ناهار سالم


لقمه: اکثر ما تا زمانی ‌که شکم‌مان به قاروقور نیفتد به فکر تهیه ناهار نمی‌افتیم. بعد از احساس گرسنگی هم هر چه به دستمان برسد می‌خوریم تا خودمان را سیر کنیم...

با این کار رعایت یک رژیم غذایی سالم تقریبا غیر ممکن است. با کمی‌خلاقیت و برنامه‌ریزی، می‌توانید یک وعده غذایی سریع، راحت و سالم تهیه کنید. در ادامه 4 راه حل برای 4 مشکل رایج افراد ارائه می‌دهیم.


خوردن غذا سر میز کار

خیلی از افراد، غذای خود را هنگام کار و مخصوصا پای میز کامپیوتر می‌خورند. با این کار اولا افراد به نوع غذا و میزان سلامت آن توجهی نمی‌کنند. ثانیاً مزه و طعم غذا را متوجه نمی‌شوند.

راه حل

اینگونه افراد باید هنگام خوردن غذا از میز کار یا کامپیوتر فاصله بگیرند، حتی برای 15 دقیقه. تمرکز و توجه به غذایی که در حال خوردن آن هستید باعث می‌شود شما مزه غذا را بهتر فهمیده و پس از اتمام آن بیشتر احساس رضایت کنید. همچنین سعی کنید از غذاهای بسته‌بندی کمتر و از غذاهای سالم بیشتر استفاده کنید. مثلا اگر به ماست خیلی علاقه دارید، سعی کنید نوع کم‌چرب آن را مصرف کنید.


توجه بیش از حد به تغذیه کودکان و فراموش کردن تغذیه خود

برخی خانم‌های شاغل آنقدر به تغذیه فرزندان خود اهمیت می‌دهند که در نهایت تغذیه خود را فراموش می‌کنند و هنگام ناهار، یک غذای آماده و سریع مصرف می‌کنند.

راه حل

وقتی غذای فرزندان خود را آماده می‌کنید، غذای خود را نیز آماده کنید. اگر صبح سرتان خیلی شلوغ است، این کار را شب قبل انجام دهید. اگر برای همه یک نوع غذا آماده می‌كنید، کارتان راحت‌تر می‌شود. سعی کنید ارزش غذایی وعده ناهار را با انتخاب مواد غذایی مناسب بالاتر ببرید، مثلا از نان جو برای ساندویچ‌ها استفاده کنید. یا اینکه حتما یک نوع میوه به همراه غذا بگذارید.

احساس گرسنگی بلافاصله بعد از صرف غذا

برخی افراد غذاهای نسبتا سالمی ‌مصرف می‌کنند، اما با وجودی که حجم وعده‌های غذایی آنها کم نیست، مدتی بعد از خوردن غذا، دوباره احساس گرسنگی می‌کنند. نتیجه این مشکل این است که این احساس گرسنگی را با خوردن تنقلات ناسالم بین وعده‌ها برطرف می‌کنند.

راه حل

پروتئین بیشتری مصرف کنید. کربوهیدرات ممکن است شما را زود سیر کند، اما خوردن پروتئین با نگه داشتن قند خون شما در حد تعادل، شما را به مدت طولانی‌تری سیر نگه می‌دارد. از گوشت و مرغ بیشتری استفاده کنید.

فاصله زیاد بین صبحانه و ناهار

برخی افراد صبح زود سرکار خود حاضر می‌شوند، اما به دلیل مشغله زیاد ناهار خود را دیر می‌خورند (حداقل 7 ساعت فاصله بین این دو وعده ایجاد می‌شود). در چنین شرایطی حتی خوردن یک میان وعده سبک نیز نمی‌تواند موثر واقع شود. حتی اگر ناهار خوبی هم بخورید، نمی‌توانید گرسنگی ناشی از این فاصله طولانی را جبران کنید.

