جنون جنسی و گسترش ایدز از پیامدهای مصرف مواد محرک است


رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: مصرف مواد محرک تبدیل به معضل اجتماعی شده و مصرف‌کنندگان آن با ابتلا به جنون جنسی در معرض آسیب‌های مغزی و روانی قرار گرفته‌اند و در این میان این موضوع باعث شیوع ایدز نیز شده است.

به گزارش لقمه، محمد مهدی گویا در همایش روز جهانی ایدز گفت: با وجود کاهش موارد ابتلا به ایدز در 3 دهه گذشته هنوز هم این بیماری رشد اجتماعی و اقتصادی را تهدید می‌کند و هر بیمار برای دریافت دارو میلیون‌ها تومان هزینه می‌کند.

وی ادامه داد: مصرف مواد محرک به شکل نگران‌کننده‌ای رو به افزایش است و از طرفی نمی‌توان ادعا کرد بیماری ایدز کنترل شده است چرا که طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، در اروپا موارد ابتلا ظرف یک سال 8 درصد بیشتر شده است.

گویا گفت: مصرف ترکیبات آمفتامین به معضل اجتماعی و سلامت تبدیل شده و روز به روز در حال گسترش است، مصرف‌کنندگان این مواد با ابتلا به جنون نجنسی دچار آسیب‌های برگشت‌ناپذیر مغزی و روانی می‌شوند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: در این شرایط خدمات کاهش آسیب به آن شکل که باید وجود ندارد و تصور اینکه بتوانیم مصرف این مواد را کنترل کنیم کار دشواری است و در عین حال درمان قطعی هم وجود ندارد.

وی ادامه داد: نیمی از مبتلایان جهان از وضعیت خود بی اطلاع‌اند و در 18 کشور دنیا مطالعه شده باقی ماندن بیماران در چرخه درمان در حال کاهش است، با این وجود شاخص بقا در درمان ایدز در کشور طی 12 ماه پس از شروع درمان 86 درصد است اما پوشش درمان نوزادان به میزان نصف آن بوده و تحت درمان قرار نمی‌گیرند.

گویا نسبت به ابتلای نوجوانان به ایدز هشدار داد و گفت: مهمترین کاری که می‌توانیم بکنیم اطلاع‌رسانی، مشاوره و انجام آزمایش است چرا که یک هفتم موارد جدید ابتلا در دوره نوجوانی رخ می‌دهد بنابراین باید قوانین بازبینی شود تا نوجوانان در معرض خطر آموزش‌های لازم را ببینند.

وی همچنین مقاومت دارویی را در درمان ایدز به عنوان یک مشکل جدی توصیف کرد و گفت: بروز مقاومت دارویی پیامدهای سنگینی دارد و مصرف داروهای رده دوم ده‌ها برابر گران‌تر و پرعارضه‌تر هستند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پایان گفت: دسترسی به گروه‌های پرخطر، گسترش ارتباط و اطلاع‌رسانی، ایجاد برنامه‌های ویژه برای کاهش مصرف مواد محرک، تجدید نظر در برنامه‌های کاهش اعتیاد، حداقل رساندن انگ و تبعیض و تقویت مشاوره و آزمایش از اهدافی است که وزارت بهداشت در حوزه مقابله با ایدز در نظر دارد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5751 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۰ آذر بازدید: 2302 ساعت: 5:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کمبود «دارو» را فاکتور بگیرید؛ مراقب «ایدز» باشید! ۱۴۰۳ سه شنبه ۶ آذر
2 چرا بیماران کووید قارچ سیاه می‌گیرند/ کرونا علت بروز قارچ سیاه نیست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
3 افتتاح رستورانی در کانادا که سرآشپزهای آن HIV مثبت هستند ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
4 سلامت میوه‌های خشک تضمین نمی‌شود/انتقال بیماری هپاتیت و ایدز ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ شهريور
5 10خواص شگفت‌انگیز زعفران برای سلامتی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۵ مرداد
6 نوشیدن چای سبز به 25 دلیل توصیه می شود! ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۳ اسفند
7 داروهای ناباروری بیمه می‌شوند ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۰ آذر
8 رسانه ها درباره اطلاع رسانی بیماری ایدز کوتاهی کرده اند ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  با مضرات جوش ‌شیرین آشنا شوید یک متخصص تغذیه گفت: جوش شیرینی که برای تهیه خمیر ن...

  چرا بدن به منیزیم نیاز دارد؟ پایگاه خبری لقمه: منیزیم یکی از فراوان‌ترین مواد م...

  کدام نوع از بستنی ها مفید ترند؟ حسی که خوردن بستنی به فرد می دهد حس خوشایندی است و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت