"پای مرغ" منبعی سرشار از کلسیم و فسفر


یک متخصص تغذیه، مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ را منبعی سرشار از کلسیم و فسفر عنوان و خاطرنشان کرد: متاسفانه مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

به گزارش لقمه، دکتر علی اکبر سهیلی آزاد در گفت وگویی، در خصوص اهمیت اسیدفولیک در زمان بارداری، اظهار داشت: زنانی که با کمبود اسیدفولیک مواجه هستند باید 9 ماه قبل از بارداری نیاز خود را با مصرف قرص برطرف کنند؛ چرا که اهمیت آن به اندازه ای است که کمبود اسیدفولیک و عدم رفع آن در زمان بارداری موجب سقط جنین می شود.

ضرورت مصرف حبوبات و سبزیجاتی مانند جعفری، اسفناج و چغندر در زنان باردار برای تامین اسیدفولیک

این متخصص تغذیه با بیان اینکه خوشبختانه در سال های اخیر اقدامات خوبی در خصوص تامین قرص های اسیدفولیک از سوی مسوولین صورت گرفته است، افزود: بهتر است زنان باردار از حبوبات و سبزیجاتی همچون جعفری، اسفناج و چغندر برای تامین نیاز اسیدفولیک بدنشان استفاده کنند. متاسفانه خانواده‌ها با روش نادرست پخت و پز سبزیجات موجب از بین رفتن ارزش غذایی آن می شوند.

کمبود کلسیم و فسفر به هنگام بارداری سلامت مادر را به خطر می‌اندازد

وی با اشاره به اینکه متاسفانه 50 درصد از زنان باردار در نقاط مختلف کشورمان مبتلا به فقر آهن و کم خونی هستند، گفت: بهترین برنامه غذایی برای چنین کمبود و مشکلی استفاده از منابع غذایی گیاهی همچون اسفناج، عدس و منابع حیوانی مانند گوشت قرمز و جگر است.
این متخصص تغذیه یادآور شد: باید توجه کرد که آهن موجود در عدس به خوبی جذب بدن نمی شود، بنابراین مخلوط کردن مرکبات با آن پس از پختن موجب جذب بهتر و بیشتر آهن موجود در عدس می‌شود.

کمبود کلسیم و فسفر در زمان بارداری باعث لق شدن دندان‌های مادر می‌شود
دکتر سهیلی آزاد با تاکید بر اینکه نیاز مادران در زمان بارداری به کلسیم و فسفر به خاطر استخوان سازی جنین افزایش می یابد، افزود: کمبود کلسیم و فسفر در زمان بارداری موجب تولد کودک با وزن کم و به خطر افتادن سلامت خود مادر همچون افتادن یا لق شدن دندان‌های او می شود.
وی خاطرنشان کرد: در صورت کمبود کلسیم و فسفر، جنین مجبور به دریافت آن از استخوان مادر می‌شود. مصرف لبنیات، قلم و پای مرغ منبعی است که سرشار از کلسیم و فسفر است؛ اما مردم کشورمان بسیار کم از پای مرغ استفاده می‌کنند در حالی که سالانه به کشورهای دیگر صادر می‌شود.

این متخصص تغذیه تامین شیر و لبنیات با قیمت مناسب را یکی از مشکلات مادران در زمان بارداری دانست و گفت: با حمایت مسوولان از دامداران به منظور تامین لبنیات مورد نیاز مردم، با قیمت مناسب می توان به رفع این مشکل امیدوار بود.

مردم از آموزش‌های تغذیه‌ای خوبی برخوردار نیستند

دکتر سهیلی آزاد گفت: متاسفانه مردم کشور ما از آموزش های تغذیه ای خوبی برخوردار نیستند؛ به عنوان مثال مصرف سرانه نوشابه در کشورهای پیشرفته حدود 10 لیتر در سال است در حالی که این آمار در کشور ما 41 لیتر در سال را نشان می دهد.