راه حل

یک صبحانه خوب شامل انواع پروتئین (مانند تخم‌مرغ و پنیر کم چرب) و یک میان وعده مقوی در چنین شرایطی جزء ضروریات است. با این کار شما سطح انرژی و اشتهای خود را در طول روز متعادل نگه می‌دارید. ماست میوه‌ای و پنیر گزینه‌های خوبی برای میان وعده هستند، اما بدن شما به پروتئین و کربوهیدرات بیشتری نیاز خواهد داشت. پس سعی کنید از میان وعده‌های سالم و مغذی استفاده کنید تا سوخت بدن شما در طول روز تامین شود. خوردن انواع مغزها و میوه‌های خشک یکی از بهترین گزینه‌ها برای رسیدن به این مقصود است.


نقل از :سلامت‌نیوز

کد: 3401 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۱۳ اسفند بازدید: 5379 ساعت: 7:35 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 غذاهایی که باید در فصل های سرد بخورید! ۱۴۰۱ چهارشنبه ۱۳ مهر
2 طرز تهیه سیب زمینی آکاردئونی ۱۳۹۶ شنبه ۲ دي
3 اصول انتخاب میز ناهارخوری و تزیین آن ۱۳۹۶ شنبه ۲۰ خرداد
4 با قاشق و چنگال عقیق ناهار می‌خورم! ۱۳۹۶ چهارشنبه ۲۳ فروردين
5 با خوردن سالاد کاسنی از آلزایمر جلوگیری کنید ۱۳۹۵ دوشنبه ۲۷ دي
6 تکنیک های سرخ کردن و نگهداری سبزیجات ۱۳۹۳ سه شنبه ۲۵ آذر
7 «لاغر شدن» به همین راحتی ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۹ خرداد
8 پیشنهاد بادمجانی آخر هفته/ روش تهیه کیک میوه‌های کاراملی ۱۳۹۳ پنج شنبه ۸ خرداد
9 چگونه بعد از تعطیلات سه کیلو وزن کم کنیم؟ ۱۳۹۳ دوشنبه ۱۸ فروردين
10 با كمی خودشیفتگی لاغر شوید! ۱۳۹۲ يکشنبه ۱۱ اسفند
11 روش های تنظیم ساعت شکم! ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۹ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سه خطای رایج در وعده‌ غذایی صبحانه صبحانه یکی از وعده‌های مهم غذایی و در عین حال یکی ...

  چاقو، قاتل ویتامین ها برخی از میوه ها كه حاوی ویتامین (ث) هستند به دلیل ...

  چگونه كودك خود را به خوردن سبزیجات تشویق كنیم؟ متخصصان تغذیه اطفال پیشنهاد می‌كنند كه اگر قصد دار...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا خواص سبزی ها با طبخ از بین می رود؟ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه:«برخی از اجزای غذایی و مواد مغذی سبزی ها مثل ویتامین های محلول در آب و ویتامین C نسبت به حرارت و محیط قلیایی بسیار حساس بوده و حرارت می تواند به درجاتی خواص آن را از بین ببرد.» تاکید کرد:«برای حفظ ویتامین C سبزی ها به هنگام پخت، سبزی را به ناگهان در آب جوش بریزید.»
صید شب چراغی، زنگ خطری برای صیادان هرمزگانی صید شب‌چراغی یکی از انواع صید غیر اصولی است که صیادان غیر قانونی طی دو سال اخیر در هرمزگان بسیار از آن استفاده می کنند.صیدی که زیست گاه آبزیان در خلیج فارس را به خطر انداخته است.
کتاب کلید را بزن برای مدیران کسب و کار مفید است یا کم کردن وزن؟ پایگاه خبری لقمه: علاقمندان به تغییرات فردی یا سازمانی می توانند از کتاب کلید را بزن الگوی ارائه شده در آن به نحو مقتضی بهره مند شوند.
افزایش نشاط و شادابی با مصرف روغن زیتون برای رفع یبوست بهتر است که صبح ناشتا چند عدد سیب را به صورت کمپوت پخته و یک یا دو قاشق غذاخوری روغن زیتون هنگام مصرف اضافه کنند, این کار علاوه بر رفع یبوست, بدن را از مواد زائد پاکسازی می‌کند و موجب شادابی و سرحالی می‌شود.