همکاری فائو با ایران برای افزایش تولید دانه‌های روغنی و رسیدن به خودکفایی


پایگاه خبری لقمه: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) پروژه ۲ ساله جدیدی را برای بهبود تولید پایدار دانه‌های روغنی به ویژه سویا و انطباق جدیدترین فن‌آوری‌ نظام‌های غلات‌محور در ایران، کلید زد.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، به نقل از دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در جمهوری اسلامی ایران، پروژه همکاری فنی فائو با عنوان «ظرفیت‌سازی افزایش پایدار محصولات دانه‌های روغنی با محوریت ارزش سویا» در مدت دو سال (2019-20177) انجام خواهد گرفت.

 

هدف از پروژه فائو حمایت از برنامه ملی دانه‌های روغنی است. تسریع تلاش‌های ملی برای ظرفیت‌سازی در بخش دولتی و خصوصی به منظور استفاده از نوآوری‌ها در تولید پایدار محصولات و بکارگیری آن در زنجیره ارزش دانه‌های روغنی و نیز ادغام تکنولوژی‌های جدید در سیستم‌های غلات محور، از مهمترین دستاوردهای این پروژه به شمار می‌آیند. 

 

علی‌رضا مهاجر، مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مدیر برنامه ملی دانه‌های روغنی در این کارگاه که هفته دوم ماه ژوئن (خرداد) در تهران برگزار شد، گفت: «95 درصد  از 1.5 میلیون تن روغن گیاهی مورد نیاز کشور در سال از طریق واردات تأمین می‌شود. بنابراین دولت تصمیم گرفته است که 70 درصد از مجموع این نیاز را در داخل تولید کند.»

 

وی ضمن تشریح برخی مشکلات پیش روی بخش کشاورزی ایران در تولید دانه‌های روغنی، اظهار امیدواری کرد که با همکاری فائو راه‌حل‌هایی برای برخی از این مسائل تدوین شود.

 

فابیو گریتا، نماینده موقت فائو در جمهوری اسلامی ایران، نیز در این کارگاه ضمن تأکید بر اهمیت پروژه یاد شده برای تحقق امنیت غذایی در ایران، گفت: «هدف اصلی ما کاهش وابستگی 95 درصدی به کشورهای خارجی در واردات دانه‌های روغنی و تولید دستکم بخشی از محصول در ایران است.»

 

وی در ادامه افزود: «اهمیت این پروژه در نشان دادن چگونگی استفاده از فن‌آوری و نوآوری‌ها برای کشت پایدار دانه‌های روغنی است. این پروژه در کنار مسأله تولید، به چگونگی بهبود زنجیره ارزش با استفاده از تکنولوژی‌های مدرن نیز خواهد پرداخت.»

 

آقای گریتا با تأکید بر ظرفیت‌سازی به عنوان رویکرد مهم این پروژه گفت: «هدف پروژه در این حوزه تقویت چارچوب نهادی از طریق معرفی و دعوت از کارشناسان فائو و کشورهای مختلف به اینجا [ایران] و نیز ایجاد همکاری با سازمان‌های بین‌المللی متخصص در دانه‌های روغنی است.»

 

کارشناسان و بخش‌های مربوطه وزارت جهاد کشاورزی، هماهنگ‌کننده‌های استانی پروژه و همچنین آقای دوست محمد، کارشناس منطقه‌ای تولید گیاهی فائو، در این کارگاه شرکت داشتند.

 

آقای محمد، کارشناس فنی ارشد پروژه، در این کارگاه به تشریح برنامه کاری پرداخت و در پایان سند برنامه کاری به تصویب حاضرین رسید.

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :فارس

کد: 10426 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ شنبه ۲۷ خرداد بازدید: 132 ساعت: 12:28 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 دلالان شکر را ارزان بخرند، به بازار ورود می‌کنیم ۱۳۹۶ يکشنبه ۲۶ آذر
2 راه اندازی گلخانه های شهری نیاز به تغییر کاربری ندارد ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
3 حمایت از تولیدات محصولات کشاورزی داخلی/ممنوعیت واردات برنج ادامه دارد ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
4 راهکار تغذیه ای و غیرتغذیه‌ای برای مقابله با آلودگی هوا ۱۳۹۶ شنبه ۲۵ آذر
5 جمع‌آوری شیرخشک‌های فرانسوی آلوده به سالمونلا ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۱ آذر
6 افزایش تولید محصولات ارگانیک در دستورکار دولت قرار گرفت/ واردات محصولات تراریخته باید ممنوع شود ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
7 یازده غذای کاهنده کلسترول را بشناسید ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
8 نیازی به واردات شکر نداریم ۱۳۹۶ دوشنبه ۲۰ آذر
9 عسل طبیعی با طعم پورشه ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
10 قیمت سموم بخش کشاورزی به شدت افزایش می یابد ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر
11 غول صنایع غذایی جهان در ایران سرمایه‌گذاری جدید می کند ۱۳۹۶ يکشنبه ۱۹ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی
آیا با قیمت های جدید نان موافقید؟

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  مهمترین علائم اختلالات تغذیه‌ای چیست؟ با توجه به تمرکز افراطی جامعه‌ آمریکا بر کمال‌گرا...

  نوشیدنی‌هایی برای تامین آب بدن ورزشکاران یادتان باشد که باید در حین ورزش و البته قبل از آن ...

  توصیه هایی در مورد شیر شیر منبع غنی از کلسیم است و نقش عمده کلسیم در تشکی...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

جهان زیر بال‌ مرغ‌های تایسون صنایع غذایی تایسون که با نام تجاری TSNشناخته می‌شود، در سال ۱۹۳۵ توسط جان تایسون John W. Tyson در شهر اسپرینگدیل Springdale واقع در ایالت آرکانزاس ایالات متحده آمریکا تاسیس شد.
10 ملت پرخور جهان را بشناسید لقمه: در خبر ها آمده بود که ما ایرانی جزوه 10 کشور چاق و پر خور دنیا هستیم ؛برخی از عادات غلطی که ما ایرانیان داریم گرچه ممکن است در بین سایر ملل نیز دیده شود اما دلایل اجتماعی بروز آن گاه کاملا منحصر به فرد است.
زعفران تقلبی را چطور تشخیص بدهیم؟ تقلب در مواد غذایی این روزها كاسبی پر‌در‌آمدی برای سودجویان شده است. متخلفان هم البته برای همین چند لقمه نان حرامی كه به‌دست می‌آورند، زحمت زیادی می‌كشند و آنقدر روش‌های جدید ابداع ‌كرده‌اند كه رئیس سازمان غذا و دارو می‌گوید شناسایی این تقلب‌ها نیازمند خلاقیت است.
بررسی وضعیت تغذیه ای دانشجویان ایران پایگاه خبری لقمه: مسئول گروه تغذیه بالینی وزارت بهداشت گفت:بررسی ها نشان می دهد بیش از 6 درصد از دانشجویان تمام روزهای هفته از نوشابه یا آبمیوه صنعتی استفاده می کنند، حدود 57 درصد نیز به ندرت از آن استفاده می کنند. همچنین حدود 5/12 درصد دانشجویان تمام روزهای هفته از شیرینی جات ، مصرف می کنند و حدود 6 درصد نیز اصلا شیرینی مصرف نمی کنند. این در حالی است که توصیه می شود مقدار مصرف انواع شیرینی باید به حداقل برسد.