در نشست رسانه ای مطرح شد:
هر ایرانی یک شربت فروتونیک / تنها مکمل آهن بر پایه یون در دنیا


پایگاه خبری لقمه: اولین داروی آهن با ساختار یونی، به شکل فرآورده طبیعی با نام فروتونیک در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی توسط محققان ایرانی رونمایی شد.

عکاس: مجید نیک نفس

 به گزارش خبرنگار پایگاه خبری لقمه،   فروتونیک تنها مکمل آهن بر پایه یون در دنیا است که به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن کمک می‌کند؛ در همین خصوص مراسم رونمایی از این دارو، پیش از ظهر روز سه شنبه 9 بهمن ماه در سالن سلمان هراتی حوزه هنری، با حضور دکتر امید رجبی کبودچشمه مدیرعامل شرکت امیدداروی طبرستان، مخترع این دارو و عضو انجمن مخترعین آمریکا، دکتر میرمحمد صادقی عضو هیئت مدیره شورای همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا، دکتر طلیمی رِییس شورای عالی رسانه سازمان بسیج اصناف بازاریان و تجار کشور، مهندس خدایی رئیس انجمن شرکت های صنعت پخش کشور و مدیر عامل شرکت پخش هومکر، حجت الاسلام و المسلمین ناسخی مسئول فقه بازار تجار و بازاریابان کشور، دکتر خسروی مدیر مرکز رشد واحدهای فناور شهرستان سیمرغ، میثم بهزادی تهیه کننده و مجری برنامه نوآوران، دکتر ابوالفضل عباسی دبیر انجمن مخترعین کشور و ... برگزار شد.

اولین داروی گیاهی آهن

دکتر رجبی مخترع شربت فروتونیک در ابتدای این نشست با اشاره به روند ساخت و تولید این شربت گفت: امروز اینجا جمع شده‌ایم تا با اولین داروی گیاهی آهن آشنا شویم، ایده فرمولی کردن این شربت از سال 85 کلید خورد و بعد از آن درگیر فرمولی کردن این شربت شدم، سال 89 من و تیمم توانستیم این فرمول را نهایی کنیم و به یکی از دانشگاه‌های پزشکی کشور بدهیم و آن‌ها کارهای بالینی آن را انجام دادند و بعد به سمت گرفتن مجوز رفتیم.
 
وی ادامه داد: سال 95 از سازمان دارو سیب سلامت را اخذ کردیم در آن زمان ما بودیم و یک کاغذ به نام مجوز، برای تولید به پول و سرمایه نیاز داشتیم و برای جذب سرمایه بسیار تلاش کردیم اما نتیجه‌ای نداد. سال 95 با مهندس بهزادی آشنا شدم و وی برای کمک به تولید این دارو اشتیاق نشان داد و جذب سرمایه کرد؛ تیرماه سال 97 تولید این شربت آغاز و وارد داروخانه‌ها شد.
 

دارویی بدون عوارض داروهای مولکول آهن

این مخترع با اشاره به وجه تمایز شربت فروتونیک با دیگر شربت‌های آهن توضیح داد: تمامی فرآورده‌های آهن در بازار ایران و خارج در تمام غالب‌ها به صورت مولکول آهن تولید می‌‍‌شوند که بدن آن را جذب می‌کند، اما عوارض بسیاری مانند سیاه شدن دندان‌ها و اختلال در کار کبد دارد، همچنین ویتامین ها و طی 10 دقیقه DNA مولکول‌های بدن را از بین می‌برد. در حالیکه شربت فروتونیک، نه تنها هیچکدام از این عوارض را ندارد، بلکه اشتها آور و چاق کننده است. قیمتش هم، در بازار ایران رقابتی است.
 

دارویی با یک چهارم قیمت نمونه خارجی

مخترع شربت فروتونیک با اشاره به اینکه این شربت تولید ایران است و ایرانی‎ها باید از آن حمایت کنند گفت: وقتی بچه‌های این مرز و بوم توانسته‌اند دانشی را بومی کنند، برای چه یک فرآورده آهن از کشورهای خارجی وارد می‌شود؟ شربت‌های وارداتی از 35 هزار تومان تا 75 هزار تومان در داروخانه‌ها وجود دارند اما ما شربت بسیار خوب و سالمی با هزینه کمتر و حجم بیشتر تولید کرده‌ایم که در حجم 220 سی سی و مبلغ 33 هزار تومان در داروخانه ها وجود دارد.
 

هر ایرانی یک شربت فروتونیک

وی افزود: معتقدم در آینده نه چندان دور فروتونیک راه خود را باز می کند و شعار ما این است «هر ایرانی یک شربت فروتونیک».
 
