خبرنگار جوانی که عاشق کشور ایران شده است؛
توصیف خانم روس از غذاهای ایرانی


ـ خبرنگار خبرگزاری روس بیزنس كنسالتینگ ـ در مقاله‌ای به معرفی جاذبه‌های ایران، بویژه غداهای ایرانی پرداخته است.

به گزارش لقمه، به نوشته‌ ی خانم پولیانسكایا، این روزها مردم بیشتر و بیشتر در این‌باره فكر می‌كنند كه لازم نیست فقط به اروپا سفر كرد، بلكه به سرزمین‌های ناشناخته هم می‌توان رفت. برای مثال، می‌توان به كشور جالبی مانند ایران رفت. آنجایی که تازه‌های بسیار، آثار باستانی منحصربه‌فرد و آشپزخانه‌ی شرقی بی‌نظیری دارد. 

این روزنامه نگار در ابتدای مقاله‌ی خود با شعری از لوگیان یاكوبوویچ ـ شاعر روس ـ می‌نویسد: زنده‌باش ایران كه زیبایی روی تو چون تابش رنگین‌ كمان آتشین است، زمین تو با گل‌ها فرش شده و آسمانت چون چشمان پری‌ها همیشه پاك است.
او ادامه می‌دهد: آشپزخانه‌ی ایرانی یكی از خوشمزه‌ترین آشپزخانه‌ها در جهان است. بیشتر غذاها با گوشت گوسفند، پرندگان، سبزیجات، لوبیا و برنج پخته می‌شود. یك آشپز ایرانی در پاسخ به پرسش همراه با تعجب ما درباره‌ی این‌كه ماهی چه شد؟ پاسخ می‌دهد كه ماهی به آشپزخانه‌ی سنتی ایران وارد نمی‌شود.




اما برنج در ایران موضوع خاصی است، ایرانی‌ ها بی‌ نهایت و در حجم زیاد برنج می‌خورند. برنج ایرانی‌ ها دانه‌بلند و سفتی خاصی دارد و پلوی آن حتما باید دانه‌دانه باشد. برنج با ظرف جداگانه سرو می‌شود و معمولا بالای آن اندكی برنج زرد رنگ پخته‌شده با زعفران یا ادویه‌ی كاری روی میز گذاشته می‌شود.

ایرانی‌ها برنج را به شكلی كه ما می‌دانیم نمی‌پزند. آن‌ها دو برابر بیشتر از ما به برنج آب اضافه می‌كنند، برنج به‌جای آب جوش در آب سرد ریخته می‌شود، روغنی مانند روغن آفتابگردان اندكی بعد از جوش آمدن آب به آن اضافه می‌شود و وقتی برنج تقریبا پخته شد و آب كمی در دیگ ماند، روی آن سرپوش خاص یا حوله می‌گذارند، آتش زیر آن را به حداقل می‌رسانند تا برنج پخته شود و كاملا دم بکشد.

این خبرنگار روس بیان می‌كند: پلو همراه با سبزی و گوشت پخته‌شده در سس گردو یعنی چلو خورشت، پلو همراه با سبزی (سبزی‌پلو)، برنج ترش و شیرین با كشمش و بادام و پرتغال (شیرین‌پلو)، پلو با پیاز، عدس و كشمش یا خرما (عدس‌پلو) زینت‌بخش سفرهای ایرانی است. البته فهرست پلوها در منو غذاها خیلی دراز و طولانی است.
محبوبیت سوپ در ایران كمتر است؛ ولی آشپزخانه‌ی ایرانی سوپ هم دارد و اینجا آشپزان ایرانی امور ابتکاری زیادی دارند. برای مثال، می‌شود به ماست و خیار اشاره كرد كه از ماست، نعنا، خیار و كشمش تشكیل می‌شود.

بین غذاهای گوشتی می‌شود به آبگوشت اشاره كرد كه با گوشت گوسفند، سبزیجات و لوبیا تهیه می‌شود. نسخه‌های زیادی برای پختن آبگوشت وجود دارد؛ ولی نتیجه‌ی همه‌ی شیوه‌های پخت آن یک غذای همیشه خوشمزه و سیركننده است. او می‌نویسد: علاوه بر این همه‌ی غذای خوشمزه، نمی‌توان از فسنجان گذشت.

فسنجان با قطعات گوشت گوسفند یا پرنده و حتا ماهی در سس خیلی غلیظ گردو و انار پخته می‌شود. همچنین ایرانی‌ها خیلی كباب می‌خورند. كباب شكل‌های خیلی زیادی در ایران دارد. كباب در منوی غذای رستوران‌ها، صفحه و حتا صفحات خاص خود را دارد. البته كباب فقط به ایران محدود نمی‌شود، ولی کباب ایرانی چیز دیگری است، اگر شما گوشت دوست دارید، حتما كباب ایرانی را امتحان كنید، پشیمان نمی‌شوید.

