دختران نوجوان از مصرف تنقلات و نوشابه های گازدار اجتناب کنند


عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن گرامیداشت روز دختران به اهمیت سلامت جسمانی دختران در دوران نوجوانی پرداخت و توصیه اکید کرد: دختران نوجوان سعی کنند از مصرف تنقلات و نوشابه های گازدار اکیدا خودداری کنند. به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از وب دا، بهناز انجذاب، اظهارداشت: سلامت یک جامعه بستگی به خانواده دارد و پایه و اساس سلامت خانوده بستگی به سلامت زن در جامعه دارد.

به گزارش لقمه،بهناز انجذاب اظهار داشت:به بهداشت دوران بلوغ دختران نوجوان اظهار داشت: در دوران بلوغ تغییراتی در سیستم بدن دختران بو جود می آید که توانایی تولید به مثل نیز در دختران کشف می شود؛ سپس تغییراتی شامل صفات ثانویه در فرد بوجود می آید.
وی با بیان این مطلب که تغییرات در دوران بلوغ حدود 5/4 سال طول می کشد، افزود: علاوه بر تغییرات جسمانی، تغییراتی نیز در روح و روان فرد نیز اتفاق می افتد که دختر از کودکی به یک فرد بزرگسال تبدیل شود.
انجذاب با تاکید بر سلامت جسمی و تغذیه دختران خاطر نشان ساخت: دوران بلوغ بعد از دوران جنینی یکی از زمان هایی است که بیشترین سرعت رشد را در طول عمر یک شخص دارد.
دکترای تخصصی بهداشت باروری در یزد ضمن تاکید به مصرف روزانه5 وعده میوه، شیر و لبنیات و همچنین انجام فعالیت های جسمانی و تحرک در دختران نوجوان گفت: این مهم منجر به پیشگیری از بروز پوکی استخوان در سنین بزرگسالی می شود.
این دکترای تخصصی بهداشت باروری خاطرنشان ساخت: در دوران بلوغ قد دختران بلند شده، وزن افزایش یافته، توده چربی و عضلات افزایش می یابد و از طرف دیگر حجم خون در گردش نیز افزایش می یابد به همین دلیل نیازهای تغذیه ای در این دوران از اهمیت خاصی برخوردار هستند.
وی ادامه داد: در صورتی که دختری در دوران بلوغ نیازهای تغذیه ای اش تامین نگردد در سنین بزرگسالی با مشکلات عدیده ای روبه رو خواهد شد.
این دکترای تخصصی بهداشت باروری عنوان داشت: یکی دیگر از نیازهای دوران بلوغ دختران نیاز بدن به دریافت کالری است که یک دخترنوجوان باید روزانه 2200 کیلو کالری دریافت کند که این نیاز به کالری باید از مواد غذایی سالم و کامل مثل حبوبات، غلات و به مقدار کمی چربی تامین شود.
وی توصیه کرد: دختران نوجوان سعی کنند از مصرف تنقلات و نوشابه های گازدار اکیدا خودداری کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد ضمن اشاره به نیاز دختران به دریافت آهن گفت: به دلیل افزایش حجم خون و افزایش حجم عضلات بدن و افزایش اکسیژن رسانی به عضلات در این دوران نیاز به تامین آهن مورد نیاز بدن احساس می شود و
از طرفی با آغاز پدیده قاعدگی و از دست دادن مقدار خون از بدن نیاز به مصرف ترکیبات آهن ضرورت پیدا می کند.
وی با اشاره به کم خونی فقرآهن در این دوران به عنوان یکی از مشکلات شایع در دختران توصیه کرد: مصرف مواد غذایی غنی از آهن مثل، گوشت قرمز، تخم مرغ، و سبزی جات برگ سبز باید در رژیم غذاییشان استفاده شود و حتی از مصرف مکمل فرآورده های آهن نیزاستفاده کنند. چرا که کم خونی فقرآهن منجر به ضعف، بی حالی خستگی زودرس در فرد شده و در نهایت بر روی یادگیری و تحصیلات فرد تاثیرات سوء خواهدداشت.
این دکترای تخصصی بهداشت باروری در ادامه با اشاره به نیاز به کلسیم در این دوران تصریح کرد: به دلیل افزایش قد و تشکیل شدن 50 درصدی توده استخوانی بدن در این دوران توصیه می شود مصرف شیر و لبنیات به شکل مرتب و روزانه مصرف گردد .
وی با بیان این مطلب که بهترین سن برای پیشگیری از بروز پوکی استخوان نوجوانی وجوانی است گفت: اگر نوجوان در دوران بلوغ از توده استخوانی خوبی برخوردار باشد در سنین بزرگسالی نیز از پوکی استخوان پیشگیری می شود.
وی همچنین به مصرف روزانه5 وعده میوه، شیر و لبنیات و همچنین انجام فعالیت های جسمانی و تحرک در دختران نوجوان تاکید و تصریح کرد: مادران می توانند دختر خود را هنگام تهیه، خرید و حتی آماده سازی میوه و سبزی جات در آشپزخانه نحوه تغذیه صحیح را به فرزند خود آموزش دهند.
انجذاب با تاکید بر سلامت دختران در دوران نوجوانی گفت: بسیاری از مشکلات دوران میانسالی همچون؛ چاقی، فشارخون بالا، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و پوکی استخوان رامی توان از دوران نوجوانی پیشگیری نمود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه با تاکید بر انجام فعالیت ورزشی دختران نوجوان یادآورشد: پیاه روی، راهپیمایی های خانوادگی ، دوچرخه سواری و شرکت در کلاس های ورزشی بهترین ورزش برای دختران می باشد تا بتوانند بهبودی سلامت و تناسب اندام خود را بدست آورند.
وی همچنین به تشویق خانواده به فرزندان جهت انجام فعالیت های ورزشی تاکید کرد و افزود: خانواده با دادن پاداش های مناسب به فرزندان عادت ورزش کردن را در آنها نهادینه کنند.
انجذاب افزایش اعتماد به نفس، تقویت روحیه و افزایش سلامت اجتماعی را از دیگر فواید ورزش در دختران نوجوان برشمرد.

