سلامت میوه‌های خشک تضمین نمی‌شود/انتقال بیماری هپاتیت و ایدز


پایگاه خبری لقمه: رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران گفت: سلامت میوه‌های خشک تضمین نمی‌شود و اینگونه مواد غذایی می‌تواند به راحتی از طریق تماس بازخم دست تولیدکنندگان، ایدز و هپاتیت را به مصرف‌کنندگان انتقال دهد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، محمدحسین عزیزی رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران، گفت: میوه‌های خشک از جمله خشکباری است که با استقبال زیاد مردم روبرو شده است. این در حالی است که تهیه اینگونه خوراکی‌ها به دو روش صنعتی و خانگی انجام می‌شود و بسیارس از آنها به شکل غیربهداشتی تولید می شود.

 
وی افزود: فروش میوه‌های خشک به شکل فله‌ای و بدون بسته‌بندی مجاز، غیربهداشتی بوده و از سلامت کافی برخوردار نیست. این در حالی است که بسیاری از افراد اقدام به خشک کردن میوه در داخل خانه‌ها کرده و آن را بدون تاریخ انقضا به شکل فله‌ای به مغازه‌های خشکبار فروشی، عرضه می‌کنند.
 
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران خاطرنشان کرد: روند تهیه میوه‌های خشک شده در داخل منازل قابل کنترل نیست بنابراین اطمینانی به رعایت بهداشت از جانب افراد تولیدکنندگان این محصول وجود ندارد چرا که به علت نیاز به گرما، بسیاری از اینگونه مواد خوراکی را در فضای باز و زیر نور آفتاب خشک می کنند و با مجاورت میوه‌های آبدار در گرد و خاک و آلودگی هوا، مواد خوراکی را آلوده می کنند. بنابراین این خوراکی‌ها علاوه بر اینکه فوایدی ندارند بلکه منجر به ورود بسیاری از میکروب‌ها به بدن مصرف‌کننده می‌شوند.
 
وی در ادامه یادآور شد: در بسیاری از میوه‌های خشک همچون زردآلو از رنگ استفاده می‌شود و جنبه فوایدی آن را مواد صد در صد مضر تبدیل می‌کند. علاوه بر رنگ، اسید و نمک از جمله دیگر مواد اضافه شده به این گونه خوراکی ها هستند که در مقایسه با نوع طبیعی آن تفاوت‌های بسیاری در ظاهر این مواد ایجاد می‌شود.
 
عزیزی اذعان داشت: استفاده از رنگ در لعاب‌دار کردن میوه‌های خشک شده منجر به ایجاد سرطان در بدن می‌شود همچنین نمک اضافه شده به این مواد می‌تواند بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد و آلودگی‌های موجود در آن افراد را به اسهال مبتلا می کند.
 
وی عنوان کرد: علاوه بر فروش میوه‌ها به‌صورت خشک از انواع آن در آب زرشک و آلبالو نیز استفاده می‌شود در این ترکیبات نیز از نمک، اسیدسیتریک و رنگ‌های غیرمجاز استفاده می‌شود. بر این اساس مصرف آن به مردم اصلا توصیه نمی‌شود .
 
رئیس انجمن علوم و صنایع غذایی ایران در خصوص بیماری‌های قابل انتقال از مواد خوراکی به همراه افزودنی‌های غیرمجاز گفت: بیماری‌های اسهال، وبا، انواع مسمومیت‌ها و سرطان از جمله بیماری‌هایی هستند که براثر مصرف اینگونه مواد غذایی در افراد مصرف‌کننده به‌وجود می‌آید.
 
وی افزود: وجود انواع زخم و برش بر روی دستان تولیدکنندگان میوه‌های خشک و آلو و لواشک می‌تواند به‌راحتی بیماری ایدز و هپاتیت را به مصرف‌کنندگان انتقال دهد بنابراین مردم باید در هنگام خرید اینگونه مواد خوراکی دقت لازم را داشته و از نوع کارخانه‌ای و بسته‌بندی شده آن استفاده کنند.
 
شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

نقل از :میزان

کد: 11794 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ شهريور بازدید: 2717 ساعت: 10:30 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 هشدار وزارت بهداشت: این خوراکی‌ها برای صبحانه ممنوع‌اند! ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
2 کشت موفق گلابی خاردار در تفت؛ گامی نو در کشاورزی کم‌آب ۱۴۰۴ پنج شنبه ۳ مرداد
3 رعایت نکات تغذیه‌ای در شرایط کنونی کشور برای حفظ سلامت عمومی ۱۴۰۴ شنبه ۱ تير
4 ربات میوه‌چین ساخته شد ۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين
5 تغذیه مناسب برای کاهش استرس و مقابله با آلودگی هوا ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
6 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
7 خوردن این میوه‌ اثرات منفیِ تغذیه ناسالم را کاهش می‌دهد ۱۴۰۳ دوشنبه ۱۲ آذر
8 هشدار اتاق اصناف به گران فروشان یلدایی ۱۴۰۳ شنبه ۱۰ آذر
9 قیمت گوجه‌فرنگی کاهشی شد ۱۴۰۳ جمعه ۹ آذر
10 قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی در میادین میوه و تره‌بار ۵ آذر ۱۴۰۳ دوشنبه ۵ آذر
11 افزایش روسیه واردات میوه/نیاز روسیه به طیف گسترده محصولات کشاورزی ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  درمان کردن سرفه با پرتقال این روش به وسیله بسیاری از افراد آزمایش شده و یکی ...

  شبها گرسنه نخوابید/ توصیه‌های طب سنتی برای شام یک متخصص طب سنتی گفت: نباید شبها با شکم خالی خوابی...

  یک نسخه گیاهی برای درمان نفخ برای درمان نفخ، ابتدا باید علت ابتلا به آن تشخیص د...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اشتباهات رایج در آشپزی و راه حل آنها احتمالا شما هم ادویه را در دسترستان کنار اجاق گاز نگه می‌دارید، یا وقتی عجله دارید در ظرف و ماهیتابه با این گمان که کار پخت و پز غذا زود‌تر تمام شود، مقدار بیشتری مواد غذایی می‌ریزید؛ بعید نیست در این مواقع زیاد هم منتظر خوب داغ شدن روغن نشوید. این گونه کارهای اشتباه را در حین آشپزی بسیاری افراد می‌توان دید.
نکات مهم در استخدام یک سرآشپز رستوران پایگاه خبری لقمه: استخدام یک سرآشپز برای یک رستوران یا واحد غذایی مهم و حیاتی است و باید با دقت و وسواس خاص به این امر پرداخت.
آشنایی با خواص لاغری میوه‌ها همه ی ما تصور می کنیم که برای کاهش وزن و لاغری باید هر نوع ماده ی غذایی شیرین را از برنامه ی غذایی مان حذف کنیم. به خاطر اینکه این مواد غذایی حاوی قند بوده و کالری زیادی به بدن می رسانند.
یك پاتوق معروف یكی از پاتوق‌های معروف بازار، قهوه‌خانه حاج علی درویش، معروف به مبهوتیان است كه بیش از یك قرن قدمت دارد و قدیمی‌های بازار او را می‌شناسند.