دبیر انجمن صنایع لبنی ایران از کوچک شدن بازار فرآورده های لبنی خبر داد


بازار لبنیات سال گذشته ۱۶.۳ درصد کاهش یافت و امسال هم پیش بینی می شود با افزایش نرخ شیر خام این روند ادامه پیدا کند و آمار مصرف سرانه محصولات لبنی کمتر شود.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، تضمین و تأمین امنیت غذایی شاخص مهم استقلال و خودکفایی برای هر کشوری به شمار می‌رود. بر اساس سیاست گذاری‌های انجام شده قرار است امنیت غذایی در ایران به حدود ۹۵ درصد برسد؛ اما چالش‌هایی مانند خشکسالی، فرسایش خاک و… سبب شده تا مسیر دستیابی به این مهم به سهولت انجام نشود. در ادامه سلسله گزارش‌های میزان تولید و نیازمندی بازار کشور به کالاهای اساسی وضعیت تولیدات لبنیات مورد بررسی قرار گرفته است.
 
رضا باکری، دبیر انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی درباره میزان تولید و نیازمندی بازار کشور به مهر گفت: نیاز سرانه انواع شیر در انواع بسته بندی کشور ۲ میلیون و ۲۵۰ هزار تن است که تولید و به بازار عرضه می‌شود. در این راستا هر چه بازار کشور کشش داشته باشد کارخانجات لبنی انواع شیر اعم از UHD (ماندگاری بالا بدون نیاز به یخچال)، ESL و پاستوریزه تولید و عرضه می‌کنند. در دو سال اخیر تقریباً ۲۵ درصد شیرها تحویل بازار برگشت می‌شود.
 
وی افزود: ۲۵ درصد شیر خام مازاد در کارخانجات تبدیل به انواع صنایع لبنی از جمله شیر خشک می‌شود. در این چند سال سهم شیر خشک بیشتر شده چون بازار همسایه هم به لحاظ محصولات لبنی اشباع شده است. سالانه ۴۵۰ تا ۵۰۰ هزار تن محصول لبنی مختلف مازاد نیاز بازار کشور صادر می‌شود.
 
وی ادامه داد: با اشباع بازارهای صادراتی منطقه مازاد شیر تحویلی تبدیل به شیر خشک شده و سال گذشته ۱۱۳ هزار تن شیر خشک از کشور صادر شد.
 
دبیر انجمن صنایع لبنی ایران درباره تولید و نیاز پنیر عنوان کرد: حدود ۳۸۰ هزار تن انواع پنیرهای کارخانه‌ای و صنعتی و ۱۲۰ هزار تن پنیرهای سنتی مثل لیقوان و نمکی در کشور تولید می‌شود. و از این میزان سال گذشته ۹۲.۷۰۱ تن صادر شد و باقی در داخل به مصرف رسید.
 
وی درباره میزان تولید و نیاز انواع ماست بیان کرد: سالانه کشور به ۲ میلیون تن ماست نیاز دارد و سال گذشته ۲۶.۳۵۶ تن ماست از کشور صادر شد و در مجموع بیش از ۲ میلیون تن ماست آمار تولیدات کارخانجات لبنی کشور است.
 
 
باکری درباره تولید و نیاز کشور به خامه هم عنوان کرد: سال گذشته ۱۱۵.۷۶۱ تن خامه از کشور صادر شد که مازاد بازار بود.
 
وی درباره وضعیت تولید کره هم گفت: سال گذشته حدود ۵۰ هزار تن کره در کشور تولید شد که از این میزان ۳۵ هزار تن به مصرف داخل رسید و ماهانه ۱۲۰۰ تن مازاد تولید صادر شد (بر اساس آمار سال گذشته).
 
باکری درباره چرایی صادرات بالا کره عنوان کرد: اگر صادرات کره بیشتر از سایر اقلام است به دلیل بازار تقاضا بوده که آمار ثبت سفارش برای کره‌های گیاهی ایرانی در منطقه بالاست. در واقع به سفارش مشتریان چربی طبیعی استحصال شده و به صورت خامه و کره صادر می‌شود.
 

