌گیرد، واکسن پاستور كواك است. این واكسن تنها واكسن انیستیتو پاستور نیست. حدود چهار هفته بعد خبر خوبی را در مورد واكسن دوم‌مان خواهیم گفت كه كاملا بومی‌ است. ما پنجمین كشور سازنده این واكسن هستیم كه اسلحه ما در برابر انواع جهش یافته ویروس كروناست. 
وی در پایان اظهار داشت: اینكه بعضی افراد در دوز اول، واكسن خارجی دریافت كردند و در دوز دوم، بخواهند واكسن ایرانی بگیرند؛ در حال بررسی در وزارت بهداشت است. این موضوع در دنیا مطرح است و به عنوان یكی از راه حل‌ها عنوان می‌شود.

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 

 

 بازگشت به صفحه نخست




کد: 14338 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ شنبه ۵ تير بازدید: 1709 ساعت: 1:47 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
4 حبوبات در مسیر کاهش قیمت/هر کیلو لوبیا چیتی ۱۰۰ هزار تومان پایین آمد ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۰ مرداد
5 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
6 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
7 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
8 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
9 اتاق اصناف: کمبود کالا نداریم، مردم ذخیره‌سازی نکنند ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
10 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
11 جزئیات پویش مردمی چله خدمت/نظر شهید رئیسی در مورد خیرین ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  واقعیت‌هایی تلخ در مورد چای شیرین درست است که چای شیرین در وعده صبحانه مزه خوب و دلچ...

  هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی پایگاه خبری لقمه: مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وز...

  داروهای چاق‌كننده را بشناسید! پزشك برای‌تان داروهای خاصی تجویز كرده و چند ماهی ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

پخت «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی ممنوع است/مشکلات فرهنگی در تولید و مصرف نان صنعتی پایگاه خبری لقمه: مجری طرح توسعه نان صنعتی شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: طبق قانون، پخت و فروش «نان شیرینی» در واحدهای نان صنعتی به ویژه واحدهای دارای ظرفیت بالای 20 تن ممنوع است. سازمان های تعزیرات و حمایت، اتحادیه ها و ستاد تنظیم بازار باید بازرسی و نظارت کنند.
پوست خود را شاداب کنیم سلامت پوست تاثیر بسزایی در شادابی چهره شما دارد.با خوردن مواد غذایی زیر چهره خود را شاداب تر کنید.
برای لاغر شدن، شام را جدی بگیرید! خیلی از افرادی که از افزایش وزن رنج می‌برند، می‌دانند که برای کاهش وزن می‌بایست مقدار غذای دریافتی خود را محدود نمایند، ولی مشکل اینجاست که نمی‌دانند چگونه باید مقدار غذای دریافتی خود رادر طی روز تنظیم نمایند.
تغذیه از دیدگاه ابوعلی‌ سینا (2) غذای اشخاص سودایی مزاج باید بسیار نم‌بخش و کمتر گرمی باشد، غذای صفرایی مزاجان باید نم‌بخش و خنک‌کننده باشد. کسی که خونش گرم مزاج است نیازمند خوراکی‌های سرد و کم‌تغذیه است. کسی که خونش بلغمی است باید خوراکش اندک، گرم و لطیف باشد.