رجبی همچنین درباره صادرات این شربت به کشورهای دیگر تصریح کرد: تولید رسمی این دارو در غالب صنعتی از تیرماه رقم خورده و تا امروز چند کشور به عنوان کشور هدف مشخص شده‌اند که دنبال گرفتن مجوزهای مربوطه برای صادرات شربت فروتونیک به کشورهای دیگر هستیم.

7هزار مخترع ایرانی

در بخش دیگری از این نشست عباسی دبیر انجمن مخترعین کشور با اشاره به واژه مخترع توضیح داد: باران از نم نم شروع می‌شود و وقتی ادامه داشته باشد به جوی و اقیانوس می‌رسد، ادیسون هزاران چیز اختراع کرده که ما فقط یکی از آن‌ها را می‌شناسیم. رجبی سه سال پیش کارش را شروع کرد و حالا به نتایج بسیار خوبی رسیده است و این روند پیشرفت همچنان ادامه خواهد  داشت.
 
وی با اشاره به سختی کار مخترعان و عدم حمایت هیچ ارگان یا نهادی از آن‌ها گفت: در ایران مخترع باید هفت خان رستم را رد کند اما متاسفانه مسئولین از او حمایت نمی‌کنند و همین امر باعث می‌شود مخترع از کشور خارج شود و دیگر برنگردد. از همین تریبون از تمام کسانی که کاری از دستشان برمی‌آید درخواست کمک دارم. سال 80 پایه تشکیل انجمن را گذاشتیم و حالا 7 هزار عضو داریم و هزاران اختراع که برای تجاری کردن آن ها مشکل داریم. مخترع باید دید بازی داشته باشد تا بتواند چیزهای جدید تولید کند.
 

یکی از 5هزار طرح اختراعات ایرانی

در ادامه، بهزادی با اشاره به ایده اصلی تاسیس سیستم تجاری برای مخترعان گفت: سال 1389 با حسین امیری یکتا تصمیم گرفتیم یک سیستم تجاری برای مخترعان ایجاد کنیم، از آن سال به بررسی طرح های نوآوران ایران پرداختیم 5 هزار داکیومنت ایرانی جمع آوری کردیم که از بین آن‌ها 100 تا اختراع عالی را جدا کردیم که یکی از آن ها همین دارو فروتونیک بود.
 

رسانه ها از مخترعین حمایت نمی کنند

وی با اشاره به عدم حمایت رسانه ملی و سایر رسانه‌ها از کار آن‌ها تصریح کرد: بدون حمایت هیچ نهاد و مسئول و موسسه‌ای بیش از حد 10 طرح را به کالای موفق تبدیل کردیم. هفت سال است از رسانه ملی که بنده خود کارمند آن هستم اجازه صحبت می‌گیریم اما موفق نمی‌شویم زیرا کسی حاضر نیست در رسانه تریبون را در اختیار ما بگذارد اما به محض اینکه یک سلبریتی سرما بخورد آن وقت تمام مردم دنیا خبردار می‌شوند.
 
بهزادی با اشاره به شربت فروتونیک تصریح کرد: تمام مکمل های دنیا که به صورت میلیاردی تولید می شوند ترکیبی از نمک آهن است که وضعیت بالینی بیماران را تحت شعاع قرار می دهد حالا شربت فروتونیک با کیفیت عالی با سرمایه گزاری 30 میلیارد ریالی تولید شده و به بخش‌های استانی مانند مازندان، گلستان، اراک، سنندج، یاسوج و دیگر مناطق کشور ارسال خواهد شد تولید شده است، اکنون شاید حتی پنج درصد از بازار را هم نتواند پوشش بدهد برای همین نیاز به حمایت داریم.
 

باید خوشحال باشیم که دولت با ما کاری ندارد

همچنین خسروی با اشاره به روند تولید شربت فروتونیک توضیح داد: روزی که آغاز به کار کردیم در وزارت علوم این طرز تفکر وجود نداشت که یک مرکز رشد بتواند کار خود را به صورت مستقل ادامه بدهد. من و رجبی با هم رشد کردیم و راهمان را ادامه دادیم. باید خوشحال باشیم که دولت با ما کاری ندارد زیرا اگر حمایت می‌کردند دخالت هم می‌کردند ما باید روی پای خودمان بایستیم و یاد بگیریم.
 
وی ادامه داد: در ایران اکوسیستم نداریم برای همین باید بار مشکلات را به دوش بکشیم تا به تدریج این اکوسیستم در کشور ایجاد شود که به آن بسیار خوش بین هستم.

