سیصد نوع نان و دیگر خوراکی های ساخت آلمان


پایگاه خبری لقمه: هر آلمانی که زمانی از دوست یا خویشاوندی در کشور های حاشیه مدیترانه، خاور میانه، یا در آمریکا دیدار کرده پاسخ ایشان را در جواب اینکه چه چیزی را به عنوان سوغاتی ترجیح می دهند می داند: "لطفا یک نان تازه سبوس گندم بیاور!"

به گزارش پایگاه خبری لقمه ، نان آلمانی برای آلمانی های مقیم خارج از کشور همواره یکی از عوامل احساس دلتنگی برای وطن بوده و ایشان در کشور هایی که تنها تولید نان سفید در آن ها رایج است آرزوی رویه سفت نان وطنی را می کنند. نان های غیر شیرین از آرد تیره و با رویه ای برشته ازمعروف ترین  نان های آلمانی هستند. حتی برتولت برشت نیز در سال 1941 از تبعیدگاه خود در آمریکا در دفترچه خاطرات خود می نویسد: "در ایالات متحده نان درست و حسابی وجود ندارد، من هم که عاشق نانم."

 

اینکه چرا فرهنگ نان در آلمان از چنین تنوع فراوانی (قریب 300 نوع  نان و 1200 گونه شیرینی خشک و نان فانتزی) برخوردار است ریشه در آغاز تاریخچه نان دارد. هرچه باشد نان، همان طور که برای مصری ها نیز شناخته شده بود، پیش از ظهور مسیحیت نیز در کشور آلمان پخته می شد. مواد اولیه اصلی  نان همیشه ثابت باقی مانده است: آرد و/یا خرده غله، آب، مخمر یا خمیر ترش، و نمک. اما در کشور آلمان، به ویژه در شمال این کشور، از همان ابتدا آرد چاودار با آرد گندم مخلوط میشده است که  همان اساس نان مخصوص آلمان است، زیرا که در 3/2 انواع نان آلمانی چاودار هم در لیست مواد اولیه وجود دارد.

 

 

خوراکی های لذیذ آلمان

 

علاوه بر مواد ذکر شده، جو، جو دوسر، گندم اسپلت، و یا پیاز، مغز آجیل، دانه های خاص، و ادویه نیز اغلب به خمیر اضافه می شود. در جنوب و غرب آلمان، حوالی کشور فرانسه که به کشور نان سفید شهرت دارد، رنگ نان روشن تر می شود و بیشتر از آرد گندم استفاده می گردد. نقطه مقابل آن نان پومپر نیکل است که در منطقه وست فالن ابداع شده. در این نوع  نان که تیره ترین نان موجود در جهان است بیشتر از خرده چاوار استفاده می شود و نان نیز در تنور طبخ نمی شود بلکه بخار پز می شود. با این عمل نان سفت و مرطوب می شود و بیشتر طعم شیرین بخود می گیرد. این نان علاوه بر این مدت زمان طولانی تازه می ماند، و به همین دلیل نیز برای آشنایان دور از وطن مناسب تر است.

 

نام های متنوع و عموما غیر قابل تلفظ انواع نان غالبا برای خارجی هایی که در آلمان وارد نانوایی می شوند جالب جلوه می کند: نانی که در زبان آلمانی استاندارد "بروتشن" یا نانَک نامیده می شود در سایر نقاط با اسامی دیگری چون زه مل، وِکه، شریپه، شوستریونگه، و یا فنیگ موفل نامیده می شود. چه خوب که آدمی می تواند تنها با اشاره انگشت چیزی را می خواهد نشان دهد!

شما هم می توانید در انتهای همین مطلب نظرتان را با دیگران در میان بگذارید.

 بازگشت به صفحه نخست


نقل از :teheran.diplo

کد: 10735 تاریخ نشر: ۱۳۹۵ يکشنبه ۳ بهمن بازدید: 3027 ساعت: 2:21 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر



نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  11 عامل تغذیه‌ای اثرگذار بر افسردگی افسردگی یكی از شایع‌ترین مشكلات بهداشت روان است. ا...

  لواشک چاق می کند یا لاغر؟ مدیر گروه تغذیه بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران گف...

  بهترین موادغذایی برای تسکین سرماخوردگی گیاهان دارویی آویشن، رازیانه و شیرین‌بیان همراه با...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

راز موفقیت در مشتری مداری زندگی در شهر بزرگی مثل تهران که هزینه های سرسام آوری در آن رقم می خورد مستاجران را هر سال یا دست کم چند سال یک بار به محله دیگری سوق می دهد . در این میان ناگزیری با هم محله ای های جدید بر حسب نیاز مراوده داشته باشی یکی از این هم محله ای ها فروشنده یا فروشنده های محترم سوپرمارکت یا به قول قدیمی ها خواروبارفروشی محله است ....
غذا در یک متن فرهنگی انسان شناسان عادات غذایی را به عنوان کلیتی پیچیده از فعالیت های آشپزی ، تمایل ها و تنفرها ، آگاهی جمعی ، اعتقادات ، تابوها ، موهومات وابسته با تولید و تهیه و مصرف غذا و در یک کلام یک مفهوم فرهنگی بزرگ می نگرند.به عنوان یک مفهوم فرهنگی بزرگ ،غذا را در مواجهه و ارتباط با بسیاری از مفاهیم فرهنگی دیگر می بیینند.
زمان مناسب برای پخت گوشت و مرغ یخ زده پایگاه خبری لقمه: متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: زمانی که گوشت یا مرغ برای یخ‌زدایی در دمای اتاق می‌گیرد باید حداکثر تا دو ساعت بعد پخته شود.
چربی‌های بدن با چه مواد غذایی می‌‌سوزند؟ برخی از مواد غذایی باعث سوزاندن چربی‌های بدن می‌شوند که بهتر است در وعده‌های غذایی مصرف شوند.