دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟


پایگاه خبری لقمه: پس از افزایش قیمت گوجه به کیلویی 50 هزار تومان، در چند هفته گذشته، امروز مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران از «کاهش قیمت» خبر داد اما آیا امکان تکرار نشدن افزایش قیمت ها در فصول سرد سال وجود دارد؟

به گزارش پایگاه خبری لقمه، «افت قیمت گوجه فرنگی در بازار» امروز خبر خوبی بود، قیمت به حدود نصف یکی دو هفته گذشته رسیده است.

 
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران گفت: «قیمت گوجه فرنگی در میدان مرکزی میوه و تره بار نسبت به هفته گذشته حدود 8 هزار تومان کاهش یافته و بین 15 تا 28 هزار تومان عرضه می شود.»
 
در روزهای گذشته عرضه گوجه فرنگی به بازار بیشتر شده و بارش‌ها که در حمل محصول از مزارع مشکل ایجاد می کرد، آرام شده است.
 
مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان پیش از این گفته بود، گوجه فرنگی ذخیره سازی می شود و عرضه گسترده به بازار انجام خواهد شد و قیمت ها را می شکند.
 
وی در عین حال دلیل گرانی هر ساله در این فصل را موج سرما و بارندگی های پاییزه عنوان کرده بود.
 
مدیرکل دفتر امور سبزی و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی هم گفته بود که کاهش عرضه به دلیل بارندگی‌ها بوده و «قیمت‌ها به‌زودی متعادل می‌شود».
 
ایران هشتیمن صادر کننده گوجه فرنگی در دنیا است، در تامین نیاز کشورهای همسایه هم نقش بزرگی دارد.
 
اخیرا وزارت جهاد کشاورزی عوارض صادرات گوجه فرنگی را به عنوان یک محصول آب بر افزایش داد.
 
وزارت جهاد کشاورزی همه ساله در این فصل گران شدن گوجه فرنگی را کمبود عرضه به دلیل وجود سرما و نیز اختلال در حمل بار به دلیل بارندگی عنوان می کند.
 
سهم بالای گوجه فرنگی در سبد سبزی و صیفی مردم، که در انواع غذاها استفاده می شود، تاثیر قیمت آن را در معیشت مردم دو چندان می کندبعلاوه روی قیمت سایر محصولات هم تاثیر گذار است، وقتی قیمت گوجه بالا می رود در یک مقایسه اگرچه نادرست، میوه فروشان قیمت خیار و پیاز و غیره را هم بیشتر می‌کنند.
 
و سئوال این است که آیا راهکاری برای پایین آوردن قیمت گوجه فرنگی در فصول سرد سال وجود دارد ؟
 
ابراهیم مرادزاده کارشناس کشاورزی می گوید که رشد قیمت گوجه فرنگی در این فصل بدیهی است زیرا گوجه محصولی است که در فصل گرم به عمل می‌آید در فصل پاییز هم مشکلات  حمل و نقل با بارش های پاییزه زیاد است که عرضه محصول را سخت می کند.
 
در دیگر سو علی عزیزی کارشناس محصولات گلخانه ای نظر دیگری دارد و معتقد است که می توان با شیوه‌هایی قیمت را در فصل سرد هم پایین آورد.
 
وی تولید گلخانه‌ای را راهکار اصلی می‌داند و  تاکید می کند که تولید محصول در گلخانه 10 برابر بیشتر از زمین باز است و میزان مصرف آب هم به حداقل می رسد اگر کشت این محصول افزایش یابد قیمت افت خواهد کرد اما طبق برنامه هفتم توسعه گلخانه‌های کشور به 150 هزار هکتار باید برسد و طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی اکنون 24 هزار هکتار گلخانه در کشور وجود دارد.
 
در این باره کشورها برای کاهش قیمت محصولات اساسی چندین روش را همزمان اجرا می کنند.
 
