بهترین روش برای دم کردن زعفران چیست؟


پایگاه خبری لقمه: برای استفاده از زعفران در تهیه غذا باید روش‌های دم کردن زعفران را بلد باشید.

به گزارش پایگاه خبری لقمه،  زعفران یکی از چاشنی‌های خوش‌رنگ و لعابی است که جایگاه خاصی در آشپزخانه ایرانی‌ها دارد. همه کسانی که به پخت غذاهای ایرانی علاقه دارند؛ به‌خوبی می‌دانند که استفاده از زعفران می‌تواند عطر و طعم غذا را چند برابر کند. شما برای استفاده از زعفران در تهیه غذا باید روش‌های دم کردن زعفران را بلد باشید. اگر در ابتدای راه هستید و هنوز مهارت کافی در آشپزی ندارید؛ تا انتهای این مطلب با ما همراه شوید. ما در ادامه قصد داریم تعدادی از بهترین و آسان‌ترین روش‌های دم کردن زعفران را به شما آموزش دهیم.

 

چهار روش ساده برای تهیه زعفران دم ‌کرده

 
زعفران گیاهی ارزشمند است که علاوه بر عطر و طعم بی‌نظیر، خواص بسیار زیادی هم برای سلامتی بدن دارد. خوشبختانه زعفران در بسیاری از غذاهای سنتی ایرانی استفاده می‌شود بنابراین همه ما تا حدودی از خواص کم‌نظیر زعفران بهره‌مند می‌شوند بااین‌حال یادگیری صحیح طرز تهیه زعفران دم ‌کرده می‌تواند به حفظ کیفیت و خواص این گیاه ارزشمند کمک زیادی کند. ما به شما توصیه می‌کنیم که از یکی از روش‌های زیر برای تهیه زعفران دم‌کرده استفاده کنید.
 

دم کردن زعفران با آب جوش

یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای تهیه زعفران دم‌کرده استفاده از آب جوش است. همه شما این روش دم کردن زعفران را بلد هستید و از آن برای تهیه غذا استفاده می‌کنید. بااین‌حال بد نیست که با هم این روش ساده و کاربردی را مرور کنیم. قبل از هر چیز به مقداری زعفران آسیاب شده و مقداری آب جوش احتیاج دارید. شما می‌توانید زعفران را به شکل آسیاب شده تهیه کنید تا کارتان برای استفاده از آن راحت‌تر شود. البته آسیاب کردن رشته‌های زعفران اصلاً کار سختی نیست و شما به کمک یک هاون، قاشق یا یک دستگاه زعفران ساب می‌توانید زعفران را آسیاب کنید. بعد از تهیه زعفران آسیاب شده باید مقدار کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
 
اندازه آب جوش باید با مقدار زعفران تناسب داشته باشد. به شما توصیه می‌کنیم که از مقدار زیادی آب جوش برای دم کردن زعفران استفاده نکنید، زیرا این کار باعث از بین رفتن رنگ و عطر زعفران می‌شود. پس از‌ آن مخلوط زعفران و آب جوش را به مدت بیست دقیقه کنار بگذارید تا زعفران به‌خوبی رنگ بدهد و آماده اضافه کردن به غذا شود. فراموش نکنید که زعفران و آب جوش را باید در یک ظرف دربسته بریزید تا عطر زعفران از بین نرود. یک فوت کوزه‌گری هم برای تهیه دم‌کرده زعفران به این شیوه وجود دارد. شما می‌توانید پس از مخلوط کردن آب جوش و زعفران، آن را بر روی حرارت غیرمستقیم قرار دهید تا دم‌کرده شما خوش‌رنگ‌تر شود.
 

تهیه دم‌ کرده زعفران با یخ

اگر به سراغ مادربزرگتان بروید و از او بپرسید که چگونه زعفران دم کنیم؟ احتمالاً به شما پاسخ خواهد داد که باید از یخ برای تهیه دم‌کرده زعفران استفاده کنید. این روش نیز به‌اندازه دم کردن زعفران با آب جوش متداول است. اگر با این روش آشنایی ندارید باید بدانید که این روش تهیه دم‌کرده زعفران بسیار آسان است و نتیجه بسیار خوب هم به شما می‌دهد. برای تهیه دم‌کرده زعفران با یخ باید زعفران را آسیاب کنید. در بخش قبلی گفتیم که روش‌های مختلفی برای آسیاب کردن زعفران وجود دارد.
 
بااین‌حال لازم است یادآوری کنیم که به‌هیچ‌وجه از شکر برای آسیاب کردن زعفران استفاده نکنید. این کار باعث می‌شود که دم‌کرده شما دیرتر آماده شود و کیفیتش هم کمتر شود. استفاده از هاون، قاشق یا زعفران ساب هنوز هم بهترین روش برای تهیه زعفران آسیاب شده است. پس از این مراحل باید مقداری یخ به زعفران اضافه کنید. یخ‌ها با قرار گرفتن در دمای محیط شروع به آب شدن می‌کنند. با آب شدن همه یخ‌ها دم کرده شما آماده است. برخی از افراد معتقدند که دم کرده زعفران با یخ کیفیت بالاتری نسبت به دم کرده زعفران با آب جوش دارد؛ درحالی‌که در واقعیت تفاوت چندانی میان نتیجه نهایی این دو روش دیده نمی‌شود.
 

روش مخصوص سرآشپزها برای دم کردن زعفران

احتمالاً شما هم مانند بسیاری از خوانندگان این مطلب برای اولین بار است که با این روش دم کردن زعفران آشنا می‌شود. این روش شامل چند مرحله مختلف است. بااین‌حال انجام هیچ‌کدام از این مراحل سخت یا زمان‌بر نیست و شما می‌توانید در کمتر از چند دقیقه یک دم کرده زعفران بسیار خوش‌رنگ داشته باشید. در مرحله اول شما باید مقداری از رشته‌های زعفران را به مدت کوتاهی (حدود دو تا سه دقیقه) حرارت بدهید. توجه داشته باشید که زعفران نباید در این مرحله آسیاب شده باشد.
 
در مرحله دوم رشته‌های زعفران را داخل یک هاون بریزید و به همراه چند حبه قند بکوبید. وقتی‌که زعفران کاملاً پودر شد می‌توانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید. محلول زعفران و آب جوش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا زمانی‌که آب به جوش بیاید. البته به‌هیچ‌وجه نباید محلول به مدت طولانی روی حرارت باقی بماند بلکه شما بعد از تشکیل حباب‌های ریز باید آن را از روی حرارت بردارید. در مرحله آخر هم کمی یخ به دم کرده زعفران اضافه کنید. به کمک این روش دم کرده زعفران شما بسیار خوش‌رنگ خواهد شد؛ پس حتماً این شیوه دم کردن زعفران را برای یک‌بار هم که شده امتحان کنید.
 

روش دم کردن زعفران برای برنج

یکی از کاربردهای مهم زعفران در آشپزی ایرانی، تزئین برنج با دم‌کرده زعفران است. یک کدبانو برای اینکه هنر آشپزی خود را به رخ مهمانانش بکشد از زعفران برای تزئین غذاهای خود استفاده می‌کند. شما برای این کار می‌توانید مقداری زعفران آسیاب شده را همراه با کمی آب جوش داخل یک ظرف کوچک بریزید و ظرف را کنار برنج بگذارید تا دم بکشد.
 
این روش مزایای زیادی دارد. اول اینکه زعفران دم کرده همراه با دم کشیدن برنج آماده می‌شود و دوم اینکه برنج بیش از هر زمان دیگری عطر زعفران را به خودش می‌گیرد. این روش یکی از ترفندهای قدیمی مادران کدبانوی ایرانی برای پیچیدن عطر برنج و زعفران در خانه است. اگر تا به حال این روش را امتحان نکرده‌اید به شما توصیه می‌کنیم در اولین فرصت از این روش ساده برای خوش‌عطر شدن برنجتان استفاده کنید. مطمئن هستیم که با انجام این کار اعضای خانواده یا مهمانانتان متوجه تغییر عطر و طعم برنج می‌شوند.
 

