پرورش و تولید بلدرچین 10 برابر کاهش یافت


بلدرچین، پرنده‌ای که با جثه‌ کوچک و خپل داشت جایگاهی برای خود در ذائقه ایرانیان دست و پا می‌کرد به دلیل بی‌توجهی و هزینه‌های سرسام‌آور با کاهش 10 برابری تولید مواجه شده و می‌رود که این صنعت نوپا هم به ورشکستگان بپیوندد.

به گزارش لقمه، حدود 30 واحد صنعتی پرورش بلدرچین در کشور با ظرفیت 11 میلیون قطعه در کشور فعالیتشان همچنان تحت تاثیر افزایش هزینه‌های تولید قرار گرفته است؛ به گونه‌ای که از ظرفیت تولید بیش از 10 هزار تن گوشت بلدرچین حالا تنها 1200 تن آن فعال است.

بلدرچین پرنده‌ای کوچک از تیره قرقاولیان و راسته ماکیان‌سانان که طعم گوشت و تخم آن سبب شده تا هم پرورش آن رواج پیدا کند و هم شکارش اما صنعت نوپای پرورش این پرنده که در پزشکی سنتی هم خواص درمانی بسیاری برای آن ذکر شده به دلیل مشکلات مالی تولیدکنندگان و حمایت نشدن از سوی دولت رو به ورشکستگی است.

پرورش بلدرچین از قرن یازدهم در ژاپن آغاز شد و پس از آن در چین و کره نیز رواج پیدا کرد اما پس از گسترش و توسعه این صنعت در آسیا و خاورمیانه، یزدی‌ها اولین ایرانیانی بودند که از حدود 20 سال پیش در پرورش بلدرچین پیش‌قدم شدند.

البته علیرغم رشد و توسعه این صنعت در کشور، پرورش بلدرچین در ایران سرنوشت جدید و البته تلخی را طی سال‌های پس از حذف یارانه‌ها تجربه کرد چراکه به گفته تولیدکنندگان، آن‌ها مجبور بودند تولیدشان را با هزینه‌های چند برابر شده که البته هیچ حمایتی هم از سوی دولت نمی‌شد ادامه دهند اما در این راه چندان نتوانستند دوام بیاورند و یکی پس از دیگری تولید را رها کردند و میزان تولید کشوربه یک دهم سال‌های پیش از آن کاهش یافت.

علی لشنی، یکی از پرورش‌دهندگان صنعتی گوشت بلدرچین در منطقه لرستان در این باره گفت: پیش از اینکه یارانه‌ها از تولید و مصرف حذف شود پرورش‌دهندگان توان افزایش تولید و رقابت را با یکدیگر داشتند اما پس از آن هزینه‌های تولید آنقدر افزایش یافت که هر چند وقت یکبار تعدادی از پرورش‌دهندگان حذف و بر ظرفیت غیر فعال افزوده می‌شود.

به گفته وی این روند به گونه‌ای ادامه پیدا کرده که تولید گوشت بلدرچین در کشور از بیش از 10 هزار تن به حدود 1200 تن رسیده است و به دلیل نبود حمایت مسئولان و آزادشدن همه هزینه‌های تولید، گردش مالی مورد نیاز در این صنعت به صورت ناگهانی افزایش یافت و همین امر باعث شد تا مشکلات فراوانی به وجود بیاید.

این پرورش‌دهنده بلدرچین اظهار کرد: حدود 90 درصد از هزینه‌های تولید گوشت بلدرچین به دان (ذرت و سویا) برمی‌گردد که قیمت آن چند برابر شده و سال‌هاست که تولیدکنندگان این صنعت از یارنه‌های دولتی که تولیدکنندگان دام و طیور برخوردارند، بی‌بهره‌ هستند.

