دلایل افزایش قیمت گوجه فرنگی در فصل سرما/راه چاره چیست؟


پایگاه خبری لقمه: پس از افزایش قیمت گوجه به کیلویی 50 هزار تومان، در چند هفته گذشته، امروز مدیر عامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران از «کاهش قیمت» خبر داد اما آیا امکان تکرار نشدن افزایش قیمت ها در فصول سرد سال وجود دارد؟

به گزارش پایگاه خبری لقمه، «افت قیمت گوجه فرنگی در بازار» امروز خبر خوبی بود، قیمت به حدود نصف یکی دو هفته گذشته رسیده است.

 
مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار تهران گفت: «قیمت گوجه فرنگی در میدان مرکزی میوه و تره بار نسبت به هفته گذشته حدود 8 هزار تومان کاهش یافته و بین 15 تا 28 هزار تومان عرضه می شود.»
 
در روزهای گذشته عرضه گوجه فرنگی به بازار بیشتر شده و بارش‌ها که در حمل محصول از مزارع مشکل ایجاد می کرد، آرام شده است.
 
مصطفی دارایی نژاد رئیس اتحادیه بارفروشان پیش از این گفته بود، گوجه فرنگی ذخیره سازی می شود و عرضه گسترده به بازار انجام خواهد شد و قیمت ها را می شکند.
 
وی در عین حال دلیل گرانی هر ساله در این فصل را موج سرما و بارندگی های پاییزه عنوان کرده بود.
 
مدیرکل دفتر امور سبزی و گیاهان جالیزی وزارت جهاد کشاورزی هم گفته بود که کاهش عرضه به دلیل بارندگی‌ها بوده و «قیمت‌ها به‌زودی متعادل می‌شود».
 
ایران هشتیمن صادر کننده گوجه فرنگی در دنیا است، در تامین نیاز کشورهای همسایه هم نقش بزرگی دارد.
 
اخیرا وزارت جهاد کشاورزی عوارض صادرات گوجه فرنگی را به عنوان یک محصول آب بر افزایش داد.
 
وزارت جهاد کشاورزی همه ساله در این فصل گران شدن گوجه فرنگی را کمبود عرضه به دلیل وجود سرما و نیز اختلال در حمل بار به دلیل بارندگی عنوان می کند.
 
سهم بالای گوجه فرنگی در سبد سبزی و صیفی مردم، که در انواع غذاها استفاده می شود، تاثیر قیمت آن را در معیشت مردم دو چندان می کندبعلاوه روی قیمت سایر محصولات هم تاثیر گذار است، وقتی قیمت گوجه بالا می رود در یک مقایسه اگرچه نادرست، میوه فروشان قیمت خیار و پیاز و غیره را هم بیشتر می‌کنند.
 
و سئوال این است که آیا راهکاری برای پایین آوردن قیمت گوجه فرنگی در فصول سرد سال وجود دارد ؟
 
ابراهیم مرادزاده کارشناس کشاورزی می گوید که رشد قیمت گوجه فرنگی در این فصل بدیهی است زیرا گوجه محصولی است که در فصل گرم به عمل می‌آید در فصل پاییز هم مشکلات  حمل و نقل با بارش های پاییزه زیاد است که عرضه محصول را سخت می کند.
 
در دیگر سو علی عزیزی کارشناس محصولات گلخانه ای نظر دیگری دارد و معتقد است که می توان با شیوه‌هایی قیمت را در فصل سرد هم پایین آورد.
 
وی تولید گلخانه‌ای را راهکار اصلی می‌داند و  تاکید می کند که تولید محصول در گلخانه 10 برابر بیشتر از زمین باز است و میزان مصرف آب هم به حداقل می رسد اگر کشت این محصول افزایش یابد قیمت افت خواهد کرد اما طبق برنامه هفتم توسعه گلخانه‌های کشور به 150 هزار هکتار باید برسد و طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی اکنون 24 هزار هکتار گلخانه در کشور وجود دارد.
 
در این باره کشورها برای کاهش قیمت محصولات اساسی چندین روش را همزمان اجرا می کنند.
 
محمد مولایی کارشناس ارشد صنایع تبدیلی می گوید که « توسعه صنایع تبدیلی» به کاهش قیمت محصولاتی که قدرت انبارداری کمتری دارد کمک می کند، گوجه فرنگی به محصولاتی مانند رب، پوره، سس، شورآب، ترشی گوجه فرنگی، ورق گوجه خشک شده و غیره فراوری می شود که اینها بخش عمده ای از مصرف مردم را در فصول سرد تشکیل می دهد.
 
