چگونه تاکسی اینترنتی حق نوبت مردم را می خورند؟


پایگاه خبری لقمه: رونق خرید اینترنتی نان تازه به بلای جان مردم منتظر در صف نانوایی ها تبدیل شده و باعث اتلاف وقت بیش از پیش ایشان می شود.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، در ماه های اخیر و رواج استفاده مردم از خدمات متنوع تاکسی های اینترنتی در اموری به غیر از حمل و نقل، عادات جدیدی را برای مشتری و صاحبان کسب و کارها به وجود آورده است. فروش اقلام سوپر مارکتی در برخی موارد باعث شده تا یک فروشگاه بزرگ فعالیت مستقیم خود را متوقف کرده و تبدیل به محل تامین اقلام سفارش های اینترنتی تبدیل شود و همین امر باعث شده تا افرادی که برای تامین مایحتاج خود به مراجعه حضوری به این فروشگاه ها عادت داشتند در سطح محل و منطقه به دنبال فروشگاه های کوچک و بزرگ دیگری باشند. همین امر تغییراتی را در عادات رفت و آمد و حتی خرید آنها ایجاد کرده و یا خواهد کرد.

در این میان نانوایی های نان سنتی هم از این قافله عقب نمانده و به توسعه کسب و کار خود از طریق فضای مجازی و امکانات جدیدش دل بسته اند. طبیعی است که هر مشتری جدید نقطه امیدی در تامین هزینه های سنگین اجاره و دستمزد و سودآوری بیشتر است. اما این پدیده تبعات و نکات مبهمی را هم در پی داشته و دارد.

یا هزینه بدهید یا در صف بایستید!

یکی از این موارد، رعایت حق افرادی است که با توجه به جمعیت حاضر و ایستاده در صف های ناگزیر نانوایی‌های سنتی، تصمیم می گیرند که در انتظار نوبتشان بایستند و نسبت به خرید نان مورد نیاز و دلخواهشان اقدام کنند اما به تدریج متوجه می شوند که نه تنها با صف های دو گانه یکی و چندتایی ها طرف هستند بلکه جماعت نامرئی دیگری هم هستند که نمایندگان عجول و بعضا حق به جانب و گستاخ خود را برای دریافت نان خارج از نوبت و با تعداد بالا به نانوایی گسیل داشته اند و نه ایشان و نه مسئول نانوایی هیچ توجهی به عجله، خستگی یا حق نوبت در صف ایستادگان نخواهند داشت و این پول است که حرف اول را می زند.

این ماجرا در ماه رمضان گذشته شرایط بدتری را نسبت به سایر ایام سال رقم زد و جماعت روزه و یا مهمان دار که باید برای افطار نان منزل یا محله کارشان را تامین می کردند و مدت زیادی را در صف به انتظار گذرانده بودند، با رخ نمایی پیک اینترنتی مواجه می شدند که نان های تازه از کوره درآوده را یکجا جمع می کرد و با خود می برد!

پول را بچسب بی خیال کیفیت!

مورد دیگر این است که هر نانوایی، امکانات محدود خود را بر اساس نیازسنجی عادی انجام شده پیش از رونق سفارش های اینترنتی دارد و این به این معنی است که تهیه و آماده سازی خمیر به روشی سالم دیگر پاسخگوی فروش بالای نانوایی نخواهد بود. پس می توان فکر کرد که پروسه تهیه آرد به شیوه های غیر استاندارد تبدیل شده باشد.

مشاهدات میدانی خبرنگار پایگاه خبری لقمه، حاکی از این است که در این میان مسئله بهداشت توزیع نان هم از موارد دیگر مورد تردید است. قرار دادن نان های داغ در کیسه های پلاستیکی از یک سو و دستمالی نان ها توسط پیک های موتوری از سوی دیگر همه همه می تواند در غیر بهداشتی کردن نان نقش داشته باشد.

حتی رعایت نکردن فروش نان بر اساس قیمت مصوب در نانوایی هایی که اتفاقا با پوزهای جدید مخصوص فروش نان و بر اساس قیمت آرد دولتی تنظیم و توزیع شده اند هم از دیگر موارد ابهامی در این حوزه است.

