کاهش گرگرفتگی یائسگی با رژیم غذایی گیاهی کم چرب


پایگاه خبری لقمه: تحقیقات جدید نشان می دهد که رژیم غذایی کم چرب و گیاهی غنی از سویا ممکن است به کاهش علائم گُرگرفتگی در دوره یائسگی کمک کند و موجب کاهش وزن شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، مدیکال نیوز نوشت: یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که رژیم غذایی کم چرب و گیاهی غنی از سویا به اندازه هورمون درمانی برای کاهش گرگرفتگی مؤثر است.

 
کارآزمایی ۱۲ هفته‌ای نشان داد که یک رژیم غذایی گیاهی، گرگرفتگی متوسط تا شدید را تا ۸۸ درصد کاهش می‌دهد. درحالیکه هورمون درمانی این علائم را ۷۰ تا ۹۰ درصد بهبود می بخشد.
 
این رژیم غذایی ممکن است به زنان کمک کند به طور متوسط ۳.۵ کیلوگرم وزن کم کنند و کیفیت زندگی آنها را بهبود بخشد.
 
البته برخی از کارشناسان می‌گویند این مطالعه به اندازه کافی قوی نیست و هورمون درمانی هنوز بهترین گزینه برای کاهش گرگرفتگی شدید است.
 
تحقیقات بیشتری برای تعیین تأثیر رژیم غذایی بر کاهش علائم یائسگی مانند گرگرفتگی مورد نیاز است.
 
محقق ارشد دکتر «نیل بارنارد»، رئیس کمیته پزشکان در دانشکده پزشکی دانشگاه جرج واشنگتن، در یک بیانیه خبری گفت: «ما هنوز به طور کامل نمی‌دانیم که چرا این ترکیب کار می‌کند، اما به نظر می‌رسد که این سه عنصر کلیدی هستند: اجتناب از مصرف محصولات حیوانی، کاهش چربی، و افزودن یک وعده سویا.»
 
محققان زنان یائسه ۴۰ تا ۶۵ ساله را برای یک مطالعه طراحی موازی در سپتامبر ۲۰۲۰ و فوریه ۲۰۲۱ انتخاب کردند. از ۱۶۶۲ پاسخ دهنده، ۷۱ نفر برای تجزیه و تحلیل داده‌های نهایی باقی ماندند.
 
گروه مداخله یک رژیم غذایی کم‌چرب و گیاهی را با نصف فنجان سویای پخته شده در روز به مدت ۱۲ هفته دنبال کردند. گروه کنترل هیچ تغییری در رژیم غذایی شأن نداشتند.
 
هر دو گروه روزانه یک مکمل ویتامین B۱۲ مصرف کردند و از آنها خواسته شد که هیچ مکمل دیگری مصرف نکنند، یا رژیم‌های ورزشی را تغییر ندهند.
 
یک اپلیکیشن موبایلی تعداد دفعات و شدت گرگرفتگی را ثبت کرد.
 
شرکت کنندگان هم نظرسنجی کیفیت زندگی دوره یائسگی را برای ثبت علائم فیزیکی، روانی اجتماعی و جنسی تکمیل کردند.
 
رژیم غذایی توصیه شده این مطالعه تا حدی از یک رژیم غذایی سنتی ژاپنی با تاکید بر غذاهای گیاهی، محصولات سویا و مقادیر کم روغن الهام گرفته شده بود.
 
دکتر بارنارد درباره محدود کردن حتی روغن‌ها و چربی‌های سالم مانند آجیل و آووکادو می‌گوید: «چربی موجود در آجیل و آووکادو سالم‌تر از چربی موجود در لبنیات و گوشت است. اولی چربی اشباع کمی دارد و دومی مملو از آن است. اما روغن‌ها و چربی‌ها چه "خوب" یا "بد" با کاهش وزن تداخل دارند و به نظر می‌رسد کاهش وزن اضافی به کاهش گرگرفتگی کمک می‌کند.»
 
وی در ادامه افزود: «روغن ها و چربی‌ها فعالیت استروژن را تغییر می‌دهند. در طول این مطالعه، ما متوجه شدیم آن دسته از زنانی که با دقت از غذاهای روغنی و چرب اجتناب می‌کردند، سریع‌تر از فواید آن بهره می‌بردند.»
 
