رئیس بخش ریه کودکان بیمارستان مفید:
خطرات سس‌ و فست‌فودها برای مبتلایان به آسم


آسم بیماری التهابی و انسدادی راه‌های هوایی است که با سرفه‌های مکرر، خس‌خس سینه، تنگی نفس، محدودیت فعالیت و افزایش دفع خلط به دنبال تماس با دود سیگار، مواد نگهدارنده و رنگی موجود در سس‌ها، فست‌فودها،‌ ژله و بستنی ایجاد می‌شود.

به گزارش لقمه، سیداحمد طباطبایی،‌ رئیس بخش ریه کودکان بیمارستان مفید در گفت‌وگویی،‌آسم را بیماری التهابی و انسدادی راه‌های هوایی عنوان کرد که با سرفه‌های مکرر، خس‌خس سینه، تنگی نفس، محدودیت فعالیت و افزایش دفع خلط به دنبال تماس با عوامل تحریکی در افرادی که زمینه ژنتیکی دارند ایجاد می‌شود.

وی افزود: برخی پزشکان به دلیل حساسیت خانواده‌ها به واژه آسم از آلرژی استفاده می‌کنند در حالی که سازمان‌های جهانی که در زمینه آسم فعالیت می‌کنند معتقدند که باید از واژه آسم استفاده شود زیرا در صورتی که این واژه به کار نرود والدین دقت و توجه کافی به درمان کودک نخواهند داشت.

*علت و درمان ابتلا به آسم

این فوق تخصص ریه کودکان گفت: عوامل ژنتیکی و تحریک برخی مواد موجب ابتلا به آسم و تشدید حملات آن می‌شود. به دلیل اینکه بخشی از علل ابتلا به آسم ژنتیکی است، بهبودی مطلق وجود ندارد هر چند که فرم‌هایی از آسم در اطفال که شروع ابتلا به آن زیر 6 سالگی است در صورتی که خانواده فرد مبتلا زمینه آلرژی نداشته باشند یا خود فرد اگزما و حساسیت فصلی را تجربه نکرده باشد شانس بهبودی دارد.

* پارگی ریه عواقب قطع دارو

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: متاسفانه برخی والدین دارو را قطع می‌کنند و با این رفتار خود عوارض متعددی مانند محدودیت فعالیت، به هم خوردن وضعیت خواب، اختلال در عملکرد تحصیلی، دفع بیش از حد خلط، تکرار عفونت‌های تنفسی و حتی پاره‌ شدن ریه‌های کودک را سبب می‌شوند.

وی ادامه داد:‌ اگر به تشخیص آسم در کودکان توجه نشود آنها بر اثر عفونت چرکی ریه به طور مکرر بستری می‌شوند زیرا آسم در آنها کنترل نشده است و این موضوع موجب شدت عفونت‌های تنفسی می‌شود.بنابر این عدم کنترل آسم مشکلات و عوارض جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت که مهمترین آن خفگی، ایست تنفسی و عدم پاسخ به درمان‌های معمولی است.

*چه عواملی موجب تشدید حملات آسم می‌شوند

این فوق‌تخصص ریه کودکان آلودگی هوا، ریزگردها، در معرض هوای سرد بودن، باد کولر، تماس با مواد تحریک‌کننده و مصرف برخی مواد غذایی که حاوی مواد نگهدارنده و رنگی است را مهمترین عوامل تشدید حملات آسم عنوان کرد و ادامه داد: غذاهای آماده و نیمه‌آماده مانند سوسیس و کالباس می‌توانند زمینه‌ساز تشدید حملات آسم شوند. همچنین مصرف سس‌ها به ویژه سس قرمز که حاوی مواد نگهدارنده و تند است شرایطی را فراهم می‌آورد که فرد در صورت ابتلا به آسم با تشدید حملات مواجه شود.

* بوی اسپند حملات آسم را تشدید می‌کند

طباطبایی تصریح کرد: تماس با دود سیگار، عود و اسپند نیز می‌تواند تاثیر مخربی در تشدید حملات آسم داشته باشد. با اینکه برخی افراد معتقدند که دود اسپند می‌تواند ضدعفونی کننده باشد برای متبلایان به اسم اثر معکوس دارد و موجب تشدید حملات می‌شود. همچنین بوهای تند مانند بنزین، وایتکس، مواد شیمیایی و عطر و ادکلن که از مواد شیمیایی تشکیل شده است می‌تواند آسم را تشدید کند.

