در نوجوانی گردو برای سلامتی مغز مفید است


پایگاه خبری لقمه: محققان فرانسوی معتقدند که مصرف گردو در نوجوانی به پیشگیری از اضطراب در سالمندی و حفظ سلامت مغز کمک می کند.

 به گزارش پایگاه خبری لقمه ، در تازه ترین آزمایش به عمل آمده مشحص شد که گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 است و این ترکیبات حیاتی برای رشد مغز مفید هستند.

 
 
به گزارش روزنامه دیلی میلاما به گفته محققان موسسه ملی بهداشت و مرکز تحقیقات پزشکی در فرانسه، کمبود اسیدهای چرب اشباع نشده در رژیم غذایی برخی نوجوانان وجود دارد که این امر باعث اضطراب و اختلال حافظه در بزرگسالی می شود.
اسیدهای چرب امگا3 برای تندرستی انسان لازم و ضروری هستند و ماهی های چرب، لوبیای سویا و اسفناج از منابع غنی آن محسوب می شوند.
گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا3 است و در آخرین آزمایشی که روی موش ها صورت گرفت، مشخص شد که این ترکیبات حیاتی برای رشد مغز مفید هستند.
 
نتایج مطالعه جدید محققان فرانسوی موید شواهد موثقی است که بر اهمیت پیروی نوجوانان از یک رژیم غذایی سالم تاکید دارد.
مهمترین برهه در رشد مغز که با بیشترین تغییر ساختار و عملکرد مغز همراه است، در دوران نوجوانی است، به این معنی که رژیم غذایی سالم برای نوجوانان اهمیت مضاعف پیدا می کند.
 
اما نوجوانی مرحله ای از زندگی است که بسیاری از افراد به تدریج استقلال فکری پیدا می کنند و دارای انتخاب های غذایی خاص خود می شوند؛ در نتیجه، بسیاری از نوجوانان به دلایل مختلف گزینه های مغذی را کنار می گذارند و به سمت مصرف خوراکی هایی گرایش پیدا می کنند که اغلب فاقد اسیدهای چرب اشباع نشده امگا3 هستند. این اسیدها در بدن انسان تولید نمی شوند و باید با مصرف خوراکی تامین شوند.
محققان برای این مطالعه، موش ها را تا اوایل دوران نوجوانی با یک رژیم غذایی متعادل تغذیه کردند.
 
برای مطالعات پزشکی اغلب از جوندگان استفاده می شود زیرا وضعیت آرایش ژنتیکی آنها به انسان ها بسیار شبیه است.
در مرحله بعدی، بعضی از موش ها را به سمت رژیم غذایی فاقد چربی های اشباع نشده سوق دادند.
 
در موش هایی که از این رژیم غذایی نامناسب در دوران نوجوانی تغذیه شده بودند، سطح مواد مغذی در قشر جلوی مغز و نوکلئوس اکومبنس آنها کاهش یافت، مناطقی از مغز که اولی در تنظیم عواطف اهمیت دارد و دومی با مساله اعتیاد درگیر می شود.
رژیم غذایی کم کیفیت ارتباط بین نورون ها در این مناطق را تضعیف کرده و موجب اختلال در رشد مغز می شود.
به گفته محققان، امگا3 و سلنیوم فراوان در گردو برای سلامتی مغز مفید است،
نتایج این مطالعه جدید در مجله علوم اعصاب منتشر شد.
 
پیش از این نیز محققان دانمارکی متوجه شده بودند که اسیدهای چرب امگا3 در گردو می تواند از مسمومیت غذایی پیشگیری کند.
تحقیق دیگری هم در مدرسه پزشکی هاروارد در ماه مارس نشان داد که مصرف مواد غذایی سرشار از امگا3 می تواند آسیب ناشی از آلودگی هوا را به نصف کاهش دهد.
 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 10322 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ چهارشنبه ۳۱ خرداد بازدید: 2506 ساعت: 12:57 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 کاهش ریسک ابتلا به اگزما با شیردهی طولانی مدت کودکان ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۸ آبان
2 پوکی استخوان را چگونه درمان کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۲ شهريور
3 مصرف شیر و فرآورده های لبنی برای چه کسانی مطلقا ممنوع است؟ ۱۳۹۲ جمعه ۱۹ مهر
4 کودکان چاق در معرض افسردگی قرار دارند ۱۳۹۲ دوشنبه ۸ مهر
5 کنترل تغذیه نوجوانان ۱۳۹۱ شنبه ۱۲ اسفند
6 دختران نوجوان از مصرف تنقلات و نوشابه های گازدار اجتناب کنند ۱۳۹۱ يکشنبه ۲ مهر
7 ارتباط تغذیه با جرم و جنایت ۱۳۹۰ شنبه ۱۴ آبان


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هورمون‌درمانی در باشگاه‌های بدنسازی؛ معجزه یا تقلب؟ دكتر كیمیاگر گفت: این روند می‌تواند ماهی یک کیلو ب...

  میوه های مفید برای پوست و بدن کدامند؟ یک متخصص پوست و مو با بیان اینکه از میان مواد غذای...

  رفع کم خونی و یبوست با آلو پایگاه خبری لقمه: در بین میوه‌های فصل تابستان، آلو...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

باورهای تغذیه‌ای رایج اما نادرست! شکر باعث دیابت می‌شود،تمام چربی‌ها بد هستند، حذف وعده‌های غذایی باعث کاهش وزن و ... از باورهای نادرستی هستند که در جامعه رواج دارند.
اگر قصد استفاده چندباره از روغن سرخ کردنی دارید، بخوانید! هرچه مقدار رطوبت جذب شده توسط روغن و میزان رطوبت ماده غذایی بیشتر باشد، روغن زودتر تخریب می شود. هنگام سرخ کردن باید از بستن درب ظرف خودداری کرد زیرا باعث می شود رطوبتی که از غذا بخار می شود به داخل روغن برگردد.
چرا اکثر میوه‌ها گرد هستند؟ تا به حال به این فکر کرده‌اید که چرا اکثر میوه‌ها گرد یا بیضی شکل هستند؟ (سیب، لیمو، پرتقال، هندوانه، خربزه …) به عبارت دیگر، چرا اکثر میوه‌ها دوست دارند گرد شوند؟!
دیابتی ها داروی گیاهی مصرف کنند یا نه؟ رئیس انجمن دیابت ایران با بیان اینکه«استفاده از داروهای گیاهی برای کنترل دیابت را توصیه نمی کنیم چرا که هنوز یک مطالعه علمی در این زمینه انجام نگرفته است.» گفت:«داروهای گیاهی باید به صورت طولانی مدت و به مقدار زیاد مصرف شود تا اثرات خود را داشته باشد و به دلیل اینکه نمی دانیم این داروها چه عوارضی را برای بیماران به دنبال خواهند داشت مصرف آن را توصیه نمی کنیم.»