محققان مشاهده کردند رژیم غذایی مداخله‌ای ممکن است منجر به کاهش قابل توجه علائم یائسگی شود.
 
زنان با هفت بار یا بیشتر گرگرفتگی در روز در شروع مطالعه، ۹۳ درصد کاهش علائم را در گروه مداخله تجربه کردند. گروه کنترل در پایان مطالعه ۳۶ درصد علائم کمتری داشتند.
 
محققان دریافتند که کاهش مصرف چربی و افزایش مصرف فیبر با کاهش گرگرفتگی شدید مرتبط است.

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مهر

کد: 14997 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ پنج شنبه ۵ آبان بازدید: 946 ساعت: 9:08 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
2 ممانعت اسرائیل از رسیدن 80 درصد کمک‌های غذایی به مردم غزه ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
3 دریافت چربی های گیاهی طول عمر را افزایش می دهد ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ مرداد
4 کاهش خطر آلزایمر با کمک رژیم غذایی مدیترانه‌ای ۱۴۰۳ جمعه ۱۹ مرداد
5 آیا چاقی و اضافه وزن دیابت می‌آورد؟ ۱۴۰۳ چهارشنبه ۳ مرداد
6 در روزهای گرم سال غذا چه بخوریم؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۵ تير
7 لهستان هم سفیر رژیم صهیونیستی را احضار کرد ۱۴۰۳ پنج شنبه ۱۶ فروردين
8 بیانیه رسانه‌های ایران در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی ۱۴۰۲ شنبه ۲۷ آبان
9 استقبال از پویش تحریم کالاهای «مرتبط با اسرائیل» در کشورهای اسلامی ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
10 یک ماه از تشنگی و گرسنگی مردم غزه گذشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان
11 رژیم لاغری فستینگ برای چه گروهی مناسب است؟ ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  نقش پروبیوتیک ها بر سلامت دهان و دندان پایگاه خبری لقمه: پروبیوتیک ها میکرو ارگانیسم های ...

  خوردنی های زرد رنگ پر خاصیت زرد رنگی‌ است آرامش‌بخش و شادی‌آفرین. با دیدن این ...

  مصرف زیاد زرده تخم مرغ باعث سکته قلبی می‌شود لقمه: مطالعات جدید محققان کانادایی نشان داد که مصر...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

در مدرسه چه بخوریم؟ با توجه به نزدیک شدن فصل بازگشایی مدارس، مطلب زیر را که درباره بهداشت عمومی و بهداشت محیط در مدارس، تغذیه دانش‌آموزان و رعایت نکات بهداشت فردی از سوی دانش‌آموزان است، برایتان آورده‌ایم.
مصرف فیبر به لاغری و کاهش وزن کمک می‌کند با مصرف فیبر روزانه می توانید اضافه وزن خود را بهبود دهید چراکه یکی از عوامل نیاز بدن به فیبر، اضافه وزن است.
عامل مسمومیت های قارچی در کشور معرفی شد پایگاه خبری لقمه: ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو طی اطلاعیه ای با عنوان پیشگیری از مسمومیت با قارچ های سمی، گونه قارچی Amanita virosa را عامل مسمومیت های اخیر معرفی کرد.
شما هم می‌خواهید چاق شوید؟ رایج‌ترین دلایل برای لاغر بودن یک نفر معمولاً یکی از علت‌های زیر است:ژنتیک، خوردن غذای کمتر از میزان نیاز، داشتن سبک زندگی فعال و پر تحرک، ورزش بیش از حد.این را هم بدانید خیلی از افراد لاغر هستند به دلیل ناتوانی‌ها، اختلالات خوردن، اختلالات روحی، و یا سابقه بیماری یا عمل جراحی شدید. در این مقاله ما روش‌های افزایش وزن را با هم بررسی می‌کنیم ولی قطعاً برای افرادی که از اختلالات نامبرده رنج می‌برند بهترین راه‌حل، درمان بیماری زمینه‌ای است و بعد واجد شرایط برای این توصیه خواهند بود.