وی در پایان با تاکید بر اینکه مردم کشور ما باید به جای استفاده از نوشابه در مصرف لبنیات سرمایه گذاری بیشتری کنند، گفت: با داشتن برنامه ریزی‌های درست غذایی می توان به داشتن آینده سالم فرزندانمان مطمئن باشیم.  



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایسنا

کد: 5866 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ آذر بازدید: 4954 ساعت: 11:35 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دیابت تلخ‌ترین ببماری قرن! ۱۴۰۴ شنبه ۱۸ آبان
2 ارتباط شگفت‌انگیز هنوخ و تب مدیترانه‌ای/نقش تغذیه در آرام کردن التهاب بدن ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ آبان
3 ایران رکورددار صادرات پسته در جهان شد؛ اروپا محدودیت‌ها را برداشت ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۷ مهر
4 «کروچنده» زیر دندان کاربران؛ فرهنگستان دوباره سوژه شد ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۱ شهريور
5 چای ماچا و تغییرات در برنامه صبحگاهی شبکه سه ۱۴۰۴ شنبه ۲ شهريور
6 اینفوگرافیک/ کمبود کدام ویتامین‌ها باعث پیری زودرس می‌شود؟ ۱۴۰۴ جمعه ۱ شهريور
7 پرآبی ایران‌ یک توهم است؛ تهران فقیرترین استان از نظر آب ۱۴۰۴ جمعه ۲۵ مرداد
8 عرضه مستقیم محصولات کشاورزی در ۳ هزار روستابازار ۱۴۰۴ پنج شنبه ۱۷ مرداد
9 رکورد شکنی صادرات گوشت گاو برزیلی ۱۴۰۴ چهارشنبه ۱۶ مرداد
10 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
11 گزارش حاشیه‌ساز حسینی‌بای از آبفای تهران و توضیحاتی درباره آن ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  سیگار و فست‌فودها از عوامل افزایش ابتلا به سرطان هستند دبیر اجرایی كنگره بین‌المللی هم‌اندیشی سرطان دانشگ...

  دزدان انرژی را بشناسید لقمه: شناسایی و مقابله با دزدان انرژی کار سختی نیس...

  درمان بواسیر با داروهای گیاهی بواسیر(هموروئید)، بیماری دردناکی است که باعث التها...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

٩ ماده‌ی غذایی برای بهتر گذراندن زمستان راه حل مقابله با خستگی‌های زمستان و کمبود انرژی در بشقاب‌های شماست. در این مقاله به 9 ماده‌ی غذایی مفید که قدرت بدنی‌تان را بالا می‌برد اشاره می‌کنیم.
کمیسیون تخصصی پسته در اتاق اصناف شکل گرفت/پسته دامغان خوشه‌ای صادرمی‌شود پایگاه خبری لقمه: خوشه‌های صنعتی باوجود سه دهه قدمت در صنایع کشور، به‌تازگی راه خود را به دامغان و شاخص‌ترین محصول این شهرستان یعنی پسته، بازکرده است.
بهترین و بدترین مواد غذایی برای مفاصل شما بیماری آرتروز انواع مختلفی دارد؛ اما برخی از نشانه‌ها و علائم در همه انواع این بیماری مشترک هستند؛ از جمله علائم مشترک انواع آرتروز می‌توان التهاب، سفتی، خشكی و درد در مفاصل نام برد.
نگاه عمیق‌تر به رابطه گردشگری و صلح پایگاه خبری لقمه: برنامه و هدف روز جهانی گردشگری در سال ۲۰۲۴ بررسی تقاطع گردشگری و ایجاد صلح است تا نشان دهد که چگونه سفر، تبادل فرهنگی و شیوه‌های گردشگری پایدار می‌تواند به حل مناقشه، آشتی، ثبات اقتصادی و اجتماعی، همزیستی مسالمت‌آمیز و ترویج صلح در سراسر جهان کمک کند.