استادزاده ای که چاقو سازی را از دیگران آموخت


پایگاه خبری لقمه: تیغه‌ چاقوها عمدتاً از فولاد و دسته چاقو بنا به کاربردی و تزئینی بودن آن از شاخ گوزن و گاومیش، استخوان حیوانات، صدف طبیعی، فیبر و مواد مصنوعی دیگر است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، زنجان، مهد خلق هنرهای مختلف فلزی است که در این بین صنعت چاقوسازی از قدمت بیشتری برخوردار بوده و هنرمندان این رشته با نقش هنر بر سخت‌ترین فلز، آثار ماندگار خلق می‌کنند. محمدرضا رابط، متولد ۱۳۶۷ در شهرستان زنجان است. این استاد جوان رشته چاقوسازی هشت سال است که در زنجان چاقو می‌سازد.  

رابط، درباره شروع چاقوسازی خود گفت: من این هنر را از استادان مولوی، سلیمانی و راد یاد گرفتم هر چند که پدرم استاد بزرگی در زمینه چاقوسازی است، اما من این هنر را از او یاد نگرفتم. چاقوی پدرم استاد رابط، گران‌ترین چاقو در زنجان است که قدمت آن برای همه شناخته‌شده است.  
 
وی با بیان اینکه ظرافت چاقوهای زنجان، در کارهای هنرمندان این شهر نمایانگر علاقه و ذوق هنری استادکاران بی‌نظیر است،  ادامه داد: این ظرافت در مونتاژ قطعات مختلف، به‌خوبی آشکار است، به‌طوری‌که محور تیغه و لولای چاقو چنان باظرافت جاسازی‌شده که تشخیص قطعات مذکور مشکل است. تناسب قسمت‌های مختلف چاقو (تیغه- دسته- غلاف) غیرقابل‌انکار است و این پدیده ویژه، نشان‌دهنده مهارت دست و بینش هنری استادکاران است.  
 
این استادکار افزود: هم‌اکنون زنجان قطب چاقوسازی کشور است و انواع چاقو و ملحقات آن در این شهر توسط صنعتگران هنرمند ساخته می‌شود. تیغه‌ چاقوها عمدتاً از فولاد و دسته چاقو بنا به کاربردی و تزئینی بودن آن از شاخ گوزن و گاومیش، استخوان حیوانات، صدف طبیعی، فیبر و مواد مصنوعی دیگر است.
 
رابط با اشاره به اینکه صنعت چاقوسازی در زنجان همواره در دست مردان بوده و مشارکت زنان در این امر کم‌رنگ و نامحسوس است، اظهار کرد: امروز فرزندان خانواده‌ها دیگر تمایلی برای ورود به صنف صنعت چاقوسازی ندارند و دلیل آن را نیز در سختی این کار و نبود آموزش و اطلاع‌رسانی و تبلیغات صحیح و مناسب برای این گروه از صنایع‌دستی زنجان است و اینکه همه می‌خواهند فرزندانشان دکتر و مهندس شوند.  
 
وی بیان کرد: مشتری‌هایم بیشتر خانم‌ها و آقایان جوان هستند که برای تزئین، هدیه و استفاده از آن در آشپزخانه خرید می‌کنند.  
 
رابط درباره وضعیت آموزش چاقوسازس گفت: جوانان و علاقه‌مندان با آموزش در این رشته از صنایع‌دستی زنجان ضرر نخواهند کرد، در این زمینه آموزش ببینند و دیگران را نیز ترغیب به این آموزش کنند.
 
وی در پایان افزود: من کلکسیون چاقو دارم و سال‌ها تلاش کرده‌ام تا امروز ۵۰ چاقوی منحصربه‌فرد از استادان به نام زنجان مانند استاد نظم‌پرور، استاد رنگرز، استاد رابط، استاد فرجیان، استاد زنجانی، استاد توسلیان و… را جمع‌آوری کرده‌ام.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :همشهری آنلاین

کد: 14533 تاریخ نشر: ۱۴۰۰ سه شنبه ۳۰ آذر بازدید: 1551 ساعت: 7:45 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کلسیم شیرهای پرچرب بیشتر است!؟ عضو هیات علمی انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذ...

  آشنایی با خوراکی های ضد سرماخوردگی خانگی همیشه با شروع فصل پاییز، آمار ابتلا به سرماخوردگی ...

  خطری که در برچسب مواد غذایی ذکر نمی شود مدیرگروه تغذیه دانشگاه جندی شاپور اهواز با بیان ای...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا آشپزی با باربیکیو می‌تواند عامل ایجاد سرطان باشد؟ آشپزی با باربیکیو به سلامتی افراد صدمه ای نمی‌زند، این جمله نتیجه گیری ای است که از سوی متخصصان آژانس ملی سلامت فرانسه اعلام شده است.
کم‌خواب‌ها چاق می‌شوند بی‌خوابی خطر ابتلا به چاقی مفرط و دیابت نوع دوم را افزایش می‌دهد؛ به نوشته روزنامه لوفیگارو، مطالعات نشان می‌دهد خواب کوتاه مدت احتمال ابتلا به چاقی مفرط و دیابت را افزایش می‌دهد.
چرا نباید از مكمل‌های غذایی استفاده كرد؟ دكتر امیرحسین بنی‌احمد، كارشناس ارشد دارویی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشكی جندی شاپور اهواز گفت: ‌اگر سیستم گوارش فرد سالم باشد و بتواند غذاها را هضم و جذب كند، به راحتی می‌تواند با رژیم‌های غذایی مواد غذایی مورد نیاز خود را تامین كند.
میزان ماندگاری گوشت قرمز و ماهی متخصصان تغذیه می گویند: گوشت یخ زده پس از یکسال از زمان ذبح تمام ارزش غذایی خود را از دست داده و به تفاله تبدیل می‌شود اما در موارد زیادی گوشت‌های یخ زده وارداتی تنها چند روز مانده به یکسال در کشور به فروش می‌روند.