سرطان رهاورد روغن‌های وارداتی بی‌کیفیت


یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی معتقد است که روغن‌های وارداتی تأثیر مستقیم در افزایش ابتلای ایرانیان به سرطان دارد.

به گزارش لقمه، در کشور ما، هر نفر سالانه 18.3 کیلوگرم روغن خوراکی مصرف می کند که به گفته ابوالحسن خلیلی، دبیر سابق انجمن صنایع روغن نباتی 95 درصد آن از کشورهای برزیل، آرژانتین، روسیه، اکراین، اندونزی و مالزی خریداری و 5 درصد باقیمانده از 28 کارخانه داخلی فعال در این حوزه به دست می‌آید. این درحالی است که به گفته یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، روغن‌های وارداتی تأثیر مستقیم در افزایش ابتلای ایرانیان به سرطان دارد.

رسول خضری در این باره می‌گوید: درست است که مسئولان وزارت بهداشت مدعی می‌شود بر روند واردات این روغن‌ها نظارت دارند؛ اما بسیاری از این روغن‌های خوراکی، حتی توان جذب استاندارد ایران را هم ندارند.

وی با بیان اینکه روغن‌های خوراکی مصرف زیادی در کشور دارند؛ بنابراین باید به استاندارد و کیفیت آنها توجه ویژه‌ای کرد می‌افزاید: نهادهای مرتبط در آزمایش‌های استاندارد و کیفیتی باید دقت نظر بیشتری در خصوص کیفیت روغن‌های خوراکی داشته باشند. با این حال کیفیت روغن‌های وارداتی بسیار پایین است و 80 درصد این روغن‌ها در خارج از کشور روغن‌کشی و با یکسری از حلال‌هایی غیراستاندارد ترکیب می‌شوند که باعث می‌شود قسمتی از ناخالصی‌ها روی روغن باقی بماند.

خضری معتقد است بسیاری از کارهایی که برای تصفیه روغن صورت می‌گیرد در روغن‌های وارداتی به دلیل عرضه با قیمت پایین‌تر از کیفیت کمتری برخوردارند؛ بنابراین انتظار می‌رود کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نظارت بیشتری بر این روغن‌ها داشته باشند. وی در ادامه گذری به سال‌های گذشته نیز می‌زند که چنین وضعی در برنج و گندم‌های وارداتی ایجاد شده بود و می‌گوید: اگر روغن‌های خوراکی از کشورهایی که استاندارد مطمئنی دارند، وارد شود ابتلا به سرطان کاهش می‌یابد. البته سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند که بر این موضوع نظارت شده است؛ اما متأسفانه استانداردهای کشور ما در بسیاری از موارد ایراد دارد. 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :حمایت

کد: 4600 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲ مرداد بازدید: 2563 ساعت: 4:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کنترل کلسترول به کمک روغن ماهی ۱۴۰۳ شنبه ۲۷ مرداد
2 کمک روغن ماهی به سالمندان پرخطر در پیشگیری از آلزایمر ۱۴۰۳ شنبه ۲۰ مرداد
3 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
4 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
5 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
6 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
7 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
8 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
9 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
10 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
11 هشدار درباره مصرف روغن حیوانی و باور اشتباه مردم ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  واقعیت‌هایی تلخ در مورد چای شیرین درست است که چای شیرین در وعده صبحانه مزه خوب و دلچ...

  تا فرصت دارید هلو بخورید! هلو میوهٔ آبدار و خوشمزهٔ تابستانی است که در بازار...

  8توصیه برای حفظ جوانی و زیبایی بعضی مواد غذایی تنها برای سیر شدن و لذت بردن خورده...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

صنعت گاو شیری ایران در رقابت با برترین‌های جهان پایگاه خبری لقمه: یک صادرکننده برتر گفت: پس از صنعت گاو شیری آمریکا، کشورمان ایران هم‌تراز با کانادا در رتبه دوم دنیا قرار دارد و با اقدامات انجام شده و پیشرفت روزافزون علم در کشور توانسته‌ رقبای خود را کنار بزند.
شش خوراکی زمستانی شگفت انگیز را بشناسید بسیاری از محصولات غذایی زمستان ممکن است برای مردم ناآشنا باشند اما غذاهایی که می توان با آنها تهیه کرد، برای بالا بردن سیستم ایمنی بدن بسیار مفید هستند.
نقش شکلات در چاقی تحقیقات جدید نشان می دهد که وقتی پای شیرینی به میان می آید خوردن اندکی از آن خطر چاقی و یا بیماری قلبی به همراه ندارد. محققان آمریکایی با تحقیق روی بیش از پنج هزار نفر دریافتند که هیچ ارتباطی بین وضعیت ضعیف سلامتی و خوردن مرتب شیرینی وجود ندارد.
حدود 35 درصد از مطالبات کشاورزان به ازای فروش چغندرقند به کارخانه‌ها پرداخت شد پایگاه خبری لقمه: دبیر انجمن صنفی کارخانه‌های قند و شکر با بیان اینکه ۶۵ درصد از مطالبات چغندرکاران پرداخت نشده است، گفت: در صورت دریافت ۲۰۰ میلیارد تومان طلب صنایع از دولت، مطالبات معوق کشاورزان پرداخت می‌شود.