آیا شیر در کاهش عوارض آلودگی هوا نقش دارد؟


کلسیم موجود در شیر و لبنیات به ویژه پنیر و ماست قادر به جذب عناصر سنگین بوده و می تواند با فلزات سنگین مثل سرب ترکیب و باعث دفع آنها از بدن می شود.

به گزارش لقمه، متخصصان تغذیه شیر را یکی از منابع دریافت ویتامین دی می دانند که به دلیل ویژگی خاص کازئین ( پروتئین شیر ) در ایجاد پیوند با انواع ذرات فلزی در هوا ، مصرف روزانه آن می تواند مانع جذب ذرات آلاینده به ویژه ذرات فلزی می شود.

متخصصان تغذیه در هرم استاندارد غذایی  مصرف روزانه دو تا چهار واحد شیر و فراورده های آن را توصیه  کرده اند که شامل شیر ، ماست و پنیر و ...است. بهترین ترکیب روزانه دو لیولن شیر ، یک لیولن ماست و 45 گرم پنیر توصیه می شود.

آیا مصرف شیر و لبنیات می تواند در کاهش مضرات آلودگی هوا نقش داشته باشد ؟
کلسیم موجود در شیر و لبنیات به ویژه پنیر و ماست قادر به جذب عناصر سنگین بوده و می تواند با فلزات سنگین مثل سرب ترکیب و باعث دفع آنها از بدن می شود .متخصصان تغذیه شیر را یکی از منابع دریافت ویتامین دی می دانند که به دلیل ویژگی خاص کازئین ( پروتئین شیر ) در ایجاد پیوند با انواع ذرات فلزی در هوا ، مصرف روزانه آن می تواند مانع جذب ذرات آلاینده به ویژه ذرات فلزی می شود . مصرف شیر سبب نرم شدن مخاط تنفسی فوقانی مری و معده می شود . متخصصان تغذیه و رژیم درمانی توصیه می کنند در هوای آلوده مصرف شیر افزایش یابد زیرا شیر به دلیل دارا بودم فسفر ، منیزیم و کلسیم خنثی کننده سموم است .

تاریخ انقضاء براساس کیفیت ماده اولیه ، نوع محصول ، فرایند تولید ، بسته بندی و نیز شرایط مگهداری، در زمان ماندگاری تعیین می شود . مثلا در مورد شیر پاستوریزه با توجه به شرایط نگه داری و کیفیت اولیه شیر از دو روز تا پنج روز ممکن است متغیر باشد.

چه بیماری هایی از طریق شیر یه انسان منتقل می شود؟
مهم ترین بیماری هایی که از طریق شیر دام به انسان منتقل می شود ، عبارت است از تب مالت ، سل ، لیستریوز ، سقط جنین و عوارض چشمی ، سالمونلوز(حصبه ،شبه حصبه ) اسهال های خونی و ناراحتی های گوارشی . هم چنین هر نوع میکروب و یا ویروس یا انگل بیماری زا که از طریق محیط و یا اشخاص شیر را آلوده کند می تواند به شیر منتقل و از این طریق به انسان ها منتقل شود.

بدن انسان به شش گروه مواد غذایی شامل آب ، پروتئین ، چربی ، قند ، مواد معدنی و ویتامین ها نیاز دارد .شیر هر شش ماده مغذی مورد نیاز انسان را با نسبتی متناسب با نیاز انسان در خود دارد .بنابراین شیر به عنوان کامل ترین غدا محسوب می شود.

شیر حاوی 870 سی سی آب و 32 گرم پروتئین ، 32 گرم چربی ، 48 گرم کربو هیدرات و هفت گرم مواد معدنی و ویتامین هایی نظیر ب ، آ ، د ، ث ، ای  و کا است .
بسیاری از بیماری ها با مصرف مستمر و و کافی شیر و فراورده های شیری کاهش می یابد نظیر پوکی استخوان، بیماری های لثه و دندان، سنگ کلیه ، فشار خون، دیابت، نقرس، سرطان کولون، سرطان سینه، عوارض ناشی از قاعدگی و ...