راه چاره چیست؟

شاید لازم است که در این زمینه نظارت جدی‌تری صورت پذیرد و رعایت نکاتی به عنوان پیشنیاز همکاری بین نانوا و تاکسی اینترنتی الزامی شود. مثلا تاسیس نانوائی هایی که صرفا برای فروش نان به صورت اینترنتی پخت می کنند؛ یا تاکید بر امکان خرید و ارسال نان به صورت اینترنتی در ساعات خلوت کاری و یا اعلام ساعت تحویل نان با تاخیری مناسب جهت رعایت حقوق مشتریان حضوری، تامین پاتیل های مجزای حمل خمیر جهت حفظ کیفیت نان های تولیدی، ارسال نان سرد شده بوسیله پیک که در بسته بندی مناسبی قرار دارد و  .... می تواند از این دست موارد باشد؛ تا ضمن توسعه بازار کسب و کار نانوایان، استاندارد نان سنتی و حقوق مصرف کنندگان هم نادیده گرفته نشود.

 

یادداشت: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 14971 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ دوشنبه ۱۸ مهر بازدید: 1224 ساعت: 3:15 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت هر بسته شکر ۶۵ هزار تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۲ خرداد
2 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
3 بازسازی بیش از ۲۰ هتل در یک سال گذشته ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 فروش ملک تجاری کوروش کمپانی در مزایده تملیکی ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر
6 هشدار اتاق اصناف به گران فروشان یلدایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر
7 نحوه بخشودگی جرایم مالیاتی پایانه های فروشگاهی اعلام شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۰ آبان
8 ۱۰ قلم داروی پرفروش در ایران/ سهم ۴۰ درصدی آنتی بیوتیک ها ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
9 عدم صلاحیت فروشگاه‌های اینترنتی برای توزیع بهداشتی گوشت ۱۴۰۳ يکشنبه ۱ مهر
10 ۲.۶ میلیون کالا و خدمات در سامانه مودیان مالیاتی کدگذاری شد ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳۱ مرداد
11 هفته آینده قیمت خیار کاهش می‌یابد/ ظرفیت بدون استفاده صادرات میوه ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهبود سلامت روده ها به کمک نوشیدنی های پروبیوتیک پایگاه خبری لقمه: نوشابه های پروبیوتیک و پری بیوتی...

  بخور نخورهای شب امتحان امسال روزهای امتحان کمی زودتر از همیشه فرارسیده‌ان...

  آیا رژیم اهالی قطب شمال را امتحان کرده اید؟ رژیم غذایی که مخصوص اهالی شمالی جهان است سبب کاهش ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

روش‌های پیدا کردن بهترین رستوران‌ها در سفر پایگاه خبری لقمه: یکی از لذت‌های هر سفری، خوردن غذای با کیفیت در رستوران‌های خوب است. اما با گسترش صنعت غذا و بازار رستوران‌های رنگارنگ یافتن بهترین رستوران‌ها برای مسافران غریب کار چندان ساده‌ای نیست. با استفاده از این راهنماها و روش‌ها، احتمالاً می‌توانید بهترین رستوران را در سفر خود پیدا کنید و تجربه‌ی خوبی از غذاهای محلی به دست آورید.
پوستی شگفت انگیز با غذا غذا خوردن برای ما یك عادت است؛ بر اساس علایق خودمان و عادت‌های غذایی‌‌مان سفره‌هایی را می‌گسترانیم، اما تنها در زمانی كه بخواهیم به هدفی برسیم، مثلا از وزن خود بكاهیم به طور دقیق به آنچه می‌خوریم نظارت می‌كنیم. اکنون می‌خواهیم به شما بگوییم چه مواد غذایی را چگونه مصرف كنید تا پوستی جوان، شاداب و سالم داشته باشید.
نکاتی در مورد تغذیه سالمندان پیر شدن به این معنا نیست که فرد باید خود را رها کند و دیگر اهمیتی به سلامت و ظاهر خود ندهد. تغذیه‌ای مناسب و انجام فعالیت‌های جسمی و ذهنی، به عنوان ارکان سلامتی در سنین پیری شناخته می‌شوند. تغذیه متعادل و فعالیت، برای پیشگیری یا جلوگیری از شدت یافتن برخی عوارض مانند پوکی استخوان، تصلب شرائین، کاهش سطح ایمنی بدن و برخی از انواع سرطان‌ها ضروری هستند.
همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.