اشتباهات رایج در آشپزی و راه حل آنها


احتمالا شما هم ادویه را در دسترستان کنار اجاق گاز نگه می‌دارید، یا وقتی عجله دارید در ظرف و ماهیتابه با این گمان که کار پخت و پز غذا زود‌تر تمام شود، مقدار بیشتری مواد غذایی می‌ریزید؛ بعید نیست در این مواقع زیاد هم منتظر خوب داغ شدن روغن نشوید. این گونه کارهای اشتباه را در حین آشپزی بسیاری افراد می‌توان دید.

به گزارش لقمه، برخی از اشتباهات و نکاتی به عنوان راه حل خودداری از تکرار آن اشتباهات را بخوانید:
* جایگزینی مواد: جابجا کردن یکی از مواد غذایی با دیگری همیشه جواب نمی‌دهد، بعنوان مثال استفاده از بیکینگ پودر بجای بیکینگ سودا در بعضی موارد احتمالاً‌‌ همان مقدار که می‌خواهید پف مثلا نمی‌کند!
راه‌ حل: این مشکل همیشگی نیست مثلا می‌توانید عسل را به جای شکر سفید و خامه را به جای شیر غلیظ و یا آرد ذرت را به جای آرد گندم به کار ببرید اما برای اجتناب از اشتباه اول، در هنگام جایگزینی از یک آشپز حرفه‌ای یا یک کتاب معتبر آشپزی کمک بگیرید.

* داغ نکردن ماهیتابه در هنگام آشپزی: اگر شما مواد غذایی سرد را در روغن داغ نشده و در یک ماهیتابه سرد بریزید غذا به سادگی روغن را قبل از اینکه داغ شود جذب می‌کند و مجبورید دوباره روغن اضافه کنید و در پایان یک غذای چرب خواهید داشت.
راه‌ حل: ماهیتابه را روی حرارت قرار دهید و پس از اینکه داغ شد روغن را اضافه کنید و یک قاشق چوبی درون آن قرار دهید و هنگامی که دور قاشق حباب‌های ریزی به وجود آمد مواد غذایی را که به دمای محیط رسیده اس، اضافه کنید، این کار از چسبیدن غذا نیز جلوگیری می‌کند.

* پر کردن بیش از اندازه ماهیتابه: وقتی عجله دارید دلتان می‌خواهد سریع غذا را سرخ کنید و همه مواد با هم و در یک نوبت اضافه کنید!
راه حل: برای نتیجه بهتر مواد غذایی را در چند نوبت سرخ کنید تا هم آب نیندازد و هم یکنواخت سرخ شود، در غیر این صورت یا یک غذای پخته بجای سرخ شده خواهید داشت یا نیمی از غذا بیش از حد سرخ می‌شود و مابقی نیم‌پز خواهد ماند.

* ترس از حرارت: اگر غذای خود را روی شعله کم سرخ کنید هرگز برشته نمی‌شود و این به معنی آن است که عطر غذا از آن خارج نمی‌شود.
راه‌ حل: از حرارت بالا برای سرخ کردن موادی مانند ماهی، فیله مرغ و غذاهایی استفاده کنید که ضخامت کمی داشته و نیاز به مغز پخت شدن ندارند و حرارت متوسط برای مواد غذایی ضخیم‌تر استفاده کنید.

* سرو سریع گوشت: برش گوشت بلافاصله پس از پختن آن باعث می‌شود آب آن خارج شود و گوشتی که آب آن خارج شده هم خاصیت کمتری دارد و هم سفت می‌شود.
راه‌حل: وقتی به گوشت پس از پخت حداقل ۱۰ دقیقه استراحت دهید رشته‌های گوشت آب درون گوشت را به خود جذب می‌کند و در نتیجه گوشت آبدار‌تر، طعم‌دار‌تر و نرم‌تری خواهید داشت.

* نگهداری روغن و ادویه نزدیک اجاق گاز: شاید دوست داشته باشید ادویه‌ها و روغن خود را حول و حوش اجاق گاز نگه دارید تا هم در دسترس باشد هم ظرف‌های زیبای آن در چشم باشد! اما این کار باعث می‌شود تا ادویه و روغن، عطر و کیفیت خود را به مرور بدلیل گرما از دست بدهند.
راه حل: روغن و ادویه‌جات خود را ترجیحاً در جای خنک، تاریک و خشک نگه دارید، فاصله حداقل ۲۰ سانتی‌متر از اجاق گاز مناسب است.