مصرف مستمر شیر در بدن چه نقشی دارد ؟
استفاده مستمر و کافی از شیر و فراورده های آن علاوه بر تامین عمده نیازهای سلولی بدن ، افزایش قد ، تنظیم فشار خون ، ارتقای هوش و قدرت یادگیری ، سلامت لثه و دندان و استحکام استخوان ، افزایش قدرت بینایی ، افزایش توان کاری ، طول عمر و پیشگیری از کار افتادگی و .. را موجب می شود.



بازگشت به صفحه نخست


نقل از :کتاب پاسخ به سیصد و سی و سه سوال شیری

کد: 5719 تاریخ نشر: ۱۳۹۲ شنبه ۹ آذر بازدید: 3640 ساعت: 4:24 عصر
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بهترین تغذیه در روزهای بسیار سرد ۱۴۰۳ دوشنبه ۶ اسفند
2 «نستله»؛ حمایت از رژیم کودک کُش تا جعل علامت استاندارد ایران ۱۴۰۳ چهارشنبه ۱ اسفند
3 مصرف مواد غذایی قاچاق خطرناک است ۱۴۰۳ يکشنبه ۲۸ بهمن
4 نمایش مشروبات الکلی جرم است اما قانونی برای منع پخش ندارد! ۱۴۰۳ پنج شنبه ۴ بهمن
5 تورم مواد خوراکی، سفره خانواده‌ها را کوچک کرده است ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
6 اتلاف ٣٣ درصدی مواد غذایی در فرایند کاشت، داشت و برداشت ۱۴۰۳ چهارشنبه ۲۶ دي
7 مسئولان پاسخگو باشند؛ عدم تخصیص ارز به تولید کود از ده ماه پیش تاکنون ۱۴۰۳ دوشنبه ۲۶ آذر
8 ثبت سفارش واردات برنج آغاز شد/ کاهش قیمت برنج طی روزهای آینده ۱۴۰۳ يکشنبه ۱۱ آذر
9 رشد ۲۷۱ درصدی صدور پروانه تاسیس کارخانه تولید مواد دارویی ۱۴۰۳ شنبه ۷ مهر
10 افزایش مدت مجوز IRC تولید مواد اولیه غذایی ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۷ شهريور
11 دسترسی به انسولین در کشور رو به بهبود است ۱۴۰۳ سه شنبه ۲۰ شهريور


نظرات


تا کنون نظری برای این خبر ارسال نشده است

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  عوارض نمک دریا جبران‌ناپذیر است وزارت بهداشت اعلام کرد: کمبود ید مهمترین عامل عقب‌...

  6 چیز بدی که در واقع برای تان خوب است! اگر تاکنون تحت تاثیر عقاید و باورهایی از قبیل آنچه...

  چند راهکار ساده تغذیه ای برای کاهش دردهای نقرس پایگاه خبری لقمه: نقرس بیماری است که بر اثر تجمع ز...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت

گزارش و مقالات برگزیده

بیسكویت را بیشتر بشناسیم تاریخچه‌ تولید اولین نمونه‌های ویفر به قرن هفتم میلادی برمی‌گردد. در آن زمان، مردم اروپا به خصوص هلندی‌ها با ترکیب آرد ذرت یا گندم با کمی ‌‌شکر و کره حیوانی، ویفر تهیه می‌کردند.
تلاش دختران ایرانی برای «باربی شدن» «ممنون، میل ندارم. برنج کم می‌خورم. میلی به گوشت قرمز ندارم. شب‌ها شام نمی‌خورم. به جای پروتئین، سالاد می‌خورم و...» شنیدن این جملات از زبان دختران و زنان ایرانی در سال‌های اخیر به رواج بی‌اشتهایی‌های عصبی و دامن زدن به توهم چاقی میان آن‌ها کمک کرده است. موضوعی که بیش از هر چیز، شاید ریشه در باورها و خرده فرهنگ‌های غلط جامعه داشته باشد و جامعه زنان ایرانی را درگیر مشکلاتی اساسی در زندگی کند.
رژیم غذایی در سرطان پستان تاثیر گذار است سرطان پستان از شایع ترین سرطان ها در میان خانم هاست که با رژیم غذایی مناسب می توانند از بروز آن جلوگیری کنند.
طرز تهیه ماشاب (آش محلی استان قم) سفره‌های ایرانی همچون تابلویی زیبا و رنگین است که هر شهر و استانی بخشی از آن را رقم زده است.