15خوراکی برای تعطیلات نوروز


تعطیلات نوروز علاوه بر فرصتی برای استراحت و مهمانی رفتن و مهمانی دادن، زمان مناسبی است که بتوانیم با خیال راحت تری برای اعضای خانواده‌مان غذاهای متنوع‌تری تهیه کنیم.

به گزارش لقمه، از طرف دیگر به دلیل دید و بازدیدهای گاه و بی‌گاه، کدبانوهای خانه سعی می‌کنند غذاهایی بپزند که سریع‌تر و آسان‌تر آماده می‌شود. ضمن آرزوی نوروزی شاد و همراه با سلامتی این هفته چند غذا برای تعطیلات شما تدارک دیده‌ایم.

نان سیر و اسفناج

نان سیر یک پیش غذای ساده و خوشمزه است که با تهیه کردن آن در کمترین زمان می‌توانید سفره‌تان را رنگین‌تر کنید. ترکیب این نان با سبزیجاتی مثل اسفناج بسیار دلنشین است.

مواد لازم:سیر: 5 حبه، نان باگت: 2 عدد، اسفناج: 250 گرم، روغن زیتون: 5 قاشق غذاخوری، پنیر پیتزا: 100 گرم، فلفل سیاه: به میزان لازم، آویشن: 2 قاشق چایخوری، کنجد: یک قاشق غذاخوری، نمک:به میزان لازم

طرز تهیه:ابتدا اسفناج‌ها را بشویید و سپس بدون آب داخل یک قابلمه بریزید و روی حرارت بگذارید. مقدار کمی نمک و فلفل سیاه به اسفناج اضافه کنید. دقت کنید میزان نمک کمتر از میزان همیشگی برای تهیه غذا باشد. بعد از 15 دقیقه حرارت را خاموش کرده و اسفناج را له کنید. نان باگت را از عرض به قطر دو سانتی‌متر برش بزنید و روی آنها را به روغن زیتون و آویشن آغشته کنید. سیر را در یک ظرف جداگانه له کنید و روی نان بمالید. اسفناج‌ها را روی نان‌ها قرار دهید و سپس روی آنها را با پنیر پیتزا بپوشانید. درنهایت با ریختن مقداری کنجد روی نان سیر و اسفناج ظاهر دلنشین‌تری به آنها ببخشید. این نان را ​ مدت 7 تا 10 دقیقه یعنی تا زمان طلایی شدن ​ پنیر پیتزا داخل فر قرار دهید.

رولت اسفناج با لازانیا

مواد لازم: لازانیا: یک بسته برای 4 نفر، اسفناج: 500 گرم، پنیر خامه‌ای: 100 گرم، پیاز: یک عدد، سیر: 2 حبه، نمک و فلفل: به میزان لازم، آویشن: 2 قاشق چایخوری، پنیر گودا: 200 گرم

مواد لازم برای تهیه سس سفید: آرد: 2 قاشق سوپ‌خوری، کره: 3 قاشق، سوپ‌خوری، شیر: به میزان لازم، نمک و فلفل: به میزان لازم، پودر سیر: به میزان لازم

طرز تهیه: ابتدا اسفناج را بشویید و خرد کنید. سپس بدون افزودن نمک و آب روی حرارت قرار دهید. پیاز را نگینی خرد کنید و با سیر تفت دهید. سپس اسفناج آبپز شده را به مخلوط سیر و پیاز اضافه و چند دقیقه صبر کنید تا سرخ شود. حرارت را خاموش کنید و پنیر خامه‌ای را به اسفناج بیفزایید و خوب مخلوط کنید. برگه‌های لازانیا را داخل آب جوش بیندازید و بعد از این‌که نرم شد، آنها را آبکش کنید. مقداری از مخلوط اسفناج را وسط یک برگه لازانیا قرار دهید و در صورت تمایل روی آن را کمی آویشن بپاشید. سپس لازانیا را مانند رولت بپیچید.

