ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد


پایگاه خبری لقمه: عدم تفکیک صحیح وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه و خارج شدن گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی ضربه سنگینی به امنیت غذایی مردم نشانه گرفته است که درصورت مدیریت نکردن آن پیامد‌های منفی به سلامت و سبد غذایی خانوار‌ها می‌گذارد.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه به نقل از تاببناک، به تازگی یکی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است که گوشت گرم از فهرست کالاهای اساسی خارج شده است. این به این معناست که دیگر مشمول سیاست‌های حمایتی دولت نخواهد بود و برای بسیاری از خانوارهای ایرانی که با مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می‌کنند حذف گوشت از فهرست کالاهای اساسی آن را به یک کالای لوکس تبدیل کرده و دسترسی به آن را برای بخش وسیعی از جامعه دشوارتر از قبل می کند. 

 

به گزارش سرویس اقتصادی تابناک، شهرزاد مشیری معاون وزیر جهاد کشاورزی به عدم تفکیک صحیح وظایف میان وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه اشاره کرده و مدعی شده است که تعیین اقلام کالای اساسی از جمله تخم‌مرغ نطفه‌دار یا گوشت گرم به وزارت جهاد سپرده نشده است و امسال برخی از آنها از فهرست کالا‌های اساسی خارج شده‌اند در حالی‌که این تصمیم تأثیر مستقیمی بر امنیت غذایی مردم دارد. 

 

چند درصد از گوشت کشور به واردات متکی است؟

این اظهارنظر شاید در نگاه اول آن چنان مهم نباشد و به نظر بیاد که با اتکا به تولید داخلی دامداران گوشت موردنیاز مردم تامین می شود اما این گونه نیست چرا که به گفته منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام، نیاز سالانه گوشت قرمز کشور یک میلیون تن است درحالیکه تولید گوشت قرمز داخلی ۹۰۰ تا ۹۲۳ هزارتن است که تازه این میزان همراه با لاشه است و با کسر استخوان ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزارتن گوشت در کشور تولید می شود. بنابراین با احتساب میزان تولید گوشت خالص در کشور، ۲۰ درصد نیاز کشور از طریق واردات تامین می شود به این ترتیب کل نیاز کشور با تکیه بر تولید داخل تامین نمی شود و برای تامین نیاز کشور به واردات نیاز است . 

 

دامداران ناراضی از حمایت های دولت

از طرف دیگر، به نظر می رسد برنامه های حمایتی دولت از دامداران درسال های اخیر کافی نبوده است برای مثال دولت در شرایط خاص، نه تنها اقدام به خرید دام داخلی با قیمت‌های تضمینی و تأمین علوفه مورد نیاز دامداران نکرده است بلکه مشکلاتی که دامداران در قیمت‌گذاری و نحوه پرداخت دولت به آنها وجود داشته باعث نارضایتی دامداران دراین سال ها شده است و تولید آنها را کاهش داده و بسیاری از دامداران حتی به فکر جمع کردن و تغییر شغل افتاده اند. 

 

مشکلات دامداران با دولت از یکسو و تامین نشدن ارز دولتی برای واردات گوشت یا خارج کردن آن از فهرست کالاهای اساسی از سوی دیگر و همچنین تفکیک نبودن وظایف بین وزارت جهاد کشاورزی و سازمان برنامه و بودجه تأثیر مستقیمی بر امنیت غذایی مردم می گذارد که با این دست فرمان این احتمال وجود دارد که قیمت گوشت در روزهای آینده روند صعودی داشته باشد . 

 

 آمارها نشان می دهد که مصرف گوشت قرمز در سال گذشته به دلیل افزایش قیمت‌ها نصف شده و بسیاری از خانواده‌های کم‌درآمد آن را از سبد غذایی خود حذف کرده‌اند؛ همچنین با گران شدن تخم مرغ و حبوبات نیز دیگر مردم قدرت خرید جایگزین های گوشتی هم ندارند و در حالیکه گوشت یک منبع مهم پروتئین در سبد غذایی به شمار می رود کاهش مصرف آن باعث سوء تغذیه و پیامدهای منفی بر سلامت جامعه به ویژه کودکان و سالمندان می شود. 

