چرا دندان عقل داریم؟


پایگاه خبری لقمه: استخوان‌بندی و جمجمه بزرگ انسان‌های اولیه می‌تواند پاسخگوی وجود دندان عقل و پیچیدگی‌های آن باشد اما با تغییر غذا جمجمه و فک هم تغییر کردند.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه، بسیاری از ما در سال‌های اول جوانی با معضلات مختلف دندان عقل مواجه شدیم، دردهای شبانگاهی، فشار شدید روی دندان‌های دیگر، بوی بد دهان به دلیل عفونت و ... از چالش‌های رشد دندان عقل در حدود ۱۷-۱۸ سالگی است. این دندان پر ماجرا که سرنوشتش یا به کشیدن ختم می‌شود یا جراحی اصلا چرا وجود دارد؟
 
مطالعات انسان‌شناسان و کاوش‌های باستان‌شناسی نشان می‌دهد جمجمه‌ها و فک‌های اجداد ما دارای سه دندان آسیای بزرگ بوده‌اند که هر سه برای عمل جویدن به کار می‌رفتند. از آن‌جا که غذای انسان‌های اولیه مواد غذایی خام و سفت بود انسان دندان‌های بیشتر و قوی‌تری لازم داشت تا بتواند مواد غذایی خام را بجود. این سه دندان آسیای بزرگ و فک بسیار قوی در مرور زمان و با تغییر غذای انسان تحول پیدا کرد.
 
استخوان‌‏بندی و جمجمه بزرگ انسان‎های اولیه می‌‏تواند پاسخ‎گوی وجود دندان عقل و پیچیدگی‎های آن باشد اما با تغییر غذا جمجمه و فک هم تغییر کردند. از وقتی انسان غذای پخته و کباب‌شده مصرف کرد، می‌توانست با دردسر کمتری آن را بجود و بنابراین انرژی کمتری برای این کار صرف کرد. به تدریج دندان آسیای سوم کمتر مورد استفاده قرار می‌گرفت و با تغییر ابعاد فک و جمجمه فضا برای این دندان در دهان انسان کم شد.
 
به همین خاطر است که در عصر ما  بیشتر افراد با دندان عقل‌شان مشکل دارند و درد می‎ کشند و دچار عفونت لثه و مشکلات دیگر می‎شوند. دندان پزشک‌‏ها با توجه به زاویه قرار گیری دندان‌‏های عقل در لثه و اندازه فک، پیشنهاد کشیدن یا جراحی آن را می‌‏دهند. این بار که درگیر درد دندان عقل شدید بدانید که این دردها محصول تغییر و تحولات تکاملی است که باعث کوچکتر شدن فک ما شده است!

 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15646 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور بازدید: 367 ساعت: 6:57 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 استفاده از هوش مصنوعی در دندان پزشکی ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
2 دلیل پوسیدگی فزاینده دندان‌های کودکان چیست؟ ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ آذر
3 تولید کامپوزیت‌های دندانی با ثبات رنگ بالا در ایران ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۵ مرداد
4 رعایت نکاتی برای پیشگیری از پوسیدگی دندانِ کودکان ۱۴۰۰ جمعه ۱۸ تير
5 ۶ ترفند ارزان برای سفید شدن دندان‌ها ۱۳۹۷ دوشنبه ۲۵ تير
6 گردشگر روس: مردم ایران بسیار مهربان و مهمان نوازند ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۰ اسفند
7 شش ماده طبیعی برای مقابله با جرم دندان ۱۳۹۶ شنبه ۷ بهمن
8 نشانه های وجود بیماری لثه چیست؟/نقش بزاق دهان در جرم سازی دندان ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۷ دي
9 آمار پوسیدگی دندان در کودکان ایرانی نسبت به میانگین جهانی بالاتر است ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
10 شایع‌ترین دلایل در تشکیل کیست‌ و تومور دهان را بشناسید ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  اگر افسرده اید، کباب بخورید! نورون های مغزی سریعا به این بو واکنش نشان می دهند ...

  آشنایی با غذاهای ضد آنفلوانزا اگرچه با پیشرفت علم پزشکی، آنفلوانزا دیگر بیماری ک...

  مصرف سبزیجات سدی در برابر سرماخوردگی استفاده از سبزی‌جات و لبنیات باعث می‌شود افراد کمت...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آشپزی از هیات تا پروژه های سینمایی پایگاه خبری لقمه: زندگی خصوصی بازیگران، سلایق و روابط‌شان همیشه برای مردم جذاب بوده. آنها دوست دارند بدانند بازیگر مورد علاقه‌شان چه لباسی می‌پوشد، از کدام فروشگاه می‌خرد، چه عطری می‌زند، به چه برند و مارکی گرایش دارد، پاتوقش کجاست و برای این‌که غذا بخورد، عموما به چه رستورانی می‌رود.
نکاتی در مورد تغذیه سالمندان پیر شدن به این معنا نیست که فرد باید خود را رها کند و دیگر اهمیتی به سلامت و ظاهر خود ندهد. تغذیه‌ای مناسب و انجام فعالیت‌های جسمی و ذهنی، به عنوان ارکان سلامتی در سنین پیری شناخته می‌شوند. تغذیه متعادل و فعالیت، برای پیشگیری یا جلوگیری از شدت یافتن برخی عوارض مانند پوکی استخوان، تصلب شرائین، کاهش سطح ایمنی بدن و برخی از انواع سرطان‌ها ضروری هستند.
۹ چیزی که تیروئیدتان را تهدید می کند بحث در مورد ترکیبات شیمیایی، یک موضوع تخصصیه. اما چاره ای نیست برای حفظ سلامت باید بخشی از این مواد رو شناخت. از جمله این ترکیبات پرفلورنیته (PFCS) . این ماده نوعی فلورید شیمیایی با ویژگی های منحصر به فرده.
استفاده از جنین در محصولات پپسی و نستله! گاف یک سناتور آمریکایی در ایالت اوکلاهاما فاش کرد که شرکت‌های پپسی، کرافت و نستله از جنین‌های سقط شده به عنوان طعم‌دهنده نوشیدنی‌های خود استفاده می‌کنند و روزانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند.