رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی مطرح کرد:
اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران


پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران گفت: با اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی، به دنبال افزایش عملکرد گندم و کاهش اثرات تنش‌های محیطی در مزارع کشاورزی استان هستیم.

به گزارش پایگاه خبری لقمه، محسن سیلسپور در گفت‌وگو با ایسنا و به مناسبت روز ملی گندم روز ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ بیان کرد: ایستگاه مرکزی تحقیقات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران یکی از چهار ایستگاه تحقیقاتی مرکز است که آزمایشات مربوط به غلات، از جمله گندم و جو در آن انجام می‌شود.

وی افزود: سطح زیرکشت گندم در استان تهران حدود ۴۷ هزار هکتار است و میانگین عملکرد گندم در استان کمی بالاتر از پنج تن در هکتار برآورد می‌شود. تهران جزو استان‌هایی است که بالاترین عملکرد هکتاری گندم را در کشور دارد.
 
سیلسپور با اشاره به مهم‌ترین چالش‌های تولید گندم در استان تهران بیان کرد: تنش‌های محیطی مانند خشکی، شوری، گرما و سرما از جمله عواملی هستند که موجب کاهش عملکرد محصولات زراعی می‌شوند.تحقیقات مرکز بر این محور متمرکز است که با کاهش اثرات سوء این تنش‌ها، افزایش عملکرد گندم را محقق کند.
 
 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران خاطرنشان کرد: یکی از راهبردهای ما در این زمینه، شناسایی ارقام گندم مقاوم به تنش‌هایی مانند خشکی و شوری است. علاوه بر آن، استفاده از ترکیباتی مانند اسیدهای آمینه و محرک‌های رشد گیاهی نیز به منظور افزایش مقاومت گیاهان در برابر شرایط نامساعد محیطی در دستور کار قرار دارد.
 
وی ادامه داد: اصلاح فرمول‌های تغذیه گیاه نیز از دیگر محورهای تحقیقاتی ماست. برای مثال، مصرف پتاسیم می‌تواند نقش مؤثری در افزایش تحمل گیاه به تنش‌های محیطی ایفا کند. با استفاده از این روش‌ها، علاوه بر افزایش عملکرد در واحد سطح، می‌توان خلا عملکرد را نیز در محصولات زراعی کاهش داد.
 
سیلسپور همچنین به اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی در سطح استان تهران اشاره کرد و گفت: در این پروژه‌ها، به جای انجام تحقیقات صرفاً در ایستگاه‌های تحقیقاتی، تحقیقات به مزارع بهره‌برداران منتقل شده و با مشارکت مستقیم کشاورزان و مروجان انجام می‌شود.
 
وی افزود: پروژه‌های PNT که با مشارکت بهره‌برداران اجرا می‌شوند، هم‌اکنون در سه شهرستان ری، پاکدشت و ورامین در حال انجام است. در هر یک از این شهرستان‌ها، سه پروژه تحقیقاتی در زمینه کاهش اثرات تنش‌های محیطی و افزایش عملکرد گندم در حال اجراست.
 
رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان تهران ویژگی اصلی پروژه‌های مشارکتی را درگیر کردن بهره‌برداران در فرآیند پژوهش دانست و افزود: در این روش، بهره‌بردار، محقق و مروج کشاورزی در قالب یک مثلث همکاری فعالیت می‌کنند و فرآیند ترویج و انتقال یافته‌ها به صورت همزمان با انجام تحقیقات صورت می‌گیرد.
 
سیلسپور افزود: پروژه‌های PNT از سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ آغاز شده و در مهرماه سال گذشته عملیات کشت آن‌ها انجام شده است. برداشت این پروژه‌ها در خردادماه سال جاری انجام خواهد شد و پس از تجزیه و تحلیل آماری داده‌ها، نتایج طی همایش‌های تخصصی و روزهای مزرعه به بهره‌برداران منتقل می‌شود.
 
 رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان تهران در پایان تأکید کرد: هدف اصلی اجرای این پروژه‌ها کاهش اثرات تنش‌های محیطی و افزایش عملکرد گندم در واحد سطح است که امیدواریم با تکمیل این پروژه‌ها، گام مؤثری در راستای پایداری تولید گندم در استان تهران برداشته شود.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15779 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت بازدید: 310 ساعت: 5:48 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
2 صادرات پیاز و سیب زمینی متوقف است؛ مراقب سفره ها هستیم ۱۴۰۴ يکشنبه ۲ تير
3 سهمیه شیرخشک نوزادان در این روزها چقدر است ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
4 تأمین شیر خشک بدون مشکل ادامه دارد ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
5 اتاق اصناف: کمبود کالا نداریم، مردم ذخیره‌سازی نکنند ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
6 انتقاد رئیس اتاق اصناف تهران از گرانی نان ۱۴۰۴ سه شنبه ۷ خرداد
7 جزئیات پویش مردمی چله خدمت/نظر شهید رئیسی در مورد خیرین ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۶ ارديبهشت
8 توسعه همکاری‌های دارویی ایران و چین ۱۴۰۴ دوشنبه ۹ ارديبهشت
9 نقش دامپزشکی در زنجیره امنیت غذایی از زبان رئیس سازمان نظام دامپزشکی کشور ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
10 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
شما کدام غذای نذری را بیشتر دوست دارید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه کسانی باید ویتامین سی بخورند؟ حدود 260 سال پیش فردی به نام دکتر جیمز لیند، پزشک ...

  چیپس و نوشابه هوش کودکان را پایین می‌آورد لقمه: محققان هشدار دادند که مصرف مواد غذایی دارای ...

  نان هایی که مانع جذب روی می شوند یک متخصص تغذیه با بیان اینکه:« کمبود روی رشد را به...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ظریف: از زبان فرهنگ نوروز بگوییم با سلطه‌گری صلح فراهم نمی شود پایگاه خبری لقمه: محمدجواد ظریف گفت: نوروز یک رویداد طبیعی نیست، یک تحول انسانی است، آن چیزی است که یونسکو در صدر برنامه‌های خود قرار داده است. یعنی تغییر نگرش ها و دیدگاه ها و اگر اساسنامه یونسکو را خوانده باشید با این شروع می‌شود که چون جنگ در اذهان مردم شکل می‌گیرد، باید صلح را هم در اذهان مردم شکل داد.
فست فودها و اختلال در سوخت و ساز بدن پایگاه خبری لقمه: پیر، جوان، کودک، چاق، لاغر، عادی، در هر شرایطی که هستید باید از خطرهای هر روز و هر شب رفتن به همبرگر فروشی و پیتزا فروشی آگاه باشید و سعی کنید دفعات این برنامه‌ها را به حداقل برسانید. اما اگر چاق هستید، به دانسته‌هایتان این را هم اضافه کنید، خطر فست فودها، علاوه بر چاق کردن افراد و افزایش خطر بیماری‌های قلبی، اختلال در سوخت و ساز بدن است که به ویژه در افراد چاق بیشتر است. یعنی آدم هایی که چاق هستند، بیشتر از افراد لاغر، از این غذاها آسیب می بینند.
آشنایی با انواع گرسنگی گرسنگی احساسی است که معمولا به طور ناگهانی و به همراه ولع خوردن بروز می‌کند و البته انواع و اقسام مختلفی دارد.علاوه بر گرسنگی فیزیکی واقعی که به دلیل نیاز بدن به مواد غذایی ضروری بروز می‌کند انواع گرسنگی‌های دیگر نیز وجود دارد که بیشتر ذهنی هستند تا نیاز واقعی بدن.
چربی‌های بدن با چه مواد غذایی می‌‌سوزند؟ برخی از مواد غذایی باعث سوزاندن چربی‌های بدن می‌شوند که بهتر است در وعده‌های غذایی مصرف شوند.