پیشگیری از موخوره با تغذیه درست


موخوره در موهای آسیب‌دیده ایجاد می‌شود و برای پیشگیری از ایجاد آن باید سلامت مو را به طور کلی بهبود بخشید. برای تحقق این منظور داشتن یک تغذیه سالم و متعادل، شرطی لازم و ضروری می‌باشد.

به گزارش لقمه، موخوره (trichoptilosis) وضعیت نامطلوبی است که در زندگی هر زنی پیش می‌آید. موخوره وقتی ایجاد می‌شود که لایه سطح محافظ مو در انتهای فیبرهای مویی نوک مو از بین رفته باشد. موخوره بیشتر در موهای خشک و شکننده به وجود می‌آید و به خاطر خشکی بیش از حد و با شدت برس کشیدن بر موها ایجاد می‌شود. وقتی که سطح محافظ مو از بین می‌رود امکان جایگزینی آن دیگر میسر نیست.

هر روزه تبلیغات متفاوتی برای استفاده از شامپوها و سایر مواد آرایشی و بهداشتی در جهت پیشگیری از بیماری‌های مو صورت می‌گیرد، اما باید بدانید تنها مصرف موضعی جهت بهتر نمودن کیفیت مو مطرح نیست بلکه نوع رژیم غذایی نیز نقش موثری دارد. اگر شما تغذیه سالم و متناسبی داشته باشید کیفیت مو به طور بارزی تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

مواد غذایی مختلف و ریزمغذی‌های موجود در آن‌ها نقش اساسی در حفظ سلامت مو دارند. همچنین کمبود پروتئین موجب شکننده شدن مو شده و در نهایت مو رنگ خوب و طبیعی خود را از دست خواهد داد. در این مقاله به تفکیک به شرح آن دسته از مواد غذایی می‌پردازیم که در حفظ سلامت مو و پیشگیری از ایجاد بیماری‌های مو از جمله موخوره نقش مهم تری دارند.


1. آب

نوشیدن آب کافی (نوشیدن یک و نیم تا دو لیتر آب در روز) در سلامت موها نقش مهمی را بازی می‌کند و موجب درخشندگی موها و نرم شدن آن‌ها می‌شود. تعادل دایم میزان آب بدن در سلامت موها بسیار موثر است. این تعادل زمانی به دست می‌آید که شما به مقدار کافی آب بنوشید، بنابراین تنها وقتی که احساس تشنگی کردید نوشیدن آب برای بدن شما کافی نمی‌باشد. سعی کنید ترجیحاً روزانه یک و نیم تا دو لیتر آب بنوشید.


2. پروتئین‌ها

قسمت عظیمی از موی شما از پروتئین‌ها تشکیل شده است. اگر غذای شما به اندازه کافی دارای پروتئین نباشد موجب باریک و شکننده شدن موها و ایجاد موخوره خواهد شد. پروتئین مورد نیاز برای رشد موها و کلفت شدن آن‌ها را می‌توان در منابع غذایی مانند تخم‌مرغ، ماهی، حبوبات، فرآورده‌های سویا و ماست یافت. حبوبات نه تنها سرشار از پروتئین هستند، بلکه آهن، روی و بیوتین نیز در آن‌ها یافت می‌شود. علاوه بر آن، سویا حاوی فیتواستروژن‌ها (استروژن‌های گیاهی) می‌باشد که به سلامت موها کمک می‌کند. نوشیدن شیر سویا نیز برای سلامت موها بسیار مفید می‌باشد.


3. امگا 3

امگا3 در سلامت موها تأثیر بسیاری دارد. مصرف مواد غذایی حاوی امگا 3 به موها کمک می‌کند ضخیم‌تر و رشدشان سریع‌تر شود. کمبود اسیدهای چرب امگا3 می‌تواند باعث ریزش مو و نازک شدن موها شود. ماهی (به خصوص سالمون و قزل‌آلا) و گردو از منابع غنی امگا 3 می‌باشند.



4. منگنز

منگنز نیز باعث حفظ سلامتی مو می‌شود. منگنز در موز، غلات سبوس‌دار، چای، قهوه، زرده تخم‌مرغ، سبزیجات برگی، حبوبات، آجیل، آناناس و چغندر یافت می‌شود.


5. روی

کمبود روی فولیکول‌های مو را به تدریج از بین می‌برد و تعداد موهای در حال رشد را کاهش می‌دهد. همچنین کمبود روی موجب خشکی و شکنندگی موها و در نهایت دو یا چند شاخه شدن آن‌ها می‌شود. منابع غذایی مناسب روی شامل گوشت قرمز، ماهی، ماکیان، شیر و لبنیات، غلات کامل، جگر، لوبیا و آجیل می‌باشد. آجیل علاوه بر روی سرشار از سلنیوم و منیزیم می‌باشد که برای سلامت مو مفید است. مغز گردو حاوی اسید آلفا لینولنیک (نوعی اسید چرب امگا 3) است که حالت مو را ارتقا می‌بخشد و باعث نرمی مو شده و از موخوره جلوگیری می‌کند.


6. ویتامین C

ویتامین C نوعی آنتی‌اکسیدان مهم است که بدن را در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. کمبود این ویتامین باعث موخوره و شکنندگی مو می‌شود. ویتامین C با تولید کلاژن در حفظ یکپارچگی بافت همبند از جمله مو نقش دارد.

افراد سیگاری به میزان دو برابر افراد غیر سیگاری به این ویتامین نیاز دارند. تعادل دائم ویتامین B و ویتامین C که به عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل می‌کند موجب نرم شدن موها می‌شود و از بروز موخوره جلوگیری می‌نماید. ویتامین C در مرکبات، توت، خربزه، فلفل، سبزیجات با برگ تیره، سیب‌زمینی و گوجه‌فرنگی یافت می‌شود.


