قیمت جهانی گندم 12 دلار افزایش یافت


پایگاه خبری لقمه: در ادامه روند افزایشی روند افزایش قیمت‌ کالاهای اساسیدر بازارهای جهانی، امروز نیز هر بوشل گندم ۱۲ دلار رشد قیمت داشت.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقلاز خبرگزاری فارس، روند افزایش قیمت‌ کالاهای اساسی امروز نیز در بازارهای جهانی ادامه داشت، به طوری که هربوشل گندم با ۱۲ دلار رشد قیمت همراه شد.
 
روند افزایش قیمت ها در سایر کالاهای اساسی هم ادامه داشت، به طوری که ذرت که به عنوان خوراک دام استفاده می شود ۴ دلار رشد قیمت را داشت. خوراک دام ۷۰ درصد هزینه تولید محصولات پروتئین را تشکیل می‌دهد و رشد قیمت این محصول هزینه تمام شده تولید و متعاقب آن قیمت‌های بازار را افزایش می‌دهد.
 
در ادامه قیمت دانه‌های روغنی نیز از قطار افزایش قیمت‌ها عقب نماند، به طور که ۶ دلار افزایش قیمت را در بازار تجربه کرد رشد قیمت کالاهای اساسی پس از شیوع ویروس کرونا طی دو سال گذشته سرعت یافت، اما نقطه عطف این افزایش قیمت‌ها به آغاز جنگ روسیه و اوکراین در اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد.
 
از آنجایی که دو کشور روسیه و اوکراین بزرگترین تولید کنندگان غلات و دانه های روغنی در جهان بودند، جنگ توانست در مدت زمان کمتری تاثیر مضاعفی بر عرضه بازار های جهانی بگذارد، این دو کشور در مجموع ۳۰ درصد غلات جهان را تامین می‌کردند.
 
البته این پایان ماجرا نبود جنگ بین این دو کشور وضعیت تامین انرژی در کشور های دیگر را به هم ریخت و تولید را برای آنها پر هزینه کرد، یعنی علاوه بر اینکه تامین انرژی دچار مشکل شده و قیمت سوخت در بازارهای اروپایی بالا رفت هزینه تولید محصولات غذایی و کشاورزی هم که وابستگی زیادی به انرژی دارد، نیز رو به افزایش گذاشت اتحادیه اروپا ۴۰% به نفت و انرژی روسیه وابسته است.
 
پس از آغاز جنگ بین دو کشور ابتدا اروپاییان با هدف به اصطلاح تنبیه روسیه واردات نفت از روسیه را محدود کردند و البته بنا داشتند تا پایان امسال میلادی آن را متوقف کنند، اما در نیمه راه خیلی از اروپایی ها از جمله نروژ اعلام کردند که این کار شدنی نیست در حال حاضر کشورهایی مانند آلمان به دوران هیزم سوزی در منازل برگشته‌اند و قیمت هیزم در اروپا ۱۰ برابر شده است. اگرچه کشورهای اروپایی تمام تلاش خود را صرف می کنند تا با افزایش تولید انرژی های تجدید پذیر و کاهش مصرف، وابستگی خود را به نفت و گاز روسیه کمتر کنند اما کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که این کار حداقل در زمستان امسال شدنی نیست و زمستان بسیار سختی را برای اروپا از همین الان تصور کردند.
 
بنابراین افزایش قیمت مواد غذایی در جهان تحت تاثیر دو عامل کاهش عرضه به بازار به دلیل جنگ روسیه و اکراین و نیز ذخیره سازی گسترده در کشورها است و عامل دوم افزایش قیمت انرژی بوده که هزینه‌های تولید را افزایش داده است.
 
پایان پیام/

منتشر کننده: محمدصالح حجت الاسلامی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 14955 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ جمعه ۸ مهر بازدید: 1026 ساعت: 5:23 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رقابتی‌شدن قیمت کالا و خدمات، به دنبال اجرای دستورالعمل جدید نرخ‌گذاری ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
2 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
3 شش تاثیر کیفیت ظروف بر کیفیت غذا ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
6 قیمت سیب زمینی به زیر ۳۰ هزار تومان بر می گردد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
7 احتمال سقوط قیمت دلار مگر با خواست دولت! ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱۰ بهمن
8 توزیع ۲۷۰ تن مرغ تنظیم بازار در استان یزد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
9 افزایش قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته با پیشتازی لبنیات و حبوبات+جدول ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
10 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
11 قیمت روز دام و طیور؛ از جوجه یک‌روزه تا دام سنگین ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا باید شیرینی و کیک را در خانه پخت؟ حتما می‌دانید كه قند و شیرینی زیاد برای شما بد است...

  نکاتی درباره انتخاب و طبخ برنج پلو و چلو از غذاهای اصیل ایرانی است که باید در طبخ...

  عوامل پرخوری را بشناسید !!!! آیا تا به حال به ترفند رستوران‌دارها، فکر کرده‌اید...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

درمان عفونت‌ و سینوزیت با دود «عنبر نسارا» پایگاه خبری لقمه: در مطلب پیش رو درباره خواص «عنبر نسارا» برای مقابله با عفونت های شدید و درمان سرماخوردگی و سینوزیت می خوانید.
راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ پایگاه خبری لقمه: تخم کتان، دانه‌ای مغذی و مفید، سرشار از امگا ۳، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌هاست. این دانه کوچک تأثیر چشمگیری بر سلامت قلب، گوارش، کاهش وزن و زیبایی پوست و مو دارد.
میزان ماندگاری گوشت قرمز و ماهی متخصصان تغذیه می گویند: گوشت یخ زده پس از یکسال از زمان ذبح تمام ارزش غذایی خود را از دست داده و به تفاله تبدیل می‌شود اما در موارد زیادی گوشت‌های یخ زده وارداتی تنها چند روز مانده به یکسال در کشور به فروش می‌روند.
کاهش احساس گرسنگی با ورزش متخصصان تغذیه و سلامت در یک مطالعه جدید تاکید کردند که برخلاف یک باور غلط عمومی ورزش کردن نه تنها باعث افزایش اشتها نمی‌شود بلکه همچنین می‌تواند احساس گرسنگی را سرکوب کند.