سرطان رهاورد روغن‌های وارداتی بی‌کیفیت


یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی معتقد است که روغن‌های وارداتی تأثیر مستقیم در افزایش ابتلای ایرانیان به سرطان دارد.

به گزارش لقمه، در کشور ما، هر نفر سالانه 18.3 کیلوگرم روغن خوراکی مصرف می کند که به گفته ابوالحسن خلیلی، دبیر سابق انجمن صنایع روغن نباتی 95 درصد آن از کشورهای برزیل، آرژانتین، روسیه، اکراین، اندونزی و مالزی خریداری و 5 درصد باقیمانده از 28 کارخانه داخلی فعال در این حوزه به دست می‌آید. این درحالی است که به گفته یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، روغن‌های وارداتی تأثیر مستقیم در افزایش ابتلای ایرانیان به سرطان دارد.

رسول خضری در این باره می‌گوید: درست است که مسئولان وزارت بهداشت مدعی می‌شود بر روند واردات این روغن‌ها نظارت دارند؛ اما بسیاری از این روغن‌های خوراکی، حتی توان جذب استاندارد ایران را هم ندارند.

وی با بیان اینکه روغن‌های خوراکی مصرف زیادی در کشور دارند؛ بنابراین باید به استاندارد و کیفیت آنها توجه ویژه‌ای کرد می‌افزاید: نهادهای مرتبط در آزمایش‌های استاندارد و کیفیتی باید دقت نظر بیشتری در خصوص کیفیت روغن‌های خوراکی داشته باشند. با این حال کیفیت روغن‌های وارداتی بسیار پایین است و 80 درصد این روغن‌ها در خارج از کشور روغن‌کشی و با یکسری از حلال‌هایی غیراستاندارد ترکیب می‌شوند که باعث می‌شود قسمتی از ناخالصی‌ها روی روغن باقی بماند.

خضری معتقد است بسیاری از کارهایی که برای تصفیه روغن صورت می‌گیرد در روغن‌های وارداتی به دلیل عرضه با قیمت پایین‌تر از کیفیت کمتری برخوردارند؛ بنابراین انتظار می‌رود کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت نظارت بیشتری بر این روغن‌ها داشته باشند. وی در ادامه گذری به سال‌های گذشته نیز می‌زند که چنین وضعی در برنج و گندم‌های وارداتی ایجاد شده بود و می‌گوید: اگر روغن‌های خوراکی از کشورهایی که استاندارد مطمئنی دارند، وارد شود ابتلا به سرطان کاهش می‌یابد. البته سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند که بر این موضوع نظارت شده است؛ اما متأسفانه استانداردهای کشور ما در بسیاری از موارد ایراد دارد. 

بازگشت به صفحه نخست


نقل از :حمایت

کد: 4600 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ چهارشنبه ۲ مرداد بازدید: 2310 ساعت: 4:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
2 افزایش 5.5 دلاری قیمت جهانی روغن در یک رو ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱ آذر
3 یک راهکار ساده برای افزایش خود‌کفایی روغن ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
4 قاچاقچی ۱۶ تن روغن خوراکی در تعزیرات حکومتی جریمه شد ۱۴۰۲ سه شنبه ۲ آبان
5 قیمت روغن و شکر اعلام شد ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر
6 ۳ هزار میلیارد تومان دانه روغنی از کلزاکاران خریداری شد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ شهريور
7 اهمیت طبخ غذا با روغن های گیاهی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ شهريور
8 مقابله با زوال عقل با روغن زیتون ۱۴۰۲ شنبه ۱۴ مرداد
9 هشدار درباره مصرف روغن حیوانی و باور اشتباه مردم ۱۴۰۱ پنج شنبه ۶ بهمن
10 در آلودگی هوا چه بخوریم چه نخوریم؟ ۱۴۰۱ دوشنبه ۳۰ آبان
11 قیمت روغن‌ و لبنیات در جهان کاهش یافت ۱۴۰۱ يکشنبه ۱۵ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

تاریخچه شکلات؛ از قوم مایا تا کیت کت شکلات (به صورت خام یا فرآوری شده) ماده غذایی می‌باشد که از دانه‌های درخت گرمسیری کاکائو به دست می آورند. اولین استفاده ثبت شده از شکلات به سال 1100 قبل از میلاد باز می‌گردد.
تأثیر رنگ در آشپزخانه آشپزخانه یكی از مهمترین بخش‌های هر خانه است كه فعالیت‌های بسیاری در آن انجام می‌شود. بنابراین، با اطمینان خاطر می‌توانید از رنگ‌های روشن و درخشان كه احساس انرژی را با خود به همراه می‌آورند، در آن استفاده كنید. اگر علاقمند نیستید كه از چند رنگ بر روی هر یك از دیوارها بهره ببرید، تنها یك رنگ را به كار برید. با این همه، استفاده از چند رنگ، آن جا كه تقابل‌هایی میان رنگ‌ها پدید آید، می‌تواند منظره‌ی آشپزخانه را مدرن كند.
ریزه کاری های لاغری را بخوانید! بسیاری از رژیم‌های غذایی وجود دارند که کمک می‌کنند شما خیلی سریع وزن کم کنید، اما عواقب این گونه رژیم‌ها در دراز مدت بسیار ناراحت کننده هستند.
ذرت مفید برای شادابی پوست و بینایی ذرت غنی از فیبرهای مغذی است که برای بدن بسیار مفید است. ذرت به عملکرد سیستم های متعدد داخلی از جمله بازسازی سلول ها کمک می کند و از بروز یبوست و مشکلات گوارشی متعدد پیشگیری می کند.