7. آهن

کم خونی ناشی از فقر آهن بر روی تمام سلول‌های بدن از جمله فولیکول‌های مو تأثیر می‌گذارد و سلامت مو را به خطر می‌اندازد. استفاده از قرص‌های آهن در رفع کم خونی توصیه می‌شود، اما مصرف غذاهای آهن‌دار در پیشگیری و درمان این بیماری حائز اهمیت می‌باشد. گوشت قرمز، مرغ، ماهی، جگر، تخم‌مرغ، حبوبات به ویژه عدس و لوبیا و سبزی‌های برگ سبز تیره منبع خوبی از آهن هستند و مصرف متعادل آن‌ها طی روز تأثیر مثبتی در حفظ سلامت مو می‌گذارد.


8. سلنیوم

سلنیوم یک ماده ضروری است که کمبود آن باعث ریزش مو، سفید شدن و شکنندگی موها و موخوره می‌شود. منابع سلنیوم عبارت‌اند از غلات، جگر، نان کامل، ماهی تن، پیاز، گوجه‌فرنگی و کلم بروکلی.
ویتامین b

9. ویتامین B

ویتامین‌های گروه B خواص آنتی‌اکسیدانی دارند. ویتامین‌های B6، B12 و اسیدفولیک در تولید هموگلوبین و در نتیجه اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها از جمله مو نقش دارند. موهای قوی و سالم به خون‌رسانی و اکسیژن کافی نیاز دارند. کمبود این دسته از ویتامین‌ها باعث آسیب‌رسانی به ساقه مو می‌شود. گوشت، مرغ، ماهی، جگر، سویا، دانه‌های گیاهی، تخم‌مرغ و فرآورده‌های لبنی منابع غنی از این گروه ویتامینی هستند.


کلام پایانی

در مجموع موخوره در موهای آسیب‌دیده ایجاد می‌شود و برای پیشگیری از ایجاد آن باید سلامت مو را به طور کلی بهبود بخشید. برای تحقق این منظور داشتن یک تغذیه سالم و متعادل که تمام درشت مغذی‌ها و ریزمغذی‌های مورد نیاز برای حفظ سلامت و پیشگیری از بیماری‌های مو را تامین می‌کند شرطی لازم و ضروری می‌باشد. در صورتی که از رژیم‌های غذایی نامتعادل به مدت طولانی استفاده کنید بدن شما دچار کمبود مواد مغذی شده و پس از اتمام ذخایر، بدن مجبور می‌شود همان مواد مغذی را به ارگان‌های مهم‌تر برساند. در واقع این مواد مغذی آن قدر ناچیزند که دیگر به موها نمی‌رسد. سلامت مو به خطر افتاده و دچار بیماری‌های مختلف از جمله موخوره می‌شود.

در پایان اگر می‌خواهید سلامت موی خود را تقویت کرده و از موخوره جلوگیری نمایید، حتماً ماهی (به ویژه سالمون و قزل‌آلا)سبزیجات سبز تیره، لوبیا، عدس، نخود، آجیل یا مغز گیاهان، گوشت مرغ و بوقلمون، تخم‌مرغ، غلات سبوس‌دار، محصولات لبنی کم‌چرب و هویج را در رژیم غذایی خود بگنجانید.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :دنیای تغذیه

کد: 6096 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۱ بهمن بازدید: 4024 ساعت: 2:30 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 موهای خوش حالت و سالم با این ویتامین‌ها ۱۳۹۳ جمعه ۴ مهر
2 ماسک های طبیعی برای درمان موخوره ۱۳۹۳ سه شنبه ۳۰ ارديبهشت
3 کدو حلوایی برای موهای آسیب دیده معجزه می کند! ۱۳۹۱ سه شنبه ۲۳ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

ویژگی های یک شام مناسب برای جلوگیری از چاقی در شب هرمون هایی که متابولیسم را بالا می برند و باعث سوخت و ساز غذا در بدن می شوند ،مانند خودمان در حالت استراحت به سر می برند و به همین دلیل غذاهای سنگینی که مصرف می کنیم فقط در بدن تجمع پیدا می کنند و به چربی تبدیل می شوند و باعث بروز چاقی در افراد می شوند.
چرا میوه های خارجی خوش رنگ ترند؟ در روزهایی که تولید کنندگان میوه تدارک فروش شب عید را می بینند، بازار میوه خود را برای ورود میوه های ماندگار با رنگ و طعم ویژه آماده می کند. میوه های با کیفیتی که ظاهری شبیه به میوه های وارداتی دارند اما نه از طعم آبکی در آنها خبری هست و نه از مضرات کودهای شیمیایی و هورمون های رشد.
ایمنی غذایی از مزرعه تا سفره،از خاک تا سلول وقتی صحبت از مزرعه به میان می‌آید ابتدا باید زنجیره مراقبت از خاک کشاورزی آغاز شود. آیا خاک که غذای انسان را تأمین می‌کند مورد مراقبت کافی قرار می‌گیرد؟ می‌دانیم که کود نامناسب، استفاده از آفت‌کش‌های مختلف که برای ازبین‌بردن آفات به کار می‌رود و...، می‌تواند خاک ما را آلوده کند.
خوراکی های حرام در رستوران های تهران چه می کنند؟ تهران پر از رستوران های رنگارنگ است.رستوران هایی که با نام فرانسوی، ایتالیایی، مکزیکی، چینی و مغولی هر روز در جای جای تهران افتتاح می شوند و برای مطرح کردن خود علاوه بر دکوراسیون های عجیب و غریب گاه به سرو انواع غذا های عجیب و غریب نیز روی می آورند ، غافل از این که خوردن این غذاها در کشور اسلامی مجاز است یا خیر؟