رئیس بخش ریه کودکان بیمارستان مفید خاطر نشان کرد: عفونت‌های ویروسی که در فصول پاییز، زمستان و اوایل بهار شایع‌تر است و مواد تحریک‌کننده و آلودگی هوا در اواخر بهار و تابستان می‌تواند زمینه‌ساز تشدید حملات آسمی در کودکان شود.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 8104 تاریخ نشر: ۱۳۹۴ جمعه ۵ تير بازدید: 5157 ساعت: 4:41 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش روی و بروز کم خونی در زنان باردار/ آسم و ام اس در کمین زنان و مردان ۱۳۹۶ شنبه ۱۴ بهمن
2 چرا در دوران بارداری مصرف نوشیدنی های قندی ممنوع است؟ ۱۳۹۶ شنبه ۱۸ آذر
3 نوشیدنی"کامبوچا" چه تاثیری بر سلامت بدن دارد؟ ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ آذر
4 کاهش ریسک ابتلا به اگزما با شیردهی طولانی مدت کودکان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ آبان
5 آیا مصرف ماهی در طول بارداری از نوزاد در مقابل آسم محافظت می کند؟ ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۲ آبان
6 چگونه یک مغازه دار موفق باشیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۴ آبان
7 چاقی علائم آسم در کودک را تشدید می‌کند ۱۳۹۶ يکشنبه ۳۰ مهر
8 با تغذبه خوب بهتر نفس بکشید ۱۳۹۶ چهارشنبه ۸ شهريور
9 وزیر بهداشت روز پزشک را به تمامی همکاران تبریک گفت ۱۳۹۶ چهارشنبه ۱ شهريور
10 برای پیشگیری از آسم روغن ماهی مصرف کنید ۱۳۹۵ يکشنبه ۲۴ بهمن
11 78 درصد کودکان ایرانی از کمبود ویتامین D3 رنج می برند/آسم در کودکان جنبه آلرژیک دارد ۱۳۹۴ پنج شنبه ۱۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  کاهش سکته با موز محققان دریافتند که مصرف موز در رژیم غذایی به دلیل ...

  میکروب‌های مولد مسمومیت غذایی کدامند؟ غذای مسموم همیشه ناشی از خوردن غذای آلوده به سم نی...

  مصرف نابجای ویتامین C و d نارسایی کلیه را به همراه دارد مصرف مداوم و بیش از حد ویتامینهای C و d سبب بروز ا...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

همه چیز درباره «تب کریمه کنگو» از شایعات تا تکذیب وزارت بهداشت پایگاه خبری لقمه: رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با تکذیب انتشار بیماری تب کریمه کنگو از طریق خوردن گوشت آلوده، تاکید کرد: برخی فکر می‌کنند که خوردن گوشت آلوده می‌تواند منجر به انتشار این بیماری شود؛ این موضوع را قویا تکذیب می‌کنم زیرا تنها عامل ابتلا به این بیماری تماس با لاشه و خون تازه حیوان بیمار است.
این سبزی ها را در فصل بهار زیاد بخورید هر فصلی سبزیجات ویژه خود را دارد. گرچه زمستان تمام شده و روزهای زیبای بهار فرا رسیده اما لازم است تا بدن را از نظر ویتامین ها و آنتی اكسیدان ها تقویت كرد و برای روزهای گرم آینده نیروی تازه ای گرفت.
خوردنی‌هایی که شکم شما را بزرگ می‌کند اندازه شکم تنها در موضوع اضافه وزن مطرح نیست بلکه در ارتباط با گوارش نیز اهمیت می‌یابد. در واقع در برخی موارد، عملکرد نامناسب دستگاه گوارش باعث برآمدن و متورم شدن شکم می‌شود. در این مقاله که حاصل تلاش همکارانمان در گروه ترجمه روزنامه خورشید است برآن شدیم تا با چندنکته، به خانم‌ها و آقایانی که تمایل دارند شکم صافی داشته باشند متذکر شویم، از خوردن برخی مواد غذایی اجتناب کنند.
همه چیز درباره فلفل سیاه و سفید و خواص آنها پایگاه خبری لقمه: فلفل سیاه و سفید دو میوه Piper Nigrum یا گیاه فلفل هستند که در جنوب آسیا یافت می شود.