محمد مولایی کارشناس ارشد صنایع تبدیلی می گوید که « توسعه صنایع تبدیلی» به کاهش قیمت محصولاتی که قدرت انبارداری کمتری دارد کمک می کند، گوجه فرنگی به محصولاتی مانند رب، پوره، سس، شورآب، ترشی گوجه فرنگی، ورق گوجه خشک شده و غیره فراوری می شود که اینها بخش عمده ای از مصرف مردم را در فصول سرد تشکیل می دهد.
 
مولایی با بیان اینکه صنایع تبدیلی در کشور باید توسعه یابد، افزود:‌ «هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد  و نزدیک به پنج هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی صنایع تبدیلی و تکمیلی غذایی ۲۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در کشور وجود دارد.»
 
وی استفاده از ظرفیت گلخانه‌ها را راهکار بعدی کاهش قیمت در فصل سرد عنوان کرد وگفت: این در حالی است که طبق اعلام مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی، سالانه بیش از 5.6 میلیون تن گوجه فرنگی در کشور تولید می شود که سهم گوجه فرنگی گلخانه ای از این میزان تولید تنها 6 درصد است.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست

 



کد: 15440 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر بازدید: 808 ساعت: 7:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 گرمای هوا و کم‌آبی بدن قاتلان خاموش ۱۴۰۴ دوشنبه ۱۳ خرداد
2 ماراتن جدید برای افزایش قیمت گوشت کلید خورد ۱۴۰۴ دوشنبه ۲۳ ارديبهشت
3 سرنوشت نامعلوم کالاهای اساسی پس از انفجار بندر شهید رجایی ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
4 افزایش ۳۰درصدی صادرات آبزیان نسبت به سال ۱۴۰۲ ۱۴۰۴ جمعه ۶ ارديبهشت
5 اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مشارکتی برای افزایش عملکرد گندم در استان تهران ۱۴۰۴ يکشنبه ۱ ارديبهشت
6 بدغذایی در کودکان؛ از شناخت اختلال تا راهکارهای درمانی ۱۴۰۳ يکشنبه ۵ اسفند
7 ناگفته‌هایی از یک قاتل محبوب جوانان و نوجوانان ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
8 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
9 گرانی لوازم خانگی در آستانه شب عید ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 موز با دلار گران شد ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۲ بهمن
11 نگاه به بخش خصوصی به عنوان مجرم اجازه توسعه نمی‌دهد ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۱ بهمن


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  خواص کشمش مدیرنظارت برمواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی وبهداشتی ...

  عادت‌های سلامتی که علم آنها را تایید نکرده است همیشه حق با مادرانمان نیست. مادران همیشه می گویند ...

  نوشابه‌ها ژن‌ چاقی را فعال می‌کنند مصرف نوشیدنی‌های گازدار ژن‌های چاقی مفرط را فعال م...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

فرهنگستان به جای پاستا چه واژه ای را پیشنهاد داده است؟ فرهنگستان زبان و ادب فارسی با ارائه توضیحی درخصوص واژه‌گزینی در حوزه صنایع غذایی، می‌گوید که تاکنون برای نام‌های غذاها معادل‌سازی نکرده‌ و برای غذاهای ملل نیز معادل فارسی نساخته است.
هشت ماده غذایی بهبود دهنده روابط جنسی لقمه: مواد غذایی مختلف تاثیر متفاوتی بر رفتار انسان می گذارند. در این میان برخی از آنها تاثیر مثبتی بر روابط و میل جنسی شما دارند که به تعدادی از آنها اشاره می کنیم.
میوه‌ها و تنقلات شب یلدا چیست+ تصاویر قرن‌هاست که مردم آغاز زمستان را که برابر با شامگاه سی‌ام آذر و بامداد یکم دی است به نام شب یلدا یا شب چله جشن می‌گیرند و تنقلات و میوه صرف می‌کنند.
استفاده از جنین در محصولات پپسی و نستله! گاف یک سناتور آمریکایی در ایالت اوکلاهاما فاش کرد که شرکت‌های پپسی، کرافت و نستله از جنین‌های سقط شده به عنوان طعم‌دهنده نوشیدنی‌های خود استفاده می‌کنند و روزانه میلیون‌ها نفر در سراسر جهان، از این نوشیدنی‌ها استفاده می‌کنند.