جنون جنسی و گسترش ایدز از پیامدهای مصرف مواد محرک است


رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: مصرف مواد محرک تبدیل به معضل اجتماعی شده و مصرف‌کنندگان آن با ابتلا به جنون جنسی در معرض آسیب‌های مغزی و روانی قرار گرفته‌اند و در این میان این موضوع باعث شیوع ایدز نیز شده است.

به گزارش لقمه، محمد مهدی گویا در همایش روز جهانی ایدز گفت: با وجود کاهش موارد ابتلا به ایدز در 3 دهه گذشته هنوز هم این بیماری رشد اجتماعی و اقتصادی را تهدید می‌کند و هر بیمار برای دریافت دارو میلیون‌ها تومان هزینه می‌کند.

وی ادامه داد: مصرف مواد محرک به شکل نگران‌کننده‌ای رو به افزایش است و از طرفی نمی‌توان ادعا کرد بیماری ایدز کنترل شده است چرا که طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، در اروپا موارد ابتلا ظرف یک سال 8 درصد بیشتر شده است.

گویا گفت: مصرف ترکیبات آمفتامین به معضل اجتماعی و سلامت تبدیل شده و روز به روز در حال گسترش است، مصرف‌کنندگان این مواد با ابتلا به جنون نجنسی دچار آسیب‌های برگشت‌ناپذیر مغزی و روانی می‌شوند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ادامه داد: در این شرایط خدمات کاهش آسیب به آن شکل که باید وجود ندارد و تصور اینکه بتوانیم مصرف این مواد را کنترل کنیم کار دشواری است و در عین حال درمان قطعی هم وجود ندارد.

وی ادامه داد: نیمی از مبتلایان جهان از وضعیت خود بی اطلاع‌اند و در 18 کشور دنیا مطالعه شده باقی ماندن بیماران در چرخه درمان در حال کاهش است، با این وجود شاخص بقا در درمان ایدز در کشور طی 12 ماه پس از شروع درمان 86 درصد است اما پوشش درمان نوزادان به میزان نصف آن بوده و تحت درمان قرار نمی‌گیرند.

گویا نسبت به ابتلای نوجوانان به ایدز هشدار داد و گفت: مهمترین کاری که می‌توانیم بکنیم اطلاع‌رسانی، مشاوره و انجام آزمایش است چرا که یک هفتم موارد جدید ابتلا در دوره نوجوانی رخ می‌دهد بنابراین باید قوانین بازبینی شود تا نوجوانان در معرض خطر آموزش‌های لازم را ببینند.

وی همچنین مقاومت دارویی را در درمان ایدز به عنوان یک مشکل جدی توصیف کرد و گفت: بروز مقاومت دارویی پیامدهای سنگینی دارد و مصرف داروهای رده دوم ده‌ها برابر گران‌تر و پرعارضه‌تر هستند.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در پایان گفت: دسترسی به گروه‌های پرخطر، گسترش ارتباط و اطلاع‌رسانی، ایجاد برنامه‌های ویژه برای کاهش مصرف مواد محرک، تجدید نظر در برنامه‌های کاهش اعتیاد، حداقل رساندن انگ و تبعیض و تقویت مشاوره و آزمایش از اهدافی است که وزارت بهداشت در حوزه مقابله با ایدز در نظر دارد.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 5751 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۰ آذر بازدید: 2279 ساعت: 5:06 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 چرا بیماران کووید قارچ سیاه می‌گیرند/ کرونا علت بروز قارچ سیاه نیست ۱۴۰۰ چهارشنبه ۳ شهريور
2 افتتاح رستورانی در کانادا که سرآشپزهای آن HIV مثبت هستند ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ آبان
3 سلامت میوه‌های خشک تضمین نمی‌شود/انتقال بیماری هپاتیت و ایدز ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۳ شهريور
4 10خواص شگفت‌انگیز زعفران برای سلامتی ۱۳۹۶ پنج شنبه ۵ مرداد
5 نوشیدن چای سبز به 25 دلیل توصیه می شود! ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۳ اسفند
6 داروهای ناباروری بیمه می‌شوند ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۰ آذر
7 رسانه ها درباره اطلاع رسانی بیماری ایدز کوتاهی کرده اند ۱۳۹۱ دوشنبه ۱۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  بر اساس گروه خونی‌تان غذا بخورید تحقیقات نشان داده افرادی که گروه‌های خونی مشابه دا...

  برگه‌ها؛ جایگزین خوب هله هوله‌ها میوه‌های خشک یا برگه‌ها همان میوه‌های تازه‌ای هستن...

  هرم غذایی مناسب سالمندان یکی از نکات اساسی در حفظ سلامت سالمندان توجه به تغ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

حجت الله ایوبی: نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است پایگاه خبری لقمه: حجت الله ایوبی گفت: جشن نوروز جشن نیکی هاست و جشنواره رنگ، ما از دیار رنگیم و گرمی و آفتاب، چه زیبا گفت مختومقلی که نوروز سفره رنگین الهی بر زمین است و رنگ کجا و دشنه و جنگ کجا؟
میوه های ممنوعه برای دیابتی ها/دیابتی ها شیر را از برنامه غذایی حذف نکنند یک عضو هیات علمی دانشکده تغذیه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه بیش از 10 درصد جمعیت کشور را افراد مبتلا به دیابت تشکیل می دهند، شیوه زندگی مردم را علت اصلی افزایش آمار ابتلا به دیابت دانست و تاکید کرد:« ذائقه کودکان ما از سنین کم به مصرف مواد شیرین آشنا می شود لذا در بزرگسالی تمایل زیادی به مصرف شیرینی جات پیدا می کنند.»
رنگ درمانی با میوه ها و سبزیجات بسیاری از درمانگران شیوه‌های طبیعی در سراسر جهان بر این باورند که مصرف دست‌کم 5نوع میوه و سبزی در طول روز می‌تواند تاثیر ماندگاری بر حفظ سلامت و تندرستی افراد داشته باشد.
افزودنی‌ها را بیشتر بشناسیم افزودنی ماده‌ای است كه به عمد یا غیرعمد به مواد غذایی اضافه می‌شود. افزودنی‌هایی كه به شكل غیر عمد وارد مواد غذایی می‌شود، معمولاً به شكل تصادفی در طول مراحل بسته بندی یا انبار كردن به مواد غذایی اضافه می‌‌شوند، اما افزودنی‌هایی كه به شكل عمدی به مواد غذایی اضافه می‌شوند، برای ایجاد اثرات مطلوب در ماده غذایی به كار می‌رود.