 

به گزارش تابناک، تصمیمات اقتصادی و سیاست‌گذاری‌های مربوط به کالاهای اساسی تأثیر قابل توجهی بر دسترسی و قیمت مواد غذایی ضروری دارند که عدم توجه به این موضوع می‌تواند پیامدهای جدی برای امنیت غذایی و رفاه عمومی به همراه داشته باشد. 

 

 

خبرنگار: آزاده فضلی

بازگشت به صفحه نخست




کد: 15803 تاریخ نشر: ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت بازدید: 492 ساعت: 12:19 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 رکورد شکنی صادرات گوشت گاو برزیلی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۶ مرداد
2 قیمت نان‌ تهرانی ها ۳۰ تا ۵۲ درصد افزایش یافت ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
3 افزایش قیمت کالاهای اساسی ممنوع شد ۱۴۰۴ سه شنبه ۸ مرداد
4 تغییر روند تأمین آب تهران؛ افزایش وابستگی به منابع زیرزمینی ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۱ تير
5 افزایش قیمت کالا و خدمات تا اطلاع ثانوی ممنوع ۱۴۰۴ يکشنبه ۹ تير
6 قیمت محصولات لبنی دوباره افزایش یافت ۱۴۰۴ شنبه ۸ تير
7 رژیم‌های غذایی کم‌کالری چگونه بر خلق و خوی تأثیر می‌گذارند؟ ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳۰ خرداد
8 از تقویت مو تا تسکین دردهای مزمن؛ زنجبیل، گیاه شگفت‌انگیز قرن ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۱ خرداد
9 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
10 عوامل افزایش قیمت «حبوبات» در بازار از نظر عضو کمیسیون کشاورزی اتاق ایران ۱۴۰۴ سه شنبه ۳۱ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چه بستنی‌ و چه‌ساندویچی بخوریم‌ تا بیمار نشویم؟ لقمه: فصل تابستان آغاز شده؛ مدرسه‌ها تعطیل می‌شود،...

  چرا باید همراه غذا پیاز بخوریم ترکیبات گوگرددار در پیاز عضلات صاف ریه را تحریک کر...

  چه بخوریم و چه نخوریم تا بهتر رشد کنیم؟ رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران با اش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگروفود سی‌ام آغاز به کار کرد/آنچه که باید از اگروفود بدانید سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، پائول مرتز رییس فیرترید بخش خارجی مونیخ، سید احمدرضا علایی طباطبایی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران و صدیف بیک زاده عضو هیات مدیره نمایشگاه بین‌المللی افتتاح شد.
چرا نباید با پرخورها ازدواج کنید! اگر یکی از زوج ها چاق باشد و اهمیتی به تناسب اندام خود ندهد احتمال آنکه همسرش نیز چاق شود 37 درصد بیشتر است.
سکته یک کودک 9 ساله به دلیل چربی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: هر چه تعداد مواد غذایی در حالت فریز شده در یک خانه بیشتر شود میزان سلامت عمومی اعضای خانواده کاهش می‌یابد.
اشتباهات رایج در آشپزی و راه حل آنها احتمالا شما هم ادویه را در دسترستان کنار اجاق گاز نگه می‌دارید، یا وقتی عجله دارید در ظرف و ماهیتابه با این گمان که کار پخت و پز غذا زود‌تر تمام شود، مقدار بیشتری مواد غذایی می‌ریزید؛ بعید نیست در این مواقع زیاد هم منتظر خوب داغ شدن روغن نشوید. این گونه کارهای اشتباه را در حین آشپزی بسیاری افراد می‌توان دید.