مولایی با بیان اینکه صنایع تبدیلی در کشور باید توسعه یابد، افزود:‌ «هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی نیمه فعال و راکد  و نزدیک به پنج هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی صنایع تبدیلی و تکمیلی غذایی ۲۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی در کشور وجود دارد.»
 
وی استفاده از ظرفیت گلخانه‌ها را راهکار بعدی کاهش قیمت در فصل سرد عنوان کرد وگفت: این در حالی است که طبق اعلام مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی وزارت جهاد کشاورزی، سالانه بیش از 5.6 میلیون تن گوجه فرنگی در کشور تولید می شود که سهم گوجه فرنگی گلخانه ای از این میزان تولید تنها 6 درصد است.
 

خبرنگار: محمدصالح حجت الاسلامی

بازگشت به صفحه نخست

 



کد: 15440 تاریخ نشر: ۱۴۰۲ جمعه ۱۷ آذر بازدید: 196 ساعت: 7:17 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 خود را در مقابل سرماخوردگی بیمه کنید/ تقویت ایمنی بدن با آنتی اکسیدان ۱۴۰۲ چهارشنبه ۹ اسفند
2 تاثیر ویتامین B۳ در کاهش خطر مرگ ناشی از کبد چرب ۱۴۰۲ چهارشنبه ۲ اسفند
3 افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده در سال ۱۴۰۳ ۱۴۰۲ سه شنبه ۳ بهمن
4 چرایی نوسانات قیمت دام در روزهای اخیر/قیمت‌ها مصنوعی تغییر کرده است ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
5 افزایش زایش و کاهش دام سبک پروار شده نسبت به سال گذشته ۱۴۰۲ چهارشنبه ۱۳ دي
6 لزوم مقابله با افزایش جمعیت موش‌ها در مزارع آذربایجان شرقی ۱۴۰۲ شنبه ۲ دي
7 چایی که فاسد شد و دلارهایی که دم کشید! ۱۴۰۲ يکشنبه ۱۹ آذر
8 فائو از ثبات قیمت جهانی مواد غذایی خبر داد ۱۴۰۲ پنج شنبه ۱۶ آذر
9 ایران برای تصاحب جایگاه دهم تولید دنیا در محصولات کشاورزی ارگانیک چه برنامه‌ای دارد؟ ۱۴۰۲ سه شنبه ۱۴ آذر
10 تورم مالیات غیرمستقیم است/نسبت بین مالیات و خدمات‌دهی دولت باید رعایت شود ۱۴۰۲ چهارشنبه ۸ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  چرا باید توت فرنگی بخوریم یکی از میوه های پرطرفدار بهاری توت فرنگی است که نه...

  خودسرانه ژلوفن نخورید یک کارشناس ارشد داروسازی در خراسان جنوبی گفت: ژلوف...

  غذاهای ممنوع برای خانم های باردار لقمه: سال‌های زیادی است که گفته می‌شود مصرف مقدار ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

۱۵ نکته برای تغذیه ای بهتر محققان برای تغذیه ای بهتر ۱۵ نکته را توصیه می‌کنند از جمله اینکه در چای دارچین ریخته شود، گوجه با پوست خورده شود، با افزودن سیر در غذاها آشتی شود و در نهایت در فلفل پاش کمی زردچوبه ریخته شود.
بیماری‌های تابستانی را دور بزنید! محققان می‌گویند در تابستان فعالیت میکروب‌ها (باکتری‌ها، ویروس‌ها، انگل‌ها، قارچ‌ها و...) به شدت افزایش می‌یابد. هوای گرم رشد و فعالیت آنها را تشدید کرده و همین مسئله خطر ابتلا به بیماری‌‌های مختلف در قلب، کبد، کلیه، پوست، چشم و مغز را افزایش می‌دهد.
هرگز از تیروئیدتان غافل نشوید چند روز پیش وزارت بهداشت در آستانه روز جهانی گواتر (چهارم خرداد) نسبت به بازگشت‌ این بیماری به کشور هشدار داد و توجه رسانه‌ها و مردم را به بالا رفتن خطر بروز اختلالات تیروئیدی در افراد جامعه جلب کرد.
جایگاه ایران در سرانه مصرف چای جهانی+اینفوگرافیک پایگاه خبری لقمه: اگرچه ایرانیان پرمصرف‌ترین چای‌خوران جهان نیستند اما در جمع پنج کشور پرمصرف قرار دارند.