برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در پایتخت سمنوی ایران


پایگاه خبری لقمه: رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمه از برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در شهر درق خبر داد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، وحید محمودی رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمه در خراسان شمالی، با اشاره به اینکه شهر درق یکی از مهمترین مناطق ایران در تولید سمنو است، اظهار کرد: در همین راستا کارگاه های بزرگ و کارگاه های خانگی در این منطقه ایجاد شده است.

 
وی با بیان اینکه این جشنواره در تاریخ ۴ اسفند ماه در این شهر برگزار می شود، گفت: قرار بر این است تا طی این روز ۱۶ دیگ سمنو بارگذاری شود.
 
به گفته محمودی، هر دیگ سمنو گنجایش پخت ۱۵۰ کیلوگرم از این محصول را دارد.
 
وی افزود: علاوه بر آن ۳ تن سمنوی دیگر نیز از قبل آماده شده که در این روز به متقاضیان فروخته خواهد شد.
 
این مسئول ادامه داد: در کنار برگزاری این جشنواره، مراسم فرهنگی و هنری نیز برگزار خواهد شد که برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و جشنواره غذاهای سنتی از جمله این برنامه ها خواهد بود.
 
وی تصریح کرد: علاوه بر آن طی این روز بازی های بومی و محلی نیز برگزار می شود و رقص آئینی نیز برای پرشور کردن جشنواره اجرایی خواهد شد.
 
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمه با اشاره به اینکه در این شهر، ۲۰۳ کارگاه تولیدی سمنو وجود دارد، گفت: از این تعداد، ۲۰۰ کارگاه خانگی است و ۳ کارگاه نیز بزرگ که هر روز حدود ۶ دیگ بارگذاری می کنند.
 
وی افزود: البته میزان تولید سمنو در ۳ کارگاه خانگی نیز در طول روز بالا است.
 
محمودی با بیان اینکه برای سمنوی شهر درق برندسازی انجام شده است، ادامه داد: در حال حاضر این محصول با برند در استان، خارج استان و خارج از کشور به فروش رفته و صادر می شود.
 
این مسئول تصریح کرد: ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و آلمان از جمله کشورهایی هستند که این محصول به آن ها صادر می شود و مقدار قابل توجهی نیز به جزیره کیش ارسال می شود.
 
وی تاکید کرد: سمنویی که به خارج کشور صادر می شود، با غلظت بالایی در اندازه شکلات طبخ می شود تا در مدت ۲۰ روز فاسد نشود.
 
گفتنی است شهر درق قطب تولید سمنو در کشور است و سمنوی این شهر به دلیل به کار بردن شیوه های خاص در پخت و پز و برگزاری مراسم شادی هنگام پخت این غذای سنتی، زبانزد خاص و عام است.
 
بکاربردن شیوه‌های خاص در پخت و پز این غذا موجب شده تا سمنو از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار باشد و همین امر سبب شده تا این غذا در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت ملی برسد.
 
در پختن سمنو از شیرهٔ جوانه‌ی گندم و آرد سبوس‌دار استفاده می شود که به هنگام پخت آن، دیگ‌ های بزرگی بر روی آتش قرار داده می شود که بوی خوش دودی که از چوب بلوط و گردو فضا را پر کرده، خود به تنهایی می‌تواند به برگزاری این مراسم جذابیت بخشد.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 15129 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ يکشنبه ۳۰ بهمن بازدید: 951 ساعت: 4:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 فرهاد آییش در آیین سمنوپزان +عکس ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۰ آبان
2 خواص 6 خوردنی سفره‌ی هفت‌سین ۱۳۹۳ شنبه ۹ فروردين
3 محبوبترین سین هفت سین ۱۳۹۱ شنبه ۲۶ اسفند
4 قصه شیرین سمنو شدن + عکس ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۴ اسفند
5 فواید سمنو چیست؟ ۱۳۹۱ شنبه ۱۹ اسفند
6 در سفره هفت‌سین چه چیزهایی می گذاریم،چرا؟ ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۷ اسفند
7 آشنایی با نماد سین‌های سفره هفت سین ۱۳۹۱ جمعه ۴ اسفند
8 تولید و عرضه خامه سمنو پگاه کرمان ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۴ بهمن
9 آثار برگزیده و منتخب دومین مسابقه عكاسی از سفره‌های هفت‌سین ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۲ فروردين
10 پذیرایی ساده با بیسكویت كره‌ای ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۰ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چرا باید هر میوه را در فصل خودش خورد؟ پایگاه خبری لقمه: کارشناسان تغذیه بر این باورند ک...

  راه‌حل فرار از دندان‌ های زرد یک دندانپزشک گفت: اصلی‌ترین رکن حفظ رنگ طبیعی دندا...

  یک برنامه غذایی برای بهبودیافتگان کرونایی پایگاه خبری لقمه: اشتهای بسیاری از بیماران کرونایی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

رژیمی برای شفاف سازی پوست استفاده از انواع کرم‌های شیمیایی آرایشی، می‌تواند به سادگی آنها را به این هدف برساند اما اگر قرار است به این زودی‌ها جشن عروسی‌تان را برگزار کنید، پیشنهاد دیگری برایتان داریم.
جلوگیری از سرطان روده بزرگ با رژیم ماهی خواری بر اساس مطالعات اخیر نشان داده شده است که حذف گوشت قرمز و استفاده از رژیم غذایی گیاهی که شامل ماهی است عامل اصلی برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ است.
ملخ دریایی کلسترول دارد؟ اگر زیاد به چشم‌های ریز و سیاه و آن سبیل بلند و باریک و پاهای سوسکی‌اش زل نزنید و حس کنجکاوی‌تان باعث نشود بدنش را لمس کنید شاید بتوانید برای یک‌بار هم که شده مزه‌اش را بچشید‌. با این ملخ دریایی که به آن میگو می‌گویند غذاهای متنوعی مانند میگو پلو، قلیه میگو، میگو سوخاری، خورش میگو و چیپس میگو تهیه می‌کنند.
کاهش وزن با دکتر اوز وقتی بحث کاهش وزن به میان می‌آید، دکتر اوز می‌تواند کمک زیادی به شما کند. برنامه کاهش وزن دکتر اوز از سال 2009 فعالیت خود را آغاز کرده و تا امروز صدها نفر از افرادی که قصد لاغری داشتند توانسته‌اند فقط با ایجاد تغییر در عادات خود چندین کیلو لاغر شوند.