دقت کنید میزان مواد به حدی باشد که از کناره‌های لازانیا بیرون نزند. سپس رولت آماده شده را کف یک ظرف نسوز طوری که باز نشود، قرار دهید و به آن سس سفید بزنید. در نهایت نیز مقداری پنیر گودا روی آن بپاشید و داخل فر از قبل گرم شده قرار دهید. دقت کنید مدت زمان آماده شدن این غذا به آب شدن پنیر آن بستگی دارد. بعد از طلایی شدن روی رولت‌های اسفناجی آنها را از فرخارج کنید و با زیتون تزئین کنید.

طرز تهیه سس سفید: ابتدا کره را روی حرارت قرار دهید و آرد را به آن اضافه کنید. کمی صبر کنید تا بوی خامی آرد گرفته شود. شیر را کم کم در حین هم زدن به آرد اضافه کنید تا به خورد آن برود. میزان شیر بستگی به غلظت سس شما دارد. معمولا این سس را با غلظتی مانند ماست تهیه می‌کنند. بنابراین زمانی که به این حد رسید حرارت را خاموش کنید و نمک و فلفل و پودر سیر را به آن اضافه کنید.

پیتزا بادمجان

مواد لازم:بادمجان: 2 عدد، قارچ: 200 گرم، پنیر پیتزا: 200 گرم، پیاز کوچک: یک عدد، ذرت: 100 گرم، زیتون بدون هسته: 50 گرم​

مواد لازم برای تهیه خمیر پیتزا: آرد سفید: 500 گرم، آب‌گرم: یک پیمانه، خمیر مایه: یک قاشق غذاخوری، روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری، نمک: به میزان لازم

طرز تهیه : اول مایه خمیر را با آب ولرم مخلوط کنید و​ مدت پنج دقیقه آن را در جای نسبتا گرمی قرار دهید و کمی صبر کنید. آرد را الک کنید و سپس مایه خمیر را همراه نمک و روغن زیتون به آن اضافه کنید. روی خمیر را کمی چرب کرده و ​ مدت یک ساعت و نیم صبر کنید تا حجم آن دو تا سه برابر شود، سپس آن را با وردنه باز کنید.

در حین زمان استراحت خمیر بادمجان‌ها را ورقه ورقه کنید و در آب و نمک قرار دهید. سپس در مقداری روغن سرخ کنید تا طلایی ​ شود. بادمجان‌ها را روی خمیر پیتزا بچینید و سپس ذرت، قارچ، پیاز حلقه شده و زیتون را روی آن قرار دهید. در نهایت پنیر پیتزا را روی مواد بپاشید و در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه سانتی‌گراد قرار دهید. بعد از گذشت 10 تا 15 دقیقه که پنیر پیتزا طلایی شد غذای شما آماده است.

ته‌دیگ مرغ

مواد لازم: سینه مرغ: 300 گرم، زعفران: به میزان لازم، پیاز: یک عدد، برنج: 4 پیمانه، روغن​ و نمک و فلفل: به میزان لازم، شوید خشک: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه:ابتدا پیاز را نگینی خرد کنید و سپس گوشت سینه مرغ را که به قطعات دو سانتی‌متر در دو سانتی‌متری خرد کرده‌اید به آن اضافه کنید. سرخ کردن را تا جایی ادامه دهید که گوشت مرغ تغییر رنگ بدهد. سپس یک فنجان آب روی آن بریزید و اجازه دهید کمی بپزد. برنج را بشویید و آبکش کنید. کف قابلمه را کمی روغن بریزید و مرغ‌ها را مانند ته‌دیگ کف آن بچینید.

سپس یک لایه برنج آبکش‌شده را روی آنها بریزید و مقداری شوید ​ روی آن بپاشید. لایه بعدی برنج را هم به همین ترتیب با شوید اضافه کنید. در نهایت زعفران آب‌کرده را روی برنج بریزید و آن را دم کنید. بعد از گذشت 40 تا 45 دقیقه قابلمه را داخل یک دیس برگردانید​.

