خواص زرده تخم مرغ از نظر طب سنتی


خواص فراوان و ترکیب‌های بسیار مفید و مغذی موجود در تخم‌مرغ مانند انواع املاح، پروتئین، آهن، روی و... باعث می‌شود مصرف متعادل آن را به بیماران مبتلا به ناراحتی‌های سینه، معده، روده، کلیه و مثانه توصیه کنیم.

به گزارش لقمه، تخم‌مرغ، از نظر طب سنتی جزو گروه گوشت‌ها طبقه‌بندی می‌شود و دارای 2 مزاج مختلف است؛ زرده تخم‌مرغ، مزاج گرم و سفیده آن مزاج سردی دارد. از این رو، نمک و ادویه‌های گرم مختلفی مانند انواع فلفل،‌ آویشن، زیره، زنجبیل یا دارچین جزو مصلح‌های آن به شمار می‌روند.

زرده عسلی تخم‌مرغ، از نظر طب سنتی، برای افرادی که به ‌هر دلیلی خون زیادی از دست داده‌اند، بسیار مفید خواهدبود. از طرف دیگر، زرده تخم‌مرغ جزو خوراکی‌های مغذی محسوب می‌شود که خواص دیگری مانند تقویت‌کننده قلب و مغز و افزایش‌دهنده‌ نیروی جنسی هم دارد. خواص فراوان و ترکیب‌های بسیار مفید و مغذی موجود در تخم‌مرغ مانند انواع املاح، پروتئین، آهن، روی و... باعث می‌شود مصرف متعادل آن را به بیماران مبتلا به ناراحتی‌های سینه، معده، روده، کلیه و مثانه توصیه کنیم.

البته زیاده‌روی در مصرف هیچ‌‌کدام از خوراکی‌های طبیعی، تحت هیچ شرایطی توصیه نمی‌شود و تخم‌مرغ هم از این قاعده مستثنی نیست. بد نیست بدانید که زیاده‌روی در مصرف این ماده مغذی و پرانرژی می‌تواند عوارضی مانند ابتلا به سنگ کلیه و برخی بیماری‌های پوستی داشته باشد.
 


دکتر غلامرضا کردافشاری/ عضو هیات‌علمی دانشکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران


بازگشت به صفحه نخست


نقل از :هفته نامه سلامت

کد: 7461 تاریخ نشر: ۱۳۹۳ سه شنبه ۱۵ مهر بازدید: 3126 ساعت: 2:39 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 انقلاب در مدیریت کشاورزی؛ اختیارات کلیدی به مدیران استانی واگذار می‌شود ۱۴۰۴ چهارشنبه ۲ مرداد
2 آیا مصرف زرده تخم مرغ برای کهنسالان مضر است؟ ۱۴۰۴ جمعه ۷ تير
3 دلیل تولید مازاد گوشت مرغ و تخم مرغ و افت قیمت در بازار ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
4 راز سلامتی در یک دانه سرشار از امگا ۳ ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
5 قیمت تخم‎‌مرغ صادراتی ایران به عراق اعلام شد ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۴ مرداد
6 صادرات تخم ماهی قزل‌آلا از آذربایجان‌شرقی ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲۲ آذر
7 برخی مواد غذایی در انگلیس گران شد ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۴ مهر
8 اعتیاد به تخمه شکستن چگونه ایجاد می شود؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۴ مرداد
9 کاهش قیمت تخم مرغ در اثر گرما و داغ بودن قیمت گوشت ۱۴۰۲ دوشنبه ۵ تير
10 تورم باز هم به قند و شکر و گوشت و مرغ رسید ۱۴۰۲ دوشنبه ۱۸ ارديبهشت
11 تخم‌مرغ هم پس از مرغ گران شد ۱۴۰۲ چهارشنبه ۶ ارديبهشت


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  آنچه درباره چای کیسه ای نمی دانید چای‌های کیسه‌ای، محصولاتی فوری برای تهیه یک لیوان ...

  با انرژی‌زاترین میوه‌ها آشنا شوید اگر در پایان روز احساس خستگی و بی‌حالی می‌كنید احت...

  روغن‌های مفید را بشناسید افراد زمانی که نامی از چربی به میان می‌آید، چاقی و...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

چگونه خواص ضدسرطانی سبزیجات را حفظ کنیم؟ متخصصان تغذیه و سلامت در یک مطالعه جدید تاکید کردند شیوه پخت کلم بروکلی و سبزیجات مشابه آن در حفظ خواص ضدسرطانی آنها تاثیر قابل توجهی دارد.
تحمل بوی بد سیر و پیاز، ارزشش را دارد از درمان سرطان گرفته تا بهبودی بیماری های قلبی عروقی ، خوردن سیر و پیاز مزایایی دارد که ارزش تحمل بوی بد آنها را به انسان می دهد . خانم شوارتز ، پزشک خانواده می گوید : « خوردن سیر و پیاز را هیچگاه ترک نکنید چون خاصیت درمانی زیادی دارند و این حرف که پیاز را از غذا جدا کنید را هم به کلی فراموش کنید . با توجه به قدرت درمانی این مواد مغذی ، باید مقدار مصرف آنها را در سبد غذایی خانواده بیشتر کنید . »
میگرن و دانستنی هایی درباره آن یک متخصص مغز و اعصاب با تاکید بر اینکه کاهش آب بدن به عنوان یکی از عوامل تشدید کننده سردرد در تابستان است، گفت: کاهش آب بدن در تابستان به علت تعریق فراوان است به همین دلیل باید روزانه آب به صورت اندک اندک و بافاصله مصرف شود.
دیگرشیفت‌های 12 ساعته ترس ندارد نخوردن صبحانه و غذا، ورزش نکردن و احساس خستگی درشیف‌های کاری 12 ساعته موجب مشکلات زیادی برای بدن می‌شود و این شکل زندگی آسیب‌های جدی به بدن وارد می‌کند. در مطالعات جدید عنوان شده است که شیفت‌های کاری 12 ساعته، حتی روی افزایش وزن نیز تاثیر دارند و فرد را به سمت چاق شدن سوق می‌دهند.