نشای شالی برنج در 213هزار هکتار از زمین های مازندران


پایگاه خبری لقمه: در حالی شالیکاران مناطق شرق و کوهپایه ای مازندران آخرین بوته های نشا را در زمین های خود کاشتند که ساقه های شالی در زمین های 110 هزار هکتاری حوضه آبریز هراز در غرب و مرکزی استان وارد مرحله ظهور خوشه شده است.

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، نخستین بوته برنج امسال از رقم طارم محلی در زمین شالیزاری روستای بولیده شهرستان محمودآباد به صورت مکانیزه نشاکاری شده است.

شالیکاران مازندرانی به ویژه کشاورزان حوضه آبریز هراز کار نشای برنج را به طور رسمی از نیمه دوم فروردین ماه آغاز کردند و اواخر خردادماه پایان کشت این محصول در زمین های شرق و کوهپایه ای در استان است.

 

از آنجا که زمین های شرق و بالا دست استان مازندران زیر کشت دانه روغنی کلزا ، گندم و جو می رود ، این زمین ها دیرتر از زمین های واقع در دشت و غرب استان نشاکاری می شوند.

طارم محلی ، هاشمی و فجر از رقم های کم محصول و رایج برنج در مازندران است .

بر اساس اعلام جهاد کشاورزی ، امسال حدود 70 درصد از شالیزارهای استان زیر کشت این سه رقم برنج قرار دارد.

 

شالیکاران شهرستان های فریدونکنار ، آمل ، بابل ، بابلسر و محمودآباد در حوضه آبریز هراز امسال حدود 45 روز زودتر از مناطق شرقی استان کشت و کار برنج را آغاز کردند و هم اکنون شالی این زمین ها در مرحله ظهور خوشه قرار دارد.

 

نشای شالی برنج در 213هزار هکتار از زمین های مازندران 

عزیز الله شهیدی فر روز سه شنبه در گفت و گویی با بیان اینکه امسال 213هزار هکتار از زمین های شالیزاری زیر کشت برنج رفته است، گفت: حدود 60 هزار هکتار از زمین ها به صورت مکانیزه نشا شده است.

 

وی با بیان اینکه 70هزار هکتار از شالیزار های استان زیر کشت ارقام پرمحصول از جمله شیرودی و فجر رفته است، خاطر نشان کرد: سطح زیر کشت امسال برنج در استان مازندران با سه هزار هکتار بیشتر نسبت به سال قبل 213هزار هکتار رسیده است.

 

معاون جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه با اضافه شدن یک هکتار به کشت شالی برنج ، وابستگی به واردات برنج 80 نفر در کشور کم می شود، گفت : از آنجاییکه زمین های شالیزاری قابلیت انجام کشت مجدد و کشت دانه روغنی کلزا را دارد، درآمد کشاورزی نیز افزایش می یابد.

 

شهیدی فر وضعیت سبز شالی و آب روان رودخانه های استان مازندران برای آبیاری شالیزار ها را مطلوب ارزیابی کرد و بیان داشت: امسال هنوز چاه های کشاورزی استان بر خلاف سال قبل ،روشن نشده است.

 

مازندران سالانه با کشت 215هزار هکتار شالی و تولید بیش از 950هزار تن برنج سفید ، 42درصد برنج مورد نیاز کشور را تامین می کند.

 

مازندران 460هزار هکتار زمین زراعی و باغی داردو سالانه حدود هفت میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می کند. 

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :ایرنا

کد: 10456 تاریخ نشر: ۱۳۹۶ سه شنبه ۲۳ خرداد بازدید: 2390 ساعت: 2:33 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 برنج ایرانی پائین کشید/ تداوم کاهش قیمت به نفع مصرف کننده ۱۴۰۴ سه شنبه ۱۵ مرداد
2 توزیع برنج تنظیم بازار در گناوه آغاز شد/قیمت مصوب هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
3 افشاگری رئیس قوه قضائیه درباره گرانی برنج | پشت پرده احتکار لو رفت ۱۴۰۴ يکشنبه ۱۳ مرداد
4 طرز تهیه برنج ایرانی مجلسی رستوران | فوت و فن پخت انواع برنج ایرانی به شیوه مجلسی رستورانی ۱۴۰۴ جمعه ۱۱ مرداد
5 لغو ممنوعیت فصلی واردات برنج / میانگین نیاز کشور ۳/۵ میلیون تن ۱۴۰۴ دوشنبه ۳ تير
6 چرا شکر بیش از یک ماه است که توزیع نشده+ جدول قیمت کالاها ۱۴۰۴ چهارشنبه ۸ خرداد
7 آقای معاون برنج ایرانی نزدیک ۳۰۰ هزار تومان؛ همچنان انکار می‌کنید؟ ۱۴۰۴ سه شنبه ۲۴ ارديبهشت
8 کشف بیش از ٧٠٠ تن برنج احتکاری در تهران ۱۴۰۳ سه شنبه ۳۰ بهمن
9 عامل اصلی افزایش قیمت برنج چیست؟/ بازار برنج متعادل می‌شود ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
10 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
11 کنترل قیمت با ترخیص برنج‌های وارداتی از گمرک/ آغاز ثبت سفارش برنج از ۵ آذر ۱۴۰۳ شنبه ۳ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  رژیم‌هایی که باعث ریزش موها می‌شوند موها برای رشد به مواد مغذی و ویتامین‌ها نیاز دارند...

  روغن کنجد و سبوس برنج از فشار خون پیشگیری می‌کنند پژوهشگران ژاپنی در تحقیقات خود دریافتند که ترکیب ر...

  بهتر است این 7 ماده غذایی را نخورید شیوه زندگی مانند الگوهای تغذیه‌ای ناسالم و نامناسب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟/با بهترین روش های فریز کردن مواد غذایی آشنا شوید آیا فکر می‌کنید خوراکی‌های منجمد در مقایسه با محصولات تازه ارزش غذایی کمتری دارند؟ آیا منجمد کردن، ویتامین‌ها را از بین می‌برد؟ اگر پاسخ‌تان مثبت است وقت آن رسیده که با این باور نادرست خداحافظی کنید. همه چیز به همین سادگی نیست. چون فریز کردن مواد غذایی شرایط خاصی دارد که اگر رعایت نشوند، روی ارزش غذایی آنها تاثیر منفی می‌گذارد. دکتر محمدرضا وفا، متخصص تغذیه در این باره توضیح می‌دهد.
گوشت قرمز را تا چه حدی باید بپزیم؟ اصولا ما ایرانی‌ها عادت داریم غذا را بیش از آنچه نیاز است، حرارت دهیم و بپزیم و از غذاهای به اصطلاح جا‌افتاده بیشتر خوش‌مان می‌آید!
داروهای گیاهی کاهش وزن حاوی شیشه هستند دکتر ناصحی با هشدار نسبت به مصرف داروهای لاغری در زنان گفت: :« عده ای از افراد سودجو از تمایل خانم ها برای کاهش وزن استفاده می کنند و با توصیه های غیر علمی و تجویز برخی از داروها که به عنوان داروهای گیاهی مطرح می شوند و حاوی مواد محرک روانی هستند انها را به ورطه اعتیاد میکشانند.
مزیت خرما به قند و شکر چیست؟ خرما جزو گروه میوه‌ها طبقه‌بندی می‌شود. البته خرما میوه‌ای است که قند فراوانی دارد و هر 3 خرما یک واحد میوه محسوب می‌شود...