کوکوی لوبیا سبز

مواد لازم: لوبیا سبز: 200 گرم، گوشت چرخ کرده: 150 گرم، پیاز: یک عدد، زرشک: یک قاشق غذاخوری، تخم‌مرغ: 3 عدد، گردو: 2 عدد، رب انار: یک قاشق غذاخوری، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه: لوبیا سبز را خرد کنید و با یک لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا آبپز شود. پیاز را خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید. گوشت چرخ کرده را ​همراه نمک و فلفل و رب انار به پیاز اضافه کرده و برای چند دقیقه سرخ کنید.

در نهایت لوبیا سبز پخته شده و گردو را ​ همراه زرشک به مواد بیفزایید​ ​و صبر کنید تا مواد کاملا سرخ شود. سپس تخم‌مرغ‌ها را داخل آن بشکنید و​ هم بزنید. داخل یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و بعد از این‌که روغن داغ شد مواد را درون آن بریزید. بعد از این‌که یک سمت کوکو سرخ شد طرف دیگر آن را هم سرخ کنید و در نهایت با ​ خیار شور آن را تزئین کنید.

کباب پیازی

مواد لازم: گوشت چرخ کرده:400 گرم، گوجه‌فرنگی: 3 عدد، پیاز: یک عدد، فلفل دلمه‌ای: یک عدد، قارچ: 200 گرم، رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری، تخم‌مرغ: یک عدد، آرد سوخاری: یک قاشق غذاخوری، زعفران: یک قاشق چایخوری

طرز تهیه: اول پیاز را رنده کنید و با گوشت چرخ کرده ورز دهید. نمک و فلفل، تخم‌مرغ و آرد سوخاری را به آن اضافه کنید و به ورز دادن ادامه دهید. داخل ماهیتابه کمی روغن بریزید و گوشت را به آرامی کف آن پهن کنید. فلفل دلمه‌ای را همراه قارچ و گوجه‌فرنگی ورقه ورقه کنید و روی گوشت بچینید.

ماهیتابه را روی حرارت کم بگذارید و در آن را ببندید. در یک ظرف جداگانه کمی روغن بریزید و رب گوجه‌فرنگی را ​ همراه زعفران در آن تفت دهید. کمی آب به آن اضافه کنید تا رقیق شود سپس آن را به گوشت اضافه کنید. بعد از گذشت 30 تا 40 دقیقه که آب گوشت و سبزیجات تمام شد کباب تابه‌ای شما آماده است.

کلم سوخاری

مواد لازم: گل کلم: 300 گرم، تخم‌مرغ: یک عدد، شیر: یک فنجان، آرد سفید: 3 قاشق غذاخوری، نمک و فلفل​ و روغن مایع: به میزان لازم، ماست چکیده: 100 گرم

طرز تهیه:ابتدا گل کلم‌ها را خرد کنید و ​ مدت پنج دقیقه داخل آب جوش و نمک قرار دهید تا کمی نرم شود.در یک ظرف جداگانه تخم‌مرغ را بشکنید و با ​ چنگال ​ هم بزنید تا مخلوط شود. سپس شیر را همراه آرد کم‌کم به آن اضافه کنید. این مخلوط را آن‌قدر​ هم بزنید تا کاملا یکدست شود. در نهایت نمک و فلفل را به آن بیفزایید. یک ماهیتابه نسبتا گود ​ انتخاب کنید و داخل آن​ روغن بریزید. صبر کنید تا روغن کاملا داغ شود و سپس کلم‌های پخته شده را به مایع تخم‌مرغ آغشته و داخل روغن سرخ کنید. بعد از خنک شدن کلم‌ها آنها را با ماست چکیده تزئین کنید.

املت تره‌فرنگی و بادمجان

مواد لازم: بادمجان: یک عدد، تره‌فرنگی: 2 ساقه، کرفس: 100 گرم، گوجه‌فرنگی: 2 عدد، تخم‌مرغ: 4 عدد، نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه: قبل از هر کاری بادمجان‌ها را نگینی خرد کنید و به مدت یک ساعت در آب نمک قرار دهید. سپس آنها را در روغن سرخ کنید. کرفس و تره‌فرنگی را هم یک اندازه خرد کنید و بعد از سرخ شدن بادمجان‌ها به آن اضافه کنید. گوجه‌فرنگی‌ها را هم اضافه کنید و تفت دهید. در یک ظرف جداگانه تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و نمک و فلفل و زردچوبه را به آن اضافه کنید. سپس آن را روی سبزیجات بریزید و صبر کنید تا تخم‌مرغ​ها ببندد. این املت را با زیتون و خیارشور نوش جان کنید.