ضمنا انواع نان هم در ایران خیلی زیاد است و در برخی رستوران‌ها، نان به‌طور جدا سرو می‌شود. نان تافتون، لواش، نان روغنی و نان با سبزی و ... ایرانی‌ها اصلا هوادار نان هستند و فقط نان تازه می‌خورند. در هر خیابان، یك یا چند نانوایی كوچك هست كه معمولا ویترین‌های شیشه‌یی دارد تا افرادی كه برای خریدن نان صف كشیده‌اند، ببینند نانواها چطور كار می‌كنند؛ اما در برابر این نانوایی‌ها همیشه مردم صف می‌كشند، زیرا تعداد افراد مشتاق نان داغ در ایران خیلی زیاد است.

در ایران مانند بسیاری از كشورهای شرقی، دلمه نیز پخته می‌شود. ایرانی‌ها همراه با خوراك خود دوغ می‌نوشند كه اغلب طعم نعنا دارد. ایرانی‌ها اغلب چای شیرین می‌نوشند، ضمنا انواع شیرینی هم در ایران خیلی زیاد است. برای مثال، فقط شكر همراه با زعفران (نبات) جای تعریف دارد. همین نبات شیرین برای زمانی که دل درد دارید، توصیه می‌شود.

این خبرنگار خطاب به مسافران روسیه که به ایران سفر می‌کنند و سری هم به شیراز می‌زنند، می‌گوید: اگر كسی به شیراز سفر كرد، حتما باید بستنی منحصربه‌فرد آن به نام «فالوده بستی» را امتحان كند. آن را می‌شود در دیگر شهرها هم خورد، ولی شیراز وطن این پدیده‌ی عجیب خوشمزه است. اول دانه‌های آسیاب‌شده‌ی گندم به آب ریخته می‌شود، از ماده‌ی خمیرمانند حاصل‌شده نخ‌هایی مانند ماكارونی به‌دست می‌آید، بعد به آن یخ خردشده، گلاب و آب لیمو و گاهی هم پسته‌ی خردشده افزوده می‌شود. ضمنا پسته‌ی ایرانی بهترین پسته‌ی جهان محسوب می‌شود.

نوشابه‌های غیرالكلی با طعم میوه‌های مختلف در ایران خیلی محبوب هستند. در ایران انواع عجیب آب میوه هم خیلی زیاده است. بین آن‌ها می‌شود از آب انار، آب آلو و آب زرشك یاد كرد؛ ولی آب زرشك خیلی ترش است و آدم فكر می‌كند، معده‌اش را ذوب می‌كند!!


نقل از :ایسنا

کد: 1075 تاریخ نشر: ۱۳۹۱ پنج شنبه ۱۱ خرداد بازدید: 5943 ساعت: 12:00 صبح
نسخه چاپی نسخه چاپی     ارسال به دوست

اخبار مرتبط با این خبر

ردیفتیترتاریخ
1 بستنی رژیمی، ماستی یا لواشکی، کدام سالم تر است؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۶ شهريور
2 بستنی های مسموم کننده کدامند؟ ۱۳۹۲ سه شنبه ۵ شهريور
3 هویج بستنی یا فالوده بستنی؟ ۱۳۹۲ شنبه ۱ تير
4 گزارش تصویری / فروش فالوده ۱۳۹۱ شنبه ۲۷ آبان
5 10 نکته برای هضم بهتر غذا ۱۳۹۱ چهارشنبه ۵ مهر
6 چه بستنی‌ و چه‌ساندویچی بخوریم‌ تا بیمار نشویم؟ ۱۳۹۱ سه شنبه ۳ مرداد
7 طرز تهیه فالوده شیرازی ۱۳۹۱ جمعه ۲۶ خرداد


نظرات


ع

خوب بود اما كمي بد

نظر شما

نام:
پست الکترونیکی:
نظر شما:
کد امنیتی:



نظرسنجی

عضویت در خبرنامه
نام :
ایمیل :
 

  ضد عفونی کردن میوه و سبزی برای سیزده بدر لقمه: سبزیجات یکی از فسادپذیرترین محصولات کشاورزی ...

  داروهای گیاهی چینی عوارض جانبی درمان سرطان را کاهش می دهند پایگاه خبری لقمه: نتایج یک آزمایش کوچک جدید حاکی ا...

  قطره آهن باعث پوسیدگی دندان‌ها نمی‌شود ترکیبات قطره آهن کودکان به‌گونه‌ای‌ است که هنگام ب...

موارد بیشتر...
ورود کاربران
نام کاربر:
کلمه عبور:
یاداوری کلمه عبور عضویت در سایت