حیف است فقط به نفت تکیه کنیم

در پایان این نشست علی برهمن مشاور عالی ریاست سازمان بسیج اصناف بازاریان و تجار کشور گفت: تلاش‌های بسیاری کردیم که نتیجه خوبی داد. لطف خدا شامل حال رجبی شد و توانست محصولش را در ایران تولید کند.
 
وی گفت: در ایران 11 نقطه آب و هوایی، 4 فصل و صدها کالا که ارزش بیشتری نسبت به نفت دارند، داریم. در کشوری که این همه امکانات وجود دارد، که تنها یکی از آن گیاه‌های دارویی است، حیف است فقط به نفت تکیه کنیم.
 

 


نقل از :اختصاصی پایگاه خبری لقمه- باز نشر این مطلب تنها با ذکر منبع و نام مولف مجاز است

کد: 13934 تاریخ نشر: ۱۳۹۷ سه شنبه ۹ بهمن بازدید: 5450 ساعت: 1:39 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 توضیحات یک مسئول درباره واردات آدامس قاچاق با طعم مرگ ۱۴۰۲ سه شنبه ۲۲ اسفند
2 تضمین ایمنی مواد غذایی تراریخته/ سواستفاده برخی تولید کنندگان ۱۴۰۲ شنبه ۱۱ آذر
3 صادراتی موفق به ارزش ۱۲۱ هزار میلیاردتومان ۱۴۰۲ دوشنبه ۲۲ آبان
4 ارتقای سرانه مصرف لبنیات با اجرای طرح توزیع شیر در مدارس ۱۴۰۲ يکشنبه ۵ شهريور
5 ایران گیاهان دارویی خود را صادر می‌کند ۱۴۰۱ چهارشنبه ۳۰ آذر
6 برگزاری مراسم شب یلدا تزریق گونه‌ای از فرهنگ و امید به خانواده است ۱۴۰۱ دوشنبه ۲۸ آذر
7 وضعیت غذای حلال در کشورهای جهان ۱۴۰۱ يکشنبه ۶ آذر
8 نشان ایمنی غذا به کدام شرکت تعلق می گیرد/ توانایی ایران در صادرات غذای حلال ۱۴۰۱ سه شنبه ۲۶ مهر
9 خوردن ویتامین ها و مکمل ها برای اکثر افراد بی فایده است ۱۴۰۱ پنج شنبه ۲ تير
10 «سوپ» میراثی نمادین برای رهایی از نژادپرستی و ظلم ۱۴۰۰ سه شنبه ۲۱ دي
11 قانون تعارض منافع در مورد بانک های خصوصی موردی ذکر نکرده است ۱۴۰۰ سه شنبه ۲ آذر


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:  
پست الکترونیکی:  
نظر شما:  
کد امنیتی:

 


نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :  
 

  در مورد میکروبی شدن معده چه می دانید؟ خوب جوید‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن غذا، وعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌های کم و...

  ارتباط سرطان معده با مصرف نمک توصیه شده است که مصرف روزانه نمک درحدود ۶ گرم یعن...

  مرکبات برای مقابله با بیماری‌های مزمن کلاً میوه‌های پاییزی و زمستانی سرشار از ویتامین C ...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

گران‌ترین غذای جهان چیست؟ لوکس‌ترین و گران‌ترین غذای جهان موسوم به «استروتارگا بیانکو»، مخلوطی است از خاویار سفید با طلا که به قیمت 100 هزار یورو به ازای هر کیلوگرم برای مشتریان خاص آماده و ارائه می‌شود.
مواد غذایی کلیدی برای سلامت ریه ها سلول‌های ریه مدام با آلاینده‌ها و سمومی که تنفس می‌شوند در معرض آسیب قرار دارند، اگر مواد مغذی که می‌توانند این سموم را خنثی و دفع کنند به موقع در دسترس سلول‌های ریه نباشند ریه‌ها به تدریج دچار آسیب جدی می‌‌شوند.
چرا به لوله ای كه آب از آن خارج می شود می گوییم شیر؟! در سال های دور ایران تنها دوشهر بیرجند و تبریز آب لوله كشی داشتند كه آن صنعت را از روسیه به امانت برده بودند و در كلان شهری مثل تهران مردم از آب چاه كه تمیز و سالم نبوداستفاده می كردند... ...
خواص و فواید بی شمار چای زنجبیل لقمه: گیاه درمانی رویکردی جدید در درمان بیماری‌هاست و اگر توسط اهل فن آن تجویز شود، بهترین راه رفع ناخوشی‌هاست. تغذیه به روش سنتی، اولویت بخش عمده‌ای از جمعیت هند است و علاقه شدیدی به نوشیدنی‌ها بویژه چای دارند. یکی از این نوشیدنی‌های مورد علاقه آن‌ها، چای زنجبیل است که خواص زیادی دارد.