اشکنه گوجه

مواد لازم: گوجه‌فرنگی: 2 عدد، روغن: 3 قاشق غذاخوری، پیاز​و سیب‌زمینی: یک عدد، تخم‌مرغ: 2 عدد، رب گوجه‌فرنگی: یک قاشق غذاخوری، نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم

طرز تهیه: ابتدا پیازها را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید. بعد از این‌که پیازها سرخ شد، رب گوجه‌فرنگی را همراه زردچوبه به آن اضافه کنید. سیب‌زمینی‌ها را نگینی خرد کنید و ​ همراه گوجه‌های خرد شده به مواد بیفزایید. دو لیوان آب روی مواد اشکنه بریزید و بعد از کم کردن حرارت صبر کنید تا سیب‌زمینی‌ها بپزد. تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و ​هم بزنید. در نهایت آنها را به اشکنه گوجه اضافه و صبر کنید تا ببندد. بعد از افزودن نمک و فلفل حرارت را خاموش کنید و اشکنه را در یک ظرف مناسب بریزید و این غذای سبک را نوش جان کنید.

کله‌جوش

مواد لازم: کشک: 500 گرم، گردو: 200 گرم، پیاز: یک عدد، سیر: 4 حبه، نعنا خشک: 50 گرم، نمک و فلفل: به میزان لازم، زردچوبه: یک قاشق چایخوری

طرز تهیه: ابتدا پیاز را خرد کنید و با سیر تفت دهید. بعد از این‌که پیاز و سیر طلایی رنگ شدند زردچوبه و نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و در نهایت گردوهای خرد شده و نعنا را به آن بیفزایید.

دقت کنید که گردو و نعنا زود می‌سوزند، بنابراین حرارت را کم کنید و بلافاصله کشکی را که با دو لیوان آب مخلوط کرده‌اید، به آن اضافه کنید.

صبر کنید تا کشک جوش بیاید. بعد از این‌که کشک به مدت چند دقیقه جوشید آن را خاموش کنید و به همراه نان و سبزی تازه میل کنید.

سوپ کلم بروکلی

مواد لازم: کلم بروکلی: 300 گرم، سیر: یک حبه، پیاز و سیب‌زمینی: یک عدد، کرفس: یک فنجان، شیر: یک لیوان، آب مرغ: نصف لیوان، نمک و فلفل: به میزان لازم، روغن: 4 قاشق غذاخوری

طرز تهیه: در یک ماهیتابه مقداری روغن بریزید و سپس سیر و پیاز خرد شده را درون آن تفت دهید. سپس سیب‌زمینی، کلم بروکلی و کرفس خرد شده را به آن اضافه کرده و چند دقیقه صبر کنید تا سرخ شود. آب مرغ را به مواد بیفزایید و تا زمان پخته شدن سبزیجات حرارت را کم کنید. سپس سوپ را داخل مخلوط کن بریزید تا یکدست شود. سپس آن را به قابلمه برگردانید و شیر را به آن اضافه کنید. در نهایت مقداری نمک و فلفل به سوپ اضافه کنید و آن را داخل یک ظرف مناسب بریزید.