بهترین تکنیک دم کردن زعفران از نگاه ما

ما در این مطلب چندین روش برای دم کردن زعفران را به شما آموزش دادیم. هر کدام از این روش‌ها مزایای خاص خودشان را دارند بنابراین شما با توجه به زمان و وسایلی که برای تهیه دم کرده زعفران در اختیار دارید می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. همچنین درباره طرز تهیه زعفران دم کرده برای برنج هم صحبت کردیم. بااین‌حال باید توجه داشته باشید که در نهایت استفاده از زعفران باکیفیت است که می‌تواند به غذاهای شما عطر و طعم منحصربه‌فردی ببخشد. به شما توصیه می‌کنیم که با دقت و وسواس بیشتری بهترین زعفران ایرانی را برای تهیه غذا انتخاب کنید. زعفران ایرانی از نظر عطر و طعم بی‌رقیب است و بالاترین کیفیت را دارد. 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :سایت سحرخیز

کد: 15670 تاریخ نشر: ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان بازدید: 97 ساعت: 10:57 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 نخستین و تنها آنالیزور تمام خودکار زعفران در ایران ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
2 رایج ترین تقلبات غذایی در کشور/ تشخیص زعفران اصیل دشوار است ۱۴۰۲ شنبه ۱۳ آبان
3 عوارض صادراتی زعفران حذف شد ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۲ شهريور
4 قیمت مرغ ۶۳ هزار تومان است/ ادامه پرداخت مطالبات محصولات کشاورزی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت
5 تایید صحت بزرگترین قرارداد زعفران جهان میان ایران و قطر ۱۴۰۱ جمعه ۱۶ دي
6 تذکر نماینده مجلس در مورد تضییع حقوق بیش از 500 هزار کشاورز زعفران کار ۱۴۰۱ چهارشنبه ۹ آذر
7 ارسال نخستین محموله بزرگترین قرارداد تجاری زعفران جهان به قطر ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۵ مهر
8 کاهش ۲۰ درصدی سطح کشت زعفران در سال جاری ۱۴۰۱ سه شنبه ۱۴ تير
9 کاهش صادرات زعفران از آغاز سال ۱۴۰۱ ۱۴۰۱ دوشنبه ۶ تير
10 برداشت زعفران در تربت حیدریه خراسان+ عکس ۱۴۰۰ دوشنبه ۲۴ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  10 نکته برای مصرف بیشتر لبنیات کم چرب گروه لبنیات شامل شیر، ماست، پنیر، و شیرسویای غنی ش...

  داروی طبیعی برای سرماخوردگی! این تحقیق بر کاهش قابل توجه در مصرف داروهای سرماخو...

  چیپس‌های سرطان‌زا نخورید دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چیپس و اسن...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ذرت مفید برای شادابی پوست و بینایی ذرت غنی از فیبرهای مغذی است که برای بدن بسیار مفید است. ذرت به عملکرد سیستم های متعدد داخلی از جمله بازسازی سلول ها کمک می کند و از بروز یبوست و مشکلات گوارشی متعدد پیشگیری می کند.
سرطانزا بودن پسته تازه چقدر صحت دارد؟ در حالی که اتحادیه خشکبار خبر از سرطانزا بودن پسته تازه می‌دهد که انجمن پسته به‌عنوان تولیدکننده و صادرکننده این محصول این اظهار نظر را حاصل بی‌اطلاعی می‌داند.
یک رژیم غذایی موثر فقط در 4 کلمه! برخلاف ملیت غربی‌اش، با ریزه‌کاری‌هایی که بیشتر شرقی است به مقوله غذا خوردن و رژیم گرفتن نگاه کرده است.
آشنایی با خواص میوه کاکتوس چند سالی است میوه‌های عجیب و غریبی به کشورمان راه یافته است. میوه‌هایی با اشکال و طعم‌های متفاوت که هر ذائقه‌ای را با طعم منحصر به فردش مجذوب می‌کند. یکی از این عجایب دنیای زمینی میوه کاکتوس است. در ایران به آن گلابی خاردار یا انجیر کاکتوس گفته می‌شود.