قیمت جهانی گندم 12 دلار افزایش یافت


پایگاه خبری لقمه: در ادامه روند افزایشی روند افزایش قیمت‌ کالاهای اساسیدر بازارهای جهانی، امروز نیز هر بوشل گندم ۱۲ دلار رشد قیمت داشت.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقلاز خبرگزاری فارس، روند افزایش قیمت‌ کالاهای اساسی امروز نیز در بازارهای جهانی ادامه داشت، به طوری که هربوشل گندم با ۱۲ دلار رشد قیمت همراه شد.
 
روند افزایش قیمت ها در سایر کالاهای اساسی هم ادامه داشت، به طوری که ذرت که به عنوان خوراک دام استفاده می شود ۴ دلار رشد قیمت را داشت. خوراک دام ۷۰ درصد هزینه تولید محصولات پروتئین را تشکیل می‌دهد و رشد قیمت این محصول هزینه تمام شده تولید و متعاقب آن قیمت‌های بازار را افزایش می‌دهد.
 
در ادامه قیمت دانه‌های روغنی نیز از قطار افزایش قیمت‌ها عقب نماند، به طور که ۶ دلار افزایش قیمت را در بازار تجربه کرد رشد قیمت کالاهای اساسی پس از شیوع ویروس کرونا طی دو سال گذشته سرعت یافت، اما نقطه عطف این افزایش قیمت‌ها به آغاز جنگ روسیه و اوکراین در اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد.
 
از آنجایی که دو کشور روسیه و اوکراین بزرگترین تولید کنندگان غلات و دانه های روغنی در جهان بودند، جنگ توانست در مدت زمان کمتری تاثیر مضاعفی بر عرضه بازار های جهانی بگذارد، این دو کشور در مجموع ۳۰ درصد غلات جهان را تامین می‌کردند.
 
البته این پایان ماجرا نبود جنگ بین این دو کشور وضعیت تامین انرژی در کشور های دیگر را به هم ریخت و تولید را برای آنها پر هزینه کرد، یعنی علاوه بر اینکه تامین انرژی دچار مشکل شده و قیمت سوخت در بازارهای اروپایی بالا رفت هزینه تولید محصولات غذایی و کشاورزی هم که وابستگی زیادی به انرژی دارد، نیز رو به افزایش گذاشت اتحادیه اروپا ۴۰% به نفت و انرژی روسیه وابسته است.
 
پس از آغاز جنگ بین دو کشور ابتدا اروپاییان با هدف به اصطلاح تنبیه روسیه واردات نفت از روسیه را محدود کردند و البته بنا داشتند تا پایان امسال میلادی آن را متوقف کنند، اما در نیمه راه خیلی از اروپایی ها از جمله نروژ اعلام کردند که این کار شدنی نیست در حال حاضر کشورهایی مانند آلمان به دوران هیزم سوزی در منازل برگشته‌اند و قیمت هیزم در اروپا ۱۰ برابر شده است. اگرچه کشورهای اروپایی تمام تلاش خود را صرف می کنند تا با افزایش تولید انرژی های تجدید پذیر و کاهش مصرف، وابستگی خود را به نفت و گاز روسیه کمتر کنند اما کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که این کار حداقل در زمستان امسال شدنی نیست و زمستان بسیار سختی را برای اروپا از همین الان تصور کردند.
 
بنابراین افزایش قیمت مواد غذایی در جهان تحت تاثیر دو عامل کاهش عرضه به بازار به دلیل جنگ روسیه و اکراین و نیز ذخیره سازی گسترده در کشورها است و عامل دوم افزایش قیمت انرژی بوده که هزینه‌های تولید را افزایش داده است.
 
پایان پیام/

منتشر کننده: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 14955 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ جمعه ۸ مهر بازدید: 906 ساعت: 5:23 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آغاز نظارت بر بازار شب یلدا/ الزام درج برچسب قیمت در واحدهای صنفی ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
2 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
3 هشدار اتاق اصناف به گران فروشان یلدایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر
4 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
5 رشد ارزش دلار در جهان ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
6 قیمت قهوه در بالاترین سطح ۲۷ ساله در بازار جهانی ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
7 قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی در میادین میوه و تره‌بار ۵ آذر ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
8 افزایش ۲۰ درصدی ورودی مرغ به تهران/ بازار گوشت مرغ تهران به ثبات رسید ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
9 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر
10 نوسان قیمتی اقلام خوراکی در مهر ماه اعلام شد ۱۴۰۳ سه شنبه ۸ آبان
11 تورم خوراکی‌ها در شهریور ماه اعلام شد ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  دردسرهای خوردن از کجا می آید؟ پایگاه خبری لقمه: علت اصلی بیماری ناشناخته میباشد,...

  مصرف بستنی برای کودکان زیر 3 سال ممنوع کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی‌های دانشگاه علوم پز...

  چای نعناع و کاهش اختلالات هورمونی زنان دانشمندان دریافتند كه نوشیدن روزی دو فنجان چای نعن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

دیابتی ها داروی گیاهی مصرف کنند یا نه؟ رئیس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه«استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل دیابت را توصیه نمی کنیم چرا که هنوز یک مطالعه علمی در این زمینه انجام نگرفته است.» گفت:«داروهای گیاهی باید به صورت طولانی مدت و به مقدار زیاد مصرف شود تا اثرات خود را داشته باشد و به دلیل اینکه نمی دانیم این داروها چه عوارضی را برای بیماران به دنبال خواهند داشت مصرف آن را توصیه نمی کنیم.»
طرز تهیه و خواص گلاب/چه کسانی نباید گلاب بخورند از قدیم گلاب برای مردم خواص دارویی داشت اما امروزه گلاب هم در غذا و هم در طب پزشکی و طب سنتی به کار می رود حالا با ما همراه باشید تا از فواید مصرف گلاب بگوییم.
فواید طبی فلفل دلمه ای فلفل دلمه ای علاوه بر اینكه سرشار از ویتامین ها و تركیبات مفیدی است كه از ابتلا به انواع بیماری های پیشگیری می كند، طعم خوب و دلچسبی هم به غذاها می بخشد .
"پای مرغ" منبعی سرشار از کلسیم و فسفر یک متخصص تغذیه، مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ را منبعی سرشار از کلسیم و فسفر عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.