سوفله​گل‌کلم

مواد لازم:گل گلم: 300 گرم، سس سفید: نصف لیوان، سیر: 2 حبه، پنیر موتزارلا: 50 گرم، پودر نان: 2 قاشق غذاخوری، نمک و فلفل: به میزان لازم، روغن مایع: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه: ابتدا گل کلم‌ها را به قطعات کوچک تقسیم کنید و آنها را در آب در حال جوشیدن بیندازید و بعد از گذشت 5 دقیقه گل کلم‌ها را خارج کنید. سس سفید را به همان طریق تهیه رولت اسفناج با لازانیا، تهیه کنید. بعد از آماده شدن سس سفید، پنیر موتزارلا را به آن اضافه و خوب مخلوط کنید. برای رقیق‌تر شدن سس سفید مقداری آب کلم پخته شده را به آن بیفزایید. کلم‌های پخته شده را داخل یک ظرف نسوز که کف آن را با کمی روغن چرب کرده‌اید بچینید. روی کلم‌ها را با سس سفید بپوشانید و در نهایت کمی پودر نان​​ روی آنها بپاشید. سوفله را داخل فر بگذارید و بعد از این‌که روی آن طلایی شد آن را خارج کنید و با کمی جعفری خرد شده تزئین کنید.

پنیر سوخاری

مواد لازم: پنیر کمبر: 200 گرم، آرد سفید: یک قاشق غذاخوری، شوید خشک: 50 گرم، پودر نان: 50 گرم، فلفل قرمز: یک قاشق چایخوری، شیر: 2 قاشق غذاخوری، تخم‌مرغ: 2 عدد، پودر سیر: 2 قاشق چایخوری

طرز تهیه: پنیر کمبر را به صورت قطعات مربع‌شکل خرد کنید. آرد سفید را در یک ظرف جداگانه بریزید و سپس پودر سیر و نمک را به آن اضافه کنید. پنیر‌ها را در این مخلوط بچرخانید و کنار بگذارید. در یک ظرف دیگر پودر نان را با شوید خشک و فلفل قرمز مخلوط کنید. شیر و تخم‌مرغ را با ​ چنگال خوب ​ هم بزنید تا یکدست شود. پنیر‌ها را داخل مخلوط شیر و تخم‌مرغ بیندازید و سپس آن​ را در مخلوط پودر نان و شوید بپرخانید. در یک ماهیتابه کوچک و نسبتا گود روغن را داغ کنید و سپس پنیرها را دانه دانه داخل آن سرخ کنید تا کاملا طلایی و برشته شو​د. بعد از خنک شدن پنیر‌ها آنها را داخل یک ظرف مناسب بریزید و با کمی کنجد تزئین کنید.

ساندویچ نان تست

مواد لازم: نان تست: 4 عدد، تخم‌مرغ: یک عدد، ژامبون مرغ: 2 ورق، شیر: 4 قاشق غذاخوری، جعفری و شوید: یک قاشق غذاخوری، پنیر پیتزا: 100 گرم، آویشن: 2 قاشق چایخوری

طرز تهیه:در یک ظرف مناسب تخم‌مرغ‌ها را بشکنید و با شیر، نمک و فلفل و جعفری و شوید مخلوط کنید. روی یک نان تست یک لایه ژامبون و یک لایه پنیر پیتزای ورقه شده قرار دهید و یک نان دیگر را روی هر لایه بگذارید. نان تست را داخل مخلوط تخم‌مرغ بچرخانید و سپس بالافاصله داخل روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. روی ساندویچ نان تست را کمی آویشن بپاشید و بعد از خنک شدن با سس کچاپ تزئین کنید.

سالاد سیب‌زمینی با لوبیا

مواد لازم:سیب‌زمینی: 4 عدد، کنسرو لوبیا: یک عدد، کلم قرمز: 100 گرم، ذرت: 100 گرم، خیارشور: 100 گرم، قارچ: 100 گرم، ماست شیرین: 2 قاشق غذاخوری، سس مایونز: 2 قاشق غذاخوری، لیمو ترش: یک عدد، نمک و فلفل: به میزان لازم

طرز تهیه:ابتدا سیب‌زمینی‌ها را آبپز کنید و بعد از پوست کندن آنها را به صورت مکعبی خرد کنید. اگر از کنسرو لوبیا استفاده می‌کنید، آب آن را جدا کرده و در غیر این صورت می‌توانید یک پیمانه لوبیا قرمز یا چیتی را با آب و مقداری نمک پخته و در این سالاد استفاده کنید. در این مرحله خیارشور را همراه قارچ و کلم قرمز خرد کنید و به مخلوط لوبیا و سیب‌زمینی اضافه کنید. در نهایت ذرت آبپز و شیرین را هم به مواد سالاد بیفزایید. در یک ظرف جداگانه ماست چکیده را با سس مایونز، آبلیمو و نمک و فلفل مخلوط کرده و سپس مواد سالاد اضافه کنید و خوب ​ هم بزنید. این سالاد را ​ یک ساعت در یخچال قرار دهید و سپس با تعدادی زیتون تزئین کنید.




