توصیه هایی برای افراد سرمایی


این روز‌ها که هوا سرد شده است، برخی افراد حتی با پوشیدن چندین لباس و جوراب پشمی هنوز هم احساس سرما می‌کنند. یک متخصص طب سنتی می‌گوید این افراد با خوردن زنجبیل و بابونه می‌توانند احساس گرم شدن را در بدنشان تقویت کنند.

به گزارش لقمه، وی با اشاره به اینکه پاییز فصل سرد و خشکی است و سبب افزایش سودا در همه مزاج‌ها می‌شود، می‌گوید: همه مزاج‌ها احساس سرما می‌کنند اما افرادی که مزاج سودایی یا بلغمی دارند، بیشتر در فصل پاییز و زمستان احساس سرما می‌کنند.

مهندس علی کریمی ادامه می‌دهد: دموی‌ها و صفراوی‌ها در فصل پاییز و زمستان کمتر احساس سرما می‌کنند اما اگر صفراوی‌ها دچار کم‌خونی باشند، سرما را بیشتر احساس می‌کنند.
وی برای پیشگیری از احساس سرما در این فصل توضیح می‌دهد: برخی خوراکی‌ها طبیعتی سرد دارند که خوردن آن‌ها موجب می‌شود فرد احساس سرمای بیشتری کند. کاهو، خیار، گوجه‌فرنگی، برنج، آب‌غوره، آب‌لیمو، انواع ترشی‌ها و هر غذایی که مزه ترشی داشته باشد، می‌تواند این احساس را تشدید کند.

این کار‌شناس گیاهان دارویی برخی موادپروتئینی را هم دارای طبیعت سرد می‌داند و خوردن آن‌ها را در این فصل مناسب نمی‌داند و در این زمینه بیان می‌کند: مصرف گوشت‌ها هم باید با دقت همراه باشد، زیرا به طور مثال گوشت گاو سرد است و در مقابل گوشت گوسفند و ش‌تر طبیعتی گرم دارد. به همین دلیل بیشتر خوردن این دو نوع گوشت توصیه می‌شود.
عضو هیئت‌علمی اتحادیه گیاهان دارویی می‌افزاید: حتی گوشت مرغ هم دارای طبیعتی سرد است و مصرف آن باید با دقت لازم همراه باشد. لبنیات اعم از شیر، ماست، پنیر، دوغ و کشک دارای طبیعت سرد است. به همین دلیل مصرف آن‌ها باید همراه با مصلحش که نعناع، زیره، فلفل و کاکوتی است، صورت گیرد.

غذاهای سنگین نخورید
مهندس کریمی توضیح می‌دهد: خوراکی‌هایی مانند بادمجان و عدس، غذاهای شور، دودی و محیط‌های آلوده نیز می‌تواند سبب افزایش بیماری‌های عصبی و در‌‌نهایت افزایش غلظت خون شود. به همین علت توصیه می‌شود در این فصل، پاک‌سازی خون (حجامت) انجام شود.

وی در ادامه به مصرف برخی غذاهایی که دارای طبیعی گرم هستند، اشاره می‌کند و می‌گوید: برای اینکه بتوان با احساس سرمای بدن مقابل کرده و انرژی و حرارت لازم آن را تامین کرد، باید بیشتر خوراکی‌هایی که چنین خاصیتی دارند مانند دم‌نوش آویشن، رزماری، زنجبیل، دارچین، اسطوقدوس، بادرنجویه، گل‌گاوزبان، آلوورا و سه‌خارگل مصرف کرد.
کریمی ادامه می‌دهد: این دم‌نوش‌ها علاوه بر اینکه انرژی و حرارت لازم بدن را تامین می‌کند، مقاومت آن را نیز در برابر ویروس‌ها افزایش می‌دهد و می‌تواند فرد را در مقابل ابتلا به بیماری‌های شایع فصل مصون نگه‌دارد.

وی سپس مصرف خوراکی‌هایی را که سبب دفع اخلاط سودا از بدن می‌شود، توصیه و بیان می‌کند: مصرف پیاز خام هم می‌تواند برای مقابله با سرمای بدن موثر باشد.

آب‌میوه‌های طبیعی فراموش نشود
این کار‌شناس گیاهان دارویی همچنین مصرف ویتامینC را برای مقابله با سرمای بدن در این فصل مناسب می‌داند و می‌افزاید: میوه‌های این فصل بسیار مناسب هستند اما نکته‌ای که باید به آن توجه کرد، این است که نباید میوه‌های ترش را مصرف کرد، بنابراین بیشتر خوردن انار، سیب، نارنگی و پرتقال شیرین را توصیه می‌کنیم اما کیوی که از میوه‌های این فصل محسوب می‌شود، چندان مناسب پاییز و زمستان نیست.

عضو اتحادیه گیاهان دارویی توضیح می‌دهد: در صورتی که آب‌میوه طبیعی که استفاده می‌کنید، ترش است، می‌توانید از عسل که دارای طبیعتی گرم است، برای شیرین کردن آن استفاده کنید. وی همچنین نوشیدن مایعاتی با طبیعت گرم را در طول روز پیشنهاد و بیان می‌کند: در طول روز نیز اگر چای می‌نوشید، همراه باآن از زنجبیل، هل، دارچین، می‌خک و زعفران استفاده کنید. 
 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :جام جم

کد: 5679 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ دوشنبه ۴ آذر بازدید: 2050 ساعت: 4:02 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 سرمایی ها چه بخورند؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۵ آذر
2 نوشیدنی های سرد زمستانی ۱۳۹۱ شنبه ۲ دي


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 






 

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چرا صورت پف می کند عوامل مختلف روحی، هورمونی، جسمانی و تغذیه ای می تو...

  درمان تبخال با نسخه های خانگی و طبیعی در میان شیوه​های طبیعی درمان تبخال ، روشهایی وجود ...

  اسنك‌های سالم به جای تنقلات برای لاغری بدون مایونز، بدون روغن و بدون تمام افزودنی‌های خوش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

غذاها چطور باعث كاهش استرس می‌شوند؟ همه ما كم و بیش استرس داریم ولی چگونگی مقابله با آن در افراد مختلف، متفاوت است. مدیریت استرس می‌تواند یك ابزار قوی برای حفظ و ارتقای سلامت باشد. راهكار‌های مختلفی برای این كار وجود دارد كه یكی از آنها داشتن رژیم غذایی مناسب است.
بهترین مکان نگهداری 5 ماده‌ مهم غذایی 5 ماده غذایی وجود دارد كه برخی از ما كم و بیش در خصوص جای نگهداری از آنها سردرگم هستیم. این مطلب شما را راهنمایی می‌كند تا بدانید كجا باید از این مواد غذایی نگهداری كنید.
در مورد شیر مادر چه می دانید؟ برای مامان‌اولی‌ها یا والدین جوان و افرادی که می‌خواهند بچه‌دار شوند طبیعی است که سوالاتی در خصوص شیردهی و شیر مادر وجود داشته باشد.
عسل، مانع ریزش مو عسل خاصیت‌های فراوانی دارد كه از جمله آن پیشگیری از ریزش مو است. همه افراد به طور معمول روزانه ۲۰ تا۱۰۰ تار موی خود را از دست می‌دهند، اما ریزش مو بیش از این مقدار باعث كم مویی فرد می‌شود.