به گفته لشنی بر اساس هزینه‌های تولید (مانند قیمت 450 تومانی هر قطعه جوجه یک‌روزه بلدرچین) قیمت تمام شده هر کیلوگرم بلدرچین حدود 10 هزار تومان و قیمت آن در بازار مصرف حدود 12 هزار تومان است. همچنین قیمت تمام شده هر دانه تخم بلدرچین حدود 75 تومان است که در بازار مصرف حدود 100 تومان فروخته می‌شود.

به نظر می‌رسد دولت می‌تواند با توجه و حمایت بیشتر از تولیداتی همچون پرورش ماکیان‌سانان از جمله بلدرچین، بوقلمون، کبک و... میزان تولید را افزایش دهد تا این فرآورده‌های لبنی بتوانند به هنگام ضرورت به عنوان محصولی جایگزین در سبد غذایی مصرف کنندگان ایفای نقش کنند.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5578 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۲۵ آبان بازدید: 2264 ساعت: 7:18 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 آشنایی با خواص گوشت بلدرچین برای طبع های سرد ۱۴۰۱ شنبه ۷ آبان
2 افزایش تقاضای خرید بلدرچین با شیوع کرونا ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
3 ازخواص انواع گوشت چه می دانید؟ ۱۳۹۲ شنبه ۱۲ بهمن
4 خواص تغذیه‌ای تخم پرندگان ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۳ خرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هفت ماده غذایی برای تقویت سلامت جسمی این منابع غذایی سرشار از ویتامین ‍‍C و E ، آهن و ک...

  آنچه درباره چای کیسه ای نمی دانید چای‌های کیسه‌ای، محصولاتی فوری برای تهیه یک لیوان ...

  نصف آووکادو برای کنترل گرسنگی پایگاه خبری لقمه: اگر شما هم جزو افرادی هستید که ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

یک نوشیدنی طبیعی برای دفع سموم بدن غالب افراد قهوه و چای را جزو نوشیدنی‌های مورد علاقه خود می‌دانند و کمتر به نوشیدن آب توجه دارند و چون آن را نوشیدنی خنثی می‌دانند، اغلب تمایل چندانی به مصرف آن ندارند اما با اضافه کردن مقداری آب لیموترش به آب آشامیدنی می‌توان از فوائد شگفت‌انگیز هر دوی آنها برای سلامت بدن بهره‌مند شد.
همه پنیرهای محلی ایران را بشناسید سطح توقع پنیری ما، دیگر از پنیر دانمارکی و لیقوان به شدت بالا رفته و با این تنوع پنیری، حتی سر در آوردن اینکه هر کدام به چه کاری می آید کمی پیچیده شده. پنیرخورهایش می گویند بعضی از پنیرها علاوه بر مصرف صبحانه یا عصرانه، مصرف غذایی هم دارند.
پایین‌ترین هزینه ماهانه یک خانواده 5 نفره چقدر است؟ در سالهای اخیر که معجزات هزاره سوم پولهای نفت کشور را با شعبده بازی و شامورتی بازی غیب کرده و تحریم را بر سر ملت ریخته اند، مهمانی ناخوانده به نام گرسنگی به خانه های اقشاری از مردم راه یافته است. اکنون هربار که به مغازهای پا میگذاری، گرسنه ای سر میرسد و از تو تقاضا میکند برایش تکه ای پنیر یا قالبی کره یا بسته ای نان بخری. هرچقدر هم در گوش ما بخوانند که این گدایان ثروتمندند و حقه بازند و زیر پوشش باندهای مافیایی فعالیت میکنند، به خرج ما نمیرود چون ما با چشم میبینیم که از سال 84 تا 92 ما که ما باشیم و شغل داریم و سر هر ماه حقوقی به حساب مان ریخته میشود، در خرج زندگی لنگ میزنیم...
همه چیز در باره خرید و نگهداری نان در فریزر در فرآیند انجماد همیشه توصیه می‌گردد اگر قطعه نان خیلی بزرگ نباشد، تا حد امكان به صورت كامل (برش نخورده) منجمد گردد، چون در این حالت قابلیت حفظ طعم و بو افزایش می‌یابد.