کاهش بازار تقاضا

 
دبیر انجمن صنایع لبنی ایران در ادامه سخنان خود با اشاره به کاهش بازار تقاضا کشور افزود: سال گذشته با افزایش ۵۰ درصدی قیمت شیر خام از هر کیلو ۶ هزار تومان به ۱۲ هزار تومان ۸۰ درصد قیمت صنایع لبنی افزایش یافت و این امر سبب شد تا ۱۶.۳ درصد از آمار تقاضا کشور ریزش کند. امسال نیز با افزایش ۲۵ درصدی قیمت شیر از ۱۲ به ۱۵ هزار تومان پیش بینی می‌شود آمار تقاضا باز هم روند کاهشی داشته باشد. وی اضافه کرد: اما اگر قیمت محصولات لبنی نیز افزایش پیدا نکند تولیدکنندگان نمی‌توانند تولید مستمر داشته باشند زیرا روزانه ۶۰ میلیارد تومان ما به تفاوت از جیب تولیدکننده می‌رود. روزانه کارخانجات صنعتی لبنی ۲۰ هزار تن شیر دریافت می‌کنند که با ما به تفاوت هر کیلو ۳ هزار تومان ضرر تولیدکننده را به همراه دارد.
 
وی تاکید کرد: تا زمانی که اقتصاددان‌ها راه حل مناسبی برای سطح درآمد مردم نداشته باشند روز به روز سفره‌ها کوچک‌تر شده و در مقایسه رشد تورم و سطح درآمدها، جامعه فقیرتر می‌شود.
 
در ادامه حجم صادرات بر اساس «وزن» و «ارزش» قابل مشاهده است.
 
 

نقل از :مهر

کد: 15262 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير بازدید: 599 ساعت: 11:36 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 قیمت جدید شیر ۱۸ هزار تومان اعلام شد ۱۴۰۳ جمعه ۶ مهر
2 پشت پرده شرکت صنایع بهشهر چه می‌گذرد؟ ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۳ مرداد
3 خبرگزاری اصولگرا: برای وزارت جهاد کشاورزی، نوری قزلجه به مجلس معرفی می شود ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
4 عارف معاون اول و حاجی‌میرزایی رییس دفتر رییس جمهور شدند ۱۴۰۳ يکشنبه ۷ مرداد
5 روش‌های ایجاد تنوع در ظاهر غذاها ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ اسفند
6 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
7 دلایل معاون وزیر اقتصاد بر عملکرد بانک کشاورزی در مسیر حرفه‌ای ۱۴۰۲ جمعه ۳ آذر
8 ضرورت رسیدگی به معضل پسماند و زباله سوز سراوان در «دستورکار» رادیو ایران ۱۴۰۲ سه شنبه ۳۰ آبان
9 اعلام گزارش مجلس پیرامون انتخابات اتاق بازرگانی بزودی ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
10 اگروفود سی‌ام آغاز به کار کرد/آنچه که باید از اگروفود بدانید ۱۴۰۲ جمعه ۲۶ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آنچه باید در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید سبوس، پوسته سفت و هضم‌نشدنی روی دانه‌های غلات است ...

  فندق، گردو، بادام و پسته باعث حساسیت در کودکان می‌شود متخصص کودکان و نوزادان گفت: 11 درصد از کودکان مبتل...

  5 ماده غذایی برای مقابله با سستی بهار در فصل بهار نور خورشید شدیدتر از پیش می تابد و وضع...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

سالم‌ترین روش‌های طبخ غذا یکی از عوامل مهم برای داشتن بدنی سالم، گنجاندن مواد خوراکی مغذی و سالم در وعده‌های غذایی است اما به غیر از نوع خوردنی‌ها، روش مناسب طبخ آنها نیز اهمیت دارد.
تاریخچه شکلات؛ از قوم مایا تا کیت کت شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده) ماده غذایی می‌باشد که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند. اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال 1100 قبل از میلاد باز می‌گردد.
راز موفقیت در مشتری مداری زندگی در شهر بزرگی مثل تهران که هزینه های سرسام آوری در آن رقم می خورد مستاجران را هر سال یا دست کم چند سال یک بار به محله دیگری سوق می دهد . در این میان ناگزیری با هم محله ای های جدید بر حسب نیاز مراوده داشته باشی یکی از این هم محله ای ها فروشنده یا فروشنده های محترم سوپرمارکت یا به قول قدیمی ها خواروبارفروشی محله است ....
درمان عفونت‌ و سینوزیت با دود «عنبر نسارا» پایگاه خبری لقمه: در مطلب پیش رو درباره خواص «عنبر نسارا» برای مقابله با عفونت های شدید و درمان سرماخوردگی و سینوزیت می خوانید.