برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در پایتخت سمنوی ایران


پایگاه خبری لقمه: رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمه از برگزاری هشتمین جشنواره سمنو در شهر درق خبر داد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه، وحید محمودی رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمه در خراسان شمالی، با اشاره به اینکه شهر درق یکی از مهمترین مناطق ایران در تولید سمنو است، اظهار کرد: در همین راستا کارگاه های بزرگ و کارگاه های خانگی در این منطقه ایجاد شده است.

 
وی با بیان اینکه این جشنواره در تاریخ ۴ اسفند ماه در این شهر برگزار می شود، گفت: قرار بر این است تا طی این روز ۱۶ دیگ سمنو بارگذاری شود.
 
به گفته محمودی، هر دیگ سمنو گنجایش پخت ۱۵۰ کیلوگرم از این محصول را دارد.
 
وی افزود: علاوه بر آن ۳ تن سمنوی دیگر نیز از قبل آماده شده که در این روز به متقاضیان فروخته خواهد شد.
 
این مسئول ادامه داد: در کنار برگزاری این جشنواره، مراسم فرهنگی و هنری نیز برگزار خواهد شد که برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و جشنواره غذاهای سنتی از جمله این برنامه ها خواهد بود.
 
وی تصریح کرد: علاوه بر آن طی این روز بازی های بومی و محلی نیز برگزار می شود و رقص آئینی نیز برای پرشور کردن جشنواره اجرایی خواهد شد.
 
رئیس اداره میراث فرهنگی شهرستان گرمه با اشاره به اینکه در این شهر، ۲۰۳ کارگاه تولیدی سمنو وجود دارد، گفت: از این تعداد، ۲۰۰ کارگاه خانگی است و ۳ کارگاه نیز بزرگ که هر روز حدود ۶ دیگ بارگذاری می کنند.
 
وی افزود: البته میزان تولید سمنو در ۳ کارگاه خانگی نیز در طول روز بالا است.
 
محمودی با بیان اینکه برای سمنوی شهر درق برندسازی انجام شده است، ادامه داد: در حال حاضر این محصول با برند در استان، خارج استان و خارج از کشور به فروش رفته و صادر می شود.
 
این مسئول تصریح کرد: ترکیه، کشورهای حاشیه خلیج فارس و آلمان از جمله کشورهایی هستند که این محصول به آن ها صادر می شود و مقدار قابل توجهی نیز به جزیره کیش ارسال می شود.
 
وی تاکید کرد: سمنویی که به خارج کشور صادر می شود، با غلظت بالایی در اندازه شکلات طبخ می شود تا در مدت ۲۰ روز فاسد نشود.
 
گفتنی است شهر درق قطب تولید سمنو در کشور است و سمنوی این شهر به دلیل به کار بردن شیوه های خاص در پخت و پز و برگزاری مراسم شادی هنگام پخت این غذای سنتی، زبانزد خاص و عام است.
 
بکاربردن شیوه‌های خاص در پخت و پز این غذا موجب شده تا سمنو از ماندگاری بسیار بالایی برخوردار باشد و همین امر سبب شده تا این غذا در فهرست آثار معنوی کشور به ثبت ملی برسد.
 
در پختن سمنو از شیرهٔ جوانه‌ی گندم و آرد سبوس‌دار استفاده می شود که به هنگام پخت آن، دیگ‌ های بزرگی بر روی آتش قرار داده می شود که بوی خوش دودی که از چوب بلوط و گردو فضا را پر کرده، خود به تنهایی می‌تواند به برگزاری این مراسم جذابیت بخشد.

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 15129 تاریخ نشر: ۱۴۰۱ يکشنبه ۳۰ بهمن بازدید: 1130 ساعت: 4:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 فرهاد آییش در آیین سمنوپزان +عکس ۱۳۹۴ چهارشنبه ۲۰ آبان
2 خواص 6 خوردنی سفره‌ی هفت‌سین ۱۳۹۳ شنبه ۹ فروردين
3 محبوبترین سین هفت سین ۱۳۹۱ شنبه ۲۶ اسفند
4 قصه شیرین سمنو شدن + عکس ۱۳۹۱ پنج شنبه ۲۴ اسفند
5 فواید سمنو چیست؟ ۱۳۹۱ شنبه ۱۹ اسفند
6 در سفره هفت‌سین چه چیزهایی می گذاریم،چرا؟ ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۷ اسفند
7 آشنایی با نماد سین‌های سفره هفت سین ۱۳۹۱ جمعه ۴ اسفند
8 تولید و عرضه خامه سمنو پگاه کرمان ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۴ بهمن
9 آثار برگزیده و منتخب دومین مسابقه عكاسی از سفره‌های هفت‌سین ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۲ فروردين
10 پذیرایی ساده با بیسكویت كره‌ای ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۰ فروردين


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بهترین خوراک ها برای افطاری و سحری کدامند؟ پایگاه خبری لقمه: سرپرست دفتر طب ایرانی وزارت بهدا...

  ارتباط مصرف چای با پوکی استخوان پایگاه خبری لقمه: تــراكم معــدنی اســتخوان در ارز...

  مواد غذایی که بدن را سم زدایی می کنند اگر می خواهید وزنتان را کاهش دهید و یا به انرژی بی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

مقابله با استرس و اضطراب‌ با این گیاهان دارویی استرس، اضطراب، فشارهای روحی! نگرانی و دلهره! نگرانی از دیر رسیدن، نگرانی از عدم موفقیت، ترس از آینده، ترس از بی‌پولی، استرس‌های شغلی و تحصیلی و هزار و یک دلیل دیگر که باعث می‌شوند اضطراب تمام وجود آدم رابگیرد و امانش را ببرد.
روند پرشتاب تغییر اقلیم؛ حاصل افزایش انتشار گاز متان پایگاه خبری لقمه: بررسی‌های پژوهشگران نشان می‌دهد انتشار گاز متان بیش از پیش سرعت گرفته و باعث افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای و سرعت گرفتن تغییر اقلیم می‌شود.
چرا باید ویتامین بخوریم؟ آیا شما واقعا˝ می دانید که ویتامین هایی نظیر A و B و C و D و ... به چه کار می آیند؟ و چرا باید زحمت استفاده از آنها را بکشید؟ با ما همراه شوید تا درباره برخی دلایل مصرف این ویتامین ها به شما توضیحاتی ارائه دهیم.
سفید کردن چه بر سر دندان‌ها می‌آورد؟ عضو هیات مدیره دندانپزشکان عمومی ایران گفت: سفید کردن دندان باعث بروز حساسیت‌های شدید و فرسایش دندان‌ها می‌شود.