* پر کردن لیوان آرد: بسیاری از آشپز‌ها با اینکه از لیوان استفاده می‌کنند اما نتیجه کارشان رضایت‌بخش نیست و دلیل آن را نمی‌فه‌مند، دلیل این مشکل آن است که لیوان را داخل آرد کرده و آن را با فشار پر می‌کنند و در این صورت مقدار آرد از اندازه مورد نظر بیشتر می‌شود.
راه حل: برای اندازه‌گیری درست لیوان را با یک قاشق پر کرده و روی آن را با پشت قاشق صاف کنید تا آرد اضافی بیرون بریزد.

* روغن در آب پاستا: اضافه کردن روغن در آبی که پاستا را در آن می‌پزید از جمله کارهایی است که همه آشپز‌ها در هنگام تهیه پاستا انجام می‌دهند.
راه حل: اگر پاستای شما با کیفیت است نیازی به اضافه کردن روغن در آب جوش ندارید، می‌توانید با اضافه کردن کمی زردچوبه به آب پاستا از چسبیدن آن جلوگیری کنید، اگر پاستا را بیش از زمانی که لازم است نجوشانید نیازی به اضافه کردن هیچ کدام از این مواد نیست.

* مخلوط کردن بیش از حد مواد خمیر: در تمام دستورهای تهیه مافین، پن کیک و کیک‌ها به این جمله برمی‌خورید که مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید اما اگر شما بیش از اندازه این کار را انجام دهید، گلوتن موجود در آرد از آن جدا شده و باعث سفت شدن کیک یا مافین می‌شود.
راه حل: مواد خمیر را بیش از اندازه هم نزنید، همین که احساس کردید مواد به صورت یکنواخت مخلوط شده‌اند کفایت می‌کند.


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایران کوک

کد: 6877 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ جمعه ۹ خرداد بازدید: 4691 ساعت: 7:31 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 4 اشتباه در آشپزی که چاقتان می‌کند ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱۹ مهر
2 اشتباهات رایج در کاهش وزن ۱۳۹۶ دوشنبه ۱۷ مهر
3 آب بحران جدی برای آینده کشور است ۱۳۹۶ سه شنبه ۷ شهريور
4 اشتباهات رایج در سفره‌های ایرانی/ زیاد عدسی نخورید! ۱۳۹۳ شنبه ۱۵ آذر
5 اشتباهات آشپزی‌ را اینگونه حل کنید ۱۳۹۳ يکشنبه ۲۰ مهر
6 اشتباهات خطرناک موقع مصرف دارو ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۵ مهر
7 3 اشتباه در رژیم لاغری شما ۱۳۹۳ جمعه ۹ خرداد
8 اشتباهات رژیمی بزرگ چیست؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۳۰ مهر
9 رایج ترین اشتباهات آشپزی (2) ۱۳۹۲ سه شنبه ۳۰ مهر
10 رایج ترین اشتباهات آشپزی (1) ۱۳۹۲ شنبه ۲۰ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  مسمومیت غذایی و 7 منبع احتمالی آن مسمومیت‌های غذایی ممکن است تا چند هفته بعد از مصرف...

  6 ماده‌ی غذایی مرتبط با تب یونجه در بیماری تب یونجه نه پای یونجه در میان است و نه ا...

  بهترین روش پخت ماهی هدف از خوردن ماهی چیست و چرا مصرف حداقل 2 وعده گوش...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

اگروفود سی‌ام آغاز به کار کرد/آنچه که باید از اگروفود بدانید سی‌امین نمایشگاه بین‌المللی صنایع کشاورزی، مواد غذایی، ماشین‌آلات و صنایع وابسته با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، پائول مرتز رییس فیرترید بخش خارجی مونیخ، سید احمدرضا علایی طباطبایی رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت سهامی نمایشگاه‌های بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران و صدیف بیک زاده عضو هیات مدیره نمایشگاه بین‌المللی افتتاح شد.
از نگهداری حلیم و داغ کردن آن به شدت بپرهیزید یک متخصص بهداشت موادغذایی تاکید کرد: «یکی از غذاهای پرطرفدار در ایام ماه مبارک رمضان حلیم است که توصیه می‌شود برای خرید آن حتما به ظاهر مغازه یا رستوران، بهداشت کارکنان و داشتن کارت مجوز بهداشت و... توجه شود.»
در یخچال تان را به روی کپک ببندید میوه، نان و هر خوردنی دیگری پس از مدتی کپک می زند. اصلا اگر چند روز از یخچال تان غافل شوید و در آن را باز نکنید تنها یک راه حل برای فرار از بوی بد یخچال تان برای تان باقی می ماند و آن راه حل هم ریختن مواد غذایی فاسد شده داخل سطل زباله است!
این خانم ها مولتی ویتامین نخورند اگر قصد بارداری دارید قبل از مصرف هرگونه دارو یا مکمل حتما با پزشکتان مشورت کنید.