بازگشت به صفحه نخست


نقل از :مجله چهاردیواری

کد: 6408 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ شنبه ۲ فروردين بازدید: 4006 ساعت: 12:29 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بازار گوشت مرغ ماه مبارک رمضان تامین است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
2 «نوروز» با حضور علی نصیریان کلید خورد/ یک رئالیسم جادویی درباره نوروز ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
3 دومین سفره افطار در قدس بر روی دیوارنگاره های تهران اکران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ فروردين
4 محدودیتی در عرضه سیب و پرتقال نداریم/ عرضه تا خرداد ۱۴۰۲ جمعه ۱۱ فروردين
5 آشنایی با نکات تغذیه‌ای رمضان نوروزی ۱۴۰۲ دوشنبه ۷ فروردين
6 پلمپ ۶۱۲ مرکز غیر بهداشتی در طرح سلامت نوروزی ۱۴۰۱ يکشنبه ۲۸ اسفند
7 استقبال نوروزی موزه ویکتوریا و آلبرت لندن با غذاهای ایرانی ۱۳۹۹ جمعه ۲۹ اسفند
8 سفرهای نوروزی موج جدید کرونا را در پی خواهد داشت/واکسن ایرانی از روسی برتر و رایگان است ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۸ اسفند
9 مواجهه مردم با خرید شب عید چگونه است/ توزیع کالاها توسط کاسبان امین ۱۳۹۹ دوشنبه ۱۸ اسفند
10 ۴۴۵۰ تیم بازرسی وزارت بهداشت ناظر عملکرد رستورانها ۱۳۹۷ چهارشنبه ۱۵ اسفند
11 ظریف: از زبان فرهنگ نوروز بگوییم با سلطه‌گری صلح فراهم نمی شود ۱۳۹۷ جمعه ۱۰ اسفند


نظرات


samin

kheyli jalebe

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی
امسال شب یلدا را چگونه می گذرانید؟
 




عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  چربی سوزی با انجام‌ ورزش های استقامتی پایگاه خبری لقمه: یک مطالعه جدید در مقیاس کوچک نشا...

  10 ماده غذایی که سالم ترین خوراکی‌هادر سیاره زمین هستند پایگاه خبری لقمه: دیلی میل با انتشار یک گزارش 10 م...

  بهترین غذا برای تسكین علایم سرماخوردگی متخصص داروسازی (گیاهان دارویی) و عضو هیات علمی دان...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان + علائم بیماری پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان را تشریح کرد.
فیروزآباد قطب تولید گیاهان دارویی و عسل برگ / صادرات سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی به اروپا پایگاه خبری لقمه: شهر فیروز آباد استان فارس در راستای معرفی قطب‌های صنایع تبدیلی،‌ به عنوان قطب تولید گیاهان دارویی به ویژه عسل برگ معرفی و اعلام شد، سالانه ۵۰ تن گیاهان دارویی این شهر به اروپا صادر می‌شود.
4 ترفند موثر برای مقابله با ضعف‌های غذایی همه‌ی ما کمابیش در زندگی ضعف‌هایی داریم که ما را آسیب پذیر می‌کنند. در حوزه‌ی تغذیه نیز این ضعف‌ها وجود دارند و به مراتب بیشتر هم هستند.
خطرات سس‌ و فست‌فودها برای مبتلایان به آسم آسم بیماری التهابی و انسدادی راه‌های هوایی است که با سرفه‌های مکرر، خس‌خس سینه، تنگی نفس، محدودیت فعالیت و افزایش دفع خلط به دنبال تماس با دود سیگار، مواد نگهدارنده و رنگی موجود در سس‌ها، فست‌فودها،‌ ژله و بستنی ایجاد می‌شود.