س.س

نقل از :آریا

کد: 1700 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ يکشنبه ۲ مهر بازدید: 6534 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 وضعیت بازار کالاهای اساسی در ماه رمضان/هزینه برخی از اقلام سفره افطار چقدر است ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 اصول تغذیه مناسب در ماه مبارک رمضان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
3 توصیه های دارویی و تغذیه‌ای به روزه داران/ خودسرانه دارو را قطع نکنید ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۱ اسفند
4 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
5 هشدار وزارت بهداشت در مورد مصرف نمک رنگی ۱۴۰۲ شنبه ۷ بهمن
6 مصرف نمک در پخت نان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد/خطر ابتلا به دیابت با مصرف نمک زیاد ۱۴۰۲ جمعه ۶ بهمن
7 برنامه غذایی برای مقابله با کاهش تنگی نفس ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۷ دي
8 کنار گذاشتن نسخه آمریکایی از صنعت دام و طیور ایران ۱۴۰۲ شنبه ۴ آذر
9 مقدار مجاز مصرف نمک در افراد بالای ۵۰ سال و کودکان ۱۴۰۲ شنبه ۲۹ مهر
10 چگونه غذای سالم بخوریم/ راهکارهای کاهش مصرف نمک و چربی ۱۴۰۲ شنبه ۱۵ مهر
11 تغذیه فصل پاییز/ مزاج سرد و خشک چه بخورد؟ ۱۴۰۲ جمعه ۷ مهر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید هرگز غذا را در هوای اتاق رها نكنید؛ عامل بیماری در...

  هوای شیرینی خونتان را داشته باشید حتماً ضرب‌المثل «خونت را کثیف نکن» را بارها و باره...

  این میکروب قاتل معده است در صورت عدم درمان، این میکروب 30 درصد عامل سرطان م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بوفه مدارس و اهمیت تغذیه دانش‌آموزان رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مدارس را در برابر مواد غذایی عرضه شده در بوفه، مسئول می‌داند و می‌گوید: اگر خوراکی خلاف دستورالعمل این وزارتخانه در مدرسه عرضه شود مدیران و مسئولان مدرسه باید پاسخگو باشند.
آیا حقایق چربی سوزی را می‌دانید!؟ ما در این مطلب می خواهیم برخی حقایق کاهش وزن، از نحوه سوختن چربی‌ها در بدن و تولید انرژی گرفته تا راهکارهای صحیح این سوخت چربی را با شما در میان بگذاریم.
در چای آب لیمو تازه بریزیم یا نه؟ متأسفانه گاهی برخی از افراد مانند کارمندان که چای بیشتری در طول روز مصرف می‌کنند، اصلاً حواسشان به اضافه دریافت کالری از طریق خوردن قند و شکر بیش از اندازه نیست و نمی‌دانند چرا وزنشان افزایش پیدا می‌کند.
کدام نان را باید انتخاب کرد؟ به نظر شما کدام نان سالم‌تر است و گزینه بهتری برای همراهی غذاهای شماست؟ سنگک، بربری، تافتون یا لواش؟! برای شما ارزش غذایی نان مهم است یا مدت زمان ماندگاری‌اش؟! در ادامه پاسخ کارشناسان تغذیه به این سؤال‌ها را بخوانید.